Muslimanska družina v Angliji zasužnjila reven poljski par, levičarski mediji pa so zgodbo namenoma ignorirali

Slika je simbolična (foto: epa).

V teh dneh, ko levičarski mediji na glas trobijo o nujnosti uvedbe spletnih novičarskih filtrov, ki bi zaznali in blokirali lažne novice, sami pozabljajo, da je njihova dolžnost javnosti poročati objektivno. To za levičarske medije tudi v Sloveniji velja samo takrat, ko to ustreza vladajoči struji, v nasprotnem primeru pa se resnica postavlja na stranski tir. Zadnji podoben primer prihaja iz Velike Britanije, kjer je javnost pretresla novica, da je družina muslimanske veroizpovedi zasužnjila reven poljski par, ki je moral živeti v nemogočih življenjskih pogojih v umazani baraki zraven hiše. O škandalu so poročali samo konservativni britanski mediji, medtem ko so ostali, ki jih nadzoruje levica, novico preprosto ignorirali.

Zadnji primer, ki se je zgodil v Lancashiru v Angliji, je klasičen primer modernega suženjstva, policija pa je aretirala dva člana muslimanske družine, ki je v suženjstvo prisilila poljski par, Michala Czesniawskega in Margosho Bienick. Sojenje čaka 62-letnega Mohameda Riaza in njegovega 27-letnega sina Kurama Riaza.

Poroti je bilo na sodišču med drugim povedano, da so oblasti aprila leta 2015 odkrili premražen poljski par, ki se je stiskal na nekaj kvadratnih metrih v umazani, vlažni in plesnivi leseni baraki. Muslimanska družina naj bi Poljakoma na dan plačevala štiri funte za njuno delo, za najemnino pa naj bi jima zaračunavala 7 funtov. Takšno taktiko po navadi uporabljajo muslimanske države, da bi legalno obdržale sužnje.

Časnik Lancashire Telegraph je poročal, da je moral poljski par za bedno plačo delati od sedmih zjutraj do desetih zvečer, ob tem pa trpeti vsakodnevno fizično in psihično nasilje. Muslimanska družina je svojima žrtvama dnevno omogočila omejeno količino hrane, Margoshi pa plačala samo 1 funt na dan, ker je ženska. To je v skladu s Koranom, ki muslimane prepričuje, da so ženske inferiorne moškim in lahko zaslužijo samo polovico tistega, kar pripada moškim.

Poljaka sta morala glavo družine, Mohameda, klicati po imenu ‘Papa’, medtem ko si je njegov sin Kuram omislil vzdevek ‘Boss’ (Šef). Če sta svojega ‘šefa’ razjezila, so ju pretepli. Policisti so namreč med drugim ugotovili, da je imela Margosha na svojem telesu vidne znake telesnih poškodb, črnic in podplutb. Kadar se je Michal skušal upreti nasilju nad njegovo partnerko, so brcnili še njega.

Družinski odvetnik je sicer dejanja svojih klientov branil z besedami, da sta si Poljaka sama kriva, ker sta se pustila zasužnjiti, saj sta bila brezdomca in alkoholika in naj bi imela srečo, da ju je družina Riaz ‘sprejela medse’. K sreči sodišče v Lancashiru takšnih izmišljenih zgodb ni ‘kupilo’; oče Mohamed je sodnici zatrjeval, da je družina ravnala v skladu s Koranom, ki mu zapoveduje ‘dobrodelno’ ravnanje, a ga je slednja obtožila modernega suženjstva. Slabi dve leti pozneje pa je ta zgodba javnosti še vedno dokaj nepoznana, saj se mediji držijo svoje liberalne agende.

Zgodba ob hitri radikalni islamizaciji Evrope postaja pereča tema med britanskimi konservativci. Bo to kmalu otoški vsakdan? Kot poroča Lancashire Times, si je muslimanski prerok Mohamed za časa svojega življenja lastil številne črnske in judovske sužnje, Koran pa suženjstvo in spolno nasilje dovoljuje. Po šeriatskem pravu naj bi bilo muslimanom dovoljeno imeti v lasti človeška bitja.

Po nekaterih podatkih je danes v muslimanskih državah v določeno obliko suženjstva prisiljenih več kot 14 milijonov temnonopoltih Afričanov, kar nazorno kaže, da 1400 let staro suženjsko izročilo v Koranu še živi.

T.  F.

 • Slovenec 33

  Kolikokrat je potrebno še povedati, da je islam krvava, nasilna, pedofilska in histerična religija, ki sili vse okrog sebe v dobo mračnjaštva in v srednjeveške okove.
  Naši levaki pa to gnusobo podpirajo, kar se je videlo na Kotnikovi in predsednika se jim s svojimi dejanji pridružujeta in sta oba veleizdajalca.
  Predsdnik vlade pa nove islamske okupatorje vabi k nam s financiranjem, ki je več kot 3 krat večje kot pa dobi pokojnine slovenski davkoplačevalec, ki je delal 40 let in plačeval davke. Veleizdajalec in prevarant je.

