Na Švedskem teroriste zaposlujejo v javni upravi, da lahko zaslužijo in se vrnejo v Islamsko državo

Foto: YouTube.

Skoraj vsi muslimani, ki so s Švedske potovali na Bližnji vzhod, da bi se pridružili teroristični skupini Islamska država, so stroške svojega potovanja financirali iz socialne pomoči, ki so jo dobili od države. Med njimi je tudi 20 posameznikov iz mesta Örebro, eden med njimi pa naj bi bil celo zaposlen na tamkajšnji občini, potem ko se je enkrat že vrnil z vojnega območja. Skoraj vsak terorist s Švedske, ki je potoval v Sirijo ali Irak, je bil na Švedskem prejemnik vsaj ene izmed oblik socialne pomoči, nekateri tudi večih, poroča televizija SVT.

Muslimani, ki so se pridružili vojski Islamske države, so imeli v svoji novi državi na Švedskem številne privilegije, kot so otroški dodatki, štipendije in socialna stanovanja. Študijo je pripravila skupina švedskih strokovnjakov za terorizem, ki državi očita posredno financiranje islamskih teroristov, saj ni pravega nadzora nad migrantskim pritokom niti pravega nadzora nad ljudmi, ki prihajajo. Da se vse več ljudi odloči za odhod v Islamsko državo, čeprav jim je na Švedskem omogočeno boljše življenje, je naravnost zastrašujoče.

Kot poroča SVT, so si številni skrajneži pot na Bližnji vzhod spretno financirali prek finančnih podjetij, ki denar ponujajo prek SMS-posojil. Ljudje so tako na hitro prišli do denarja, zapustili državo, podjetja pa delajo izgubo. Nekaterim migrantom je celo uspelo pridobiti bančna posojila, ki pa jih tako ali tako nikoli niso nameravali vrniti, temveč so si z njimi plačali izlet v novo življenje. Pridružili so se namreč Islamski državi.

Foto: epa

Najbolj banalen pa je primer posameznika, ki se je vrnil z vojnega območja na Švedsko, nato celo dobil službo na občini v Örebroju, kjer je delal določen čas, zaslužil zavidljivo plačo in se vrnil nazaj na Bližnji vzhod! Kako je lahko terorist dobil zaposlitev v javni upravi, na Švedskem, oblasti vsaj zaenkrat ne želijo pojasniti, ni pa to novost, saj je vlada v preteklosti migrantom že ponujala priložnost, da se z vojnega območja vrnejo nazaj na Švedsko, se odpovejo vojskovanju in s socialno pomočjo zaživijo novo življenje.

T. F.

 • AlojzZ

  Švedska je padla in jo moramo obravnavati kot EU sovražno državo. Kaj ni to očitno?

 • šmentanamuha

  Tako je to, če vladajo ženske, kar znova potrjuje izjavo tistega Poljaka iz drugega članka.

  • Zgornji

   AMENNN !!! ŽAL SE MORAM STRINJATI NA ŽALOST !!! MZV .

   • FRANC3

    Delovanje CSD v Sloveniji to potrjuje, saj je tam zaposlenih 90 % ženske populacije. Ko malo pogledaš njihove profile, so to v glavnem samske, ločenke ali pa koruznice. In take potem odločajo o naših otrocih in njihovi bodočnosti.

    • Zgornji

     TOOOOOOOČNO TKOOOOOOO !!! ! !!! IN TELE BABE KI NEVEDO KAJ BI SAME Z SEBOJ NAJ BI ODLOČALE POMEMBNE ODLOČITVE ???!!!??? PA SAJ SO VSI ZNORELI , BEDAKI BEDNI ZABITI !!! ! !!!

 • Olga

  Tudi “bratje” Srbi so se zapufali v Sloveniji pred osamosvojitvijo in brez da bi vrnili puf, zapustili drzavo zaradi “ogroženosti”!

  • Caetano

   Enega takega sem poznal. Kar naprej je govoril o nekih hajdukih, o Milosevicu, da so se ratovali svaki dan… Potem pa se na hitro izselil za sabo pa pustil dolgove.

 • Zgornji

  PA KEEEEEEERI BOLNIKI ŠVEDRSKI , … PA TO ŠE VESOLJE ŠE NI VIDELOOO … , … !!! ! !!!

 • janez.pokoncni

  V Nemčiji so včeraj zvečer zopet malo pikali Nemce. Tokrat 29 letni prosilec za azil iz Egipta :
  http://www.freiezeiten.net/aegypter-verletzt-vier-passanten-frankenthal

 • MEFISTO

  Torej bomo dobili migrantsko vlado.

  Slabša od Cerarjeve pa res ne more biti.

  • AktivistSMC

   Cerar dela dobro.

   • stajerc5

    Dober vic. Ga lahko naprej posljem?

   • Zgornji

    JA, DELA DOBRO SRANJE !!! :-P !!!

  • stajerc5

   To smo ze ene stirikrat rekli, nje!? Pocakaj na icice in opankarja…

 • tarantela

  Desni, če imate korajžo, predlagajte referendum za izstop iz EU, saj se je do konca sfižilo.

