Naj vas nasmejanost teh žensk ne preslepi: One odločajo, koliko udarcev zasluži ženska zaradi “nemoralnega” obnašanja

Foto: Printscreen/YouTube

V predelu Indonezije, v katerem je uveljavljena stroga različica šeriatskega prava, je mogoče opaziti patrulje žensk, ki nadzorujejo obnašanje prebivalcev in odločajo o tem, koliko udarcev bi morala ženska prejeti za kazen. 

Banda Aceh predstavlja področje, kjer v primerih prešuštva, seksualnosti in prodaje alkohola izvajajo kaznovanje v obliki javnega fizičnega pretepanja. Gre za enega izmed redkih delov Indonezije, kjer je uveljavljena stroga različica šeriatskega prava.

Ženske na dnevni ravni patrulirajo, da bi odkrile kršitelje
Velika, 90-odstotna večina od 255 milijonov državljanov Indonezije, se razglaša za muslimane, ki ne sledijo strogim pravilom šeriatskega prava. Skupina Wilayatul Hisbah, ki predstavlja islamsko policijo, je odgovorna za lov nad storilci kaznivih dejanj. Za ženske je predpisano, da se morajo oblačiti skromno, zato so pod nenehnim nadzorom; ženske, ki patruljirajo z namenom odkrivanja nemoralnih dejanj, pa na javnih površinah vsakodnevno prežijo nad morebitnimi kršitelji.

Foto: Printscreen/YouTube

Konkretna provinca je pričela izvajati šeriatsko pravo, potem ko je leta 2001 pridobila avtonomijo z namenom, da bi vlada v Džakarti zadušila separatistično vstajo. Izvajanje islamskih zakonov so okrepili po podpisu mirovnega sporazuma med Acehom in Džakarto leta 2005.

Foto: YouTube/Printscreen

Profesionalni rablji imajo kodeks oblačenja
Javna kaznovanja po navedbah Daily Maila izvajajo profesionalni rablji, za katere velja kodeks oblačenja, saj so ti oblečeni v črna oblačila z zlato obrobo, nosijo pokrivalo z bež obrobo okoli oči ter bele rokavice. V preteklosti je bilo mogoče videti, da so rablji nosili obutev v najrazličnejših barvah, zato je mogoče sklepati, da je izbira obutve prepuščena vsakemu posamezniku. Nekateri izmed njih nosijo črne škornje, nekateri športne copate, eden pa je bil opažen celo med nošnjo belih natikačev, ki jih je mogoče dobiti v hotelih.

Foto: YouTube/Printscreen

Tako ženske kot tudi moški so bili že večkrat kaznovani zaradi spolnih odnosov izven zakonske zveze, in sicer s 25 javnimi udarci. Pred nedavnim je bil moški kaznovan zaradi kockanja, moški in ženska pa sta kazen zaslužila, ker sta prosti čas preživljala z nekom, ki ni bil njun žena ali mož. Kazni pa niso v skladu s preteklimi primeri, ko je bila ženska zaradi spolnega odnosa zunaj zakonske zveze kaznovana s 100 udarci.

N. Ž.

 • šmentanamuha

  Islam se uveljavlja v večini med neizobraženimi in nepismenimi prebivalci. Izobraženci, ki podležejo temu fanatizmu, pa so imeli predhodno ustrezno psihološko pripravo v obliki vzgoje. Zdrav človek z nekaj pameti te zanikrne nazadnjaške vere ne more sprejeti. Naj vam bolj natančno razloži kar tale pogumen nekdanji musliman: https://www.youtube.com/watch?v=Uski5z50rmY

  • xtc

   Zelo podobno je z levičarstvom:

  • 5-RA

   OK, vendar povsem legitimno ustanavljajo svoje šole kjer jih sicer učijo, da je zemlja lahko tudi okrogla vendar je problem v tvojih očeh, ki ne vidijo prav, je namreč ravna…saj je tako zapisano v sveti knjigi. Morda bi si pogledali dokumentarec od Richarda Dawkinsa The Root of All Evil (Vir vsega zla)

 • Olga

  Ženske so najokrutnejše mučiteljice! Tako je bilo tudi v partizanih z Milko Planinc in ostalimi zločinkami! ISLAM = KOMUNIZEM! Zločinska, totalitarna sistema!