  • KIKI

   Kolikokrat pa je treba povedati, da je tudi komunizem nasilna in sprevržena “religija”,
   ki priznava le sebi enake in ki sili vse okrog sebe v mračnjaške enoumne, Stalinistićne
   okove!
   To, da se komunisti in islamisti medsebojno dobro razumejo, je medsebojno pogojeno
   z globokim nazadnjaštvom, krutostjo in nečlovečnostjo!

  • dob

   Res je islam krvava, nasilna, pedofilska in histerična religija…, ki nam pa do sedaj ni nič naredila. Do sedaj, ker za prihodnost še ne vemo, če bo od nas odviosna.
   Imamo pa eno drugo “religijo”, krvavo, nasilno, pedofilsko in histerično, ki ima parlament v krempljih že ves čas in nas zadržuje v dobi mračnjaštva in srednjeveških okov – predvsem odvisnosti!

   • macon

    Nam res ni, je pa našim prednikom, ko so iz Bosne hodili kakih 200 let ropat k nam.

 • Unikatna

  Svet bi potreboval velike spremembe in vse kar je gnilo prepovedati oz. izkoreniniti!

  • Novakec1

   To je pa padec meteorita ali III SV.

  • tramal

   Ko bo prišla božja sodba bo se uresničilo tudi to.

 • Minovak

  Tole zveni malo bolano, da se tem človeškim izmečkom niso mogli upreti. Če drugega ne, bi potožili vsaj sosedom, eden od njih že ne bi stal križem rok in bi bil bolj odločen. Sicer pa so rdečkarji in Isis eno in isto, kar dokazujejo celo pred sodiščem, ko mahajo s svojimi zastavami (dokumentirano) z rdečo zvezdo in od Isisa – skupaj. Rdečkarji – levaki so svetu VEDNO prinašali zlo in Isis se samo uči od njih, ker jim še vedno ne sežejo do pet. Meje bi morali hermetično zapreti, kar pa bo težko, dokler po naših tleh hodijo rdeči izdajalci!

 • WatsonForus

  očitno bo treba luknje vrtat

 • centurion

  Le kje so tisti dobri stari angleški huligani z nogometnih
  stadionov?
  Aktivirati jih in oborožiti, pa ne s koli transparentov!
  In naj si dajo duška na islamcih za vsa leta abstinence.

  • dob

   Tisto je bilo samo obdobje vzgajanja, zdaj pa je to še v mirovanju. Bodo pa še vsi porabljeni, saj je Arkan tudi bil tako ponucan. Nastal je tako, bil vzgojen za ta namen in uporabljen!

 • Brutus

  Bomo videli reakcijo Slo feministk, Amnety internationala in ostalih pederskih organizacij….

 • Olga

  Kaznovati je treba politike, ki to dovoljujejo in novinarje, ki o tem molčijo!

  • Ruggedplant

   IN volivce, ki so te politike izvolili! Dokler ne bo dejanske kazenske odgovornosti volivcev, bodo vedno krivi le politiki, ki se zaradi svojega vopliva večinoma brez problema izmaknejo roki pravice in tako se vzorec ponavlja znova in znova – le sem ter tja se zamenja kakšen obraz na vrhu. Ko pa bo volivec kdaj iz lastnega žepa plačal ali celo v zaporu odsedel za delež odgovornosti, ki ga ima pri kriminalnem dejanju s proporco svojega glasu podpore na volitvah, bo naslednjih presneto močno premislil komu bo dal mandat.

   • Droid

    Cudni demokrati ste tukaj. To o cimer ti govoris je totalitarni rezim. A si to res zelis?

    • Ruggedplant

     Mislim, da imaš velike težave z razumevanjem samih osnov demokracije, ki nima prav nikakršne zveze ne s filozofijo, ne ideologijo, ampak zgolj najosnovnejšo logiko, ki je razumljiva tudi prvošolčkom: Demokracija je nasprotje totalitarizma, ergo je za njeno delovanje potrebna njegova popolna odsotnost. Ljudje (ne glede na nivo), ki torej častijo ljudi ali vrednote totalitarizma (pri tem pa seveda kršijo osnovne človekove pravice sodržavljanov) torej ne smejo imeti niti teoretične možnosti vplivati na volilni rezultat – če pa se jim to dovoli, jih je seveda samo po sebi umevno, da morajo nositi tudi odgovornost za svojo državljansko nepokorščino – demokracijo in osnovne človekove pravice imamo civilizirani narodi namreč v ustavi zapisano in kakršnokoli izigravanje tega dejstva mora biti ostro kaznovano predno se prelevi v nekaj več – tisto kar smo kot narod bolj od vseh ostalih na svetu občutili prav Slovenci med letoma 41 in 90. Napisano seveda velja tudi za slovenski prostor – za našega še precej bolj kot britanskega, saj so tam politično poškodovani povečini le bližnjevzhodni priseljenci ter njihovi podporniki, pri nas pa več kot 2/3 naroda, ki še vedno poje žalospeve za enim največjih množičnih morilcev in diktatorjev zgodovine človeštva.

