Migrantska kriza na Švedskem uhaja izpod nadzora: Policisti že pripravljeni na vojno stanje

Foto: epa

Konec januarja je 28.500 policistov dobilo navodila glede ravnanja v primeru alarma, ki razglaša vojno stanje. Na Švedskem povečujejo pripravljenost tako zaradi razmer v svetu kot tudi zaradi notranjih težav, saj je znano, da je Švedska sprejela največ islamskih migrantov.

Vodja švedske policije Dan Eliasson je svojim podrejenim dal navodila, naj se v primeru vojne mobilizacije vsi zglasijo na točno določenem mestu.

Na policiji pojasnjujejo, da so bila navodila za mobilizacijo izdana zato, da bodo policisti vedeli, kje je zborno mesto v primeru rdečega alarma.

Foto: epa

Foto: epa

Obstaja strah, da so ukrepi oblasti že prepozni
Švedska je sicer že povečala stopnjo ogroženosti zaradi grožnje islamskega terorizma, prav tako pa se resno bojijo ruske invazije. Varnostno stanje v državi je slabo, saj trenutno zmagujejo kriminalne tolpe migrantov, ki požigajo v predmestjih, vsak teden zagori tudi več avtomobilov, piše Speisa.

Ker je Švedska spoznala, da je islamski radikalizem resna grožnja državni varnosti, so že spomladi 2016 začeli uriti policiste za boj proti teroristom, vendar vse kaže, da so bili proti tej grožnji že prepozni. Švedsko pretresajo hudi škandali. Vedno več je spolnih napadov in ropov s strani migrantov. Švedska je država v šoku, oblasti pa so bile dolgo časa brez ideje, kako rešiti nastale razmere.

M. P.

 • razerznak

  z svedsko je konec, ali majo vojno in uničijo golazen ali pa postanejo islamska država ( 3rd world country )

  • Kat Wilson

   me zanima kako dolgo bi arabci, neprilagojeni na zime, zdržali v tisti ledeni kletki pozimi… potem ko švedov ne bo več seveda. v kakšni meri bi bili sposobni furat sistem, da ne zmrznejo in izstradajo sami sebe? phahaha, mogoče bomo to še dočakali in se smejali

   • Dragan Krstič

    Za nafto bodo skrbeli bratje iz SA, bolj bo problem da bodo brezposelni in brez hrane.
    Na kocu se bodo mohamedanci med seboj poklali kot se to sedaj dogaja v matičnih njihovih domovinah.

   • moon

    Kako ze gre tisto s kobilicami… priletijo, pozrejo vse, kar je zeleno in potem odletijo naprej… Spremeni zivalsko vrsto in vrsto hrane, pa ti bo vse jasno ;)

   • Franc Šink

    Jaz sem vesel te ostre zime. Mi bo vsaj golazen pokrepala po vrtu in njivah”

   • Novakec1

    Bodo šli pa malo južneje, pol pa še malo itd

 • razerznak
 • montyamp

  Če nimajo idej , me naj kar pokličejo .

 • Švedi kot švedi so muslimane spustili že na ministerska mesta in zdaj so pečeni. So pač multikulti butli, ker so mislili, da samo da kimaš pa je mir in bo mir ostal….

 • Olga

  Levaki! Zdaj pa naj se žrtvujejo policisti????!!!! Izgon teroristov skupaj s podkupljenimi in pokvarjenimi levaškimi politiki!!

  • Vince Blake

   Ja, pa še ene par njihovih vodilnih socialnih demokratov in feministk naj napokajo na živinske vagone, zašvasajo vrata in vse skupaj pošljejo na BV. Drugače se zna zadeva ponoviti.

   • Olga

    Ali je čudno po vsem, da se pojavi kakšen Breivik??!!

    • moon

     Je ja. Da se (je) pojavil samo eden.

    • Hun

     a ti nimas desca da ti na jezik stop na vsake tolk casa

   • bojan

    to ni za živinske vagone pač pa na garmado pa zažgat kot v starih časih

    • Vince Blake

     hja, kaj pa vem….ne bi jaz še dodatno delal ozonske luknje tam, kjer je ni treba.
     Sem zadnjič videl na youtube eno feministko s hijabom, ki je nakladala kako jo islam “empowers”. Zato bi jih jaz raje kot da jih kurim, poslal kar v Saudovo Arabijo. Pa da vidimo, kako “empowered” se bodo tam počutile.

 • FreedomAndDemocracyNOT

  no ce gredo levi v eno skrajnost, gredo desni v drugo skrajnost. Dalec od tega da bi bila situacija roznata na svedskem, ampak ni pa tok hudo kot omenja ta clanek. Strah pred rusko invazijo? Vi to resno? Zakaj imajo tok spolnih nadlegovanj, je zarad feministk, ki so uvedle zakone da je prakticno ze pogled na zensko spolno nadlegovanje, zato je ogromno “posilstev”, no dejstvo da imajo vecje muslimanske skupnosti na svedskem, definitvno ne pomaga. Samo upam, da bodo feministke ta prve k bodo naj***** od muslimanov, konec koncev imajo prav oni skrajni pogled na vlogo zensk v druzbi. Prej kot slej se bo masceval liberalcem, z njihovo “enakostjo”

  • Vince Blake

   Imaš deloma prav. Tale s strahom pred rusko invazijo je pa res malo bosa. Stalin je malo pred 2 sv. vojno sicer resda rovaril po Finskem, Švede je pa pustil na miru.
   Ne dam ti pa prav, da je statistika posilstev na Švedskem samo posledica “zaostrenih kriterijev”, kaj naj bi posilstvo sploh bilo. Švedska je prestolnica PRAVIH posilstev, ne zgolj tistih izmišljenih. Izmišljena posilsva (pogled na žensko, manspreading…) po večini doletijo domorodce, medtem ko feministke ne prijavljajo pravih posilstev storjenih s strami migrantov. Arabske vlačuge pač….Verjetno je dejanska statistika še celo slabša od uradne.