  • Dragan Krstič

   Bravo Olga, to je resnica. Ženska je najokrutnejše bitje na planetu. Že v živalskem svetu je to zelo
   dokazljivo. Samica je okrutnejša od samca, pari se večinoma z alfa samci ker si želi biti alfa samica ter imeti močan zarod. Enako je pri ženskah.

   • Nata

    No, pustimo živali. Ampak . . . ?

 • xtc

  Najperj je treba temlemopicam odmeriti nekaj udarcev:

 • dob

  V vsaki kulturi je ženska tista, ki jo ustvarja. Ona je tista, ki ustvarja pravila.

  • Nata

   V to tvojo trditev pa ne verjamem.

   • dob

    Odgovor je težko strniti v nekaj stavkov, pravzaprav nemogoče.
    Bom samo namignil v kateri smer se splača razmišljati.

    Moški možgani niso sposobni kompliciranih shem. Zagotovo pa ne takšnih, kot jih izdela ženska!
    Tisto, kar ponavadi označimo za “odgovrno opsebo” in “odraslega moškega”, je konglomerat zamer njegove mamice. Moški v politiki so mali delegatki, mamini mali maščevalci (ker jih je tako mamica vzgojila!), ki v parlamentu potem dvigujejo rokice v obrambo bolečinice njihovih nesrečnih in razočaranih mamic.

    Psihologi in psihijatri se ukvarjajo z prededipalnostjo in problemi edipalizacije – s kom pa naj se ti otroci v odraščanju konfrontirajo v obdobju komunizma, oz. v eri samohranilk?!
    Te vzgajajo v male sovražnike moških, da jih je zdaj sram, da so moški. Raje bi bili nekdo drug, samo moški ne.
    Tipičen problem Slovenca je, da je poslanec svoje mamice in samo izvaja njen program! Ne ven je videti, da je program njegov, pa ni. Mali tekmovalec (tekmovalec, ki tekmuje za naklonjenost svoje mamice) se spopada z drugimi sebi podobnimi, ker je odgovoren samo besu svoje mamice.

    Ena ženska pa drugo žensko lahko sovraži na načine, ki si jih moška pamet ne more niti v sanjah zamisliti.
    Če opazuješ ljudi na promenadi, lahko opaziš, da ko se ženska sreča z nasproti prihajajočim parom, najprej pogleda žensko. Ne moškega. Opazuje jo, kako je oblečena, kako je našminkana, kako se obnaša, kako se drži, ko hodi in kako drži moškega. Druga ženska je tekmica in nanjo je ljubosumna!
    Moški sploh ni pomemben. On ni noben faktor.

    Tisti, ki svoje hčerke peljejo k brivcu, da jim z umazano britvijo izreže klitoris – so njihove matere! Ljudje to lahko interpretirajo na tisoč načinov. Rečejo, da je to tradicija, drugi rečejo, da so to verski razlogi v kombinaciji s higienskimi, tako kot s tem opravičujejo tudi obrezovanje novorojenca, vendar je to navadno sovraštvo, maščevalnost in privoščljivost. S tem ustvarjaš kulturo podložništva, odvisnosti, strahu! Če se upreš, je s tabo konec. Tisti pa, ki bo obračunal s tabo, so tiste ženske, ki so kulturo ustvarile in jo zdaj tudi vzdržujejo.
    Vzdržujejo jo pa zaradi (naj ponovim): podložnosti, odvisnosti in strahu.
    Tu bom citiral eno svojo pesem:

    POZNAM ŽENSKO

    Poznam žensko,
    ki je rodila v samoobrambi. Zmagala je, otrok je izgubil.
    Včasih izgubiš življenje z rojstvom.

    Poznam tudi žensko, ki ni rodila,
    toda nobene, ki ne bi rodila v samoobrambi.

    Življenje je kruto,
    skoraj tako kruto, kot zapuščena ženska
    in natanko toliko neusmiljeno,
    kot je neusmiljena in kruta usoda otroka.