     • Droid

      Ko pa bo volivec kdaj iz lastnega žepa plačal ali celo v zaporu odsedel za delež odgovornosti, ki ga ima pri kriminalnem dejanju s proporco svojega glasu podpore na volitvah, bo naslednjih presneto močno premislil komu bo dal mandat.

      V tem stavku je problem. Se pravi, ce ne volis “pravega” gres lahko celo v zapor. Ali taki ukrepi nebi vplivali na volilni rezultat?

     • Ruggedplant

      Aha, že razumem – tebe moti pojem ODGOVORNOSTI, ki je bil v komunizmu nekaj nezaslišanega, saj je bilo vse kolektivizirano (razen seveda za posvečene).

      In ja, prav sklepaš – v družbi kjer ljubezen do domovine ni organsko vgrajena v posameznika, kjer je občutek “družbene lastnine” smatran kot nekakšen neskončen javni bankomat, je vpeljava državljanske odgovornosti NUJA, da lahko sploh obstane. Seveda je zelo žalostno in patetično, da je potrebno državljane siliti v tako samoumevne stvari, a tako pač je po 70-letnem pohabljanju narodne zavesti in socialistične indoktrinacije – prej kot si bomo priznali, da smo kot družba hudo bolni, prej se bomo začeli zdraviti in prej kot se bomo začeli zdraviti, manj usodne bodo posledice za naše zanamce.

      In ja, seveda bi taki ukrepi vplivali na volilni rezultat, saj prav v tem je smisel ukrepa – da torej ne bi zmagovali kandidati z največjo anti-propagando ali najsijajnejšim nasmehom ter velikopoteznimi populističnimi obljubami, ampak le še program. Kratkoročno je seveda možno, da bi še naprej zmagovali nepravi, dolgoročno pa bi bilo to nemogoče, saj še žival ob sankciji začuti da je naredila nekaj narobe in če se sankcija zadostikrat ponovi, ve, da ji njeno privzgojeno početje škoduje in spremeni vzorec. Zakaj imam občutek, da predlogu ne bi nasprotoval prav noben demokrat (vsaj doslej mi še nihče ni ugovarjal), medtem ko v zrak skačejo/skačete le volivci totalitarne sekcije? Sam sem absolutno pripravljen zastaviti svoje premoženje za svoj volilni glas, levaki pač raje zastavljajo družbeno premoženje. In v tem je razlog, da v isti državi enostavno ne moremo živeti dokler mi lahko sodržavljani s svojimi neracionalnimi odločitvami na volitvah kradejo iz žepa pod pretvezo “družbene lastnine”.

     • Droid

      Zanimivo razmisljanje, vendar, s takimi potezami bi negirali osnovo demokracije. Vsak volilec se naj bi odlocal po lastni volji. Ce mu pase lahko odda prazen volilni listic ali celo nanj napise kaksno provokacijo. Kaksna demokracija je to, da se ljudi vzgaja koga morajo volit? Ali je naslednji korak kako morajo biti obleceni? Kaksno hrano lahko jedo?

     • Ruggedplant

      “vendar, s takimi potezami bi negirali osnovo demokracije.”

      Vsekakor – če bi tule govorila o anarhiji, ne pa demokraciji. Demokracija namreč ne pomeni brezvladje, postapokaliptična Mad Max ureditev brez zakonov, ampak ravno nasprotno od tega – demokracija je utemeljena na pravni državi, pravna država pa pomeni skrb za upoštevanje in izvajanje zakonov, ki veljajo za vse. In prvi, najosnovnejši zakon katerekoli demokracije, je ta, da je totalitarizem v kakršnihkoli oblikah prepovedan, sicer pridemo v paradoks družbene ureditve, ki zakonsko dopušča svojo lastno negacijo.

      Kar pa se tiče praktičnega delovanja demokracije – ta je (enako kot kapitalizem) lahko uspešna (najuspešnejša) družbena ureditev edino pod dvema pogojema:
      – zakonsko zagotovljene enake možnosti za vse
      – visoka stopnja informiranosti volivcev (kar je možno le ob kvalitetnem neodvisnem šolstvu, medijih, odprtem gospodarstvu, delujočem pravosodju)