   • moon

    Nic ni bosa. Takole le opravicujejo vojno stanje pred domacimi levaki in kvazi liberalci.
    Ker so se vedno p…e in si ne upajo povedati resnice.

   • samotoje

    Strah pred Rusi je pri Skandinavcih še kako živ. V crknjeni Jugoslaviji seveda nismo nič vedeli o tem, kaj vse so Rusi počeli v baltskem področju, ker nismo smeli vedeti. Nekateri pa smo vedeli. Takrat je bil strah zelo upravičen. In je ostal, verjemi. Vse drugo pa- Švedska je ravnala po načelih lastne razpuščene demokracije in se krepko opekla. Je pa vendarle še dosti ljudi z zdravo pametjo, ki bodo znali prav ukrepati. Mene zanima, ali bomo znali mi.

 • SALZ

  To so produkti levičarskih vlad ki bo celo Evropo spravilo v vojno če se jih takoj ne rešimo.

 • PLavi-mil

  Levosučni so spet totalno zaj…li,

 • totex39

  Zaradi take nesposobne levičarske vlade, ki ni mogla pravočasno zajeziti ta migrantski val v svojo državo, bodo morali sedaj reševati vojaki in policaji, ko je že praktično nerešljivo.

  • sodnikisozločinci

   Ampak ne bo vojska problema reševala kar po svoje, upoštevali bodo visoke evropske standarde glede zaščite človekovih pravic in druge evropske vrednote.

 • tasilo

  Zadnja novica: Domoljubni Švedi pokupili vso zalogo aktualnih majc
  http://carbonclothing.net/this-wont-end-well-johnny-bravo-shirts/

 • Dragan Krstič

  Ko je sovražnik pred obzidjem mesta se je relativno lahko branit. Ko pa vdre na ulicemesta je bitka izgubljena za branilce, šeposebej če so pomehkuženi kot so Švedi.

 • Tadej Bratuša

  Ne pozabit da te horde ne prihajajo v Švedsko ali Nemčijo ampak k švedom ali nemcom…
  To je vlka razlika če bojo švedi šli bojo oni šli za njimi boli jih k…c za državo so pač paraziti ki iščejo gostitelja na katerih bojo živeli in ne dom…
  Nemci so v zgodvini že meli exodus v Rusijo mgoče je to najboljša rešitev danes :)
  Tja ne bojo pršli tile dohtarji in inženirji…

 • Feriss.H

  Švedska policija ima relativno lahko delo, seveda če res hočejo rešiti Švedsko. Kopirati tisto kar je naredil Pinochet. Prestaviti morajo tudi nogometno sezono za nekaj mesecev, in stadione uporabiti za zbirne centre kamor bodo vozili Švedsko Levuharijo na evtanazijo. Za Muslije sploh ni treba skrbeti, ko bodo videli napakirane stadione in vohali incineratorje iz katerih bo zaudarjalo po prežganih šniclih, bodo emigrirali v obratno smer da se bo kadilo za njimi.

  Če pa Švedska policija in vojska nimajo tega namena, potem je pa bolje da se pustijo okupirati Rusom. Putin bo kot njihov Mesija, kot dobra mana z neba.

  • pajot

   Breivik bo svoboden prej kot si mislimo.

 • jan

  Oblasti niso brez ideje, kako rešiti nastale razmere: švedska oblast je izdala svoj narod, tako kot večina vlad v Evropi, ki je dala prednost invazivnim tujcem pred domačimi ljudmi. To je zločin zoper človečnost, saj smo tudi domorodci ljudje. Globalistični fašizem, ideologija multikultija in neomejenega uvažanja migrantov v Evropo, je zločinska ideologija. Samo še nacifašisti in stalinisti so počeli podobne zločinske socialno-inženirske eksperiment s celimi državami in narodi, kot to počno globalistični fašisti. Obama je zavestno sesuval države Bližnjega Vzhoda in (zlo)namerno pošiljal begunce in migrante z vseh vetrov v Evropo in povsod tja, kjer živijo ljudje evropskega izvora. Obama je bil prikriti protibelski rasist, ki je hotel uničiti belo raso. Obenem je bil prikriti islamist, ki je hotl razšiiti islam povsod po svetu.

 • Novakec1

  Pri nas tudi samo da nismo pripravljeni na vojno stanje.

 • miha57

  Vojsko je potrebno vključit , da počisti nesnago ! Recept za rešitev EU je, takoj prepovedat razne levo fašistične združbe, ki so financirane iz strani Soroša !!!

 • jankoslav

  Uhaja jim nadzor, norčujejo pa se s Trumpom. Svojo neumnost bodo Švedi še kako plačali.

 • jankoslav

  Spopad civilizacij je neizbežen. Vprašanje je samo kdaj. Čim kasneje bo, več bo žrtev.

 • mona lisa

  Očitno se bomo počasi v vsej Evropi z vojsko in orožjem borit proti tej golazni katero se je spuščali in se še spušča brez nadzora v Evropo. Kako se ta sdrga množi pa tako vemo. Iz danes enega migranta bo jih čez deset let nekaj deset.

 • mona lisa

  Če hočeš ozdravet moraš popolnoma izrezat bolno tkivo. In bolno tkivo se z vsakim migrantom bolj zažira v evropsko družbo. Izrez oziroma totalni izgon vsega bolnega tkiva.

 • samsara

  Recimo, da hipotetično pride do vojne.
  Si predstavljate kako disciplinirano, strpno, zrelo in odgovorno bi ravnale horde, v bližnji preteklosti uvoženih, sto in sto tisočev muslijev širom Evrope?
  Vojan + musliji = kaos na kvadrat

  • macon

   Rabiš približno petdeset-sto discipliniranih modelov oboroženih s kalašnikovkami in zadosti municije, da v dveh urah osvojiš Ljubljano oziroma vse njene glavne komunikacijske točke. Milica gre na par skupin, na glavni policijski postaji pobijejo vse kar leze in gre (po približno petih mrtvih bi vsi policaji tekli proti Julijskim alpam), RTV, parlament in večino centra.

