Napad v Nici zahteva prilagoditev varnostnih ukrepov v Belgiji

Foto: epa

Belgijski premier Charles Michel je sporočil, da bodo v Belgiji ob državnem prazniku, ki ga obeležujejo 21. julija, zaostrili varnostne ukrepe. Stopnjo teroristične ogroženosti pa v Belgiji ohranjajo na drugi najvišji.

Praznovanj ob belgijskem državnem prazniku, ki bodo tako potekala ob poostrenih varnostnih ukrepih, se bo udeležila tudi kraljeva družina. Ob prazniku, ki ga bodo obeležili prihodnji teden, bodo pripravili tudi vojaško parado.

Napad v Nici zahteva prilagoditev varnostnih ukrepov
Po Michelovih besedah ni konkretnih in natančnih informacij o grožnjah v Belgiji. “Vendar pa napad v Nici zahteva prilagoditev varnostnih ukrepov,” je poudaril. Pri tem je treba upoštevati tudi nov način izvajanja napadov, je po srečanju belgijskega nacionalnega varnostnega sveta izpostavil Michel. Dodal je, da so bili na podobne scenarije pozorni že pred tem.

V Nici, kjer je v četrtkovem napadu umrlo najmanj 84 ljudi, sicer prebivajo številni Belgijci, veliko pa se jih tja odpravi tudi na dopust. Z belgijskega ministrstva za zunanje zadeve so sporočili, da o njih nimajo še nobenih informacij.

Teroristični napad pretresel tudi belgijsko prestolnico
Teroristični napad je marca pretresel tudi belgijsko prestolnico. V napadih na bruseljsko mednarodno letališče Zaventem in postajo podzemne železnice Maelbeek je umrlo 32 ljudi, ranjenih pa jih je bilo več kot 300.

I.K.,STA

 • Viktorh

  Le koga se bojijo? Multikulti so pa res miroljubni.

  • simplya

   Sranje delajo itak taki ki so v teh državah rojeni in ne tisti ki prihajajo sedaj…Tile zdajšnji so rezerva za naslednja leta…

 • garfi

  murgelski teroristični val202 sporoča ŽIVETI NAPREJ VSEMU NAVKLJUB

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!