Naslednja tarča severnokorejskega diktatorja tudi raj za surferje in potapljače – Havaji?

Foto: YouTube/iStock

Na svetu so redki, ki ne bi vedeli za nevarnost, ki jo komunistični režim Severne Koreje predstavlja za celotno mednarodno skupnost. Tokrat je severnokorejska diktatura zagrozila, da bo uničila Havaje, kar je to državo spodbudilo k izdelavi načrta jedrske obrambe, ki bi zagotovil preživetje ameriških državljanov. 

Ameriška zvezna država Havaji je pripravila poseben akcijski načrt, ki bi zagotovil obrambo pred jedrskim napadom kot odgovor na grožnje s strani diktatorske države. Havajski državni uradniki navajajo, da je jedrski načrt za obrambo države ključnega pomena za preživetje 1,4 milijona prebivalcev in obiskovalcev v primeru jedrske detonacije. Načrti, poleg usposabljanja osebja glede ravnanja z učinki orožja, vključujejo tudi pregled obstoječih postopkov, ki so namenjeni za ukrepanje ob množičnih nesrečah.

Havaje nedavni test prestrašil
Na nedavnih propagandnih slikah je bilo mogoče videti zatirane severnokorejske državljane, ki praznujejo ob nedavnem uspešnem jedrskem preizkusu. Nedavna izstrelitev Severne Koreje je vzbudila strah, da ima lahko ta skrivnostna država v rokah dovolj moči in zadostno tehnologijo, da udari še Havaje.

Foto: iStock

Ameriški politiki so iz tega razloga predsednika Donalda Trumpa pozvali k odprtemu dialogu s Kim Jong Unom, da ne bodo posledice katastrofalne. V pismu predsedniku so zapisali, da je pred napovedjo vojne jedrske Severne Koreje nekatere stvari treba razčistiti. “V tako nestabilnem območju, nedosledna in nepredvidljiva politika lahko vodi h konfliktu nepredstavljivih razsežnosti.” Načrt jedrske obrambe za Havaje po navedbah Expressa niso posodobili vse od vrhunca hladne vojne leta 1985.

Foto: YouTube.

ZDA pripravljene na vojaško posredovanje
Transkript telefonskega pogovora med Trumpom in njegovim filipinskim kolegom je razkril, da se ZDA pripravljene na vojaško posredovanje. Trump je povedal, da imajo ZDA poleg Korejskega polotoka zgoščeno veliko ognjeno moč, tam se namreč nahajata dve podmornici, ki sta najboljši na svetu.

Če bi Severni Koreji leta 2013 uspelo izstreliti jedrsko bojno glavo, ki je bila manj močna kot ta, ki je bila nedavno testirana, in bi zadela Honolulu, bi lahko ubila okrog 38.120 nedolžnih ljudi. Ameriški admiral Harry Harris opozarja, da je ob vedno večjem širjenju arzenala na severnokorejski strani nujno potrebno, da ZDA izboljšajo protiraketni sistem na pacifiškem otoku in namestijo nove jedrske radarske sisteme.

N. Ž.

 • sprehajalec

  Naslednja tarča severnokorejskega diktatorja tudi raj za surferje in potapljače – Havaji?

  Mokre sanje levičarskega debelinkota. Ima toliko šans kot naprimer jaz.

  • tohuvabohu

   Tega debeluščka imajo za lutko. Tako kot so v vicu o Janezku njegovo pokojno babico prislonili k oknu, da je poštar prinesel še eno pokojnino. V resnici Severni Koreji vlada klika, ki se gre militaristične igrice z namenom nategovanja lastnega naroda pa tudi ostalega sveta, da lahko mirno drži oblast.

   • sprehajalec

    Ne bi tako dejal, Kim ima resne zežave s kontrolo vojske, ki je nezadovoljna z njegovo mladostjo. Pa premalo daje za vojsko, ki počrpa večinski del narodnega dohodka. Zato iščejo varianto v bombi, da bi zagotovila varnost ter razbremenila stroške vojske.