   Izobesiš zastave in razglasiš novo upravo in stroge kazni za vse, ki se ne bodo držali šarijskih pravil. Milica lahko potem dolgo živi od plenjenja in vsebine trgovin, domačini naj pa crknejo ali zbežijo.

   Zadržat ozemlje je druga zgodba ampak osvojitev zahodnih mest bo za lokalne islamske milice mala malica. Centri velemest bodo padli v enem popoldnevu in v noči do jutra. Samo, da se zmenijo, ker so iz raznih koncev, zmenili pa se bodo na islamski podlagi.

   • samsara

    Se je pisalo nedavno, da je slavni šiptarski borec/poveljnik v sestavu vojske IS, že na Kosovu s svojimi, ne 50-100 modeli, ampak 400.

  • garfi

   zato nas komunajzarji razorožujejo že 25 let
   cmerko ima hudo orožje – politiko miru

   • samsara

    “Pis, lav, bok.’

 • samsara

  Ups, napak sem prilepil in zbrisal ;-)

 • macon

  Levajzarji potem kažejo na vse, ki jim ne kimajo, češ da je to zaradi njih, ki niso zadosti prijazni do pritepencev. Potem pa kričijo: “Še več jim dajmo!”

 • xtc

  kO IMASTE V KANALIZACIJI PODGANE JIH REDITE ALI DERATIZIRATE?
  vPRAŠANJE ZA MILJON $?

 • karpelec

  Dobro jutro Švedi, a je bil sladek spanec?

 • 5-RA

  Bilo bi vzgojno in v poduk ostalim refjuđis velkom državam.

 • Razocarana

  Članek pretirava, vendar pa če bi res prišlo do vojne med Evropejci in MENA prišleki, to sploh ne bo vojna, ampak klanje, saj kakor smo Evropejci že pokazali v križarski vojni, v obeh svetovnih vojnah in balkanci v balkanskih vojni, ko se enkrat dvignemo, lahko postanjemo zelo učinkoviti v svoji krivoločnosti. Na svoji strani pa imamo tudi znanost. Glede na to da so prišleki v glavnem Arabci, ni potrebno veliko da se ustvari smrtno bolezen ki cilja le na gene Arabcev. Sicer bo tukaj kar nekaj nedolžnih žrtev, saj niso vsi Arabci nasilni in muslimani, ampak mislim da se glede na to da vojskovodje nikoli ne ustavijo take ‘malenkosti’ kot so civilne žrtve se ne bodo preveč obremenjevali, mi se bomo pa potem po vojni kakšen spomenik postavili in bo. Ko bodo Afričani videli umiranje Arabcev, verjetno ne bodo čakali da sami pridejo na vrsto, in tistih malo evropskih muslimanskih nasilnežev ki bodo ostali ne bo težko obvladati.

  Zato je zame tako pomembno da se stvari uredijo že zdaj, z uvedbo Avstralske politike glede ilegalcev in z deportacijo vseh ilegalnih migrantov, vseh ne-evropejskih kriminalcev, in vseh muslimanov ki niso pripravljeni živeti po evropskih vrednostah in evropskih zakonih, in spoštovati ženske, geje in pripadnike drugih religij kot enake.

  • macon

   Par spremenljivk je takih, da še niso znane iz človeške zgodovine:

   -Potencialni klavci so med nami, ne na naših zunanjih mejah. Njihovo število se hitro veča: delno z nataliteto, delno z uvozom novih.

   -Imamo ogromno levičarsko peto kolono, ki v imenu lažnega humanizma in teoretskega multikulturalizma sovražni lastno zahodno civilizacijo, ki jim je omogočila, da bolje živijo kot drugi in jim hkrati dovolila, da zganjajo svoje levičarstvo.

   -Permisija je taka, da bo en nasilni islamist obvladal sto nevrotičnih in pasivnih domačinov. Ko bodo počile domače represivne sile, ki predstavljajo silno majhen odstotek domačih moških, ne bo več nobene obrambe. Malo bo treba, da bodo počile. Spomni se, kako so bili policisti preobremenjeni ob migrantskem mimohodu okoli 7.000-10.000 na dan. Ko jih bo nekaj obležalo, bodo policije razpadle. Policaji imajo družine in hodijo v službo, niso podpisali za vietnamsko vojno.

   • Razocarana

    Se strinjam z veliko stvari, vendar pa ne z “en nasilni islamist bo obvladal sto nevrotičnih in pasivnih domačinov.” Pozabil upoštevati to da so levičarji kljub svoji glasnosti, manjšina, ki se bo ob prvem znaku njihove ogroženosti poskrili v mišje luknje, in kakšni postanejo Evropejci ko so potisnjeni ob zid. Samo spomni se kako smo odreagirali Slovenci leta 1991. Smo se skrili ali bežali kot zdaj počnejo ti migrant? Ne. 100% sem da če bo treba, da se bomo organizirali in v obliki vaških straž hodili na mejo pomagati policistom in vojski.

    • macon

     Koliko je vplival internet in pametni telefoni leta 1991? Današnji mladi so veliko bolj razvajeni, antisocialni, pasivni in nevrotični kot mladi leta 1991. Takratni mladi so bili vsi v vojski!

     Strinjam se, da se bodo eni prebudili, ko bo počilo, ampak to bo vsaj na zahodu manjšina. Nori levičarji bodo noreli dokler ne bodo crknili.

     • Razocarana

      Upam da do poka ne bo prišlo, ampak če bo, upam da nimaš prav, ter da se bo pokazalo kako nam Evropejcem Evropa in naše vrednote pomenijo.

