Na današnji dan je poljski heroj Jan III. Sobieski ustavil džihad in rešil krščanski svet

Foto: YouTube

Dne 11. septembra leta 1683 je poljska vojska pod poveljstvom Jana III. Sobieskega prišla s svojo armado braniti oblegani Dunaj in ga rešiti tik pred padcem, saj je bil obrambni zid že prebit. Zmaga, ki se je zgodila naslednji dan, je pomembna, saj predstavlja prelomnico v zgodovini, takrat je namreč džihad prenehal predstavljati grožnjo za krščanski svet.

Na poti, ko so se Poljaki približevali Dunaju, so bili priča grozljivim prizorom masakrov 3 tisoč kristjanov, med katerimi so bili ujeti civilisti, izjemno srhljivi pa so bili prizori dojenčkov, otrok in žensk, ki so jih našli obglavljene in nabodene na kol, na katere so se spravili Turki, ker se niso želeli predati.

Foto: Wikipedia

Do zmage prišlo po dveh mesecih obleganja
Bitka za Dunaj se je zgodila na planini Kahlenberg pri Dunaju 12. septembra 1683, po tem ko je cesarsko mesto dva meseca obkrožalo Osmansko cesarstvo. V bitki so se borile Habsburška monarhija, Poljsko-litovski Commonwealth in Sveto rimsko cesarstvo pod poveljstvom poljskega kralja Jana Sobieskega proti Osmanskemu cesarstvu.

Foto: YouTube

Zmaga dosežena s pomočjo taktike
Sobieski je svoje sile razdelil na štiri krila, v enem izmed njih so bili avstrijsko-nemški vojaki in v ostalih poljski vojaki. V skladu z njegovim strateškim načrtom so celotno vojsko Osmanskega cesarstva najprej napadli nemško-avstrijski vojaki z namenom, da so pripravili past, saj so ostali vojaki čakali v zasedi na znak, da se vključijo v bitko.

Foto: YouTube

Zaradi poguma in požrtvovalnosti avstrijsko-nemških vojakov so vojaki Osmanskega cesarstva postali tarča poljskih topov. Ker je bil napad tako hiter in osupljiv, se turški vojaški poveljnik Kara Mustafa Pasha ni uspel učinkovito ubraniti. Ta naj bi ušel v takšni naglici, da je s prizorišča ušel obut le v en čevelj, saj drugega ni imel več čas natakniti.

Foto: YouTube

Za svoj izjemen razvoj in kulturo se lahko Evropejci zahvalijo izključno svojemu krščanskemu izročilu. Tristo let kasneje so zato islamski teroristi prav ta dan, ko se je poljski heroj odločil za spopad s krvoločnimi muslimani, izbrali za najhujši teroristični napad na ameriških tleh. Za islam se vojna namreč nadaljuje tudi po tristo letih in velik del islama se vse bolj radikalizira. Za tisto ulico v Ljubljani, za katero tako iščejo ime, bi bil po prepričanja poslanca Branka Grimsa naziv Ulica Jana III: Sobieskega zato prav simbolna rešitev. Večna slava Poljakom, rešiteljem Evrope!

H. M.

 • Ana Job

  Tudi sedaj bi nujno potrebovali enega takšnega heroja, ki bi ustavil te muslimaske horde, ki prihajajo v Evropo.

  • Zgornji

   TOOOOOOOČNO TKOOOOOOO !!! ! !!! AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!
   A žal mislim da ga nebo … vsaj zaenkrat še ne , … morda pa kasneje … če nebo že Prepozno … v kolikor ni Že prepozno … :-/ :-( :-/

   • Ana Job

    Tako neumnih voditeljev Evropa ni imela v vsej svoji zgodovini!

    • Valter BraniSlav

     saj niso voditelji… Merkla, Juncker, Marcron in nasa dva pudla so izdajlaci. Ljudmila Novak pa je se slabsa, podeseterila pri stevilo muslimanov.

     • Ana Job

      To si pa zelo fajn povedal! :-)))

  • Valter BraniSlav

   Tocno tako, potrebujemo novega Josipa Broza. Ta bi jim dal vetra… Ne pa te dve kastrirani bitji: Barbika in Cmero…

   • steiermark

    Ja, če bi še enonogi tiran, pedofil in množični morilec tito, obstajal na tem svetu, poteem nas pravgotovo nebi branil pred kozjejeb…… ampak bi si jih na veliko uvažal – vabil, saj vendar poznamo, kakšne seksualne probleme je imel, razen pedofilije in posiljevanja , je imel rad anuse moških, vseh starosti…. ti in tvoji sotrpini pa bi od ljubosumnosti zjokcali……tako pa vam ni treba, vseeno pa trpite zaradi štokholmskega sindroma….bogi….

