Muslimanka prepričana, da je bil Mohamed feminist in zagovornik človekovih pravic

Foto: EPA

Verska aktivistka in feministka islamske vere je prepričana, da je bil Mohamed velik borec za pravice žensk, živali in otrok. Meni, da je bil celo prva žrtev islamofobije, ki traja še danes.

Antisemitistka, feministka in zagovornica šeriatskega prava Linda Sarsour trdi, da je bil Mohamed feminist, borec za živalske in človekove pravice ter prva žrtev islamofobije. Če se poglobimo v njene trditve in jih skušamo podpreti, pa hitro opazimo, kako zmotne so.

Mohamed kot feminist?
Korana ni treba prav dolgo listati, da nam postane jasno, da temelji na močni nadvladi moškega nad žensko ter poziva k nasilju nad neposlušnimi ženskami. Govori tako o njihovi fizični kot pravni nemoči. Žensko pričanje je vredno pol moškega, zato sta za pričanje potrebni dve ženski. V koranu je še zapisano, da imajo moški pravico do poroke s štirimi ženskami in si lahko izberejo priležnico izmed suženj. Sinovi dedujejo dvakrat toliko kot hčerke. Zakoni dovoljujejo poroko s pred-pubertetnimi dekleti, saj je ločitev mogoča le, preden deklica dobi menstruacijo. Poleg tega vera zapoveduje, da je molitev razveljavljena, če se pred vernikom sprehodi pes, osel ali ženska. V sveti knjigi pa je moč najti celo navedbe, da so nebesa polna revnih ljudi, pekel pa prenatrpan z ženskami.

Foto: epa

Prerok zagovornik živalskih in človekovih pravic, z izjemo židovskih?
Če to drži, potem Islam med živali zagotovo ne uvršča psov, saj te sovraži. Koran vsebuje številne navedbe, ki psa označujejo kot prekleto umazano žival in naročajo njen umor. Koran obsoja Žide laganja, neupoštevanja in nespoštovanja Alahovih navodil, prerekanja, organiziranja uporov proti prerokom in zavračanje oblasti. Pripisuje jim tudi dvoličnost, privoščljivost nesreče sočloveku in prikrivanja resnice ter zavajanja ljudi. Vera uči, da so Židje njihovi najhujši sovražniki, zato se morajo bojevati proti njim in jih pokoriti šeriatskemu pravu. Prav nič na boljšem niso pripadniki krščanske vere.

Pa Mohamed kot prva žrtev islamofobije?
Linda Sarsour pravi, da je bil Mohamed prva žrtev zavračanja Muslimanov, saj je bil obravnavan kot čarovnik in lažnivec. Jihadwatch pa piše, da si je bil v primeru sovraštva Mohamed sam kriv, saj ga ne bi sovražil nihče, če ne bi storil nič spornega. Islam naroča sveto vojno nad vsemi, ki Alaha niso pripravljeni sprejeti. Vojni se krivoverci lahko izognejo le z eno izmed treh odločitev. Alaha lahko sprejmejo in vojno preprečijo. Če ga zavrnejo, pa morajo plačati džizjo oz. verski davek, ki sporoča, da so nemuslimani podrejeni državi in njenim zakonom, če davka ne plačajo, pa muslimanom zoper njih koran naroča boj.

Linda, ki globoko verjame v vse navedbe v prid preroka Mohameda, zase pravi, da bo te še naprej zagovarjala, tudi če umre kot mučenica, ki se je postavila krivici po robu.

Z. V.

 • AlojzZ

  “Muslimanka prepričana, da je bil Mohamed feminist in zagovornik človekovih pravic”

  Ja in? Kaj je to kaj takega!? Tri četrt Slovenije je prepričanih, da je bil Tito človekoljub in demokrat!

  • Jurij Musar

   Še več kot tri četrtine. Vsi, ki znajo misliti s svojo glavo in niso ovce kakršna si ti.

   • AlojzZ

    Funkcijsko pismenost zamenjati z nesramnostjo – to je zaščitni znak SDSovcev.

 • Vince Blake

  Ne vem kaj ta ženska sploh dela v ZDA. Naj se spelje nazaj v tisti pesek, če je tam tolk fajn. Na youtube je ogromno posnetkov njenih medijskih manipulacij, feministke jo gledajo pa kot ikono. Čuden je ta svet, res.

 • Nata

  Eh, pustimo Mohameda. Saj vemo kaj je bil.
  Ta ženska je pa malo čudna feministka. Kaj ima šeriatsko pravo s feminizmom ?
  Trola, kaj pa govoriči o smrti? No, razen, če se je znebijo njeni moški kolegi ??

 • soc

  Kaj je pri tej zmešani baburi tako čudnega? Verjetno vsaj tretjina Slovencev meni, da je bil maršal znan kot Tito dober človek in zgodovinsko pozitivna osebnost. Nihče v Socialistični republiki Sloveniji jih ne bo vprašal po zdravi pameti, čeprav je enonogi hedonistični tovariš skrivnostnega porekla po uvrstitvi, če že ne po številu trupel, precej blizu na lestvici Mau, Stalinu, Hitlerju, Džingiskanu in Pol Potu.

  (Hkrati kakih tisoč rojakov verjame podobno za Hitlerja. Vsaj polovica jih živi in deluje izven zaprtih oddelkov, pa nekaj ducatov jih je redno zaposlenih ali imajo s.p.)