      Država, ki ne izpolnjuje ene ali druge točke, se sicer lahko ima za demokratično in se s to titulo kiti po svetu ali pred svojimi državljani, a dejansko to ni, saj mehanizem brez teh dveh elementov enostavno ne deluje. Kako “deluje” lahko jasno vidiš pri nas, v državah Balkana, v Rusiji in (ex)komunističnih državah Azije. Če dam še lažjo primerjavo: demokracija in kapitalizem sta tako kot evolucija – sistema, ki odlično delujeta dokler se jima nekdo ne upre in krši njune osnovne zakonitosti. Demokracija s svobodnimi volitvami, visoko volilno udeležbo in informiranimi volivci zagotavlja, da bo v boju po principu preživetja najmočnejšega vedno zmagal NAJBOLJŠI kandidat, ki je porok za najboljšo prihodnost. Čim volivci niso visoko informirani, je verjetnost, da bo izbrani kandidat najboljši že precej manjša, ta možnost pa se še dodatno zmanjša, če je volilna udeležba nizka in je torej selekcija manjša. Volivec, ki se torej ne udeleži volitev ali odda neveljaven glas, je na las podoben bitju, ki izstopi iz večnega naravnega pravila evolucije, se zapre v izolirano okolje in se potem čudi zakaj evolucija več ne deluje. In to bitje je človek – najinteligentnejše, a an trenutke najbolj bebavo bitje na planetu.

     • Droid

      Jedro demokracije je svoboda – osebna, ekonomska in politicna.
      Pogoja, ki ju omenjas nista prav dosti prisotna celo v ZDA.
      Zagotovljena moznost za vse je cista pravljica. Primer (belca), ki prihaja iz visjega druzbenega sloja ima zagotovljene moznosti za uspeh, saj mu je diploma prestizne univerze in ekonomsko/politicne veze polozena v zibelko. Njegov oce je hodil na Harvard ali Yale, kot tudi njegov oce, sedaj ima pa nova generacija(in vse prihodnje) avtomatsko vstopnico v te najboljse talilnice.
      Nekdo, ki pa ni imel taksne srece z okoljem v katerega se je rodil, pa je lahko precej bolj inteligenten in marljiv kot prej omenjeni, bo pa pristal v nizji kasti oz. se je v njej ze rodil.
      Ti pojavi resnicno dokazujejo prisotnost kastnega sistema.
      O stopnji informiranosti volilcev pa nebi izgubljal besed, predvsem v ZDA. Ce je informiranost propaganda, ki jo bruhajo tv programi, potem smo vsi ze davno razsvetljeni.

     • sodnikisozločinci

      Oprosti, ker se vmešavam v vajino debato. Poleg tega kastnega sistema, ki ga omenjaš, je pa tu vsaj zame še en pomembnejši problem. Večina ljudi je manj inteligentna in ti zlahka padejo pod vpliv medijske indoktrinacije, tako da pri njihovem glasovanju na volitvah ne moremo govoriti kot o dejanju njihove svobodne volje, poleg tega pa smo ljudje tudi čustvena, ne le razumna bitja, tako da naš glas na volitvah ne more biti le razumno dejanje. Zgornja kasta pa bo jasno volila stranke, ki bodo njihove privilegije branile. Demokracija je totalitarizem s krinko, namenjen temu, da se odgovornost za vladanje peščice pokvarjencev naprti ljudstvu.

     • Ruggedplant

      Da se ne ponavljam še enkrat – preberi moj zgornji komentar. Problem ni v informacijah, ampak ENOSTRANSKIH informacij – do indoktrinacije lahko namreč pride le v primeru, da alternative NI oziroma je umaknjena na medijsko obrobje. Primeri: Slovenistan, Juga, S. Koreja, Rusija.

      “Demokracija je totalitarizem s krinko, namenjen temu, da se odgovornost za vladanje peščice pokvarjencev naprti ljudstvu.”

      Ne sodi sveta po našem rdečem svinjaku. kar si napisal velja zgolj za totalitarizme z masko demokracije (zgoraj naštete države h katerim lahko z lahkoto pridružimo še polovico južnoameriških in kakšno azijsko).

     • Ruggedplant

      – “Pogoja, ki ju omenjas nista prav dosti prisotna celo v ZDA.”
      Ne bo držalo: Zda veljajo za enega najbolj dovršenih pravnih sistemov, kjer ne le da zakon velja za vse enako, ni sodnih zaostankov in lahko praktično za karkoli tožiš kogarkoli, če imaš le zadosti dokazov, ampak so tam pogosti celo primeri, ko posameznik od precej večje stranke (multinacionalke ali države) iztoži zelo mastne odškodnine, če mu uspe dokazati krivdo nasprotne strani. Zaradi zagotovitve te pravne zaščite, je na primer med drugim ZDA raj za podjetnike, Slovenija pa pekel.