    • Valter BraniSlav

     Tito je pravis vse poj… samo tvoje mame – ki se mu je ponujala – pa ni maral. Smentana muha…

     • steiermark

      bebček, sedaj, ko si star , marginaliziran in nisi dober več, niti za zvodnika svoji stari coprnici in “hčerkam” pa svoje frustracije izražaš tako, da pluvaš po poštenih ljudeh , predvsem tistih, ki jih ne poznaš …. Daj, spi……. nazaj v svojo rdečo udbovsko greznico in tam “veseljači” s svojimi tovariši, rdečimi podganami udbovske provenjence

     • Valter BraniSlav

      Zanjic si omenjala da od analnega obcevanja ljudje dobijo razsirjen anus in rabijo plenice. Povej nam kako si svoji materi menjala plenicke ? Slisal sem da je bila glavna kurba Maribora in da so jo vojaki na veliko natepavali v anus.. Ko se je en zmotil si se pa ti rodila.

     • steiermark

      Si samo odvratna pohaba zavrženega pedofilsko psihopatskega morilca tita, tvoj besednjak je identičen tistemu, ki so ga imeli tvoji “biološki” predniki, jugosrbski koljači, v Kočevskem Rogu, ko so klali zavedne Slovence, poleg tega ti je pa močan pečat pustila sorodstvena vez z zločincem kardeljem…… kompletni iztirjenec si ki vzbuja gnus, normalnemu človeku!

     • Valter BraniSlav

      O tvoji mami sem te vprasal zato ker vem da ti otrok nimas.
      No povej kaj vec o njej? Tvoje mnenje o najvecjem sinu nasih narodov Josipu Brozu Titu (VECNA MU SLAVA) mi je ze znano. Povej kaj o svoji mamici, saj otrok nimas.

     • steiermark

      Zapri svoj udbovsko jugokomunistični gobec in se spelji….. s takšnimi, ki ne dosegate mini standarda človeškega uma in poštenosti, z odvratnimi jugoprostaki, ki so zaradi tega, ker so bili žrtve pedofila tita, sedaj pa trpijo zaradi štokholmskega sindroma, ne mislim razpravljati, niti ne želim, da me kdajkoli sploh omenjaš ali naslavljaš, še manj pa mojo mamo!

     • Valter BraniSlav

      A si tudi ti zrtev Tita in imas Stockholmski sindrom?

  • samsara

   Išče se Jan IV. Sobieski, ter njegovi partnerji po evropskih državah, katere so v zgodovini že znale in zmogle ustaviti muslimanske osvajalske divjake.

   Nekatere pa so stale ob strani, tako kot danes, a bodo dobile svoje v še večji meri kot že doslej, s strani ‘hvaležnih osvajalcev’.
   Mi ne spadamo zraven, a Cincavemu se o tem ne sanja. Čas je za menjavo vodstva.

   • Ana Job

    Skrajni čas je, da se oblast zamenja, ker vse, kar sprejmejo, sprejmejo proti slovenskemu narodu.

 • Najplemenitejši

  Isto kot so počeli musliji v Evropi, so počeli katolibanski konkvistadorji v Ameriki z domorodci. Verniki so navadni pokvarjenci! Verniki so človeška golazen!

  • Kakšno vezo ima tvoj komentar s tem člankom ?
   Samo bruhaš nasilje in ZLO. Fuj !

  • garfi

   LEVIĆARSKI PSIHOPAT IZGINI

  • alojz

   Se strinjam. Ali bova šla skupaj protestirat proti đamiji???? saj imamo že cerkva dovolj. Sedaj pa še to (sarkazem za butle, ki ga ne razumejo)

  • soc

   Tokrat je patentirani bebo zamenjal avatarja, ne nicka. Fotk je pač neskončno, idej za ime pa revežu zmanjkuje.

   Ideja: kaj praviš na preprosto Najlepši? Ustreza prav enako kot tale.

  • Adolf Hitler

   ti si pa en iz naivečih!

 • montyamp

  Saj jo višegrajci spet rešujejo .
  Pedri , komunisti , LGBT aktivisti s Soroševo Fatimo Merkel na čelu pa kozojebače uvažajo na veliko .

 • garfi

  ker imamo PROTISLOVENSKO LEVIĆARSKO vlado-BANDO nas ponovno rešujejo Poljaki in sedaj še
  Madžari in Trump
  ZAHVALA GRE BUTALCEM
  včeraj so na njihovi rtv uporabili nekega nizozemskega globalista, da se je norčeval iz nacionalnih držav
  in nas rasistično zaničevali z janezi

  • Zgornji

   :-( :-/ :-(

 • Lustrator

  Bravo Nova! Tovrstni članki bi morali (sploh v teh časih) polniti naslovnice vseh glavnih medijev, saj je dogodek KLJUČNO vplival na nadaljnji razvoj, da ne rečem celo OBSTOJ Evrope kot take.

  Sicer pa bi TO moral biti dan, ki bi ga celotna Evropa morala praznovati kot edini resnični Dan zmage – saj je šlo dejansko za rešitev naše civilizacije, naših vrednot in identiete pred tujim zavojevalcem in ne zgolj zmaga ene domače totalitarne vprege (zavezniki+komunisti) proti drugi (fašisti + nacisti).

  • šmentanamuha

   mhm, namesto tega pa jim danes EU voditelji in papež Frančišek izrekajo dobrodošlico in sprejemajo posebne zakone za zaščito njihove kulture in pravic, ki jih avtohtonim odrekajo, obenem pa zmerjajo tiste, ki opozarjamo na nevarnost, ki jo predstavlja ta mehka invazija šeriatarjev.