 • xtc

  Hja ta je približno taka;kot večina onih;ki deli kraj bivanja z našimJanezem Sv (ta je sicer v kleti levo v mrežni postelji_občasno uide v pisarne in smeti);ki so večinsko prepričani ;da so geniji:A se stroka z njimi ne strina in so dani v “varstvo”:

 • xtc

  Hja tud Adi in levaki so za nekatere humanitarci_za normalne pa zločinci:

 • šmentanamuha

  Islam škodi duševnemu zdravju.

 • Olga

  Mohamed je bil morilec in pedofil! Kako “miroljuben” je islam, vidimo Evropejci vsak dan!

 • samotoje

  Naj blodi, revica zmešana. V svojem domu, za zaprtimi vrati in spuščenimi roletami.

 • cosmosjasnovidec

  In,da je bil posiljevalec otrok oziroma pedofilska svinjetina pa ta muslimanska prasica ni omenila?

  • Steiermark

   In to prakticirajo še danes, z žegnom teh feministk!

 • Jurij Musar

  Muslimanska in krščanska vera sta v osnovi popolnoma enaki, saj izhajata iz istega centra in častita istega boga. Pred par stoletij so se v Evropi in Ameriki napredni ljudje pričeli upirati izkoriščanju klero kapitalistov in zmanjšali vpliv cerkve na politiko in gospodarstvo. Za današnje stanje v zahodnem svetu se moramo zahvaliti naprednim levičarjem, naprednim ženskam, ki so si same izborile svoje pravice, komunistom, socialistom, sindikalistom, feministom, pa še kdo bi se našel. Cerkev se je temu vedno in se še danes upira. Tale Linda pa je vzorčni primer, kako vera iz človeka naredi ovco.

  • Vau kje je pa to potrjeno?? Kolikor vem, je Kristus temelj krščanstva in ne vse ropotija za leta nazaj. Kristus, da je bil enak kot Mohamed???!! No če človek sploh noče razmišlajti in posluša vse okoli je mogoče hitro zmatran in neha sploh kaj poslušati in misliti.

   • Jurij Musar

    Za muslimane je Jezus eden od prerokov.

    • Ne smemo pa pozabiti da je bil njihov idol morilec, ki je osebno pobil več sto ljudi in da je za časa svojega življenja uveljaljal najhujše nasilje nad bližnjimi. Mimogrede so kristjane zradirali iz seveda Afrike s svojo nasilno politiko.

 • RATATA

  MuhaMad je bil kot najstnik zaljubljen v svojo mačeho, zato je skomandiral, da se morajo vse babe firnkat

 • Je bila preveč v zaprtem krogu pomodrelih- verjetno bolj od udarcev kot od vznikanja kakšne pameti.

 • albusa aquilae

  pol razmišlja skoraj isto kot faf onka

  • salma hayek

   Po razmišljanju skoraj kot Iznoriški grosupeljski šiptar : hodi k maši in je zraven za ničelno toleranco do ljudi, ki so v stiski, recimo do migrantov iz področij, kamor izvažamo kot člani NATO vojno v imenu ameriške požrešnosti do nafte

 • Darth Vader

  Trumpov nagovor voditeljev VSEH muslimanskih držav v Savdski Arabiji par dni nazaj….videoprispevek s slovenskimi podnapisi – vredno ogleda https://ambasador21.wordpress.com/2017/05/22/trumpov-nagovor-voditeljev-islamskega-sveta/

 • seba goričan

  za kozlat

 • luckyss

  Vera mora biti privatni “hobi”, ne pa neko absolutistično razmišljanje, ki omogoča pobijanje v imenu vere..
  Saj nam je menda že jasno, da toče ne delajo čarovnice medtem ko po nebu jezdijo prašiče…
  Ovce bedaste..

 • firexfire

  Hahahaha..a kdo sploh resno jemlje te zblojene feministke?

 • Steiermark

  Tale ustanovitelj najbolj zločinske ideologije muslimanske vere, je bil res, pravi “borec za pravice žensk, otrok in živali” in sicer na način, da jih je posiljeval, tako novorojenčice, kot tudi 5 letne deklice, ženske, pa še živali! To je torej bila “borba za pravice otrok, žensk in živali”, po kateri so jim dovolili preživetje, o takrat, ko se je tem zverem zdelo nujno ….. Za te svinjske zveri, so otroci,in ženske pomembne samo v toliko, v kolikor jih lahko “uporabijo” v svojih posiljevalskih pedofilskih pohodih…….koran jih pa v pedoffiliji celo vzpodbuja, saj je zapisano, da bo alah nagradil muslimane, ki bodo posiljevali novorojenčice in jim bo po smrti dodelil device – v njihovih nebesih, kot obljubljajo tudi islamskim terorističnim samomorilcem!

 • Matt_von_Glanz

  Le kako lahko ženski dovolijo tako pomembno vlogo, kot je govorjenje o Muhamedu? Ta je res feministka (LOL) V ozadju se zbor patriarhalcev prisrčno hahlja “kakšne jim špiči!”
  Tudi Charlieja Mansona, ki je tudi kdaj prijavil kakšno duhovno misel in je nastopil v mnogih intervjujih o sebi, bi lahko razglasili za Krishnamurtija in humanitarca. Tragikomičnost naivnosti liberalcev je dosegla svoj klimaks.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!