Najstnik iz Floride je pred umorom 13-letnega prijatelja bral Koran, kar mu je dalo pogum za njegovo dejanje

Foto:iStock

17-letni Corey Johnson je obtožen umora in napada še dveh z nožem. Na vprašanje, zakaj je to storil, je dejal: “Zaradi moje muslimanske vere”.

Lokalni mediji poročajo, da se bo Johnson soočil z obtožbami za umor prve stopnje, potem ko so policisti v ponedeljek v Palm Beach Gardens našli mrtvega 13-letnega Jovannija Branda. Mati Elaine Simon in njen 13-letni sin Dane Bancroft, ki so ju prav tako našli, pa sta utrpela hude vbodne rane.

Po besedah ​​lokalne policije je Johnson prespal pri prijatelju in medtem ko so drugi spali, se je okoli četrte ure zjutraj odločil za napad. Johnson se je odločil, da ubije Elaine, Danea in Jovannija v spanju. Mati je slišala, da je “Jovanni stokal in je šla v zgornje nadstropje preverit, kaj se dogaja”, je povedala. Ko je prišla do vrha stopnišča, je nanjo skočil Johnson z nožem in jo začel zabadati.

Obtoženi 17-letni Corey Johnson (foto: youtube)

Napad naj bi izvedel zato, ker je 13-letnik oboževal slavne kot bogove, kar je užalilo njegovo muslimansko vero, medtem ko se je Bancroft “norčeval” iz njegovih verskih prepričanj. V svoji izjavi je Johnson povedal, “da je zabodel svoje žrtve zaradi svoje muslimanske veroizpovedi in da je pred napadom bral Koran, kar mu je dalo pogum, da izpolni svoje namere”, poročajo v Breitbart News.

Johnson je trenutno pridržan v centru za mladoletnike; sodišče se bo kmalu odločilo, ali mu bodo sodili kot odrasli osebi ali kot mladoletniku.

A. G.

 • WHAT IS TAQIYYA – youtube

  Knjiga ki napeljuje k nasilju in bi morala biti prepovedana, vsaj za osebe s mentalnimi problemi.

 • xtc

  Obesit takoj.
  Kazalo pa bi razmisliti kaj storiti s knjigo,ki odkrito napeljuje k nasilju in pobijanju.

  • janko

   Vsega je kriv Koran, besedila v njem, nasilni Mohamed! Mladoletnik je pač dosledno upošteval, kaj tam piše. TO JE ISLAM!! IN ISLAM JE SAMO EDEN!!

   • Tone

    Če bi dobesedno bral Biblijo, bi se zgodilo enako, in se tudi dogaja.

    • Sadako

     Biblija in Vatikan sta mrtva, samo da tega še ne vesta. Bosta pa vedela potem, ko bo Vatikanska katedrala postala džamija.

 • Slovenec 33

  Islam je krvava, histerična, agresivna in pedofilska religija, ki potiska vse, ki pridejo z njo v stik v mračnjaštvo in fevdalizem.
  Njihova sveta knjiga, imenovana koran je dejansko priročnik za ubijanje in zatiranje drugače mislečih.
  Ni v skladu z nobeno ustavo v demokratičnih državah in bi jo bilo potrebno v teh državah prepovedati in postaviti vse islamiste izven zakona.
  V poduk o razsežnostih te zločinske vere si poglejte v nadaljevanju

  https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=9913261

 • Tone

  1. Milijoni ljudi že več kot tisoč let živijo s koranom in po koranu, pa niso nasilni. Če želi kdo najti opravičilo za svoje nasilno vedenje, ga lahko najde tudi v krščanski bibliji in mnogi ga tudi najdejo. Posamezni primeri ne dokazujejo ničesar.
  2. Močno dvomim, da je morilec izjavil, da je moril zaradi svoje vere, v takih primerih gre vedno za to, da je žrtev napačne vere. Mislim, da gre v tem primeru za lažno novico.

  • Sadako

   Saj bo prišel Željko Ražnatović Arkan, ki je prvi komunist in drugič domoljub. Idealen kralj ZDE.