   • Lustrator

    Ne gre le za EU voditelje in trenutnega papeža, ampak Evropejce nasploh (večina njih, žal). Zakaj takšen odziv? Med drugim tudi zaradi zgrešene zmanipulirane predstave o križarskih vojnah in tudi o samemu islamu. Potrebno se je zavedati, da Cerkev (občestvo kristjanov katolikov) ni le papež, ampak smo to VSI katoliki in podobno velja za EU politike – če ne bi imeli med ljudmi zadosti podpore (ali premalo oporečnikov), se definitivno ne bi šli takšnih eksperimentov z usodo zahodne evropske civilizacije.

 • Adolf Hitler

  polaki moi kurac to so bli Solovendci Österreicher Mažarska und Deutschen Polske sploh ni nikol exsistirela in tudi nikol ne bo ker to je isto izmislena država kod je Isranahel rvaska Polska in tako napreij od elit nanovo zgrajene na laži hazarskih svin kar je in še obstaja je austrisko mažarsko nemško in rusko cesarstvo to je to ne pa to nakladanje od židov izmišleno izmišlotina polaki hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahhaooooooooooooooooooooohahahahahaahhaahhhahahahahahahahahahah dai vok zresen te se!

  • V tistem času so tudi Rusi še govorili zelo podoben jezik kot Slovenci. Mi smo pranarod, ki je bil zelo razširjen in očitno tudi skrbno uničevan od raznih zavojevalcev. Uničevanje sedaj gre na račun skrivanja prave zgodovine, da se nam vzame veličastvo ,ki nam je pripadalo dolge veke zgodovine.

 • antimur

  Naša levofašistična golazen pa smatra, da se je zgodovina začela z Leninom, zločincem Stalinom in Brozom. Verjetno jim ni jasno, da se zgodovina dokazljivo ponavlja in da bodo v kratkem z islamisti, homoseksualci, kristjanofobi, dobili po njihovih zločinskih bučah bolj kot si je to privoščil Jan III. Sobieski z muslimanskimi Turki. Za razliko od zombijevskih herojev, Zobievskega neizmerno spoštujem, vsaj toliko, kot sovražim klavce slovenskega naroda proti katerim so bili nacisti in fašisti jagenjčki, to so Kardelj, Kidrič, Maček, Ribičič in še cela plejada teh zločincev, katere kučanisti prav po božje častijo.

  • Nata

   Sobieski !!!!!!Bo potrebno vsaj še enkrat prebrati zgodovinski roman Potop, Mali vitez. . . . . .

   Henryka Sienkiewicza
   Tako, za vsak slučaj, da se spomnimo vzroka in posledice današnjega sračkanja muslimanov po Evropi

 • soc

  Slava hetmanu Sobieskemu ! V upanju, da bo nova Poljska z višegrajskimi brati prevzela njegovo poslanstvo v 21. stoletju.

  In v sila skromnem upanju, da bo po sesutju EU tudi Slovenija našla svoj dom v Višegradu, ne spet v rusko-balkanskem Beogradu.

  • stajerc5

   Ker si ravno omenil Ruse…, a si opazil, da so se rusofilcki kar nekje izgubili, v primerjavi izpred pol in vec leta?
   No money, no fun?

   • soc

    Se strinjam, dobro opažanje. Resda so po drugi strani precej bolj tiho tudi nicki, ki opozarjajo na židovsko zaroto za islamsko ofenzivo (in vsem drugim negativnim dogajanjem zadnjih stotih let). Ne vem, kako si to razložiti, saj so poletje in dopusti že mimo. Morda je ključnega akterja obeh vsakodnevnih budalosti zadela strela? Ali vsaj motor?

 • sprehajalec

  Bravo Nova, bila pa sta zgodovinsko dva obleganja Dunaja, prvi 1529 in drugi, omenjeni, 1683.

  Pri prvem so Turki povsem iztrebili okolico Dunaja vseh živih bitij, Turki so tako v prvem kot drugem obleganju želeli podminirati zid Dunajske trdnjave. Cesar Karel je imel veliko manj sil kot Turki (okoli 20.000, Turki ocena okoli 100.000), zanašal se je na najete nemške Landsknechte (deželni vitezi) in španske mušketirje. Turkom je po dolgem obleganju uspelo delno podreti obrambni zid, a so jih ustavili na razpoki Landsknechti. Dvakrat so se z velikimi žrtvami zagnali na njihove helebarde in se umaknili z veliki žrtvami. Sami Landsknechti so imeli zelo malo žrtev.

  Drugo obleganje (170.000 Turkov, proti Dunajskemu garnizonu 16.000 mož) 1683, je bilo igra mačke in miši, kdo bo prej našel in izkopal nastavljen eksploziv pod zidom v sodih. Turški kopači so ga zakopavali pod zid, branilci na drugi trani so z liji za ušesa poskušali ugotoviti položaj mine in ropot pri samem delu, ter priti do mine ter jo onesposobiti. Turkom je uspelo načeti obzidje, ko so prišle rešilne sile zaveznikov Karla Lorenskega in huzarji Jana Sobieckega. Turki zaradi slabe razporeditve sil niso imeli možnosti in so klonili pred navalom konjenice. Drugo obleganje Dunaja je znano tudi zaradi uvedbe kave v Srednjo Europo, ki so jo bežeči Turki pustili za seboj v vrečah.

