Muslimani napadajo jude, zakaj tako ”smrdijo”: V švicarskem hotelu ne smejo na bazen, če se pred tem ne stuširajo

Foto: Youtube

V švicarskem hotelu v Arosi so postavili znak, namenjen samo judovskim gostom. Samo zanje so napisali, da se morajo pred prihodom v hotelski bazen stuširati. Judje so prepričani, da so znak prilepili na vrata zaradi pritoževanja muslimanskih gostov.

Znak, nalepljen na vrata, ni samo sovražen do judov, ampak tudi druge goste sovražno uperja proti njim. Švicarski urad za turizem je ”nesrečni” incident razglasil v torek. Židovska organizacija, ki se bori za njihove človekove pravice, je zahtevala zaprtje hotela Paradies Arosa in pozvala širšo judovsko skupnost, naj ga ”dodajo na svojo črno listo”. Na Twitterju je namestnica izraelskega zunanjega ministra Cipi Hotovely pozvala k “pravičnosti”, ki je uprava ”grozljivega” hotela očitno nima. Zapisala je, da takšne diskriminacije ne smemo dovoliti. ”Ne moremo kar dovoliti, da sovražna dejanja zoper jude postanejo normalna.” Uprava hotela naj bi se za svoje dejanje že opravičila, znak pa odstranila.

Znak je nesprejemljiv
Cipi Livni
, izraelska ministrica za zunanje zadeve, je dejala, da ne smemo dovoliti, da bi v svobodnem svetu obstajal prostor za nacistične zastavice, maske Ku Klux Klana in znake v hotelih, namenjene samo judom. Muslimanski študent na Harvardu  Husam El-Qoulaq je eno judinjo celo vprašal, zakaj tako ”smrdi”. Tudi švicarski turistični predstavnik Markus Berger je znak označil za nesprejemljiv. Na njem je na veliko z rdečo pisalo: ”Za naše židovske goste”, pod tem pa: ”Preden se odpravite na bazen, se, prosim, stuširajte. V nasprotnem primeru vas bomo prisiljeni odstraniti iz bazena. Hvala za razumevanje.”

A. L.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!