      -“Primer (belca), ki prihaja iz visjega druzbenega sloja ima zagotovljene moznosti za uspeh,,….”
      Ponovno zastarela, stereotipna, da ne rečem celo rasistična paradigma, ki s trenutnimi ZDA nima kaj dosti skupnega razen polna usta Killaryjinih podpornikov. Logično je seveda, da bodo boljši kadri vedno (v ZDA seveda, pri nas niti slučajno) dobili bolje plačane službe, a to ni nikakor vezano na raso/politično pripadnost ampak zgolj KVALITETO. Zakaj? Ker so ZDA tako multikulturne, multirasne in politično razdeljene, da se s temi stvarmi ne ukvarjajo (z državljansko vojno so razčistili že pred stoletjem). Ker na trgu lastniki nastopajo z LASTNIM (in ne družbenim) kapitalom, sami zanj tudi odgovarjajo in jim je v interesu zaposlovati le KVALITETO, ne glede na to od kod pride ali kakšnega odtenka kožo ima. Je pa seveda dejstvo, da se nekdo rodi v bogatejši, nekdo v revnejši družini, a tako pač je in s tem ni nič narobe, če bogataši niso ilegalno obogateli, reveži pa po krivici osiromašli, je res? Imajo pa ZDA (in vse prave kapitalistične države) rešitev tudi za to situacijo – visokokonkurenčni trg, ki delodajalce SILI, da ne zaposlujejo na podlagi za delo irelevantnih dejavnikov (papirji, priimki, politična pripadnost, rasa, vera), ampak na podlagi sposonosti, izkušenj, vrednot,… Kadri iz njihovih collegev so praviloma kvalitetni in pri zaposlovanju nimajo težav (le kdo bi plačeval za šolanje desettisoče dolarjev letno kar tako v tri krasne – to ni slovenistan), a se morajo na trgu delovne sile prav tako ravsati z vsemi podobnih sposobnosti in kompetenc iz manj uglednih izobraževalnih institucij. Trg je tudi tako ugoden za podjetništvo, da se prav vsak od teh depriviligiranih “revežev” lahko spravi v podjetniške vode in na svojem domačem področju potolče bogataše z Yala – če bereš malo življenjepise, boš ugotovil, da zelo velik del ameriških bogatašev ni hodil na prestižne kolidže, ogromno jih je začelo iz revščine, čiste nule, a jim je TRG zagotovil možnost za uspeh. Kastnega sistema torej (edino!) v kapitalističnih državah ni. Myth busted.

      “O stopnji informiranosti volilcev pa nebi izgubljal besed, predvsem v
      ZDA. Ce je informiranost propaganda, ki jo bruhajo tv programi, potem
      smo vsi ze davno razsvetljeni.”
      Še ena velika stereotipna neumnost, ki jo lahko spiše le socialistični amerofob. Če je zate vsako medijsko informiranje, ki brez zamegljevanja reče bobu bob iz svojega zornega kota zate propaganda, potem je v ameriških medijih seveda ogromno propagande. A z eno KLJUČNO razliko v primerjavi s Slovenijo – pri njih je ta propaganda pluralna, torej prihaja z več strani na podlagi katerih si lahko državljan sam ustvari sliko realnosti, medtem, ko je pri nas popolnoma enosmerna (cca 85% medijev je komunističnih, max 15% pa demokratičnih, domoljubnih). Še huje – pri enostranskem (dez)informiranju oziroma propagandi sodelujejo tako državna in paradržavna podjetja, kakor državne funkcije, agencije in celo stroka (ki je seveda prav tako v državnih in ne zasebnih rokah). V ZDA je družba toliko osveščena, da so ob minulih volitvah zagnali cel vik in krik, ker se je več kot polovica medijev postavila odkrito na Hillaryjino stran, pa je bilo razmerje daaaaleč od tega, ki ga imamo pri nas. Zakaj? zato, ker se zavedajo ključnega pomena informiranosti, torej informacijskega pluralizma za delovanje demokracije. Pri nas se pač požvižgamo na oba ključna temelja/poroka za uspešno delovanje demokracije in zato smo ta hip ena najslabše razvitih in najmanj obetavnih držav EU, ZDA pa že slabo stoletje kraljuje na prvem mestu med vsemi državami tega planeta.

     • Droid

      OK preprical si me. Hvala, zdaj sem nasmejan.

     • Ruggedplant

      Če bi razumel napisano, se ne bi.

     • Droid

      Vse te tvoje izjave so razumljive in znane, saj ZDA izvaza svoje sanje ze 100 let. To sicer ne pomeni, da so resnicne. 100 let nazaj morda. Hvala za iste, ponavljajoce se besede in obracanje dejstev. Pa malce skrajsaj svoje poste. Se bos se izdal. Pst. ;-)

     • Ruggedplant

      Rdečim provokatorčkom, ki že 70 let plozate iste protiimperialistične floskule pač odgovarjam vsakič enako – morda se bo enkrat v 50 letih, ko bo povojna negativna evolucija pričela izgubljati svojo moč, komu vendarle odprlo.