 • tarantela

  Najprej migranti, pol pa še Rusi! Kakšni Kozaki, najbrž! Sej bo za pobegnt od doma, eni Švedi bojda že pakirajo kufre, nekaj jih pride k nam.

  • Krtača17

   Neverjetni so na tem portalu. Kaj mislijo da ne vidimo čez planke?

 • Adolf Hitler

  Zeit der Säuberung ist gekommen!

 • Viktorh

  Želeli so, imajo!
  Jaz jim ne zavidam, bili pa so premalo modri.

 • Metal Machine

  Osebni pogled na zadevo pri nas: Zdaj imamo sovražnika, ki ga je naredila Amerika in kaj se lahko tukaj naučimo ? Amerikanec, ki ni nikdar v življenju zmagal dobene vojne, izurja te “igrače”. Ne poznajo naših krajev, ne poznajo naše kulture, ne vejo kaj smo mi zmožni. Mislim da ne bodo nikdar razumeli, da smo se bojevali proti 10x boljši vojski, ki je bila boljše oborožena od nas v vsakem pogledu v drugi svetovni vojni in leta 90′. Po youtube sem gledal, kako se bojujejo. V copatih in dobesedno lečejo okrog, kot kure brez glave. Komentarji so bolj kot očitni, da so te kure igrale “battlefield” igro in se postavijo sredi ulice ter streljajo v prazno. To je naš nasprotnik. Druge države se jim klonijo in popuščajo. V tej mali domovinici naši, ki jo imamo in to zelo malo. Mislim da bi še lolek zgrabil za puško in branil svojo, tisto malo kar ima. Toliko o mojem pogledu.

  • Vince Blake

   Ne bi se ravno strinjal, da Amerikanci niso dobili še nobene vojne. Dobro, v Vietnamu so jih dobili po pički, drugače pa niso ravno zgubljali vojn.
   Kar se pa teh “copatarjev” tiče……domnevam, da imaš muslije v mislih. Kot vojaki niso vredni pol pizde mrzle vode, za terorizem zganjati so pa kar dobri. Tam, kjer je treba pobijati neoborožene civile. Tu pa razturajo.
   A ko se jim po robu postavi organizirana vojska, se pa razbežijo. Tipične hijene. Isto kot anti-Trump razgrajači. Korajžni so samo, ko so v premoči.

  • garfi

   imaš tipičen izkrivljen pogled
   vladajo nam udbomafijci in ne američani

   • Metal Machine

    Ti ne veš brati stari. Preberi še enkrat. “Zdaj imamo sovražnika, ki ga je naredila Amerika in kaj se lahko tukaj naučimo ?”

    • garfi

     kva
     ko boš bolj jasen se bom kaj naučil

     • Metal Machine

      Rega kvak kvak. Navuče se brati, benti ručo…..

  • Dragan Krstič

   Metal Machine dej ti rajš poslušej hard rock pa metalce k dobr žagajo to pa pust na miru ker pojma nimaš. Ne bo vojne, brez skrbi. Muslimani bodo par velemest očistili meščanov v nekaj dneh. Ne bo jim mar za žrtve, tudi med svojimi. Radioktivne bombice, arzenik in ciakalij v vodovodne sisteme, antraks, smrtonosne bakterije, zastrupljena hrana in pijača itd.
   Kapiš? Kar ne bo umrlo bo bežalo!!!!! Kapiš?

   • Metal Machine

    Ja, tam ki so loleki ja. Ti pa maš pojma al kak ?

    • Dragan Krstič

     Če ti zastrupijo vodovodno omrežje ali posipajo hrano z antraksom, seveda v minimalnih količinah in umre v parih dneh par tisoč meščanov v tvojem mestu boš ti tudi bežal kot lolek.

     • Metal Machine

      Tam kjer sem jaz doma v Sloveniji, je mesto veliko kot ena mala vas. Toliko o tem :)

  • centurion

   Takšnim modelom kot si ti na Primorskem rečejo
   MONA.
   Žal je samo v Ameriki – AMERIKA.
   Po Ljubljansko-BUTL.

   • Metal Machine

    Kake kritike danes dobivlem! Kej si nor :D! A ti si pa car ? Boš me navučja, kak biti car ?

    • centurion

     WW1 so v Evropi rešili Amerikanci.
     Hitlerjev stroj v WW2 so zlomili prav tako oni.
     Japonce na Pacifiku prav tako.
     Da ni tega storil tov.Tito z NOB načelu slučajno. Plisss.
     Lahko diskutirava….

     • pajot

      Nemaš pravo, Tito bio je najveći pobednik u istoriji. Pobedio je sve živo,čak i svoju lijevu nogu.

    • centurion

     MONA NAZIONALE OSTANEŠ ZA OSTALE!!
     Jaz pa v jok. Xexexe.

     • Feriss.H

      Kakšne monade so tile metalik primorci, kot rdeča “gerila”, začne bevskat, potem pa repek med nogice kot monica in se samo-“umori”. Pa kakšen alias si je navlekel – Metal Machine. Primorci imajo dobra rdeča vina, na žalost pa imajo preveč rdeče buče. Kaže da im lastna vina škodijo.

  • Feriss.H

   Dovolil si bom popraviti te v enem – “Amerikanec, ki ni nikdar v življenju zmagal nobene vojne”

   V teh Ameriških Imperialnih vojnah je treba razlikovati med rezultati bitk na bojišču in Političnim rezultatom na koncu konflikta ali Vojaške Expedicije. Ameriška vojaška sila je mogočna, predvsem zaradi zračne prevlade. Tudi ko se zgodi da je Ameriški vojak, po neumnosti višjega komandnega kadra stisnjen v kot, so trdi borci, tudi zaradi Gung-Ho morala, izjemnih izkušenj ter temeljitega usposabljanja.