    Življenje je tudi lepo.
    Skoraj tako lepo, kot je lepa zapuščena ženska
    in natanko toliko žalostno.

    Ker nimajo možnosti samoobrambe,
    moški v svojem onemoglem besu postanejo agresivni in ubijajo.

    Ženskam to ni potrebno.
    One rojevajo žrtve in morilce. Oboje.

    • Nata

     No, če pa je res tako, potem pa živim v drugem svetu. Sicer se mi že nekaj časa zdi, da ne pašem, kjer pač sem.
     O, jaz pa si moškega ogledam prvega . Je pomemben .
     Moji moški niso moji poslanci, niso moji maščevalci. Jaz pa nisem prav nič razočarana .
     Sem jezna. Jezna, da so prav vse zafurali.
     Pa menda ne samo samohranilke ?

     • dob

      Ne samo samohranilke, seveda ne samo one.
      Poglej, treba se je osredotočiti na vsebino, bolj kot na izraz oz. formo teh vsebin.
      Komunizem si je izmislil osvobajanje žensk, spravil je otroke v vrtce (te si je izmislil komunizem!) in potem so feministična gibanja bila vključena v napredek družbe in politiko, izmislili so si “kvote”. Za otroke je poskrbela kar država.
      Seveda so Britanci že prej imeli boarding school, internate, kjer so otroci rasli proč od družine. Zato so pa bili imeperialna sila, mati je bila “domovina”! Imperij je upravljal z otroci.

      Kdaj so ženske solidarne? Ali še bolje: kdaj so Slovenci solidarni med sabo? Ko imajo skupnega sovražnika!

      Dve ženski se povežeta samo, če imata tretjo za skupno sovražnico. Feminizem drži skupaj, kadar sovraži moške. Še več! Islam in sovraštvo muslimank je kompatibilen s sovraštvom amero-evropejskih žensk. Feministke raje vidijo, da moški crknejo, ker jih sovražijo in jih krivijo za vse, kar je šlo kdaj narobe (prisrčen stavek: če ne bi bilo moških, ne bi bilo vojn). Roka, ki seka glave, ni roka moškega, ki vihti mačero in nož, temveč roko vodi besno s sovraštvo muslimanske ženske. Feministke imajo popolnoma isto agendo! Njim je všeč, da nekdo drug dela tisto, o čemer same sanjajo, le da imajo zdaj med mislijo in akcijo zelo pripravno blazino, ki ji je ime: humanost, demokracija, človekove pravice za vse!
      Nič jim ni treba narediti, le človekove pravice za vse je treba vzdrževati, pa se bo vse samo naredilo, kar si želijo, da bi se zgodilo – in za nič ne bodo odgovorne!

      Vse te stvari, demokracija, človekove pravice, humanost, seveda odrekajo predmetu svojega sovraštva in besne maščevalnosti. Od tod pena na ustih naših komu-novinark, LGBT aktivistov in aktivistk, ter kulturnic.

      Vsako zavezništvo mora imeti sovražnika. Komunizem deluje enako, po istem (ženskem) principu in to ni slučajno!

      Včasih so se vzorci, premskirani v sisteme, spopadali med sabo. isti vzorec se je zlasal z drugim! Kapitalčizem s komunizmom in komunizem s kapitalistom. Ena ženska napada drugo žensko.
      V resnici pa se že vso zgodovino ENA sama ženska spopada sama S SABO. Zdaj, ko se je vzorec iztekel, se pa kaže, da so vse vsebine ISTE, da gre za eno samo vsebino, ki se preoblači. Zato so ameriški levaki glih takšni kot slovenski. Tu pač nima smisla, da bi ponovili igro hladne vojne, ker ji nihče ne bi verjel. Saj še slepec vidi, da govorijo mase besnih žensk popolnoma iste stvari na svojih shodih. Ma, kaj govorijo – KRIČIJO! Ni mogoče ne videti, da se zdirajo na istega nasprotnika. Islam? Islam je njihov skriti zaveznik. Zato ga sploh ne upoštevajo kot nevarnost.
      Zdaj je še londonski župan izjavil, da se mormo pač navadit, ker je terorizem del življenja v velikih mestih

      Vzorec je v nevarnosti, da se razkrije in zdaj se brani kot ve in zna. Rešitve ne pozna, zato lahko samo ponavlja! To pa pomeni sklepanje začasnih zavezništev.