      ZDA so že 100 let številka 1 na svetu na večini področij, ki kaj štejejo – to niso sanje, to je resnica. Ljudje se tja masovno priseljujejo in čakajo na državljanstvo tudi več let – to niso sanje, to je dejstvo. Ko bo Slovenija gospodarsko ali politično vsaj nekje na nivoju Nemčije in ne Ugande, boste imeli rdeči boleki sploh pravico do okrcanja ZDA, pa še to svetujem da raje bolj tiho, da vam ti ne bodo odrezali edinega načina s katerim komiji pridete do denarja – kreditov.

     • Droid

      Komiji, rdeci boleki, komunajzarji… klasicne besede. Ne zivim v preteklosti.
      Kot tudi ameriski nacin zivljenja oz. mentaliteta pohlepa je passe. Zbudi se nismo vec leta 1941.

     • Ruggedplant

      Tudi v sedanjosti ne živiš. V Sloveniji namreč s preteklostjo nismo razčistili, komiji ne gnijete po zaporih ali uličnih svetilkah tako kot so s totalitarnimi množičnimi zločinci opravili v razvitih državah, zato oni SO v sedanjosti, mi pa se še vedno gremo identične notranje in zunanje politike kot leta 45, na oblasti (bodisi politični ali gospodarski, medijski, izobraževalni, pravosodni,…) so še vedno podaniki ene in iste totalitarne ideologije, le da lahko v današnjem času zaradi napredka tehnologije delujejo še bolj totalitarno kot v najbolj zlatih letih udbe. Ko bo Slovenija jasno obsodila totalitarizem in vse zločine, ki so se pod njim zgodili, kaznovala vse posredne in neposredne krivce (mednje štejem tudi vas, volivce), bo lahko odprla novo poglavje, ki se mu reče SEDANJOST v zahodni demokraciji, ki si jo naš narod po vseh teh žrtvah vseh treh totalitarizmov 20 stoletja tudi zasluži.

      “ameriski nacin zivljenja oz. mentaliteta pohlepa” Oprosti, ampak kje jih ti pobiraš? Delavsko punkerske univerze? Poskusi s svojimi socialističnimi floskulami prepričati kakšnega zahodnjaka, potem pa mu predstavi še moje razmišljanje in hitro ti bo jasno kdo živi v letu 41 za železno zaveso in kdo ne.

     • Droid

      Slovenska politika ni vredna pasjega iztrebka, kaj sele debate o njej. Ja, so na oblasti potomci prejsnje oblasti – se z njimi ne strinjam. Alternativa tej oblasti je potomec prejsnje oblasti – se z njimi ne strinjam. ?? Kaj zdej?
      Nisem za sssr, yugo, kubo, tubo…kot tudi ne za zda, uk, muk. Socializem, nacizem, kapitalizem so stvar preteklosti. Dinozavri ste pac hladnokrvne zivali.

     • Ruggedplant

      Potomec prejšnje oblasti si tudi ti (kot tudi jaz), le da si s svojim odnosom do preteklosti in sedanjosti njen direktni podaljšek, alternativa ki jo omenjaš, pa želi z njo dokončno razčistiti in njene temne lovke odrezati od sedanjosti in prihodnosti. In tebi kot podaljšku stare kontinuitete to seveda ni povšeči, pa čeprav se v nadaljevanju identificiraš kot Cmerar 2.0. Take “neodvisne” zgodbice prodajaj komu drugemu, dragi Mesec.

     • Droid

      Neverjetno, da obstoji segment populacije, ki ni obrnjen na stran kapitalizma ali socializma. Obtojimo, ves, in vedno vec nas je.

     • Ruggedplant

      Izvoli, kar razloži to novo formo in po možnosti dodaj primere dobre prakse, da te ne bomo zamenjali za pijanega Hanžka.

     • Droid

      Nima smisla, saj si ze indoktriniran. Lahko ti povem samo to, da je osnova svoboda, ki omogoca izpolnjevanje clovekovega potenciala, brez pritiska druzbe. To kar imamo danes, je samo vkljucitev posameznika v masinerijo prenapihnjenega svetovnega gospodarstva. Povdarek je na besedi gospodarstvo!

     • Droid

      Da te malce osrecim in se usekam po jugi. JLA kot visoka institucija z vsemi privilegiji, partija s svojim enoumjem – z glavo skozi zid, odvratno nasilno mesanje z juznimi narodi, zaprta oblika gospodarstva… za kozalt, se strinjam.

    • sodnikisozločinci

     Jaz sem pa za drugačno obliko demokracije. Volitve so javne. Po končanem mandatu vlade se naredi bilanca. Njeni volivci in tisti, ki volitve bojkotirajo si razdelijo ustvarjen dolg države tako da bojkoter plača dvakrat tolikšen del kot volivec vlade. Podelil pa bi volivcem tudi pravico, da poslanca, oziroma člana vlade lahko likvidirajo v času, ki je enak času njegovega mandata, zato bi vsem polnoletnim državljanom z volilno pravico dovolil nakup vsega orožja, kot ga ima tudi država, to je policija in vojska. Tako bi vsaki naslednji vladi omogočil nastop vladanja brez državnega dolga, pa tudi manj lopovov bi hotelo oblast, ker jim ne bi bila v slast.