   Vince je napisal – “…v Vietnamu so jih dobili po pički…” – Ja imeli so precejšnje izgube, predvsem zaradi nesposobnosti višjih komand in predvsem zaradi naborniških vojakov ki so jih z nezadostnim usposabljanjem poslali direkt v džungla-klavnico na dejansko usposabljanje. Navzlic temu so samo v mesecu dni za časa TET ofenzive 1968 zradirali skoraj celoten Vietcong, kakih 80.000 borcev. (kar je kot kaže bil cilj Severa, ker od takrat se je regularna vojska Severa vpletla v nadaljevanje vojne, ko so im Amerikanci počistili konkurenco)

   To ih je izučilo in zato so ukinili naborniško vojsko in zopet uvedli profesionalno. Ta pristop se je lepo izkazal v obeh Iraških vojnah in v Afganistanu.

   Dokončne zmage pa ne morejo doseči nikoli, zato ker bi morali pobiti vse živo, to pa spet ne gre. Eno je premagati klasično vojsko, povsem druga zgodba pa je gerila in Urbano vojskovanje. Po moji logiki je sploh največja neumnost v vseh vojnah, od Nemške invazije na SSSR z idiotsko bitko za Stalingrad do Ameriškega vstopa v Bagdad in bitke za Falujo, lotevati se mest. Mesta odrežeš od zaledja in crknejo sama od sebe. Toliko o tem da nikoli niso zmagali.

   • Metal Machine

    Bi lahko debatirala celo noč. Ti maš svoj pogled, jaz pa svoj :) Pustima to zadevo pri tem.

    • Feriss.H

     OK, če te bo pa kdaj dajala nespečnost pa lahko odpreva tipkovniško omizje na to temo. Ta mi je itak najbolj zanimiva, celo bolj kot tale “imigracija”. Za tako “vojno” pa je prav nasprotnik z drugačnimi pogledi tisti pravi izziv.

  • RATATA

   Če se direkt soočimo ni nikakršen problem, hud fak pa bo, če se res pojavi tisto dolgotrajno integriranje z minimalnimi izpadi.
   Po desetih letih bo fertik vsega.
   Zato je treba tele voditelje Slovenije odžagat in nekam stlačit!

   • sodnikisozločinci

    Za zbrisanega gosta: Pa še nekaj, kar nam je zgodovina v šoli prikrivala. Briljantna zmaga Andreja Turjaškega nad Turki v bitki pri Sisku, kjer so imeli Turki 16000 mrtvih, Kranjci, to je Slovenci, pa 12. Vse vojne v slovenski zgodovini se lahko pred tem skrijejo.

    • RATATA

     O vem!
     Vsem to povej!
     Prasci nam že dolg lažejo in zamolčujejo!
     Priden si, da tudi ti veš!
     +

    • RATATA

     A se tudi tega zavedaš, da se je Papež extra zahvalil Deželi Krajnski za zmago pri Siseku?

 • Svinsk zrezk

  Mislm da bo leto 2017 se prekleto zanimivo

 • Bozz

  (Spet) Dober opomin vsem kam pripelje “liberalna”, sekularna, humanistična, socialistično-komunistična t.i. leva (naivna in ignorantna) filozofija in ideologija. V samo-uničenje. Pravi liberalci so bili Boga boječi, Sveto pismo verujoči Protestanti. Tudi Švedska jih je imela nekoč in država je bila močna in v zdravem stanju, če odštejemo polena, ki jim jih je pod noge metal Papež. Današnji “liberalci”, ki so ugrabili to besedo pa dejansko peljejo državo v novodobno tiranijo. Med tem pa se še trepljajo po hrbtih kako so modri, češ mi pa že vemo bolje kot naši Protestantski Švedski predniki. Ja tako je ko se osvobodiš Kristusovih zapovedi in modrosti Svetega pisma, misliš, da je to svoboda, pelje pa direktno v tiranijo in neizogiben propad civilizacije.

 • diler resnice

  Svojčas je bila Švedska med vodilniimi državami,kar se demokracije tiče.Spomijam se učencev neke sr.šole iz Stocholma,ki so počitnikovali v depandansi hotela Belvi ( sedaj v propadajočem stanju) v Bohinju.Ker sem bil tedaj istih let,sem pač padel v njihovo družbo.Pripovedovali so koliko diskotek ima Stocholm in pili vodko pomešano z pivom,ker je bil pri njih alkohol prepovedan.Ne boste verjeli..radi preveč alkohola se jim je popolnoma”odtrgalo”kar je povzročilo,da so nekatri sneli gasilne aparate ter z peno brizgali po napol golih dekletih.Baje so depadanso kar 3 dni čistili ! Švedska kraljevina je po atentatu na Palmeja skrajno labilna in z prevlado socialistov nepredvidljiva,pa čeprav je kralj še ne dolgo tega razpustil parlament,ki so ga ponovno nadomestile leve skrajne sile,ki podpirajo nekontroliran prihod migrantov !?

  • RATATA

   Ti moram povedat: ko smo bili 1989 ko tanarbolpametni vojaki jna odčitovalci na svetovnem pokalu v streljanju v zagrebu (volčji potok), smo tam imeli možnost se spajdašiti s temi strelci – tudi iz švedske, saj so bili na isti valovni dolžini z nami. Do njih pa nas je primagnetil vonj po travi, ki se je skupaj z dimom vil iz njihovega kontejnerja, z napisom Sverige.
   Super fantje, za ajncigat in za cugnit. Kot mi. Ne vem, kaj se je zgodilo z njimi, da so takole zafurali.

 • Krtača17

  Tole je veliko pretiravanje. Je pa res da domačini niso ravno veseli. Se dogajajo tudi raznorazne kozlarije. M.P. si naj pa enkrat ogleda deželo od blizu preden flanca in strelja kozle…če je seveda sposoben objektivne presoje.

  • tramal

   Ti boš govoril kako je kje v drugih državah ,ko še nosu nisi potisnil iz slovenije.

 • Vrhovni sodnik

  Norvežani so že hermetično zaprli mejo s Švedsko, ko so ugotovili, da lewaška Švedska vlada ni kos tej grožnji.