 • Lisjak

  Evropska kanclerka merkl grozi Madžarski z izgonom iz EU,ker noče sprejeti musličov(Info-Direct),kar me zelo spominja na razpad juge.

  • Zgornji

   Jaz bi jo že sdaaavnaj sterov, čarovnico babjo … in se lepo odcepil od take Pokvarjene kuzle babje Satanske … !!! ! !!!
   PA SEJ JE HUJŠA KOT HITLER !!! ! !!!
   KEEER SKRET OD BABE !!! ! !!!
   SATANOVA POMOČNICA, … JA TO JE TA AVŠA STARA !!! ! !!!
   Žaaal :-P

   • Oprosti Zgornji , …kot kristjan se zelo grdo izražaš.
    Ali ne bi isto lahko malo manj prostaško povedal ?

    • Valter BraniSlav

     zgornji se je pravilno izrazil. Jaz ne vermjamem v boga in lahko povem na glas: MERKLOVA JE IZDALA EVROPO.

     • slosin

      a da ne verjameš v boga ! Kaj pa v tistega boga, ki v banki svoj oltar ima…?
      Tega pri vseh svojih postih ne moreš zanikat…

     • Valter BraniSlav

      To je le denar, ni bog. Denar pri meni ni sam sebi na men, pac pa z njim vzdrzujem svojo druzino, med drugim tudi svojo zeno ki je katolicanka.

  • Ali jih ni prav ona vabila ?
   Inžinirje, zdravnike, veterinarje, ekonomiste…… – skratka samo visoko šolan kader, nas je farbala, da bo prišel in delal namesto Evropejcev……….zdaj pa naj še poskrbi za te njene visoko izobražene kadre v vihtenju meča, nožev, samomorilcev , bombašev…….itn……….
   Orban ni nikogar vabil, ampak je takoj pošteno povedal, da begunce kristjane ja, muslimanov ne, ker Madžarska je krščanska dežela.
   Vsak k svojim, svet je velik, ni povsod ISSIS-a.
   Teroristov pa itak nihče noče, ker vsaka dežela ima svojih mafijozotov dovolj in se mora sama z njimi ukvarjat.

   Gelca, kar razširi svoje srce ……. ti so vsi tvoji……….svojih itak menda nimaš …….. !!!

 • Valter BraniSlav

  Po merilih danasnjih levicarjev, mirovnega “instituta” in filantropov je bil Sobieski islamofob, ksenofob, rasist, fasist, in rasist. ZA SKOZLAT, KAM SMO PRISLI.
  To je posledica dejstva da se vecina Evropejcev noce vec razmnozevati.

  • Zgornji

   Ja, zato ker bi raje samo še sexali, za otroke pa več ne skrbeli , ostarele pa v predjamske gradove natrpali , samo zato da se lahko nemoteno uživa uživaštvo na tem planetu …
   AAAaaampak : To So ” kratke poteze” … !!! ! !!!
   In, še Slabše se Bodo Končale … Kmalu !!! ! !!!

   • Valter BraniSlav

    Zal imas prav.
    Mi ki imamo velike druzine dobro vemo koliko odrekanja so nas stali otroci.
    Na dolgi rok pa smo dobili od zivljenja veliko vec od vseh onih ki bi ziveli samo za sebe in za svoj uzitek.

 • WHAT IS TAQIYYA – youtube

  Zanimivo da se v medijih ni nikoli poudarjal ta zgodovinski dogodek v povezavi s islamskim napadom na dvojčka.

 • Goran Hvala

  Kak kristjani..od kje pa pol krst pri savici…kdo si ga je zmislu..

  • Nata

   Nikar ne mešaj kristjane, pogane in muslimane.
   Kaj pa je Krst ? Kdo je bil Valjhun in kdo Črtomir ?
   V sedanji situaciji gre za drugačne borbe, kot je bila ona, opisana v Krstu.

   • Goran Hvala

    Dej mi mal opis pol prosim..ne mi odgovarjat z vprasanji..ce ze prvi postavm vprasanje zakaj dobim v odgovor novo vprasanje?…pol pa ni cudn da sm tak nevednez…ce mi se tisti ki naj bi vedeli to le vprasanja nazaj mecejo..

    • Nata

     Kaj opisujePrešeren v Kestu ? Boj med pogani in kristjani,
     Valjhun in Črtomir, Samo to sem hotela. Muslimanov tukaj ni……

     • Goran Hvala

      A pol smo ze od nekdaj kristjani…al kako?

     • Nata

      Goran ? A ti mene mal za jezik vlečeš ?Nekaj o Prešernovi penitvi Krst pa menda že veš, a ne ??
      Pa za kakšno Finžgarjevo knjigo, zgodovinski roman , Pod svobodnim soncem – – – – si tudi slišal ?