   • Tone

    Torej, nebesa se bodo odprla, sestopil bo Željko Ražnatović Arkan in rešil Slovenijo. Ali pa tudi Evropo in ves svet? Revež, ki še svoje Srbije ni mogel, niti sebe.
    Sedako, kako da ti dovolijo uporabljati tipkovnico, a si na odprtem oddelku?

    • Sadako

     Ko opravim s tabo, boš ti na zaprtem in na Novi24 enak protokol kot na Demokraciji.

 • Caetano

  Niti najmanj presenetljiva novica. Islamisti imajo za hujši zločin, če kdo ”žali ali smeši islam”, kot pa če je običajen kriminalec. Tudi če je še otrok!

  • Tone

   To je res, vendar je težava v tem, če ob besedi islamist pomislimo na vse muslimane. Islamisti so razmeroma majhna skupina muslimanov, in večina njihovih žrtev so muslimani pa tudi proti njim se borijo skoraj izključno muslimani. Na tem portalu je beseda islamist nesramno izrabljana v nepoštene namene.

   • WHAT IS TAQIYYA – youtube

    Kdaj pa musliman postane islamist? Kako lahko veš da se tvoj sosed ne bo odločil za džihad? Džihadisti v Franciji, UK, ZDA, Avstralija, Španija… so bili druga, tretja generacija priseljenih muslimanov, pa so izvedli morilske džihadistične pohode….

    • Tone

     1. Drugič komentiraj to, kar napišem, namesto da nadaljuješ s svojimi frustracijami.
     2. Samo Amerike ne omenjaj v zvezi s tem. Tam so masovni ubijalci večinoma kar lepo vzgojeni kristjani, beli in črni. Najrajši pobijajo šolske otroke. Kar po cele razrede.
     3. Kako pa ti veš, da se ne bo utrgalo tvojemu sosedu ali sorodniku Slovencu in ne bo pričel pobijati. O takih primerih vsaj vsakih 14 dni lahko bereš v časopisih.

     • Sadako

      Nič bat, saj za Šarcem pride edini komunist, ki ni izdal delavca in kmeta, ki se ni prodal Katarski naftni mafiji, Brežičan Željko.
      Željko bo na svoj način počistil…

     • Tone

      Zakaj pa se ti oglašaš, če nimaš kaj povedati?

     • WHAT IS TAQIYYA – youtube

      1.Tone: “1. Drugič komentiraj to, kar napišem, namesto da nadaljuješ s svojimi frustracijami.”
      – A ko te nekdo v argumentu naj pa piše drugače, o čem drugem, se drži teme in še kaj…
      Pa ne vem zakaj vlečeš ven neke odlomke iz svetega pisma ki nimajo nobenega vpliva na dejanja vernikov, za razliko od korana in hadisov. Od napada na dvojčke je bilo po svetu +30.000 džihadističnih napadov muslimanov.

      To da poskušaš enačiti nasilje drugih religij s islamom je zavajujoče. Kako veš da niso vsi napadalci v ZDA ateisti?

     • Tone

      Ti si pač obremenjen s sovraštvom ali strahom pred islamom, jaz pa ga ne niti ljubim niti sovražim, zato sem laže objektiven.
      Seveda ta odlomek iz svetega pisma na vernike ne vpliva, ker večina vernikov vzame iz svoje veroizpovedi samo to, kar jim paše. Enako je pri muslimanih. V Sloveniji je veliko vernih muslimanov, ali te je že kateri skušal spreobrniti?
      Samo v Koranu in Bibliji je božja zapoved širjenja vere, nobena druga sveta knjiga tega ne pozna (morda Hari Krišna), zato pa sta to edini svetovni religiji. So pa v vsaki religiji gorečneži, ki vse jemljejo zares.

     • WHAT IS TAQIYYA – youtube

      Ne sodi drugih po sebi, ko govoriš o ” s sovraštvo ali strahom ” ali pa želiš samo podtikati. Da je nekdo ki je lastnoročno pobijal ljudi, ropal, vodil napade… največji zgled za nekatere ljudi, pa je za moje pojme zaskrbljujoče.

