Na Švedskem ni svobode govora: Direktor stanovanjskega podjetja javno spregovoril o težavah z migranti in izgubil službo

Foto: epa

S Švedske prihaja novica o izvršnem direktorju stanovanjskega podjetja Hörbybostäder Robertu Odebergerju, ki bo izgubil svojo službo, saj je prišel navzkriž s tradicionalnimi vrednotami lokalnih oblasti, ker si je drznil kritizirati trenutno švedsko migrantsko politiko, poroča časnik Expressen. Lokalne oblasti kot tudi švedska feministična vlada namreč zagovarjajo enake vrednote za vse ljudi, ne glede na poreklo in preteklost, Odberger pa si je drznil kršiti uveljavljeni red, ko je za enega izmed lokalnih medijev izjavil, da na Švedskem ni dovolj etničnih Švedov.

“Če bi imela Švedska 50 milijonov etničnih Švedov, ne bi imeli nobenih težav. Toda na žalost nas Švedov ni toliko,” je Robert Odeberger predstavil problem masovnih migracij na Švedsko z držav Bližnjega vzhoda in Afrike. Prosilcev za azil je namreč tam glede na število švedskega prebivalstva najvišje v Evropi.

Švedske oblasti pa Odebergerjevih izjav niso dobro sprejele, saj le-te niso v skladu z njihovo ekonomsko politiko. Odberger bo sicer službo ekonomista v podjetju Hörbybostäder obdržal, a se od mesta izvršnega direktorja lahko kar poslovi, navaja tiskovna predstavnica občine Hörby Susanne Meijer.

Robert Odeberger se je za svoje izjave, dasiravno se slišijo še tako logično, že moral javno opravičiti. “Izrazil sem se na način, na katerega se ne bi smel, te težave namreč niso moje delo in moja skrb. Zavedam se, da sem se politično opredelil, kar pa se v svojem poklicu ne bi smel. Zavedam se, da so moje izjave v nasprotju s tradicionalnimi vrednotami naše občine,” je za medije povedal nesrečni, zdaj že nekdanji izvršni direktor Hörbybostäderja.

T. F.

 • Novakec1

  To je naredila pa ta zblojena toliko opevana demokracija, demokratične volitve, pa ustave pa zakonodaja itd. Je v slolandiji in po €U posvsod prisotno in se ne čudit da bodo musliči po demokratični poti prevzel in zasužnjil €U. Vzhodnaki so kih hitr prečital, zahodnaki pa v Rimu same bedarjije kvasl

 • Topsy Turvy

  Stockholm: V casih ko se dogaja da se zadeve grupnih posilstev sploh ne obelodanijo, tih dni se na sodiscu obravnava slucaj moskega ki je “nadlegoval” tri muslimanke; pred njimi je jedel ŠPEH!
  http://omni.se/man-trakasserade-kvinnor-i-sloja-med-bacon/a/ooa2V

 • totex39

  Slika ponazarja muslimansko Švedsko.

 • centurion

  Ali Švedska sploh še obstaja?
  SAAB je poniknil, Volvo prevzeli Kitajci,nekdaj napredne
  Švedinje, blond, velikoprsate in golorite obiskovalke jadranskih plaž se
  sedaj skrivajo pod burkami, vikingi so temnopolti in v napadu
  vpijejo ” allahu akbar”. Severna kamela zamenjala severnega jelena..
  Menda je tam gori le še sneg bele barve in moti mohamedance.
  Bo papež Franček zaprosil vsemogočnega, da naslednjo zimo
  Švede razveseli s snegom usranorjave barve.
  Tako je, če ti državo vodijo nadute feministke, lezbe ob podpori pedrov in
  ostala navlaka socializma.

  • Hun

   pedri in lezbike so navlaka moderne družbe…vsega pa ni kriv socializem

   • centurion

    Podporniki in zavezniki za NWO….