      Toda – zavezništvo ni prijateljstvo! Zavezništvo je odnos, ki temelji na interesu in traja dokler obstaja interes da bi obstajal. Nima nič skupnega s prijateljstvom.
      Notranji spopadi (recimo v LGBT) so samo stvar časa.
      Vzorec se razkraja. Problem je globalne narave.

      Razkraja se pa zato, ker je glavni načrt usegliharjev in svetovne intelektualne elite razdiranje Abecede! Družina je recimo Abeceda. Ko nehaš brati družbo, ker postane nečitljiva (plansko!), takrat je “use useglih”. In to je namen usegliharjev. Usegliharstvo je politični program.
      Včasih smo temu rekli MANIPULACIJA.
      Danes imamo druga imena: demokracija, človekove pravice, humanost.

      Vsak gleda le formo, nihče ne gleda vsebine!
      Kot bi svet bil hipnotiziran. Rečeš nekomu, da je populist, rasist, homofob… in že se boji sam sebe.

   • dob

    Ženska bo spremenila ta svet. Drug ga ne more.
    Drugi so samo posledica.

    • Nata

     Ja, Ženska, ne ” ženska ” , ampak ob pomoči moškega.

     • dob

      Prav imaš, Nata. V teh razmerah je treba govoriti o Ženski!
      Včasih ste ženske med sabo solidarne in ena takih mi je očitala: Zakaj si se pa spravil na Nato?! Pa ravno nanjo, od vseh….!
      Tole moram zdaj pojasniti.

      Najprej, moških ne jemljem za resne sogovornike. Pravi moški bo vedel o čem govorim, namreč, pravi moški v takem primeru ne bo vključil ljubosumja in svoje tekmovalnosti! Ti dve sta tipično Ženski značilnosti in to ni izvorno moško. Tudi tega ni sposoben sam pridelati, ker mu je to vsadila Ženska. Sam nima dovolj lastne volje za kaj takega.

      Neumnost se prenaša preko Ženske, a obolevajo za njo moški.

      Če pa hočeš resno komunicirati z Žensko, potem moraš pričakovati od Nje, da bo postala Odgovorna za svoj svet, kajti, če se ne bo počutila odgovorna zanj – potem ga ne more spreminjati!
      Potem se vse dogaja le v Podzavesti in dela po svoje, ko zbezlja po širnih planjavah. Brez gospodarja, brez nekoga, ki bi vse to vodil in usmerjal, z drugo besedo – skrbel!

      Kot sem rekel: moški ni bitje, ki bi bilo sposobno hkrati v sebi držati vse dogajanje na svetu in ga tudi razumeti. To ni računalnik, kjer si specializirani strokovnjak, ki je vse življenje študiral samo en košček Življenja, ki je, mimogrede povedano, običajno povezan s Smrtjo, preko konzole usmerja to revčino od znajaj, ki je pravzaprav NEZNANJE.
      Torej: moška stran ni sposobna nositi odgovornosti za Življenje na planetu!

      Ženska se pa boji Odgovornosti. Ker je dovolj pametna, da ve, da je STRAŠNA!
      Ampak taka je. Strašna.

      Zdaj je v stanju, ko je sploh ni. Toda stvari, ki “ne obstajajo”, kljub vsemu obstajajo v stanju ne-obstajanja, torej potrebe. Kajti, v Manifestaciji ni ničesar, kar ne bi bilo.

      In zato se je vredno pogovarjati z Žensko!
      Tudi če meče krožnike in ti grozi, da ti bo razčesnila glavo. Vredno je! Jaz pravim, da je vredno.

      Poleg tega, da sam sebe nisem nikoli imel za nekoga, ki bi rad bil komu všeč. vedno, ko sem zabredel v težavo, sem še naprej rinil vanjo, dokler je nisem porinil vse do roba, in sem jo navadno porinil čez rob. Potem pa sem skupaj z njo telebnil ob trdna tla petnajst nadstropij niže. Ker se to po navadi zgodi Ženski, sem hotel vedeti, kako to je. Zdaj vem.

