Na Norveškem se intenzivno pripravljajo na povečano stopnjo kriminala, saj ne želijo ponavljati napak Švedske

Foto: epa

Po pričakovanjih se kriminal na Švedskem, ki ga povzročajo nezakoniti migranti, širi tudi čez meje, še posebej so na to pozorni na Norveškem. “Bilo je neizogibno,” pravijo. 

Policija na zahodu Švedske se že dlje časa spopada z naraščajočim kriminalom tolp, ki so nastanjene predvsem v manjših krajih. Sosednja Norveška se zdaj intenzivno pripravlja na preprečevanje kriminala, ki bi lahko udaril preko državne meje.

“Kriminalci ne poznajo meja,” je povedala glavna policistka Monica Anstensen iz obmejnega mesta Aremark, kjer so pripravljeni na najhujše. Kot poudarjajo jih najbolj skrbi mreža 50 ljudi, nastanjenih v švedskem Dalslandu in Värmlandu, saj številne člane omrežja sumijo večih kaznivih dejanj.

So se naučili kaj iz napak Švedov?
Kot je poudarila norveška policistka za Speiso, so v obmejnih krajih dobro pripravljeni na morebitne poskuse vdora migrantov na njihovo ozemlje, saj ima vsak manjši kraj ob meji s Švedsko svojo policijsko postajo. Ker se zavedajo, da obstaja nevarnost povečanja kriminala, so začeli bolje sodelovati tudi s švedsko policijo. Eden od primerov zglednega sodelovanja so bile skupne policijske vaje pred nekaj tedni, stalno pa so v stikih in se medsebojno obveščajo.

Migranti na Švedskem (foto: epa)

Policisti na norveški strani meje so prepričani, da so dovolj pripravljeni na prihod morebitnih nepridipravov, saj so se marsikaj naučili ravno iz napak Švedov.

M. P.

 • Olga

  V prve bojne vrste naj Norveški policisti postavijo Švedsko evroposlanko Wikstromovo, da bo divjakom poljubčke talala!

 • FreikorpsSLO

  Norveška je v istem dreku kot Švedska.
  Samo v Oslu že leta živi na tisoče Pakistancev, Turkov, Iračanov, Somalcev…
  To je demografska slika Osla še pred invazijo 35 letnih sirskih otrok s 25 cm brado, in črnih orangutanov iz Alepa.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Oslo

  Vsaj petina prebivalcev Osla je nebelcev. Bolno. Koliko kriminala je v mestu z 20.000 Pakistanci, 8.000 Somalci pa je vsem jasno. Ampak, glavno da Norvežanom ne moremo reči rasisti.

  Na drugi strani Evrope je dogajanje veliko bolj spodbudno. Skupino bolgarskih prostovoljcev, ki patruljira na meji s Turčijo, je vse večja in bolje organizirana.
  https://www.youtube.com/watch?v=-zOvzG29Jjw
  http://www.nbcnews.com/storyline/europes-border-crisis/bulgarian-vigilantes-patrol-turkey-border-keep-migrants-out-n723481

  Evropska civilizacija je kot jesensko listje; ko zamenja barvo, propade.

  • Nata

   + + + + + + + + + + in pri nas ? Pri nas so nevladne organizacije hodile delat zmedo na meji. In kazati migrantom varne poti ?????

  • Franc Novak 1979

   V Oslu živi 650.000 ljudi, teh imigrantov pa je 65.000 torej 10% do tiste članka. res jim ne moremo reči rasisti, ampak samo bedaki, ker podpirajo to golazen. Čeprav menim, da jih 25.000 dela pridno Turki,Poljaki, Indijci, Šri Lančani in Vietnamci, maš pa prav glede tistih Pakijev in Somalcev

 • Nata

  Kako strašna ironija, ljudje božji !!Evropa se je združevala zato, da ne bo meja v tistem klasičnem pomenu !!Da nimamo komplikacij z denarjem………..saj nismo pozabili a ne, kako smo nabirali tiste uboge devize ! In seda ? Se bomo zares prisiljeni še bolj ograjevati ?Zaradi koga že ?
  Kaj za hudirja rinejo k svojim kolonialistom ? A, seveda……..je težka, a ne ?

 • cploger

  Evropa pod nemško nadvlado? Ne, hvala! Evropa je lahko samo zveza držav neodvisnih in svobodnih nacij, ne pa nadnacionalni politični talilni lonec. Evropejci temu sranju pravimo NE!

  • The Truth Keeper

   Kakšno nemško nadvlado? Dajte se raje skriti, saj ne ločite Arabcev od Nordijcev! Nemčiji od sredine 19. stoletja vladajo prostozidarji in komunisti oziroma židi! Ali sploh veste, da je nemška zastava od takrat obrnjena narobe, kar simbolizira državo pod tujo vladavino? http://shrani.si/f/1P/ro/3ZAzNiGw/1/hambacherfest1832.jpg Za alarmantno stanje v Evropi je kriva prav človeška nevednost oziroma ignoranca!

   • cploger

    Blodiš, to ni bila nikoli nemška zastava, to je bil samo “študentski” predlog, ki zaradi razdrobljenosti nemških dežel na kraljestva, ki so šele kasneje formirala cesarstvo in so imela vsaka svojo barvo, nikoli ni stopila v veljavo ravno zaradi vrstnega reda prezentiranja pomembnosti posamezne dežele. Brez veze se usajaš, poanta mojega komentarja je povsem drugje. Današnja Nemčija z Murkslo na čelu je grobar evropskih narodov!

 • samsara

  Kakšni kriminalci neki? Dajte no mir!
  To so ‘Znanstveniki brez meja’, ki bogatijo in plemenitijo Evropo in to iz čistega, za take ljudi značilnega humanizma.
  Pričakujejo le njim usrezno namestitev v primerni, novo opremljeni enostanovanjski hiši. Pa hrano in zdravstveno zavarovanje. Kaj pa je to za bogato Evropo?

 • MartinKrpan

  Žico na sliki postavljajo okoli norišnice, saj so bili vsi atentatorji do sedaj mentalni bolniki in noben atentat ni bil povezan z islamom.

 • cosmosjasnovidec

  Pa kaj toliko bluzijo o tej kamelotrajbarski muslimanski golazni piz.. jim mat….
  Izgnati ali pa postreliti vso to golazen katera se noče spraviti ven iz EU.
  Koga brigajo neka nakladanja kdo je pripravljen in kdo ne na kriminal z strani teh pokvek?
  Če jih ne bi bilo tukaj tudi ne bi bile potrebne vse te priprave in stroški.
  Zakaj jih ne sprejmejo arabske države?Ker niso bedaki,da bi prenašali tako golazen čeprav so sami muslimani.

 • šmentanamuha

  Pa komu je padlo na pamet, da je katera koli država dolžna vzdrževat tole ilegalno muslimansko nepismeno afro-arabsko bagro samo zato, ker jim je pač uspelo, da so se pritihotapili v deželo? Odvrzimo potem vsi dokumente in veselo zarajajmo, dokler bo šlo bo šlo. Zakaj se pol eni mučimo s podaljševanjem veljavnosti dokumentov, če jih pa stotisoči, mislim da že kar milijoni sploh ne potrebujejo. Za nagrado pa dobijo še brezplačno bivanje v državi, sledi luksuzno stanovanje in do nadaljnjega brezdelje na račun trapastih domačinov, ki vse lepo plačajo. Kakšna je tu logika?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!