      To, da enačiš nasilje v islamu in krščanstvu je objektivni pokazatelj da si daleč od objektivnega komentiranja…. “zato sem laže objektiven.”

     • Sadako

      Ti ga ljubiš in junak Željko bo, ko bo čas, prišel po tebe. In zakaj se potem muslimani stalno kregajo z hindujci in budisti? Samo, da oni nimajo lažnega z naftnim denarjem podkupljenega papeža…

    • Caetano

     Dobro vprašanje. Tisti, ki so zaslepljeni s filoislamizmom in multikulturnostjo seveda ne vedo odgovora. Musliman postane islamist, ko se poglobi v svojo religijo. Če je mlačen ali ”posveten” ali morda tudi sledi kakim kasneje dodanim naukom potem je še v redu in pasiven, če se pa oprime klasičnega islama pa postane islamist in jihadist ter zagovornik širjenja šeriata po celem svetu, kar ima za religiozno dolžnost. Pri tem so nekatere skupine bolj druge manj neposredne, nekatere bolj druge manj uporabljajo taqiyo vendar cilj imajo isti.

     • Tone

      Vsakdo, ki vzame nauke religije 100% zares, postane fundamentalist. Nevarni pa so samo muslimani in kristjani, samo tem vera zapovedujte spreobračanje drugih vernikov in nevernikov. “Pojdite torej in naredite vse narode za moje učence: krščujte jih v ime Očeta in Sina in Svetega Duha.” (Matej 28,16-20)

     • Caetano

      Precej netočno. Islam ne zapoveduje, da je treba nujno spreobračati ”nevernike”, ampak prvo, da je treba za islam in šeriat osvojiti oblast in nevernikom zavladati povsod po svetu. Eni se potem islamu že res pridružijo, vendar glavno je odpraviti vsako oblast ”nevernikov” in jih podrediti šeriatu. Mohamed je samo v prvem obdobju igral na karto pridigarja, ki pridobiva ”nevernike” z govori in misijonarjenjem. Pridobil je samo nekaj čez sto ljudi. V tej vlogi se torej ni izkazal v vlogi osvajalca in teokrata pa so mu šle stvari mnogo bolje…

     • Tone

      Se strinjam, metode so različne, vendar je rezultat precej podoben. Do pred 200 leti, ko pride do ločitve države in cerkve, je šlo širjenje krščanstva in osvajanje novih ozemelj z roko v roki.

     • Caetano

      In zakaj je toliko problemov pri locitvi islama od drzave?! In to nikakor ne gre?! Ker je v osnovi nastal kot jihadisticna teokracija. V nasprotju s krscanstvom. Njegova reforma bi pomenila dejansko bolj propad.

     • Tone

      Samo krščanstvo nima nobene povezave z ločitvijo cerkve od države, ampak jo je povzročil razvoj evropske družbe in kulture. Cerkev si je še 100 let potem prizadevala za restavracijo. Dokončno je obupala šele po II. vojni.

      Pa še to: islam je star šele 1400 let, ko je bilo toliko staro krščanstvo, se je obnašalo precej podobno kot sedaj islam.

     • Caetano

      Zacelo se je na drugacen nacin zato je tudi reforma toliko tezja. Ker Mohamed je bil vojskujoci prerok. Pa tudi sicer so bili pisci prvih sodobnih ustav ali kristjani ali pa deisti.

     • Tone

      Kar misli si! Prve sodobne ustave so pisali ameriški in francoski revolucionarji, ki so bili ali militantni ateisti ali pa framasoni.

     • Caetano

      Vsi so bili ali deisti ali kristjani. To ni težko preverit.

     • Tone

      Si preveril ali samo verjameš?

     • Caetano

      Seveda je to preverjeno. Sam lahko brez večjih težav preveriš. Ali so bili deisiti ali pa kristjani.

     • Tone

      Vidim, da bolj zaupaš neki avtoriteti, ko praviš, da “je preverjeno”, kot pa lastnemu vedenju.

     • Caetano

      ??