     • Goran Hvala

      Ma nism…ker sm sprical…pa se za slovenscino se mi je jebalo…ker stresice pa vejice in diskusije o tem kaj je nek pisatelj mislu ko je nekaj spisal me niso zanimale in tud vedu sem da jih v zivljenju in mojem delu nikoli ne bom rabil…da ne govorim v sirnem svetu…

     • Nata

      No, vidiš Goran ? Zdej pa maš! Mi pravimo. . . . čez sedem let vse prav pride!
      Sploh v sedanjem času. Dobro je vedeti, saj prihodnosti brez preteklosti ne more biti.

     • Goran Hvala

      Lohk da res…ceprav cist dobr shajam brez slovenscine ter slovenskih pesnikov in pisateljev…

     • Nata

      Seveda. Vsak po svoje. Vendar, ker si prvi omenil pesnitev Krst, mi ni bilo jasno, kaj želiš povedati.
      Je pa v slovenskem romanopisju veliko zgodovine. In se že iz tega lahko marsikaj izve, kar ne vemo.

  • sprehajalec

   Prešeren si ga je izmislil.

   • Goran Hvala

    Kot vse ostalo…z dvema litroma v riti…;-)

    • šmentanamuha

     Ti so pravi janičar.

     • Goran Hvala

      Sej si ze napisal…drgac janicari so bi bel softici…jst furam bel hard stil…

     • šmentanamuha

      Očitno imaš težave z identiteto.

     • Goran Hvala

      A zato ker nism tisto za kar me imas ti…al po cem sklepas? Jaz zase ze vem kaj sem..sam na mnenja ta pametnih se pac pokakcam…ce je to potem pokazatelj tezav z identiteto pol mas spet prav..tak kot zmeri…;-)

     • kristjani

      revček ne damo se, ne moreš nam nič.

     • Goran Hvala

      Sej jest se tud ne…pa jst sm en vas je pa vec…pa mi nic ne morte…kaksna zalost…;-)

  • !

   Goran je slovansko krščansko srbsko ime! Spoštuj vsaj svojo srbsko krščansko vero!

   • Goran Hvala

    Poserjem se jest na srbe pa na krscansko vero…pa kaj ima sploh moj nepomemben vzdevek veze z mojim vprasanjem ..?..

    • wt

     Poserješ se očitno še na lastne prednike, ti sploh spoštovanja nisi vreden, revček. Lp

     • Goran Hvala

      Bvahahaha…prednike….ti si tud en prednik…;-)..pa kaksno spostovanje…zakaj ga bi pa hotu od fanaticnih jansevikov…???..bi mogo bit ze vredu cez les…;-)

     • ,

      ti še sebe ne ceniš.

     • Goran Hvala

      A zej si ze vejca…a niso levaki tiati stoterih nickov…kaj si pa ti?..;-);-)..a tud ideje nimas za koga bi se izdajal…jst sebe cenim dost…zivim fino..z razliko od tebe ce skos jamras…;-)

  • Franci Steiner

   ČE NE VEŠ, PREŠEREN; NE JEMLJI PA KRSTA KOT ZGODOVINSKO DEJSTVO

   • Goran Hvala

    Sam presern je bil tud levak pol..pesnik pa take fore…to so sami umetniki…sami fdvjevci…ne bi nic delal sam neki pisaril…kapitalist ze ni bil…

 • paradajz

  Odličen članek,ki vsakemu postenemu človeku da mislit. Skrijemo se pred srcnostjo in pogumom teh mož! Upam,da še obstajajo taki srčni možje,da nas potegnejo iz dreka v katerega smo pregloboko zabredli.

  • Zgornji

   Čedalje manj jih je … še spijo , … in tudi ostali so šli spat … pred Koncem Sveta …

 • Nata

  + + + + + + + + + + + + res je odličen članek. Toliko vemo, pa vseeno ne verjmemo – ne verjamejo – kaj je namen tega silnega preseljevanja??

  Nekaj o zgodovini pa še vemo, ali ne ?

 • totex39

  Danes v Evropi bi se najdli taki posamezni junaki, vendar jih zavira bruseljska elita, kar nas pa res pelje v ponovni propad.

  • Valter BraniSlav

   TOCNO TAKO.
   VISEK IRONIJE: V BRUSLJU ZARADI TERORIZMA UVAJAJO POLICIJSKO URO, SEDAJ PA BODO TAKO STANJE IZVOZILI SE V DRUGE DRZAVE…

 • krščanski predniki so vedeli

  Slovenci in vsi kristjani: spet se dogajajo odločilni trenutki. Krščanska Evropa je od nekdaj bila napadana od nekrščanskih potez na šahovnici zemljevida.

  Ali se zgodovina spet ponavlja? Dolžni smo svojim krščanskim prednikom, da varujemo kar nam je bilo dano!

  • McBobo

   Nekaterim je islamizacija sveta v zabavo-LGBT in ostali izrodki. Predniki, ki so se borili priti islamu, se pa v grobovih obračajo. In ja, dolžni smo se boriti za izborjeno, ne pa da izborjeno prosto ponujamo nazaj islamu.

