Muslimani spet napadajo in z mačetami prelivajo krščansko kri

Foto: iStock

Tolpa muslimanov je brez napovedi napadla evangeličansko cerkev, polno ljudi. Nato je moškega, prav tako kristjana, z mačetami napadla še v lastnem domu in ga skušala ubiti. Identitete svoje žrtve sploh niso poznali: Napadli so ga zgolj zato, ker ni musliman.

Identiteta moškega, ki so ga napadli v Hirni v Etiopiji, zaradi varnostnih razlogov ostaja skrita. Če muslimani ugotovijo, kdo je, ga bodo poskusili znova ubiti. Islamski zakon prepoveduje nemuslimanom, da bi se, če jih kdo želi ubiti, pred umorom spreobrnili v muslimane samo zato, da bi jih ti pustili pri življenju.

Vir je za World Watch Monitor, ki poroča o krutih zgodbah kristjanov z vsega sveta, povedal, da je tolpa muslimanov napadla najprej lokalno evangeličansko cerkev, polno ljudi. Delno je poškodovala njeno streho in stene, nato pa se odpravila še v hišo enega izmed kristjanov. Tam so moškega skoraj ubili. Napadli so ga z mačetami in mu zadali globoke rane, predvsem v zatilje.

Foto: Youtube

Ranjenca prevažali od bolnišnice do bolnišnice, njegovo stanje pa se je naposled le uredilo
Napad, ki se je zgodil 16. julija, je 27-letnika skoraj stal življenja. Bil je na robu smrti, operacija ga je za las rešila. Po obisku lokalne ambulante so ga napotili v bolnišnico v bližnjem Asebeteferiju, kjer so ga spet poslali drugam, v Adamo. Tudi tamkajšnji zdravnik bi hudo ranjenega pacienta moral poslati v večjo in boljšo bolnišnico, a se ga je v trenutku odločil operirati. V nasprotnem primeru bi nesrečni Etiopijec že na poti umrl. Čeprav je njegovo stanje še vedno zelo slabo, je dovolj stabilno za nadaljnja zdravljenja.

A. L.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!