      Mislil sem si pa: če bi radi spopad, ga boste dobili, jaz se ne umikam!

      Kako naj svet spreminja nekdo, ki ne želi biti zanj odgovoren??? Če zvrača odgovornost na tiste, ki jim ni Odgovornost za Življenje v naravi in je zato niso sposobni nositi!
      S kom pa se je potem vredno pogovoriti, s kom se je mogoče pogovarjati o tem? S papežem? Dajte no mir! On ni nikoli padel na beton s petnajstega nadstropja, Ženska pa pade na trdna tla vsak dan najmanj petnajstkrat, se pri tem pobere in polomljena rine naprej.
      Toi vzdržuje Življenje! Ne pa branje Dogme na nedeljskih mašah.

      Jaz se pogovarjam z Žensko, ki mi je v življenju (in to ni bila samo ena) rekla: Če ne bi bilo mojega sina, bi najbrž že naredila samomor!

      Menite, da se nikjer ne pozna takšen njen odnos do lastnega življenja? Da ni videti v tem, kako vzgoji svojega otroka in kakšen odnos bo on imel do življenja? Ki zato sploh ne bo njegovo, temveč vedno lats nejoga drugega, ker bo slika odnosa njegove matere do Življenja, na splošno. Seveda, z manjkajočo odgovornostjo zanj.

      Mi ej še rekla Ženska: če bi se mojemu sinu kaj zgodilo, vsa bom vse preklela….
      Najbrž se je pri tem tolažila, češ, saj to itak ni mogoče. Jaz ji pa nisem rekel: seveda je mogoče! Še kako je mogoče. Pravzaprav je točno tako, kot si rekla: svet je preklet, ti si ga preklela! V vseh svojih življenjih je slej ko prej nastala situacija, ko si vse preklela, ker so ti vzeli nekaj, kar je bilo samo tvoje.

      Takšen je skriti pogovor z Žensko! Kdor ni nanj pripravljen, kdor noče z Njo komunicirati z Resnico, naj se tega niti ne loti. Zato pa zdaj večina ljudi na planetu biva v polju daleč od zavestnega.

      Ampak…. ne splača se vzdrževati še naprej sebe proč od Zavesti! Stvarstvo je na moji strani, in jaz pravim, da se bežanje od Resnice in ustvarjanje nekih nadomestnih (demokratičnih) milijon resnic – ne splača!
      Planet zvišuje frekvenco bitja svojega Srca!

      To pomeni, da če streseš kozarec radenske, bodo mehurčki ogljikovega dioksida splavali najprej na površje, in bodo postali vidni na gladini! Potem se bodo združili z atmosfero.

      Zaradi lažje predstave o tem, kaj se nam zdaj dogaja na planetarni ravni – predstavljajmo si, da je voda zavest (kar tudi je), mehurčki v njej pa koščki teme ujeti v zavesti, potem se, ko kozarec (organizem,ki drži vse to) streseš, mehurčki vrnejo v svoje začetno stanje, v sredstvo, od koder izhajajo. Svoje k svojemu! Tema k temi in svetloba k svetlobi.

      Zdaj namreč človeštvo zadržuje Temo v območju Luči, iz katere je zgrajeno. In se jo boji spusti iz svojega območja.

      In tukaj spet govori skrita govorica, ki pravi: Bog, kaj pa bom potem, če spustim vso Temo iz sebe? Bom potem še imel svojo “identiteto”? Zdaj sem navajen, da me to identificira, in čeprav je sovraštvo v vseh mogočih in možnih oblikah glavno vodilo mojih odnosov z drugimi, – sem vendarle to JAZ! V tem se prepoznam, po sovražnikih se prepoznam!
      Kaj pa bom potem? Se bom še prepoznal?

      Moški ne morejo spreminjati sveta, ker niso lastniki tistega, kar v sebi nosijo! Oni so samo vozila.
      Ženska pa se boji sprejeti svoj svet v svoje roke in sama poskrbeti zanj, ker se boji biti Odgovorna za VSE.
      Resnica pa pravi: kdor ni Odgovoren za vse, je neodgovoren za vse.