  • Novakec1

   Saj je pri nas isto, k sreči vsaj bivši yugosi ki prevzemajo vajeti v slolandiji niso k temu nagnjeni

 • janez.pokoncni

  Ali opažate zanimiv vzorec? Večina nasprotuje politiki brezglavega popuščanja invaziji muslimanov na Evropo pa vendarle se ta dogaja ob na videz vsesplošni podpori večine medijev?
  Večina je sicer povsod funkcionalno nepismena in opravilno nesposobna. Nikjer in nikdar ni sposobna trezno odločiti kaj je zanjo dobro in kaj slabo, zato je moje mnenje o demokraciji identično, kot je bilo mnenje Sokrata, ki je živel v časih prve demokracije.
  AMPAK !! tokrat se večina problema zaveda. Stavim, da bi vsesplošni referendum v EUju na temo invazije, ki smo ji priče, prinesel hermetično zaprtje EU meja. Dvomim, da bi prebivalci 10% EU držav večinsko podprli trenutno EU politiko odprtih meja, a vseeno nas politika vse skupaj potiska v probleme, posiljuje z norimi idejami, nas dobesedno pomaga pobijati. Za skoraj vse incidente in muslimanske teroristične napade na območju Evrope so odgovorni izključno politiki, ki vse to omogočajo.

  • xtc

   Politiki se borijo za volilce vse ostalo ni pomembno.
   Ko bodo Eu narodi stopili skupaj složno in za politike ki soodgovorni za tole sedaj poklicalo pred skupno sodišče iz zgopdovine pa obudilo znamenito orodje francoske revolucije pa bo šlo;DOTLEJ PA BO TAKO KOTJE:

   • 5-RA

    Problem je v tem, da bodo popolnoma legitimno prevzeli oblast (z volitvami) in uvedli Šarijo…ker bodo v večini.
    Da je župan Londona musliman je prva lastovka, ki res še ne prinese pomladi vendar za njo prihajajo jate iz Afrike.

    • Zgornji

     AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!! Žal Resnično . Zato Bo potreben “trši” Ukrep …

    • Karmen

     Pravilno.
     Izračun – 52 milijonov muslimanov v Evropi že pred navalom migrantov v preteklih dveh letih, rodnost oz. prirast 5%, pri staroselcih v Evropi pa 1,3%.
     Spodbudne številke.

   • Zgornji

    AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!

  • Hun

   in ti se oglasaš ko ne privoščiš sosedu boljšega avta

   • janez.pokoncni

    … in sem še bol jezen, ker ima sosedov pes večja jajca od mojega.

    • Zgornji

     Torej si zabluzil zaradi nevoščljivosti … !!!

   • macon

    Zakaj bi država nekomu podarila avto? Midva bova bolj obdavčena, ker mora nekje dobiti denar za podarjeni avto.

  • Antonius

   Kot sem enkrat že zapisal, da znate poleg gledanja tudi odlično opazovati.
   Lastniki sredstev javnega obveščanja so bili prvi ulov tistih, ki stojijo v ozadju sprememb, ki počasi spreminjajo in omejujejo postulate demokracije. ZDA potihoma razseljujejo zlo, ki ga trenutno doživlja vsa zahodna na krščanstvu zrasla kultura.
   LGBT je samo en del družbenega “razgrajanja”. Zraven sodijo tudi vsa ostal združenja, ki v javnosti razsajajo svojo lažno skrb za človeka, njegovo svobodo odločanja, politikantsko enakopravnost in svoboščine.
   Preko zlaganih dušebrižnih borcev enakih pravic, nam neopazno ožijo prostor ljudskega odločanja. Prvi na tapeti je referendum ,ki so nam ga Kučanovi prijatelji s Sorosem, kar pošteno omejili. Referendumi so vse bolj omejeni tudi v Evropi. Ljudem, volivcem omejujejo izražanje svojega nestrinjanja s početjem politike. Politik v prvi vrsti ni najbolj odvisen od volje volivcev, bolj je odvisen od sredstev javnega obveščanja, česar se vsaj nekateri zavedamo tudi v Sloveniji.
   Uzurpirana novinarska srenja je tisti vzvod s katerim zelo uspešno krmilijo javno in volilno mnenje.
   Na velikem ekranu smo imeli priliko spremljati novinarsko dogajanje na ameriških volitvah, enako zgodbo ponavlja Evropa in nič drugačen čudež se ne dogaja v Sloveniji.
   Množice samo gledajo, redki v njej odlično opazujejo. Opazovalce pa seveda z lahkoto utišajo in pod preprogo pometejo s pomočjo 571-ih in vsemi ostalimi tisoči novinarji, ki se jih nabere do ZDA.
   Bilderbergi in ostala smetana svetovnega kapitala s Sorosem vred, nam počasi na “dolgi kratek” rok ustvarjajo pogoje za izredne razmere, ki bodo v posledici prinesle hudo omejitev svoboščin in demokratičnih pravic, zahodni kulturni svet pa spremenili v prihodnost, ki nam jo je že Orwel napovedal.
   Upam, da se bo prebudilo nacionalno zavedanje evropskih narodov, kajti to bo edini način, da se bolane ideje in ambicije Bilderbergov in ostlih prisklednih zavrnejo.
   Janez. pokončni, ostanite optimist in pokončen, jaz po svojih močeh trdno stojim z vami.

