Migrant v Nemčiji med posvetom večkrat zabodel terapevtko Rdečega križa in jo ubil

Foto: iStock

Terapevtka Rdeča križa, ki je pomagala pri zdravljenju prosilcev za azil, je postala žrtev 27-letnega migranta s sirskim državljanstvom, ko jo je ta med prepirom zabodel do smrti. Do usodnih vbodov je prišlo v objektu Rdečega križa v Saarbrückenu, ki se je specializiral za svetovanje in pomoč prosilcem za azil. 

Policija pravi, da je do napada prišlo med posvetovalnim srečanjem, ko se je migrant zapletel v razjarjen spor. Ta je v roke vzel nož, ki ga je imel pri sebi in ga uporabil v smrtonosnem napadu. Die Welt poroča, da je žrtev umrla na kraju dogodka zaradi večkratnih zaporednih vbodov s strani nasilnega migranta.

Zaenkrat še ni znano, kakšen je bil konkreten razlog za konflikt, Breitbart pa poroča, da naj bi bil v incidentu poškodovan tudi migrant, zaradi česar so ga odpeljali na zdravljenje v bolnišnico. Iz tega razloga policija še ni opravila zaslišanja, do zdaj pa prav tako ni bila izdana identiteta žrtve in napadalca. Nemški predsednik Rdečega kriza Rudolf Seiters se je s kratkim komentarjem odzval na napad in dejal, da ga je ta šokiral ter dodal, da celotna organizacija žaluje zaradi smrti terapevtke.

Foto: iStock

Nemški Rdeči križ ni prvič tarča očitkov
Rdeči križ je bil v preteklosti že deležen kritik po tem, ko so ga obtožili prikrivanja spolnih zlorab v enem izmed azilnih centrov v Potsdamu. Obtožbe so prišle od nekdanjega zaposlenega, ki je v pismu napisal, da je žensko osebje tarča spolnega nadlegovanja s strani moških migrantov, prav tako je izdal, da se je vodja azilnega doma odločil, da tovrstne problematike ne naslovi, temveč jo prikrije.

Podoben umor v azilnem domu, ki ga je zagrešil migrant, se je zgodil lani na Švedskem, ko so Alexandro Mezher zabodli do smrti, kar je storil migrant s sirskim državljanstvom. Mezherjeva se je namreč znašla v prepiru med migranti, zaradi česar je postala žrtev migranta, ki je zatrdil, da je bil v času umora mladoleten, a se je kasneje izkazalo, da temu ni bilo tako.

V začetku tega tedna pa se je v Nemčiji zgodil drugi umor, v katerem je afganistanski migrant zabodel 5-letnega otroka do smrti. Ta 41-letnik je bil stari znanec policije, zaradi obsodbe poskusa umora s požigom pa je okoli gležnja nosil sledilno napravo, vendar mu to očitno ni predstavljalo ovire pri storitvi novega umora.

N. Ž.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!