      Zato so moji prispevki tukaj (pa,še klje drugje) takšni, kot so. Ni moj namen biti všečen, jaz se držim Resnice in stresam kozarec z radensko.
      Svoje k svojemu! Tema k Temi, Luč nazaj k Luči.

     • Nata

      Si velik mojster besede. Ti še žejnega prepelješ čez vodo. Ali kako že pravijo !
      Ko čitam tvoje tekste, me srbijo prsti. Kar pisala bi.
      A, sedaj že vem, da moram v miru prebrati do konca. Saj si na vprašanja in dileme odgovoriš sam.Ni pravzaprav potrebno veliko dodati. Ali bolje, nič .

     • dob

      Nata, pravzaprav mi ni do tega, da bi koga žejnega prepeljal čez vodo, rad bi samo pojasnil, kako razmišljam in zakaj mislim, da je potrebno razmišljati o božjem Stvarstvu na moj način, če ga hočemo pravilno razumevati.

      Nekdo drug bo ure in ure pojasnjeval, kako “nič ne vemo, in tudi kadar vemo, vemo samo to, da nič ne vemo….”, kot kak kurčev nobelov nagrajenec za fiziko.
      Če že razmišljam znotraj enega življenja, potem sem to, kar sem zdaj, seštevek izkušenj tega življenja. Samo to.
      Razamišljam kot moški /ženska v okvirih lastne sreče in nesreče, svojih izkušenj v tem življenju. Kar ni nič narobe, saj je to…. (razmišljam kakšen bi bil primeren izraz…..) …. samoobrambno! Takšno razmišljanje in sklepanje je ustvarjalno znotraj tega (enega, ne pa edfinega) življenja. Ker je samoohranitveno in praktično. Ženske ste praktične. Večinoma ste takšne.
      To ohranja družino, Življenje! Nadaljuje vrsto.

      Recimo, da mi ženska reče: Ti ne boš nikoli mogel razumeti ženske.

      Prvo in najprej: ženske ne moreš razumeti, ker ženska z mojim razumom pač nima dosti skupnega. Ženska je sklop čustev, ne razuma, ki se jim lahko približaš – s čustvi.
      Ko se ji približaš s razumom, je tako, kot bi iskal drugega moškega v njej.

      V resnici je dosti bolj žensko (sinonim za praktično) če poiščeš “žensko” v sebi, oziroma tisti del sebe, ki je ženski, tudi ko si moški. In se potem s tistim delom sebe približaš ženski. Ker tako te bo razumela. Saj končno tudi ona, če želi, lahko v sebi najde ustrezen “moški” ekvivalent, torej moško energijo, ki je sposobna razumeti moške. Tako sta dva nasprotna si spola sposobna dojemati, čutiti, razumeti drug drugega.

      Morda sem bil 50 življenj pred tem ženska in samo v enem, v tem, sem zdaj moški!
      Enkrat je prišel trenutek, ko sem si rekel, dobro, naj bom enkrat moški. Bom videl(a) kaj to je, kako to gre.
      Pri meni gre torej za veliko življenj in za veliko izkušenj, ne le iz tega življenja. Če sem zdaj zagret levičar, sem v prejšnjem življenju bil domobranec.
      Če sem zdaj goreč pristaš Jezusa, sem za časa njegovega življenja in smrti bil med onimi, ki smo ga pljuvali, ga zmerjali in ga obsojali, da je krivoverec, da žali Boga!
      Če sem danes goreč Izraelec, star denimo 20 let, ki strelja v nasprotnike Izraela, sem v pretekelm življenju bil esesovec, ki je čjudi metal z vagona in jih razdelil, žđenske posebej, otroke posebej, potem pa bolne zbrcal v plinsko celico takoj, drugi naj še malo popčakajo, ker je vse polno in se ne da vsega naenkrat.

      Tako to gre, moje razmišljanje vsakem trenutku sem SAMO tisto, kar si tedaj najbolj bojim biti. Nič več, kot to sem. Pa tudi nič manj kot to.