 • Borut Stari

  Takrat 11.9.1683 je namreč džihad prenehal predstavljati grožnjo za krščanski svet? Ne drži ker je danes še večja grožnja. Islam zaseda in osvaja krščanski svet z vojsko brez orožja in bitk. S povabilom. Langsam aber sicher.

 • za usodo naroda se gre!!!!

  Slovenski krščanski narod in vsi ostali slovanski krščanski narodi smo
  obstali, ker so krščanski predniki to dosegli, predali so nam cerkve,
  kapelice po vaseh, križ na vsakem hribčku, lepe božične in velikončne
  trenutke. Ne dopustimo, da bi bili naši krščanski predniki razočarani. !!!!

  • Goran Hvala

   Ja ker se je vsaki prkazvala marija…namest da bi mel razgled po cudiviti pokrajini gledas pa tiste spice vsepovsod…pa sej to je isto kot svoj cajt so misln da ce je 10.000 komunistov da so pol kr vsi komunisti…ce je ze bla to vera baje…zdej mas par jurjev vernikov pa kr vse posiljujejo s tem dzizusom…pa kr vsi smo kristjani tud tisti ki nocejo…kje je razlika..razn tega da dans te noben ne likvidira zarad tega…no v zgodovin so te…pa pocakmo se mal…bo hmal spet tako…

   • tramal

    Bedanec.Nisem še videl da bi kje na silo koga vlekli v cerkev ,če ni hotel iti .

    • Goran Hvala

     Ja na vsakem hribu ko pridem v slo morm gledat cerkve…zvoni neki vsako uro…pa se mal vmes…pa za vikende…mal nazaj ste mel ideje da bi bil verouk obvezn v solah…mene tud kt smatrajo za kristjana ker sm pac iz evrope…za piko na i morm pa se na nekaterih izdelkih v stacunah gledat neke krize…sej je isti drek kot v muslim drzavah sam da tam enga druzga bradaca castijo..jer roko na srce tud dzizus ni bil glih brad pitt…

     • jp

      Če ti ne paše so ti vrata odprta! Lp

     • Goran Hvala

      Ah se glih nicka si ni treba za vsak komentar posebej spreminjat…sej nismo otroc…ali pac…vrata pa vem da so odprta…in z veseljem sem odvihral skozi…

     • Franci Steiner

      V POLJE?

   • Nata

    Ja, pa preseli tja, kjer imajo minarete .

    • Goran Hvala

     Sej drgac jest sm tam kjer majo vse..od do…sam ne glih na vsakem bregu…v slo je vec cerkva in kapelic kot prebivalcev…

     • Nata

      Sej vem. Pa sem morala čivkniti.

 • Janez

  Ja!
  HVALA IN SLAVA – POLJAKOM !
  V
  ŠOLE SPET UVESTI REALEN POUK
  ZGODOVINE – TUDI TURŠKIH VPADOV !
  O
  TEH VPSDIH PRIČA T. I. “TURŠKA JEČA” NA TURJAKU IN ŠE MARSIKAJ ! L.r. Janez KOMENDA
  P.s.
  Turška ječa na Turjaku
  https://www.google.si/search?q=turška+ječa+turjak&oq=turška+ječa+turjak&aqs=chrome..69i57j33.21893j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • za usodo in prihodnost se gre

  levičarski šeriatarji spet naskakujejo krščansko evropsko identiteto, ali bomo to dopustili, je na nas.

 • Janez

  LEPA!
  ORIGINALNO SLOENSKA LJUDSKA PESEM ” RANJENI JUNAK”
  IZ
  ČASO TURŠKIH VPADOV IN ROPANJA, TURŠKEGA MORJENJA PO SLOVENIJI. L.R. J. KOMENDA
  P.S.
  ORIGINALNO
  SLO LJUDSKA PESEM —
  -PROTI TURŠKA “RANJENI JUNAK”
  SKUPINA “SLOVENSKA GRUDA” POJE MLADA DARJA ŠVAJGER.

  https://www.google.si/search?q=ranjeni+junak+slovenska+gruda&oq=ranjeni+junak+slovenska+gruda&aqs=chrome..69i57j69i60.26230j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Olga

  Danes se zgodovina ponavlja!

  • Franc Šink

   Da samo ni več Sobieskih. Na žalost

 • Franc Šink

  Da primerno ime za to ulico !!

 • Tudi Rusija je prišla v Sirijo in rešila državo tik preden je bila popolnoma uničena od iS. Prejšnjo soboto so ujeli jameriačne kako vozijo klavske poveljnike IS (okoli dvajset) s helikopterjem, malo za tem se je vsula pod njihovim poveljtvom vojska z Kurdi v oblegano mesto Deir ez Zor, ki je bilo tik pred osvojitvijo iz strani Rusov in Sirske vojske. Padati so začele tudi ameriške granate po njih. Igrica kraja ozemlja se nadaljuje. Norci iz zahoda so pripravljeni zanenti tudi veliko voljno v tem trenutku- svetovno. Glede na to, kako hitro so Kurdi prodrli od meje, se kar kaže, da jim je nekdo delal špalir in se ni prav vojskoval z njimi.