 • Hun

  feminizem in ksenofobnost je samo pritveza…..sla po denarju in nekontroliran kapital unicuje Evropske vrednote

  • janez.pokoncni

   Jebale vas floskule tipa sla po denarju, pohlep, itd.
   Pozabil si omeniti neoliberalizem pa bi se lahko postavil kar ob bok norcem tipa Kordež iz ZL.

 • xtc

  Omenjeni je brez hrbtenice;zakaj;ker se za resnico nikoli ni treba opravičevati:
  Je pa definitivno še eden sovražnik multi kulti politikov več:

  • Zgornji

   AAAMEEENNN !!! ! !!! Zakaj naj bi se opravičevali za Resnico ??? !!! ??? Samo zato ker je enim ljubša laž namesto Resnice ???

 • Dragan Krstič

  Zanimivo bo poleti ko se za musliče začne ramadan in dnevni post in na severu Švedske skoraj ne zaide sonce. Verjetno tisti redki zaposleni ne bodo hoteli delati v tem 30 dnevnem popolnem postu.

 • šmentanamuha

  Vsaka norost se nekje konča, tudi ta se bo. takole pravi musliman o islamu in to nam lahko daje upanje:
  Son of Hamas predicts Islam will collapse in 10 years
  https://www.youtube.com/watch?v=Uski5z50rmY

 • šmentanamuha

  Islam je slepa ulica. Samooklicana svetovna vlada v senci ga izkorišča zato, da bi si pokorila preveč svojeglave, izobražene evropske narode in tiste predele sveta, kjer civilzacijsko bolj razviti belci (Avstralija. ZDA). Če bi bili to črnci, bi pač poskušali pokoriti njih. Ne gre za več ali manj vredno raso, ampak za civilizacijsko bolj razvito, večinoma krščansko, belo raso, ki ogroža izprijeno pedofilsko svetovno elito. Vendar jim nebo uspelo. Ljudje se množično prebujajo in tudi med muslimani se že pojavljajo prve lastovke. Islam je degradacija človeške vrste, zato ne more uspeti. Zrušil se bo sam vase. Vlade, ki zatirajo domače ljudi na račun muslimanov pa delujejo v agendi NWO. Švedska je lep primer. Tu sploh ne gre več za nore feministke in ostalo aktivistično navlako, ki je samo orodje v rokah režiserjev NWO. Ti spolno zmedeno osebki si samo obupno želijo, da bi družba njihovo anomalijo sprejela kot legitimno, da bi se boljše počutili v svoji koži. In jih s tega zornega kota razumem. Prav zato pa so primerni za manipulacijo, čeprav se ne zavedajo, da si zategujejo zanko okoli vratu.

  • šmentanamuha

   Popravek: …tiste predele sveta, kjer ŽIVIJO civilizacijsko bolj razviti belci….

   • bojan

    Komentar se da popravit če se kdaj zmotiš …

 • Olga

  Resnico je treba obelodanjati! Divjaki niso kompatibilni z Evropo!