      NI nekaj na kar bi bil ponosen, je pa nekaj, kar mi pomaga razumeti ta svet. Sicer bi bil ujet v sistem ponavljanja in maščevanja. Solidariziral bi se z enimi in hotel sodelovati pri ubijanju sovražnikov! Teh je vedno dovolj, ko želiš biti “čist” in pa Bogu všeč.

      Toda jaz sem hotel razumeti/čutiti ta svet. Nekaj, kar hočem in moram razumeti/čutiti, če hočem razumeti/čutiti sebe. Me bo namesto mene kdo drugi razumel?!
      To preprosto moram.

      Ne gre torej toliko za razumevanje samo enega spola. Gre za razumevanje človeka, obeh spolov preko odnosov, ki jih imata. Ali bolje, ki jih NIMATA, pa zato nisem jaz nič kriv, da je tako.
      Kriv sem, če se ozrem stran! Će si rečem, da to ni moja stvar, pa naj se drugi s tem ukvarjajo, ki imajo kaj pri tem. Moje pa to ni!
      V resnici si želim biti Odgovoren.
      Odgovornost se obnaša drugače kot Krivda: posvoji še tisto, kar ne mara in čemur bi se najraje povsem izognila. Tistemu kar najbolj boli.

      Nekatere stvari bolijo bolj kot druge. In temu se praviloma najraje in najdlje izogibamo. Ko bi lahko usmrtili bolečino, bi jo že. Potem bi nam ostalo samo tisto “ta lepo”. Toda Stvarstvo ne deluje tako!

      Pa reciva, čisto zaradi debate, da sem že malo utrujen tega, da sem vedno samo tisto, kar moram biti, in bi enkrat (za spremembo) rad bil tudi tisto, kar si želim biti. Nekaj, o čemer sanjam, da nekoč tudi bom – ker zgledov imam veliko.

      Človeško življenje je OGROMNO in domišljija ljudi je ogromna, v dobrem in slabem. Tako velika in enako globoka je – kot Ženska. Ona je neskončna, ker je njena sposobnost sanjanja neskončna. V njej se izgubiš, in to, če si pameten narediš z veseljem in z veselim pričakovanjem, ker te nikdar ne bo razočarala s svojo neskončnostjo. Preprosto – vržeš se vanjo in tam ostaneš za zmeraj.

      Tisto, o čemer govorim, je v seštevku vseh naših življenj. Vseh ljudi v vseh življenjih, ki so jih kadarkoli živeli tu na planetu. Govorim o tej Zavesti, ki zdaj nastaja z velikansko naglico.

      Samo slepec ni še opazil, da se na planetu dogajajo čudne reči in da jih večina razumsko sploh ne ve kam dati. Tu pride na vrsto ženska intuicija, ženska inteligenca. Moška je tukaj oplela. Manjka ji ženski del sposobnosti razumevanja svojega sveta. Nja se sprijaznimo sbtem, da nismo sposobni razumeti tega, kar sami ustvarjamo?!? Heeeeeej!!!!

      To pomeni, da ima Materija Zavest, ki je zdaj VEČJA od zavesti ljudi, in se zdaj ta Zavest prebuja tudi v nas!
      Kar spet po drugi strani pomeni, da je več v zavesti tistega, kar ostane na planetu ko umiramo in ga zapuščamo, kot pa je zavesti v nas in v tistem, kar odnesemo s sabo v Nebesa!
      Matervola, a bodo eni razočarani zaradi tega, ker tako govorim. Pa vse življenje so jim govorili, da je telo nič, ker ni nič vredno (prah si in prah ostaneš), da je telo samo začasna ladja, ki razpade, duša da je pa večna in pomeni vse.

      Jaz sem bolj naklonjen ladjedelništvu. Lahko nam še prav pride.

      Če pa se že predstavljam kot Noetov potomec (spet le zaradi te debate) potem Noetove živali vidim kot bitja, ki v sebi nosijo navade človeštva, ohranjajo svoja čustva, tudi tista, ki so zdaj le đe v posameznih živalih, ker se jim je človek odrekel! Ohranjajo svoje stare značilnosti, neštevilne zgodbe, spomine žalostne in manj žalostne, tudi vesele…. vsega človeštva!
      Brez njih tega ne bi bilo.
      Bi bilo komu žal? Če bi to vse izginilo – bi bilo komu žal?