     • Mihael

      Nevaren je tisti, ki širi neresnične dogmatizme. Ateizem je po dejanjih bolj nevaren kot vse vere skupaj. Irak, Libija, Afganistan, Sirija, Sudan, Egipt, Palestina, Sirija, Pakistan, Turčija. Tam ubijajo največ bombe Rimskih Ateistov pa seveda, zarota Židov in Kristjanov, da bi izbrisali muslimane, sam ne vedo, tudi če vse nas ubijejo, bo Allah nove našel. Kitajca ali Nemca, Nigerijca ali Američana, Hrvata ali Arabca, Slovenca ali Srba, Slovaka ali Rusa, moškega ali žensko, otroka ali starca, velike grešnike ali čistega človeka.
      Allah oprosti vse grehe, če le obžaluješ.
      Kogar Allah vodi, nihče ne more iztiriti iz vere, če Allah izrine iz vere, noben prijatelj, les, kamen, kipec ne more nazaj spraviti na pravo pot.
      In Allah iztiri iz vere, samo Krivičnike

    • Mihael

     Kako veš, da slovenski vojak ne bo ustrelil policaja v glavo?
     Kako veš za slovensko ženo, da te ne bo mož zaklal pa zavil v vrečko, pa govoril da spiš?
     Ali da te pijani sosed ne bo s sekiro posekal, kako veš, da ti sosed z audijem ne bo tvojega imetja zasegel, ti z banke vzel denar za kredit, s katerim bo hotele kupoval. Kako veš, da tvoj sosed, ki hodi v Cerkev, ne bo pedofil?
     Le kako veš, da tvoj sosed ne bo tvojega otroka pokvaril s heroinom ali posilil?
     Če boš tako gledal na svet, potem raje ne hodi ven. Previdnost, ne pa pretiravati s strašenjem naroda…

   • Sadako

    Poštene namene bo imel Željko, ki bo počistil za Marjanom, ker bo Marjan umaknil žico…

 • Sadako

  V zapor, k spolnim manijakom. Mogoče bi bil njim všeč.

 • Caetano

  Je kar iskreno povedano… bolje vsekakor kot taqiya manipulacije Muslimanske bratovscine.

  Saj komunisti so si podvrgli se vecji del sveta od islama pa so se sami najbolj ”zalili in smesili” s svojimi dejanji.

  Vsak musliman je islamist to je zagovornik jihada in sirjenja seriata, ce pa to ni je pa tidi sam podvrzen ociscevalnemu jihadu.

  • Mihael

   Kaj je to Taqiya po tvojem mnenju ?
   In kaj je za tebe očiščevalni džihad?
   Upon you be Peace
   Mihael

 • Mihael

  It is narrated that Prophet Muhammad (Upon him be Peace and Blessings of Allah) said:

  “Beware! Whoever is cruel and harsh to a non-Muslim minority, curtailing their rights, overburdening them, or stealing from them, I will complain [to God] about that person on the Day of Judgement.” – Source: Abu Dawud (Hadith

 • Mihael

  27. At length she brought the (babe) to her people, carrying him (in her arms). They said: “O Mary! truly an amazing thing hast thou brought!

  28. “O sister of Aaron! Thy father was not a man of evil, nor thy mother a woman unchaste!”

  29. But she pointed to the babe. They said: “How can we talk to one who is a child in the cradle?”

  30. He said: “I am indeed a servant of Allah. He hath given me revelation and made me a prophet;

  31. “And He hath made me blessed wheresoever I be, and hath enjoined on me Prayer and Charity as long as I live;

  32. “(He) hath made me kind to my mother, and not overbearing or miserable;

  33. “So peace is on me the day I was born, the day that I die, and the day that I shall be raised up to life (again)”!

  34. Such (was) Jesus the son of Mary: (it is) a statement of truth, about which they (vainly) dispute.

  35. It is not befitting to (the majesty of) Allah that He should beget a son. Glory be to Him! when He determines a matter, He only says to it, “Be”, and it is.

  36. Verily Allah is my Lord and your Lord: Him therefore serve ye: this is a Way that is straight.

  37. But the sects differ among themselves: and woe to the unbelievers because of the (coming) Judgment of a Momentous Day!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!