  • xtc

   Glej ne napletaj Rusi z Asadom so del problema ne rešitav in glavni problem je ravno Assad,ki pa sploh ni krščan ali kaj drugega ampak zločinec,kot njegov oče velik prijatelj klavca Jožeka.

   • Najboljši Asadovi vojaki so kristjani in tudi najbolj sposobni. Podobno je v Egiptu. Hm medijske manipulacije pač naredijo svoje. Ampak s tehtanjem dejstev, bo marsikaj gledano drugače kot se gleda sedaj. Tako velike manipulacije kot je sedaj ni bilo niti 30 let nazaj, po drugi strani pa je ta trenutek še dostopen internet in ogromno nasprotnih dokazov.

    • xtc

     A ti bedak razumeš,da so Assad inRusi enak problem kot ISIS?
     Samo takole za gušt,kdo je kriv za vznik talibanov v Afganistanu ZDA,trol,Rusi,Rusi so s svojim divjanjem in klanjem uspeli vzgojiti Talibane toliko o tvoji pameti.

     • Janez božji sin

      Gremo v vojno z Rusi posiljevali bomo kurbe ruske pokazali jim bomo tiča požgali bomo vse kar ni katoliškega .vse stare pobiti mlade za sužnje v fabrike na polja ženske pa za sprostitev.janez vodi nas

 • xtc

  Islamski in rdeči đihadisti še danes preklinjajo ta dan in jočejo in cepetajo z nogami.

  • defend christianity

   točno.

 • Joža Gabroža

  poljaki zbudite se jaz vas podpiram še enkrat jih bo treba potisnit sam mal dlje vsaj do sud-arabije

  • Janez božji sin

   Potisniti do jajc a se greš ti borit pa Mahnič. junaka. Bi se tepla a se držita od Urške krila.ljubezen do boga bo pomagala in Janša od boga izvoljeni .

 • sale

  Če ne bi bilo krščanskih klavcev morilcev v imenu vere tudi džihda ne bi bilo

  • slosin

   in če tebe ne bi bilo, bi bilo tukaj zapisanih bistveno manj kretenizmov…

   • sale

    Če mene ne bi bilo bi se domobransko sranje prosto šetalu okol tak je pa na varnem po raznih grapah i rovih

    • ,

     ti nisi vreden enega prdca. Lp

    • RATATA

     sale: dozvolite, da se vam obratim…..
     Razturaš saleševiču majkemimoje. Gde ti je vojska bre?

     • Janez božji sin

      Prosim slovensko ali angleščino če ne znaš nemščine heroj ratat .če ne

     • RATATA

      A boš še kaj dodal al te je pobralo(?) … če ne ….

     • Janez božji sin

      Take smo devedesetih izgnal iz Slovenije srbcke in njihovo seme ti z bre govorico ki nimaš domišljije ti vsak korak moramo pokazati kje je tvoj brez marš v veliko srbejo

     • RATATA

      Dobr Janez, da tole tvoje pisanje glih ni slovenščina ni tako hudo, kot tisto, da sem enemu “saletu”, ko je žalil Slovence napisal v njegovem jeziku. Zato se malo umiri in kronološko preglej diskusijo in boš morda celo ugotovil, da sva na isti strani.

    • xtc

     He,he,he takrat so še tvojga fotra levaki po jajcih klopuncal ne da bi kaj storil. ti.

    • Janez božji sin

     Sale pomiri se .vidim da si razgledana oseba raje se nam priključi prepusti se boš videl da bo svet lepši ljubezniv nobene deložacije starejših .nobenega rubeža kriminala droge. stanovanj in služb ter pokojnin bo zadosti za vse .to bo naš ljubljeni vodja Janez vse szrihtal

    • Janez božji sin

     Sale si pozabil Barbarin hostel

    • Janez božji sin

     Priključi še Janši in imel boš vse dovoljenje za orožje ženo boš lahko pretepal črtu in Jakobu boš zvečer norveške pravljice pripovedoval o Kučanu murgeljnu kako je zleht .med vojno boš junak iz kleti Cankarjevega doma diplomo za inovacije v politiki od Amerike boš prejel še Američani ne znajo biti taki gnusni hinjoti

  • !!!

   bolani osebek, turški vpadi so naredili ogromno zločinov, islamistični turki so v krščanski Srbiji naredili zgradbo iz lobanj od Srbskih kristjanov! https://sh.wikipedia.org/wiki/%C4%86ele-kula

   • Janez božji sin

    Cele Kula.

   • Janez božji sin

    Veljko Petrovič Hajduk moj prednik poginuo u Nišu .cele Kula Bog ti pomogo sale

 • pričevanja

  turški islamistični zločini so na tleh slovanskih krščanskih narodov pustili veliko pričevanj; naprimer v krščanski pravoslavni Srbiji so islamistični turški vpadi obglavljali srbske kristjane in delali zgradbe iz njihovih lobanj. SLAVA vsem, ki so ustavili isl. naše Evrope! https://sh.wikipedia.org/wiki/%C4%86ele-kula

  • RATATA

   To so uporabli za termoizolacijo, ker še ni blo stiropora.
   Drgač so pa srpski despoti izvajal sama izdajstva in se med sabo štrajtal za ozemlja, gviral so pa turki.