     • Droid

      Za moj okus prevec militantno. Orozje je odvec in spada na sportna strelisca.
      V danasnjem svetu tehnologije, bi lahko imeli direktno vladavino ljudstva. Odlocali bi o vsem, na drzavnem in lokalnem nivoju. Redno tedensko glasovanje preko racunalnika ali tablice, kar bi vzelo le nekaj minut. Konvencionalne vlade nebi vec potrebovali.

     • sodnikisozločinci

      Moj predlog je itak nerealen. Elite pa ne bodo dopustile niti tvojega. Za praktično ukinitev referenduma je glasovala tudi opozicijska SDS. EU lepo počasi drsi v totalitarizem, dokaz je omejevanje svobode govora, pravice do političnega združevanja…, potem imaš proces postopne odprave gotovine – ukinitev bankovca za 500 evrov je začetek, v Indiji so pred kratkim ukinili 2 največja bankovca (pod patronatom ameriške vlade), s tem so prizadeli indijski najrevnejši sloj, saj so menjavo dovolili le v omejenih količinah samo tistim s transakcijskimi računi na bankah, to je kot da bi v Evropi ostal v obtoku le denar od 10 evrov pa na dol. Upravičeno smo lahko zaskrbljeni, slovenske marionete evromafije so sposobne vsega slabega proti nam. Bojim se, da je tudi Trump le nateg volivcev in da bo nadaljeval enako politiko, se pravi spodbujal raznarodovanje evropskih držav s priseljevanjem iz Azije in Afrike, uničeval rodnost pri Evropejcih z vsiljevanjem LGBT ideologije in teorije spola in spreminjal evropske moške v reve nesposobne odpora z indoktrinacijo strpnosti in tolerance od vrtca dalje. Preberi pismo Davida van Reybroucka Junckerju, banda je že našla rešitev za ohranitev demokracije brez “volitev” in “referendumov”. Kakorkoli obrneš, mislim da smo najebali.

   • Olga

    V principu imate prav, zato bi morale biti volitve za vse obvezne! Neudeležbo bi bilo treba kaznovati!

    • Ruggedplant

     No, za začetek bi bilo potrebno začeti s tem. To bi moral biti osnovni minimum, da nekdo sploh ima državljanstvo. A še vedno obstaja možnost, da bi homo jugoslovenicusi to državljansko dolžnost in največji praznik demokracije dojemali kot nujno zlo (nekako tako kot osnovnošolci domače naloge) in bi se tudi na volitvah odločali temu primerno. Ker omenjeni enostavno NE razumejo, da je njihov volilni glas tisti od katerega je v veliki meri odvisna njihova prihodnost, je potrebno ta občutek odgovornosti privzgojiti na edini možen način, ki spametuje še tako trmastega osla – z osebno finančno in kazensko odgovornostjo za kandidate, ki jim nameni svoj glas. potem bi pa rad videl levake, če bi še naprej tako masovno volili vlade, ki nam letno kopljejo 8 milijardne proračunske luknje.

     • Droid

      Preber se enkrat svoja pisanja. Skratka, ti zagovarjas demokracijo, kjer ti grozijo z resnimi sankcijami, ce ne delujes po nacisticnih nacelih.

     • Ruggedplant

      Nasprotno: zagovarjam demokracijo, kjer si deležen resnih sankcij, če deluješ po komunističnih načelih (nacistična so v primerjavi z njimi šele mala šola).

     • Droid

      Eh, ja, komunizem…zopet.
      Ce smo ze pri nacizmu…ali mislis, da so Goebbels-ove metode pogorele skupaj z nacizmom? ZDA jih kar lepo uporablja pri vojnem hujskastvu in podpihovanju ameriskega “patriotizma”.

     • Ruggedplant

      Nacizem je mrtev in povsod po svetu demoniziran že več kot 70 let, komunizem pa ne le da ni mrtev, ampak se je v nekaterih državah (tistih redkih kjer ga še imamo) po zaslugi več kapitala (seveda ne lastno zasluženega) in tehnologije še radikaliziral s svojim totalitarnim vplivom na VSE pore družbe.

      “Goebbels-ove metode pogorele skupaj z nacizmom? ZDA jih kar lepo
      uporablja pri vojnem hujskastvu in podpihovanju ameriskega
      “patriotizma”.”

      Primer? Kaj je sploh lahko spornega pri kakršnemkoli podpihovanju patriotizma – če v svoji internacionalsocialistični realnosti sploh razumeš pravi pomen tega pojma? Še enkrat – patriotizem in nacizem nista sorodna pojma, nacizem in komunizem pa. premisli malo o tem predno odgovoriš z novo Mesečniško floskulo.

