Musliman posiljeval ženo, a ga niso spoznali za krivega. Mislil je namreč, da mu je to dovoljeno

Simbolična slika (Foto: iStock)

V Kanadi je musliman posilil svojo ženo in se kasneje zagovarjal, da je bil prepričan, da lahko z njo spolno občuje kadarkoli. Menil je, da mu je to dovoljeno, ker je njen mož. Žena spolnosti ni želela in ga je obtožila napada. Zadeva je prešla na sodišče, ki pa moža ni spoznalo za krivega.

V pisni odločbi je sodnik vrhovnega sodišča Robert Smith navedel, da sodišču posilstva žene leta 2002 ni uspelo dokazati. “Ugotovili smo, da sta obtoženi in njegova žena večkrat imela spolne odnose brez njenega soglasja, saj sta oba verjela, da ima moški do tega pravico,” je zapisal Smith. Tako naj bi zakonca mislila, da takšno dejanje ni kriminalno in sodnik posilstva ni mogel dokazati. Med njima je šlo za dogovorjeno poroko v Gazi, žena pa prihaja iz Palestine. Sicer že dolgo nista poročena, ločila sta se namreč že leta 2013. Šele takrat naj bi žena ob pogovoru z oblastmi pri urejanju ločitve spoznala, da ima spolni odnos pravico zavrniti. Odločila se je, da bo moža obtožila posilstva, ta pa je na sodišču to zanikal. Menijo, da še zmeraj verjame, da je to kljub zavrnitvi žene njegova pravica.

Žena je med pričanjem dejala, da je ves čas zakonske zveze verjela, da mora ustreči moževim željam, čeprav jo je v to večkrat prisilil. V spolni odnos skoraj nikoli naj ne bi privolila, a sta tako ona kot obtoženec verjela, da to enostavno mora storiti. Po njenih besedah jo je mož leta 2002 zgrabil za zapestje, jo vrgel na kavč, slekel in jo posilil. Ta naj bi ga trikrat prosila, naj se ustavi.

Mož se je zagovarjal brez konkretnih dokazov
Leta 2002 pa naj bi moški šel na presaditev las, po kateri mu je zdravnik svetoval, da dva tedna po kirurškem obsegu ne sme spolno občevati. Na sodišču se je torej zagovarjal z besedami, da naj bi upošteval zdravnikov nasvet. “Obtoženi ni imel nobenega zdravniškega dokaza, da bi dokazal standardno medicinsko prakso, o kateri je govoril,” je dejal sodnik, “zato menim, da to ni nikakršen razumen dokaz.

Poroka te ne ščiti pred spolnim napadom,” je v svoji odločitvi zapisal sodnik. “Kljub temu se to sojenje osredotoča na to, ali smo zbrali dovolj dokazov, da takšen spolni napad znotraj zakona dokažemo.” Odvetnik obtoženega je dejal, da dvom v resničnost posilstva vzbuja ravno čas, ki ga je žena izbrala za svoje obtožbe. Prej ni rekla ničesar, zdaj, ko naj bi se potegovala za skrbništvo nad otrokom, pa se ga je spomnila obtožiti.

Carrolyn Johnston, izvršna direktorica Ottawske koalicije za odpravo nasilja nad ženskami, pa je dejala, da je nad odločitvijo sodišča razočarana. Po njenih besedah je “vsak spolni stik brez eksplicitnega in stalnega soglasja spolni napad, ne glede na razmerje. Verjetno je mož verjel, da ima pravico do spolnega odnosa, vendar je kanadski zakon o spolnem napadu jasen“.

A. L.

 • Olga

  Pri nas katolikih je isto! Po kanonskem pravu je mož lastnik žene, zato mora žena ubogati svojega moža!

  • Olga

   Zloraba nicka! “Plemeniti” po levaško širi svoje sovraštvo do krščanstva in propagira nasilno islamsko ideologijo in zlorabo žensk, s tem, da podtika lastno sovraštvo in predsodke drugim! Dol s komunizmom in levicarstvom!

 • Olga

  Zahodni svet mora obdržati svoje vrednote in zakone in pomagati osveščati zlorabljene ženske in otroke v krempljih divjaške islamske ideologije!

 • xtc

  Opica je mislila,da ima človekove pravice-no živalim jo muslimani odrekajjo.

 • Sašo

  Srednji vel…willkomen bi rekla Angela in njeni podporniki.

 • indijanka

  Besedica NE sploh ni komplicirana. Če pa ni izrečen tako, da zaledeni kri, jo večina moških sliši kot MOGOČE… odvisno kolk dober boš. Vidim, da muslimankam pa tudi ti triki z barvo glasu in mimiko oči ne pomagajo. Uboge!

 • KAPIBARA

  Nič čudnega za Kanado !!
  Kjer imajo pedrea za premierja, ki izplačuje odškodnino zaprtemu v ZDA zaporu- guantanamo :-(
  Kanada plača musliču odškodnino povzročeno v tujini..
  Še domačinom jo ne izplača, za škodo povzorčeno doma !!

 • Caetano

  Tu je lepo pojasnjeno kako lahko islamizem in šeriat ”rešita” problem spolnih zlorab, posiltev in pedofilije:

  https://www.youtube.com/watch?v=njPcf6Kh374

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!