      Meni bi bilo žal!

      Zato v sebi gradim ladjo in bom vse to shranil, iz vseh življenj svojih in tujih, ki so na nek način zdaj tudi moja.
      Ko nekaj pristane na smetišču, ker nihče ne rabi in je zato odvrgel, lahko to vsak pobere s tal in spravi. Jaz spravim. In je moje.

     • Nata

      + + + + + + + + + + + + Saj vem. Tisto o žejnih je bilo kar tako. Namesto veliko besed. Ki jih ne znam lepo uporabiti
      Samo čivkam.

     • dob

      Meni tvoj čivk veliko pomeni.

     • Nata

      Hvala .

 • tramal

  Če bi veljal ta zakon v sloveniji bi bile komuniustke tepene triindvajset ur na dan,glede na to da so vse lezbače ali pa prostitutke.

 • Hun

  venomer več novodobnih žensk nimajo časti in dostojanstva v zahodni družbi

  • novaknovak

   uuu kaj si odkril? ameriko al sam toplo vodo? a paradiranje kao “parada ponosa” ti je častno in dostojanstveno? take in podobne deviacije so ti častne in dostojanstvene? in potem hodijo taki modeli v Evropo, podpirjo in “želijo” jih ravno taki/e, ki so v total nasprotju s temi pravili, in uveljavljajo svoje srednjeveške navade in življenje. sam v evropi se je vedno uživala svinjina, vedno se je konzumiral alkohol, ženske niso bile nikoli!!! v burkah, hijabih, in v šole so tud vedno hodile… če vam paše tako dostojanstvo, ostante tam kjer, se to izvaja al pa se tja preselte..

   • Hun

    kaj naj zdej ostanem v mestu med feministkami in lezbijkami al se preselim v arabijo al pridem k teb na vas da mi prestavs ksno kmecko deklo

    • garfi

     preseli se v arabijo, saj si že tam

     • Hun

      prvo skočm po doktorat na kosovo republjik

     • garfi

      raje ne, si že dohtar drekanja

     • Hun

      ti ga pa poješ k ga jst nadrekam

     • garfi

      mačke smo čiste živali
      in kaznujemo nespoštljivost

     • Hun

      garfi je lenuhar in požeruh kako to da si kot priden desnak izbral prav njega

     • garfi

      ker rad žre levuharje kot si ti pod mnogimi imeni

     • Hun

      žreš ti moj one k mu dajem več imen

     • garfi

      kva je to one

 • rubec

  Islam prepovedat. Ni druge, samo prva pa rikverc.

 • centurion

  Kakšna je pa razlika med temi talibankami in
  in sodnicami slovenskega pravosodja?
  Da komitalibanke v Sloveniji (še) ne nosijo naglavnih krp.

 • totex39

  Si lahko zamišljate, da bomo kmalu po Evropi gledali take prizore.

 • Poštenje velja

  Jaz ne vidim žensk samo živali v rjuhah.

 • garfi

  in to so ubogi begunci

  • Goran Hvala

   Od kdaj pa so indonezijci med begunci? Mocne…

 • Hun

  slovenclju se žena skurba, dec se napije šmarnic al cvička pa jo zadav

  • garfi

   levuharju se sfuzla, slej ko prej

   • Goran Hvala

    Desnaku se pa oprosti ko gre eno zmolt…nimas kaj…

    • garfi

     k čemu ti moliš
     nisem desnak

 • garfi

  mislim da jih tudi kamenjajo do smrti
  in potem leftardi in libertardi bruhnejo da smo vsi isti
  isti so oni s temi srednjeveškimi muslimanskimi barbari

 • lauraas

  Normalen človek te vere ne more sprejeti, razen levičarjev.

  • bojan

   levičarjem sadizem in pedofilija odgovarja

 • Matt_von_Glanz

  kaj me briga, kaj imajo obuto?!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!