     • Droid

      Ne maram predalckanja. Nisem rdec ali komi ali…! Nisem pristas politike ZL, partije ali celo Juge!
      Eh, ali ti war on terror ali pa starejsi war on drugs ali se starejsi McCarthyizem, ne povedo nicesar. Retorika voditeljev in medijev je primerna za podelitev nagrade reichstaga.

 • Bastian

  Zelo dobro se tole sliši,če si muslič ti je dovoljeno vse.Ne vem ali sem na planetu opic?

 • Ruggedplant

  Musliji, napačen narod ste si izbrali za zobanje češenj. Ko bodo Poljski popustile zavore, bo bolelo.

  • Kat Wilson

   Ja, to bo zanimivo opazovati!

   • Artur

    Iz Poljaske ja pri nas pa ne , ker se naši cagavci v večini, ki si jajca praskajo za zapečkom obirajo ko bolan sr.t , s 300 ali nekaj več patrioti pri nas ko bo prišlo do tega bo to za njih res mukotrpno početje brez nekega zaledja .

   • Novakec1

    Ne boš samo opazovalec, boš moral kar sodelovat, pazi da boš na pravi strani.

    • Kat Wilson

     Sodelovat? Jaz se bom zaprla za svojo obzidano hišo in patruljala z pušo okoli. Recimo da je to nekakšno sodelovanje. Če pa mi kdo pride usajat in grozit, pa bo moja psička lepo sita in zadovoljna. Sicer pa v Sloveniji ne bo dosti, ker kot ponavadi, tukaj se trese gora in rodi miš.

   • Steiermark

    če boš imela še priliko “opazovati”…..

  • sodnikisozločinci

   Z veseljem jim grem pomagat.

 • Dragan Krstič

  Koran uči, damuslimani brez greha zasužnjijo ljdi druge vere.

 • mona lisa

  Takojšen izgon ljudi ki imajo tako vero.

 • Sloven”c

  Kar naj se zajeb***jo z nami evropejci. Jih bomo skuril v pečeh ali pa plinskih tuširnicah v taboriščih !

 • totex39

  Dejansko vse to, kar se sedaj dogaja v Evropi s tem islamom so krive levičarske vlade, ki vladajo v večinskem delu Evrope in dopuščajo, da se tako širijo. Sedaj bi se bilo že potrebno spraševati zakaj to sploh počenjajo, da se Evropa sesuva zaradi teh primitivnežev.

 • bojan

  Mene pa samo zanima kdaj se bomo spravli spucat to islamsko gnusobo iz planeta … koliko časa bomo še to samo gledali

 • Dragan Krstič

  Nimamo šans izgnati to drhal. Oni so v mestih in ne bojnem polju. Šli se bodo gverilo, pobijali evropejce povsod kjer je mogoče. Mi smo civilizirani,oni so divjaki. Nimamo šans,nimamo šans.
  Oglejte se te divjake na video posnetkih na Googlu: muslim riots.

 • Nata

  Samo poglejte te dede na sliki .Anglijo so že spremenili, Evropa pa ne bo dolgo zdržala s svojo Peto kolono !!
  Res ne razumem, kako se to dovoli ?? In zakaj se skriva take zadeve ?

 • Artur

  Leva mutirana genetska tvorba človeške vrste, kardinalna napaka matere narave , kar je tu je zdravila proti raku že obstajajo proti temu genetskem kiksu ga še ni.

 • Novakec1

  Tričetrt folka se obnaša kot ovce, tudi na intelektualnem področju, gonte brezvezne oguljene fraze. Brez akcije ni reakcije.

 • Hun

  novatv24 tocno ve na katero struno mora zaspilat da bo polno nestrpnih komentarjev

 • Jožef

  Nič dobrega in vzpodbudnega v prihodnosti. Spite še naprej, saj bo sanj kmalu konec in ko se boste zbudili bo prepozno. Lahko noč in mirne sanje.

 • sunday

  prekleti prasci, to čaka vse nas, če jih takoj ne pobijemo – najprej tiste, ki jih vabijo in zagovarjajo – sem že napisal. da to niti živali niso – živali ne zasužnjujejo!!!

 • plamen100

  Če se je Anglija odcepila od EU, da počisti to nesnago ki ji leze iz vseh koncev in krajev pod kožo, potem je ta odločitev vsekakor pametna saj evropskli neoliberalni predpisi onemogočajo vzpostaviti red v državah EU. Če pa tega ne bo naredila, potem se je šla popolnoma brez veze odcepljati saj bo izgubila velik trg, ki ga ima pred nosom!

 • Boris Kovačič

  Če smo že pri Koranu in suženjstvu. Tudi Sveto Pismo nikjer ne prepoveduje suženjstva. Še več. Sužnjem nalaga naj bodo gospodarjem podložni.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!