  • Dragan Krstič

   Meja je vsako leto hermetično zaprta od novembra pa vsaj do marca. Tudi poleti ni dosti boljše.

   • sodnikisozločinci

    Ta prekleta zima, sneg, voda in hribi, treba jih bo izgnat od koder so prišli, da naši “dragi gosti” lahko pridejo čez v sandalih.

 • samsara

  “Ker je Švedska spoznala, da je islamski radikalizem resna grožnja
  državni varnosti, so že spomladi 2016 začeli uriti policiste za boj
  proti teroristom…”

  Pri nas pa raje urijo vojsko za posredovanje proti domačim protestnikom, ki jim je mar do domovine.

  • Franc Novak 1979

   Ne se hecat, tele še za metke nimajo. Če se ene tri navijaške skupine združijo, bojo bežali ko zajci. Ali pa streljali v Slovence?

 • garfi

  tako je če krivci za to ne odgovarjajo niti politično kaj šele kazensko in materialno

 • Antonius

  Človek bi pomislil, da imajo Švedi Cerarja za predsednika vlade.
  Leta 2016 bi se morali lotiti zakona, po katerem bi VSAKEGA izgrednika vrnili tja, od koder je prišel.
  Švedi so svojo državo s totalno preširokimi socialnimi pravicami in obveznostmi zavozili do konca.
  Prav za prav jim človek privošči čim več šerijatarskega nasilja in razgrajanja, da se bodo srečali s svojim naivnim ravnanjem in neumnostjo. Celemu svetu so hoteli biti za družbeni in socialni vzgled, danes pa spoznavajo, kar so jim prišli šerijatarji dopovedati.
  Naborniške vojske nimajo, kar se bo lahko s katastrofalno posledico pokazalo tudi v Sloveniji.

  • učko

   Ko bi bil sam Cerar bi bilo še dobro! Neo-pro-komunistično-balkanistični režim ima na zalogi še na desettisoče takih cepcev kot je Cmirko !!!

 • učko

  Okupatorsko vojsko že imajo na svojih tleh, še Rusi bojo zanetili vojno in konec Švedske !!!!!!

 • Opazovalec

  In ovce verjamejo speisa.com, agenciji za ”fake news”, http://editindia.blogspot.si/2015/04/credibility-crisis-news-website.html

  Samo za primer, nekaj dni nazaj so poročali (lažno seveda) o fatvi muftija, po lahko mož poje ženo….. No za ovce je to seveda resničnost, za druge dvomisel (Vojna je mir, svoboda je suženjstvo, neznanje je moč). Uživajte!

  • sodnikisozločinci

   Ni važno zame verjeti, važno mi je kar vem in kar hočem.

  • rubec

   Ti še vedno verjameš našim medijem da je Janša bandit. Kdo je tu večja ovca?

   • Opazovalec

    rubec, predvsem verjamem tistim medijim, za katere vem kdo so ustanovitelji (za speisa.com se namreč ne ve) in, ki me ne naplahtajo. Seveda pa lahko verjameš, da so vsi resni (razen FOX) ameriški mediji komunistični, to je pač tvoj problem, saj neumnost ni omejena in kakor pravi dvomisel je “neznanje moč”. Preberi si 1984, da se malce izobraziš. V ZDA je po Trumpovi zmagi nakup poraszel za 9.5000%, se pravi skoraj postoteril…..

  • Franc Novak 1979

   A je pol tudi fatva Salmana Rushdija fake news? Pa govori raznih muslimanskih verskih voditeljev o jihadu? a je tole res http://www.wnd.com/2014/10/canada-mosque-teaches-4-year-olds-how-to-behead/ ali pa tole: http://www.publishwall.si/aktualno/post/144533/muslimani-v-sloveniji-kako-vzpostaviti-sarijo-seriat-v-sloveniji ko do muslimani v Sloveniji pozivali k uvajanju šarije? Pa noben oblastni organ ni reagiral na eklatantno POZIVANJE K RUŠENJU USTAVNE UREDITVE. Predsednik vlade je bil Borut Pahor, najbrž ni vedel, je malal ali pa šnicle pekel.

 • pokvarjeniSvet

  Tako je ko Askhenaziji operejo ljudem mozek, financirajo vse politične stranke ki so pripravljene delati tako kot jim rečejo…..ostale pa onesposobijo

 • sodnikisozločinci

  Švedski policaji in vojaki so ene Pike Nogavičke, oni nkol ne bojo velk.

 • Unikatna

  Moje mnenje je, da smo veliko zamudili in še kako se nam bo to maščevalo! Sploh ne razumem kaj je Američanom, da protestirajo proti Trampu, ko želi prepovedati vstop migrantom iz tretjih držav! Saj v EU ni nič boljše.

  Je šla popoldan hčer na bankomat in mi je napisala, da se po mestu sprehajajo samo Arabci. Nemci niti ven ne upajo! Žalostno, no.

 • dr Janez Sveti

  Rusov se bojijo? Ja Nova24tv, res je nekaj narobe z vami.
  DR Janez Sveti ne mara laži

  • stajerc5

   Kaj pomeni sedaj to? Tebi bi ja moralo biti vsec, ce se cel svet boji Rusov, ali mogoce ne?

   • pokvarjeniSvet

    kdo je od leta 1991 napadel največ držav ??

    mislim da se je takih treba bat….ki z dejanji dokazujejo kaj so zmožni.

    Je že res da ja vsaka država z veliko vojaško močjo nevarna in se je treba bat….samo mi je pa smešno da tako očitnih stvari nočeš videti oz jih namerno ignoriraš in preusmerjaš točno tja kamor vsi globalistični mediji hočejo….je to le naključje ali pa imam prav ?

   • dr Janez Sveti

    Dovolj je, da se me bojiš ti.
    DR janez Sveti strahovlada

    • stajerc5

     Zakaj bi se bal svetnikov? Vsi so ze mrtvi, tisti, ki pa mislijo, da se zivijo, so pa tako zombiji, poznano- a ne!?

