Musliman, ki je v Melbournu zapeljal v množico ljudi, se je po aretaciji pritožil: “Slabo ravnajo z muslimani!”

Foto: epa

Policija je prvotno izključila teroristično dejanje kot motiv in napadalca razglasila za duševno bolnega ter odvisnika od drog, in to kljub dejstvu, da je skupaj z njim v tem dejanju sodeloval še musliman, ki je imel ob sebi vrečo, polno nožev. Vendar pa so očitno v Avstraliji le prišli do resnice. “Nismo izključili terorizma in ga še naprej raziskujemo,” je namreč izjavila policijska komisarka v državi Viktorija, Shane Patton. 

Policija v Avstraliji je razkrila, da se je terorist, ki je zapeljal v pešce v Melbournu, pritožil nad nasiljem, ki so ga policisti izvedli nad njim ob aretaciji – toda njegov motiv ostaja nepojasnjen, prav tako je obveljalo prepričanje, da je deloval sam. Medtem ko je avstralski premier Malcolm Turnbull obsodil “pretresljiv” zločin, pa se je pojavilo več podrobnosti o vozniku, 32-letnem Saeedu Nooriju, ki je v Avstralijo prišel leta 2004 kot migrant iz Afganistana. O njem so razkrili tudi to, da ima pestro zgodovino, predvsem kar se tiče uporabe drog ter (verjetno) s tem povezanih duševnih zdravstvenih težav.

Policijsko zasliševanje zaznal kot zlorabo muslimanov
Policijska komisarka države Viktorija Shane Patton je izjavila: “Nismo izključili terorizma in ga še naprej raziskujemo. Gre le zato, da ne sklepamo prehitrih zaključkov. Treba je raziskati dokaze in če bodo ti potrdili, da je šlo za teroristični dogodek, ga bomo kot takšnega tudi razglasili.” Policija je preiskala tudi Noorijevo bivališče v predmestju Melbourna, kjer je živel s sorodnikom, pa tudi njegov vikend, vendar pa nobeden od dokazov, ki so jih zbrali, ne razkriva motiva. Turnbull pa je razkril, da se je voznik pritožil zaradi “slabega ravnanja z muslimani”. Natančneje, izjavil je: “On (voznik, op. p.) je dejal, da je tisto, kar policija opisuje kot ‘zasliševanje’, zaznal kot zlorabo muslimanov.”

Noorija so pridržali v četrtek, potem ko je z belim terencem zapeljal v množico ljudi ob 16.41 – seveda je kraj zločina premišljeno izbral: enega najbolj prometnih prehodov za pešce ob postaji Flinders Street, ki je eno glavnih prometnih stičišč v mestu.

Po mestu bodo postavili stebričke
Avstralska policija je še razkrila, da je imel Noori ne le mamilarsko zgodovino, temveč tudi kriminalno, kar vključuje tudi nevarno vožnjo – seveda brez vozniškega dovoljenja, poroča Jihad Watch. “Resnica je, da ni bil na našem radarju,” je dejala Pattonova. “Niti sumili nismo, da bo kaj takšnega naredil … Grozen napad sredi mesta.” Incident pa je prisilil oblasti, da bodo po mestu postavili stebričke, ki bodo preprečevali, da bi še kakšen terorist z morilskimi nameni zapeljal v množico ljudi. Seveda, stebrički bodo svet (od)rešili terorizma …

M. S.

 • Olga_10

  Kot komunisti! Svoje zločine pripisujejo drugim in jih opravičujejo s “krivicami” do sebe!
  V resnici pa so teroristi, delomrzneži in paraziti! Terorizem je treba izkoreniniti in teroriste najostreje kaznovati!

 • Jan Kovalski

  Seveda se je pritožil, razočaran, ker ga niso obravnavali po šeriatskem pravu.

 • Sadako

  Če bi v Rusiji ali na Kitajskem naredil nekaj takega, bi ga že odpeljali na prisilno delo, za ritjo pa birič z ogromnim bičem.

  • sprehajalec

   Dvomim, da bi preživel pridržanje, Oziroma zagotovo ga ne bi…

 • rrrrr

  Tako v nerazviti Avstraliji. V razviti Sloveniji pa jih znastveniki in umetniki pred Božičem vsako leto obešajo na pročelje Slovenske akademije za znanost in umetnost.

  • Sadako

   Kmalu bodo obrnili ploščo in jih bodo zares obesili. Ne samo slik. Če bi nekomu od naši komunistov naredili tisto kar so očetu Marie Ladenburger, bi opravil po starem, Črnogorskem, Srbskem in Albanskem pravu.

   • Lilika

    Kakšno pravo imajo?

  • samsara

   Bi rekel, da je bil odobren Sorosov dodatek.

 • sprehajalec

  Kje pa je Ahmad, še kar na UKC?

  Redkokateremu Slovencu uspe biti tam več kot nekaj dni.

  • sodnikisozločinci

   Tudi nacistični okupatorji so imeli v Ljubljanskih bolnišnicah prednostno obravnavo, pred domačini. Razlika je le v tem, da imajo sedaj pri zdravniku narodni izdajalci tipa Cerar in Brglez prednost pred okupatorjem.

   • sprehajalec

    videl sem na lastne oči pred časom v UKC dve Arabki, ki sta skakali naokoli z kartico ZZZS. Verjamem, da so pristojne službe kar tekmovale, da bi jim jo čim prej izdale.

    Svetovna sramota, ko mnogo slovenskih prisilnih privatnikov in revežev, takšno kartico lahko le sanja.

 • xtc

  Res se strinjam z njim,gre res za grdo “zlorabo”,take kot je on bi morali takoj prednostno obravnavati in jim omogočiti takojšnjo pot k 72 devicam z povešenimi joški in zobnimi protezami ,ki jih čakajo s hojcami v njihovi domišljiji.

 • samsara

  No, tudi Avstraliji se obetajo dokazi obogatitve in oplemenitenja…
  Marsikatera zaenkrat še razvita evropska država je že ozaljšana in seveda oplenenitena.

 • Brutus

  Ta ima srečo, da se ni srečal z mano….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!