   • ,

    homoseksualec, pomiri se.

    • RATATA

     Hecko si. Stavek si začel z malo začetnico hahahaha

     • ,

      prijazen si

     • RATATA

      Tako so mi naročili mati in oče.

     • ,

      lepo.

 • predniki so se bojevali

  isl. turški vpadi so v suženjstvo odpeljali 200.000 Slovencev!!!!!!

 • dob

  Sobieski je ukazal zvleči topove na hrib. Avstrijci so mu očitali, da je nor, toda Sobieski je s svojimi topovi s hriba sesul turško vojsko.

 • predniki so se bojevali

  Slovenski sužnji v turškem ujetništvu

  Posledice turških vpadov na slovensko ozemlje so bile za prebivalstvo zelo hude. Po ocenah so Turki do leta 1508 ubili ali odpeljali okoli 200.000 ljudi. Turki so slovenske in druge ujetnike prodajali na trgih za sužnje. Nekateri sužnji so se še naprej ukvarjali s poljedelstvom, saj jim je bilo tako določeno.

  https://sl.wikipedia.org/wiki/Tur%C5%A1ki_vpadi

 • predniki so se bojevali

  Slovenski sužnji v turškem ujetništvu

  Posledice turških vpadov
  na slovensko ozemlje so bile za prebivalstvo zelo hude. Po ocenah so
  Turki do leta 1508 ubili ali odpeljali okoli 200.000 ljudi. Turki so
  slovenske in druge ujetnike prodajali na trgih za sužnje. Nekateri
  sužnji so se še naprej ukvarjali s poljedelstvom, saj jim je bilo tako
  določeno

  https://sl.wikipedia.org/wiki/Tur%C5%A1ki_vpadi

 • .

  Zmaga pri SiskuZ zmago pri Sisku leta 1593 so se končali turški vdori na slovensko ozemlje. Tedaj so vsi vedeli: če pade Sisek, potem pade tudi Slovenija, ogrožen bo Rim in zamajal se bo ves krščanski svet.

 • dr Janez Sveti

  Za mene je večji heroj Andrej Turjaški!
  DR Janez Sveti genij

 • sprehajalec

  Pravzaprav je treba v ozir vzeti tudi financiranje obrambe pred Turki. naše komunistično zgodovinopisje, naravno k socialnosti, je poudarjalo samo bremena Turških vpadov za prebivalce današnje Slovenije. In pa grde graščake, ki so se skrili v gradove.

  Avstrija je sfinancirala obrambo pred Turki, z južno vojno mejo, krajino. Financirala je prebivalstvo tam v vojaški službi, vzdrževala najemno vojsko, ter financirala vojaške pohode proti Turkom. Za tiste čase je bil to velik in drag projekt, gradnja trdnjav postojank kot karlstadt (Karlovec) pa Rudolfswerth (Novo mesto). Da ne omenjam 2 kratnega poraza Turkov pred Dunajem. Do končne zmage na Turki in osvoboditvijo Bosne in hercegovine leta 1878.

  V glavnem obstoječe zgodovinopisje pri nas je zelo krivično do prispevka samega Habsburškega cesarstva in pripisuje večino zaslug in trplenja slovenskemu tlačanu.

 • Slovenka

  Predlog: vse ulice in trge, posvečene tovarišu Titu, poimenujmo po Janu Sobieskemu. Korist bo večkratna: očistili bomo zrak, si popravili ugled kot narod in pokazali, da smo vredni Srednje Evrope.

  Lepo od Nove24TV, da nas je spomnila na ta prelomni zgodovinski dogodek.

 • McBobo

  EU in preostali svet se ni nič naučil iz zgodovine. Pravijo pa, da se zgodovina ponavlja.
  Najebal smo ga.

  • xtc

   Če bi se se nebi ponavljala.

 • xtc

  Ob spodnjih levih komentarjih velja dodati nekaj,vSloveniji je posebna oblika rdečega đihada,ki se mu rečeKučanizem,pripadniki le tega dr******* ob slikah Tita,Kučana,Kardelja ,Kidriča ipd patronov do onemoglosti,pa še ob rdeči zvezdi ipd šari.

 • Slovenka

  Heroji??? Gnoji????

 • Adolf Hitler

  N današnji dan polakov sploh ni bilo tako da se je Polak krepko posral v gate !
  ker polaki so boljševaki in nič drugega!
  in na današni dan je bila Polska dones še zmerej imenovasni Prois lepo krejerana po prvi najbol lažni in kruti vojni ki je moralo miljone in miljone cesarskih ljuctev pomret da so lahko nanovo krejeral hazaderske pizde po imenu židje nove džave ki so preimenovali ZA evropo z pomoč ŠPANSKE GRIPE ali Romena gripa ki je bila krerjirana z kemiskega orožja ki mu dones pravite ptičja, prašičja, goveja ,pol bo še izmišleno konjska, ovčja, pasja, mačja, podganja, mišja,komarja ,GRIPA in tako naprej!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!