 • Franc Šink

  Svetovni “voditelji” imajo tega debeluščka za dvornega norčka,na svetovnem prizorišču.Nimajo pa pojma da se igrajo z usodo vsega človeštva.

 • Nata

  Pri takih oslih se nikoli ne ve, česa vsega so sposobni !!
  Jaz bi bila previdna.

  • Jurij Musar

   Do danes so samo Američani vrgli atomski bombi na civilno prebivalstvo. Pri teh norcijhnikdar ne veš, kdaj bo Trump koga napadel.

   • Nata

    No, jaz sem mislila s
    Severno Korejskega osla.
    Trump je šele začel svoje predsednikovanje. . .

    • Jurij Musar

     Tudi “Severno Korejski osel” še ni dolgo na oblasti in Severna Koreja še nikogar ni nikdar napadla, medtem ko ZDA to počnejo neprenehoma. Pa majčkeno poglej nazaj v zgodovino in ugotovi, zakaj je sploh nastala Severna Koreja.

     • Nata

      Seveda. Vzrok in posledica.
      Vendar pa ta možakar nadaljuje, oz. je še bolj rigorozen, delo njegovega očeta.
      Glede ZDA pa se jaz sprašujem, zakaj nikoli ni prav ?
      Če se vtaknejo, ni prav. Če se ne, pa zopet ni v redu ?Vedno obstajata ena , ali več strani.
      Tako pač je . In, seveda več razlag, oz. interpretacij. Kakor komu odgovarja v določenem trenutku ?

     • Jurij Musar

      Sem pred par dnevi gledal oddajo o SevernI Koreji. Posneli so jo poznavalci iz zahodnega sveta. Kaže tudi sedanje posnetke in pravijo, da ni vse tako, kot prikazujejo zahodni mediji. Sedanji voditelj je študiral na zahodu in poizkuša izboljšati razmere v vseh ozirih. Pravijo, da je bil njegov ded mnogo boljši voditelj od njegovega očeta in ta poizkuša biti podoben dediju. Ampak, ker nisem bil tam, ne morem vedeti, kaj je res. Tudi bivšo Jugoslavijo so opisovali kot zapor, pa je bila vse kaj drugega. Midva vema, kaj lahko naredi propaganda. Moje mišljenje je, da si mora vsak narod ustvariti državo po svojih željah. Enako mislim, da si morajo muslimanke same izboriti svoje pravice in to toliko, kot si jih želijo same, ne pa da jim to vsiljujejo. Če želijo imeti šeriatsko pravo, naj ga imajo. Kar se tiče ZDA, pa naj bodo lepo doma in naj se ne vtikajo v druge. To seveda velja za vse države sveta. Vojske naj imajo doma in naj se branijo, če jih kdo napade. Na žalost pa je resnica takšna, da svojih vojska ne pošiljajo po svetu zato, da bi koga rešili, temveč samo in izključno zaradi svojega koristoljubja. Pravijo, da je v Franciji preveč Afričanov, nihče pa ne pomisli, da so jih 500 let zatirali v njihovih lastnih državah. V ZDA imajo “probleme” s črnci, ampak ne pozabimo, da so jih sami pripeljali iz Afrike, da bodo kot sužnji delali zanje. In vse to se je dogajalo, ko še nihče ni vedel, kaj je to komunizem. Ta pa je nastal prav zaradi tega, ker sta kler in kapital z roko v roki vodila ta naš planet tako, da sta do onemoglosti izkoriščala ljudske množice.