 • tramal

  Te izdajalske evropske voditelje je treba obesiti za opomin drugim ki jim isto pade na pamet.

  • Novakec1

   V RImu so bili vsi zbrani, z nekaj malega izjem. Ne vem pred kom so jih tako zaščitili, besno €U rajo ali musliči?

  • RATATA

   Ne kar obesiti, par let vsak dan obešati.

   • KIKI

    Nočem jih vsak dan gledat! Enkrat naj bo dokončno!

    • RATATA

     Boš morala potrpeti zato, da jih bodo drugi, labilni in neodločni gledali v opomin, da je ne bo spet zarolalo v levo.

  • bojan

   Sej obešanje se jim bo zgodilo .. vrjemi

 • montyamp

  Politiki vidijo samo glasove .
  Saj na glasu ne piše “glas morilca” , ” glas terorista” , “glas kameltrajbarja” , sluzastim brezsspolnikom je pa res vseeno za NORMALNE .
  Tisto kaj bo s potomci jih ne zanima , ker jih nimajo .
  Zato imajo čas sanjariti in sluziti po oblasti , kjer bi morali imeti pametne , z dometom vsaj 100 let , ne pa garažne bankomat nategovalce psov , ki še 5 cm pred nosom ne vidijo .

 • Anton Slapnik

  kako se lepo da poslušati stare upešnice superskupine agropop !!!!!!!!!!!!!

 • samotoje

  Glede na to, da zaostala, primitivna plemena letijo na razvite, socialno radodarne države kot muhe na d…, moramo zelo glasno povedati, kako je v Sloveniji zares. In bo mir.

 • Demokrat

  Eno je demokracija eno pa svoboda.

 • 5-RA

  Mah, naj kar
  musliči prevzamejo oblast na Švedskem…takrat se bo marsikateri migrant-velkom-ist zamislil…sej švede bodo že nazaj osvobodili…bo pa to zelo poučna lekcija, ker nekateri enostavno ne razumejo basni o lisici, ki je spustila v svoj brlog premraženega ježka.

 • Franjo Trojner

  Vse to skupaj je ena velika norost! Jebeš svobodo govora, če lahko nesankcijonirano lažeš na debelo, ko pa poveš po resnici pa te država kaznuje. Ne se bat, tudi Švedom bo v kratkem dekl dvignilo in takrat se bodo požvižgali na grožnje par vladnih femenistk in v svoji državi končno naredili red. In tudi z vsemi temi priznanimi pravicami, svoboščinami in enakostjo se gre v EU in s tem tudi pri nas v globoke in vedno bolj nesmiselne skrajnosti. Še dobro, da smo Slovenci trdicionalisti in taki še posebej pazimo koga sprejmemo v svoj dom in v svoj ozek krog prijateljev, pa tudi predrznih, ošabnih, vreščečih bab vsaj tu na Štajerskem ne maramo in nam dolgo po živcih nea hodijo, tako, da se nam kaosa, kot je danes na Švedskem tu v Sloveniji ni za bat. Sicer pa vladanje ni nič drugega, kot umetnost vzdrževanja ravnovesja med splošno sprejemljivim in nesprejemljivim, med bogatimi in revnimi, med etičnim in neetičnim itd. in ko se ta ravnovesja porušijo vedno nastanejo nemiri, protesti, kaos, ki skoraj vedno privede do vojn, do nasilne odstranitve oblasti, ves ta kaos, nasilje traja tako dolgo, dokler se naravna/normalna in za večino sprejemljiva ravnovesja ponovno ne vzpostavijo in čez čas ( določeno dobo) se vse skupaj vedno znova ponovno zavrti. Tako nas uči zgodovina! In je pravilo, ki bo zagotovo obveljalo tako na Švedskem, kot po celotni EU in s tem tudi pri nas, pa če to mi želimo ali ne. Vprašanje, ki se postavlja in je umestno, je samo kdaj se bo ta spontan samozaščitni izbruh dogodil? Na ta:”kdaj”, ima pa direkten vpliv samo politična oblast, oziroma, kako močno bo na na vse nas pritiskala in kako močno posegala v naravno ravnovesje.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!