Musliman načrtoval džihadistični množični pokol na ameriški dan neodvisnosti

Privrženec Al Kaide Demetrius Pitts bolj znan kot Abdur Raheem Rafeeq (vir: twitter)

V zvezni državi Ohio so aretirali 48-letnega muslimana, ki je načrtoval teroristični napad ob praznovanju ameriškega dneva neodvisnosti. Moški, odgovoren za načrtovanje terorističnega napada, se je nedavno spreobrnil v islam ter prisegel zvestobo Al Kaidi.

Clevelandska policija je aretirala 48-letnega Demetriusa N. Pittsa zaradi načrtovanja terorističnega napada na ameriške državljane, vključno z vojaškim osebjem in njihovimi družinami, ki naj bi se po poročanju spletnega portala Cleveland zgodil 4. julija.

Pitts, ki je od svoje spreobrnitve v islam postal znan tudi kot Abdur Raheem Rafeeq ali Salah ad-Deem Osama Waleed, je prisegel zvestobo Al Kaidi. Trenutna obtožnica proti njemu ga bremeni poskusa pridobitve materialne podpore za Al Kaido. Grozi mu 20-letna zaporna kazen.

Njegova spreobrnitev ga je radikalizirala
V soboto popoldne ga je po pridobitvi potrebnih dokazov o povezavi z Al Kaido aretirala FBI-jeva enota za boj proti terorizmu. Po navedbah naj bi se Pitts radikaliziral po spreobrnitvi v islam. Kakor so izpostavili tudi na Jihad Watch, je to “še en spreobrnjenec v islam, ki je dobil idejo, da njegova nova religija od njega zahteva, da zagreši izdajo in množični umor”, zato preseneča, kako oblasti vztrajno ignorirajo ta ponavljajoči se fenomen.

Tarče Pittsovega terorističnega načrta. (Vir: Twitter)

Pitts je prišel pod drobnogled FBI potem, ko je v obdobju 2015-17 izrazil protiameriški sentiment. V letu 2018 je stopil v stik z agentom FBI, za katerega je bil prepričan, da je eden od njegovih Al Kaidinih “bratov.” Med njunim srečanjem je agentu pod krinko povedal, da si želi izvesti teroristični napad med proslavo dneva neodvisnosti v središču Clevelanda. Ravno tako naj bi načrtoval napade na katedralo Sv. Janeza ter stavbo obalne straže, ki sta nedaleč stran.

Poleg več Pittsovih posnetih izjav o načrtu, kako izvesti teroristični napad, je policija zasegla tudi videe, v kateri je Pitts prisegel zvestobo teroristični organizaciji. Preiskava še vedno poteka.

Ivan Šokić

 • xtc

  Nekam Židanu je podoben,pol brat,mama go blacked?

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Islam, koran, to je en sam terorizem. V kali ga zatret.

  • D&G

   Drži

 • Olga2345

  Edina rešitev – zapreti mošeje in prepovedati nasilno ideologijo!

  • Burek Burecki

   Ko smo ze pri mosejah lahko enako naredimo z nestetim stevilom cerkva..

   • KAPIBARA

    V kateri cerkvi, pa kličejo po prelivanju krvi..in kje to vera pravi..??

   • Olga2345

    Mislite murgleonejevo “cerkev”, kjer širijo nasilno komunistično ideologijo in slavijo genocid?

  • D&G

   Se strinjam

 • Estrim Rolls

  človeštvo se mora spametovati in zrušiti vse religije kar jih je. v 21. stoletju ne sme biti prostora za fanatike, nismo več v zaostalem srednjem veku. slovenija ima ogromno energetskih točk. v 17. stoletju so v vatikanu skapirali za energetske točke, in na njih začeli graditi cerkve. zato pa je v sloveniji toliko teh smrdljivih cerkva

  • xtc

   A pol tud Komunizem in socializem,ksterig goreč vernik si?

   • Estrim Rolls

    že spet en butl ki misli da sem komunist. na kurac nabijem komunizem, socializem, kapitalizem, kastni sistem itd. itd. itd. boga se išče znotraj sebe. ne pa od odzunaj v nekih cerkvah in drugih verskih objektih

 • KAPIBARA

  S čim vsem se demokracija ne ukvarja ?
  V arbiji, so kar po vrsti, delali samomore v celicah , člani Rožnatega panterja, ki niso hoteli povedati, kje je izplen oropane draguljarne, katero so se lotili, kar z avtom, skozi izložbo..

 • Zgornji

  Mohamedanstvo je trenutno Najhujše Zlo na tem Planetu poleg Ateizma /Komunizma ipd !!! ! !!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!