     • dr Janez Sveti

      Zombi? Ne verjamem v njih.
      Dr Janez Sveti

     • stajerc5

      En pogled v ogledalo? Pa ne se prestrasiti…

     • dr Janez Sveti

      Lep genij sem. Pa bogat tudi.
      DR Janez Sveti prevzeten

     • indijanka

      Prevzeten in pristranski. Jst pa razsodna in rahločutna :).

 • fmg9

  Hja, zanimiv ta primer Skandinavcev (mislim predvsem na Norveško in Švedsko :).
  Nekoč so Vikingi predstavljali strah in trepet EU.
  Sedaj so pa… Jah… pač tam kjer so trenutno… :|

 • mannuro

  Hja, feministke v vladi nikol ne zagotavlajo blaginje, prej drugo. “Femninistka” pač ni prava ženska, pač pa egoistka, ki ji za bližnjega ni mar. Vsaka šola nekaj stane, Ta bo draga.

 • pokvarjeniSvet

  lol ruske invazije…od kod so se pa tega spomnili sedaj ko imajo državo polno islamskih skrajnežev ? XD

  imam polno državo neasimiliranih muslimanov…..ampak hej to ni nič bojmo se Rusov xD

  to me spominja na kaki globalistični medij ki bi rad imel vojno s tistimi ki nebi radi bil del novega Svetovnega reda….ali se pa res samo bojijo Rusov in niti mejijo ne na njih. in zakaj bi sploh rada Rusija okupirala Švedsko ki je liberalna greznica polna gejov, lejzbik in tranzičev ter radikalnih muslimanov in to severna dežela pa nima Rusija severa in mraza dovolj…ane bilo bolj logično če bi Rusijo hotela okupirati Grčijo ali Havaje ? saj konc koncev njihovi državljani imajo rado tople kraje….amap ja ziher si želijo švedske xD

 • samotoje

  Spomnim se, kako hecno je bilo pred leti, ko je švedska vojska besno lovila sovjetske podmornice-fantomske ali ne-v svojih ozemeljskih vodah in ni nikoli nobene ujela. O tem je krožilo mnogo vicev, še posebno na Danskem in Norveškem. Očitno še kar lovijo podmornice in niso utegnili opaziti, da so doživeli invazijo kopenskih piratov.

 • lauraas

  Lepote multikultija inprazniki različnosti!

 • Franc Novak 1979

  Tisti mladoletniki, ki maltretirajo Švede po nakupovalnih centrih, so najbrž vsi končali tako osnovno izobraževanje doma: https://videos.funker530.com/bitmotive/public/funker530/v1.0/videos/funker530/0c4361c86c3e9ecfa1d544b637ebe44/854×480.mp4 Zdaj imajo problem priti do orožja, zato provocirajo, da navlečejo oborožene policiste v zanko, pol boste pa videli. Brez orožja boš kaj kmalu truplo

 • Franc Novak 1979

  Demokracija bo plačala zato, ker bo skušala ustreči vsem. Reveži bodo želeli premoženje bogatih in demokracija jim bo to dala. Mladi bodo želeli biti spoštovani kot stari, žene bodo hotele biti kot moški. Tujci bodo hoteli staroselske pravice. In demokracija jim bo to dala. Tatovi in goljufi bodo hoteli pomembne državne funkcije. In demokracija jim bo to dala. In ko bodo lopovi in prevaranti končno demokratsko prevzeli oblast, ker kriminalci in zločinci težijo po moči, bo nastala hujša tiranija, kot je bila za časa katerekoli monarhije ali oligarhije.

 • cosmosjasnovidec

  Sedaj p naj lepo gredo v piz.. mater…
  Prav jim je tako naj jih migranti vse pokoljejo,če so posrani in strahopetci.
  Kaj se pa to pravi?
  Orožje v roke jih postrojiti in marš ven iz švedske.Tiste za katere pa vedo ali sumijo,da so v tolpah pa postreliti na licu mesta na ulicah ne pa jih vlačiti pred sodnike kateri jih takoj spustijo.
  Tako bo že prepozno po vsej europi kot je sedaj v Švici vendar še levaška golazen vztraja pri svojem,ker vidi da je zajebala celo situacijo sedaj pa ne ve na koga naj zvrne.
  Še malo pa bo z vse skupaj spet kriv Janez Janša,če ne bodo najdli drugega osumljenca za naseljevanje te muslimanske golazni.

 • xtc

  Kot sem že mnogokrat rekel;brezpametnost in neumnost vodita v kolaps:tudi vojno sem napovedal;le vprašanje kje bo počilo najpreje je bilo in je še delno odprto:
  Seveda sai bo na račun te vojne in obračuna skušal Putin na račun Evrope odrezati svoj ko ogače:

 • Marija

  Ne določenim je odgovarjalo tako stanje. Sedaj ko so pa sami ogroženi pa je prepozno. Še malo pa bo pri nas tako. V MB bi naj bil porezan en najstnik po celem telesu od tujcev,migrantov pa ni nobenega odziva ne od naših novinarjev ne policije,niti o tem ni obvestil UKC Maribor.Zgodilo se je na Koroški cesti stari predel.RTV tudi tega o Švedski ne poroča. Zakaj?

  • Steiermark

   Družbeno politični delavci “novinarji” o tem nesmejo poročati, pravtako policija, ki tudi nikoli nebo obelodanila podobnih zločinov, ki jih zagrešijo islamski kameltrajberji, ki živijo na račun vseh v Sloveniji in katerim nudijo ugodje, ki ga ne privoščijo niti tistim, ki garajo zanje!