  • stajerc5

   Sem takoj za to! Samo prej bomo se eno malo drzavljansko naredili, nje-de!!!

  • šmentanamuha

   Sej lahko tudi levi to predlagate.

  • Zgornji

   ZDELATAKOJPREC !!! ! !!!

  • Steiermark

   Zakaj bi pa mi, “desni” naj zahtevali referendum za izstop iz EU-ja, če pa to ni naša želja, kot je bila želja levakov, da referendum o vstopu ne uspe! Mi, inteligentni in normalni avtohtoni v Slo “desnaki”, se še dobro spominjamo, kako smo živeli pod smrdljivim jugokomunizmom, ko smo bili navadni sužnji jugsom. Naj ti bo jasno, da vsak normalen človek, želi živeti v trdni EU, vendar brez idiotov, kot je zapiti kurbir junfer, kateremu je tvoja krojačica padala pod noge, pa se ji kljubtemu želja ni uresničila….. Torej, EU se mora reformirati in zamenjati vse uničevalce Evropejcev in evropske kulture, ki so tam samo zato, da mešajo meglo in vlečejo denar!

 • Nata

  Jojmene, moram malo čivkniti na temo ženske – CSD, ali pa JU,ker so ženske v nekaterih komentarjih omenjane zelo slabšalno.
  Ja, veliko žensk je na teh delovnih mestih. Veliko – kot pravite – samskih, živečih na koruzi,ločenih………itn ! Zagrenjenih, sitnih, krivičnih…….se strinjam !Ampak……

  Ali se nihče ne vpraša, da bi verjetno marsikatera od njih bila rada doma. Si ustvarila družino ? V miru gospodinjila in vzgajala otroke ?
  Ne ? Seveda se ne vprašate, ker veste kaj bo sledilo !Če………..če bi moški zaslužil dovolj, da bi si to razkošje ženska lahko privoščila. Ker vem, kako moški delujejo, ko se gre za denar, ki ga zaslužijo, ne moremo kar tako ” počez ” udrihati po ženskah.
  Moški radi pogledajo lepo, urejeno žensko. Pa morda vedo koliko to stane to lepo damo ?Seveda ne . Zato – verjetno- je to tudi eden od razlogov, da ženske delajo.Da jim ni treba prositi za prav vsak fičnik…….za šminko.
  Pa brez zamere moški in možje.

  • stajerc5

   Nihce ti nicesar ne zameri. Tocno tako bi bilo, ce bi se sanje o Svici uresnicile. Torej, kaj mislis, kdo je kriv, da pri nas ne funkcionira?
   Mi, slovenski narod je kriv, ker ne more pozabiti yu-zasluzka brez dela,delo za vsakega- za vsako ceno, yu- vzgoje, da spada zenska tudi v tezko industrijo za masino in v tistih casih vsajeno misel, da MORA zenska tudi delati(v sluzbo hoditi, hehe)!!! Zakaj? Ker bi drugace ze v yugi pocrkali od lakote, brez da sta bila oba zaposlena!
   Dokler bomo, mi, Slovenci volili na taksen nacin ali se slabse, sploh ignorirali volitve, si ne zasluzimo niti sence od Svice.
   Ja, tako imamo!

   • Nata

    + + + + + + + + + + Izgleda, da bomo še naprej sanjali.Saj vse skupaj slabo kaže !
    Barabe hudirjeve ! Najbolj podlo pa je to, da je vse bilo narejeno z namenom imeti nad ljudmi popolno prevlado !! In, uspeli so. In še naprej uspevajo !!

 • xtc

  Očitno še večini ni jasno kakšna je večina muslimanov:

  • Zgornji

   TOČNO TKOOO !!! ! !!!

 • Jana Belšak

  Kaj vas zdaj moti, če teroriste vozijo dol v Islamsko državo? Mene bi motilo, če bi jih vozili gor.

  • stajerc5

   Ponavadi se precita najprej clanek in sele potem komentira!!

 • tarantela

  Tole sicer ne spada čisto sem, pa vendar malo pa že, saj ravno migrantska kriza močno maje EU. Kandidat za predsednika Nizozemske volivcem obljublja izhod iz EU.
  VB ob brexitu zahteva od EU vrnitev 10 milijard evrov članarine, ki jo je vplačala ob vstopu. Glede na to, da nas nekako uvrščajo v počasnejši del EU dveh hitrosti, me zanima, koliko tega bomo morali mi prispevati. Morda tako kot za Grčijo, ko so nas uvrstili ob plačevanju njenega pufa kar v razvitejši del EU?

  • stajerc5

   Razmisljaj raje, koliko bi morali MI VRNITI, ce pride do Sloexita in ne koliko bo dobila GB nazaj!

 • Morala

  Izgleda, da EU čaka, da bo tekla kri in se sploh še ne misli upreti!?

  • Steiermark

   Pa ne samo to, tudi nas, državljanom EU hočejo preprečiti obrambo, z zakoni ki jih sprejemajo, glede posedovanja orožja!

   • Morala

    Vem ja. Norci.. Tudi vojsko so v ta namen oslabili!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!