 • The Truth Keeper

  MATER… NOVA 24 TV… SAJ NE VEM KAJ NAJ REČEM! VAŠI ČLANKI SO ČEDALJE BOLJ ZANIMIVI LE ZA KAKŠNE PENZIONISTE, KI SO IMELI ŽMURKO ČEZ OČI VSE DOKLER JIM NISO ZAČELI PREDLANI ČEZ HOF LAZIT ČOBANI! TA ROP NEKDAJ SUPERIORNE EVROPSKE DRŽAVE, ROP NAJMOČNEJŠEGA NORDIJSKEGA GOSPODARSTVA IN SVINJANJE ČISTEGA GENETSKEGA BAZENA PRISTNE ARIJSKE RASE JE V POLNEM TEKU ŽE DESETLETJA! ZNANCI IZ GOTHENBURGA SO NAM O POSLEDICA TEGA GENOCIDA RAZLAGALI ŽE V ZAČETKU DEVETDESETIH LET, PA SMO SE JIM MI PODALPSKI REVČKI LE POSMEHLJIVO ČUDILI! ŠE KO SMO SE MI TU “KUNELI”, SO ŽE TJA Z LETALI TOVORILI ŠIMPANZE, VI PA PIŠETE O NEKAKŠNI ZMOTNI POLITIKI IN KAKO SI ŠVEDSKA ZATISKA OČI PRED GROŽNJO ISLAMSKEGA TERORIZMA, KOT DA JE VSE LE POSLEDICA DOGODKOV ZADNJIH DVEH LET! NEHAJTE LAGATI LASTNEMU NARODU! NISTE NITI MALENKOST BOLJŠI OD KOMUNO-IMPERIALISTOV! NITI “D” OD DESNICE! DAJMO POIZKUSITI BREZ CENZURE VAŠIH SPONZORJEV, SE PRAVI TISTIH, KI FINANCIRAJO TUDI “TA DRUGO” STRAN…

  – PROBLEM NI ISLAM, AMPAK JE LE ORODJE
  – ORODJAR JE VATIKAN OZIROMA KAR JE OD NJEGA OSTALO, RIMSKI PANKRTI IN NJIHOVE ZMERAJ ZVESTE SLUGE, KI ZA NJIH UREJAJO DENARNE ZADEVE IN MASOVNE POKOLE SKOZI RAZLIČNE REŽIME – ŽIDI
  – PROJEKT SE IMENUJE COUDENHOVE-KALERGI PLAN OZIROMA GENOCID BELE RASE, KI ŠE ZADNJA KLJUBUJE INTERNACIONALNI KLIKI, KI ŽELI TA SVET DOKONČNO SPREMENITI V ČLOVEŠKO FARMO
  – FAŠIZEM IN NACIONAL-SOCIALIZEM STA BILA NARAVNI ODPOR PROTI UNIČENJU ZAHODNE CIVILIZACIJE IN DA SI NE ZATISKAMO OČI… EVROPA BO PONOVNO POSTALA FAŠISTOIDNA, TO JE ZAKON NARAVE, KI JE NAD VSAKIM SINTETIČNIM REŽIMOM, VENDAR TOKRAT NAS NE BODO GNALI V TEATRALNE VOJNE POBIJAT SVOJIH GENETSKIH BRATOV IN SESTER, TOKRAT BODO CISTE IN VSO RAKASTO TKIVO KIRURŠKO IZREZANO, PA NAJ STANE, KOLIKOR STANE
  – VRNIMO SE K NEDOLŽNI ŽRTVI TEGA ČLANKA – NEKOČ ČUDOVITI ŠVEDSKI… ZA VSE, KI SE ČUDITE UMSKI PARALIZACIJI VIKINGOV, NEKOČ PONOSNEGA NARODA TAKŠNE MOGOČNE DRŽAVE, VAM V RAZMISLEK IN NADALJNO RAZISKOVANJE POSREDUJE LE EN PODATEK… PRIMAT NAD MEDIJI ŠVEDSKE IN VEČINE OSTALIH NORDIJSKIH DRŽAV IN TUDI ŠIRŠE DRŽI ŽIDOVSKA DRUŽINA BONNIER VSE OD ZAČETKA 19. STOLETJA

  KDOR SI LASTI MEDIJE SI LASTI ZGODOVINO IN USTVARJA PRIHODNOST!

  PUTIN OZIROMA CEZAR BO ODRL ŽIVE VSE, KI SODELUJEJO PRI UNIČENJU ZAHODNEGA IMEPRIJA! VAŠ STRAH PRED NJIM IN S TEM TUDI BLATENJE NJEGA JE UPRAVIČENO!

  POZDRAVLJAMO ZMAGO!!!

  • xtc

   Tvoj idol Putin je enaka gnojna bula le da druge sorte:

  • šmentanamuha

   Hvala, ker si se tako potrudil The Truth Keeper. Žal smo za Kalergija in njegove plane izvedeli šele kakšno leto dve nazaj (vsaj jaz). Pa še to so nam brisali komentarje na MMC, tako da smo, hvala Bogu, zdaj našli zatočišče na NovaTV24. Tako da, tudi oni niso vsevedi, so pa edini, ki nas oskrbujejo z gradivom o “hvaležnih” migrantih, ki smo jih rešili pred vojno, če verjameš seveda. Zato ni potrebno, da si žaljiv, bomo pa z veseljem prebrali še kakšen tvoj komentar. In se strinjam s teboj: Putin, Orban, Trump so verjetno res sveti trije kralji, upam.

 • Simonmarini

  ”Na policiji pojasnjujejo, da so bila navodila za mobilizacijo izdana zato, da bodo policisti vedeli, kje je zborno mesto v primeru rdečega alarma.” Trditev je sicer pravilna, vendar popolnoma samoumevna. Vse intervencijske sile imajo načrte ukrepanja in v tem načrtu so tudi točke zbora. Tega si niso izmislili včeraj, ampak že davno nazaj in ne zaradi migrantov. Stavek je po logiki tak, kot da bi na policiji pojasnili, da so okno odprli zato, da bi prezračili prostor.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!