     • Nata

      Glede poročanja novinarjev in ” novinarjev ” se sicer strinjam samo do neke mere.Študij v tujini ne pomeni dosti. Saj je gotovo bil pod strogim nadzorom svoje družine. Sedaj pa prav nič ne kaže , da se je tudi kaj naučil.Vse, kar se poroča, pa tudi ni pretiravanje.
      Ne strinjam se tudi zato, ker si dal za primerjavo Jugoslavijo ! Opisovali so jo, kot zapor . Ja, za nekatere, ki niso bili ta pravi, je bila zapor ! Kot trinajstletna smrklja sem prvič bila v Salzburgu na letnem klavirskem tečaju- Trikrat sem z mojo staro mamo romala na Resljevo, k tov. Popitu in poslušala njegova ” navodila ” Verjemi mi, da sem prav debelo gledala. Še bolj pa tam, med drugimi študenti, ki so govorili o našem diktatorju Titu.Sem sicer marsikaj vedela od doma ,saj smo bili družina , ki je preizkusila marsikaj pa mi je vseeno zarlo sapo.
      Glede vojska pa premalo vemo in poznamo.Vzroke, posledice, povezave, razloge.
      Problem Francije. . . . . . . . ko ne bi bilo teh množičnih migracij, ki so šele pokazale , koliko različnih ljudi tam živi, bi Evropa mirno delovala naprej. Ne glede na to, kdo jih je pripeljel in zakaj. Ta nesrečna vera je vse spremenila. Njihovi lastni ljudje so stopili proti državi, ki jim je dala državljanstvo in delo. Mislim tiste, ki so že bili tam, pred to katasrofo prisljevanj.Ne smejo imeti svoje volje, svojega mnenja ? Izgleda, da ne !
      Torej, ne moremo biti krivi – v tem primeru – samo mi.
      In govoriti o naravnih bogastvih, ki so jih belci izkoriščali ? Ja, saj jim je veliko še ostalo. Drugače se njihovi ” demokratični ” voditelji ne bi potegovali za samostojnost.Da so precej še oni izkoristili za svoje žepe.

      In, kje so sedaj ? Sedaj prihajajo v Evropo * Po kaj pa ? Po svojo lastnino ?Mislim, da nimaš prav .Šeriatsko pravo naj imajo v svojih domovinah. In njihove ženske naj se tam borijo za svoje pravice. Tu se ne bodo nikoli zmenili, zato naj gredo domov.
      Ker pa so , oz. je nakdo želel z ” begunstvom ” prisiliti Evropo, da sprejme milijone ?? Ja, za vraga. Zakaj pa ? Čigav načrt je to ?
      O kleru in kapitalu ?? O,kapital pa zanima prav vse. Predvsem komuniste. S pokradenim premoženjem. . . . . . .so ? Kaj so naredili?

     • Jurij Musar

      Poznaš pregovor: ljubo doma, kdor ga ima. Zelo, zelo malo je ljudi, ki želijo zapustiti svoj dom in oditi v neznano. V to, da zapustiš svoj dom, te lahko prisili le višja sila, naravne nesreče, vojna, lakota…… Razmisli torej, zakaj imamo na svetu toliko beguncev.

     • Goran Hvala

      Vazn da nafta tece in se malha polni…pa da majo baze po celem svetu…

 • neny

  igralec v igri. b.v.

 • Caetano

  Naj bo preklet ta azijski stalinizem!

 • Olga

  Komunisti so vsi enaki! Rabijo zunanjega sovražnika, da se delajo nepogrešljive in ostajajo na oblasti! Slovenski komunisti se po potrebi spravijo vsaj na Hrvaško, ker jim ni po godu desna Hrvaška vlada! Na druge si ne upajo spraviti, saj bi dobili nogo v rit! Sicer jih pa nihče resno ne jemlje!
  Taka diktatorčki si zasluži en direkt v tisto svojo palačo, da bo enkrat mir!

  • Jurij Musar

   Tisti belec, ki je v ZDA na avtobusu prerezal vrat dvema človekoma in enega ranil je bil zanesljivo komunist, saj takšnih svinjarij klerikalci ne počnete.

  • Goran Hvala

   Ja sej to je recept tud demokratov ameriskih..neki teroristi pa diktatorji ki kar rastejo po svetu kot gobe po dezju…in glej ga zlomka vsem gre najbolj v nos amerika…a ni to cudno…glede na to da ima vsak osebek na tem svetu neke svoje poglede na vsako stvar…zakaj nobenga kanada ne zuli…sej ne da so angelcki vendar proti amerikancem so…dobesedno…vsi si izmisljujejo neke sovraznike..drgac pa latera drzava gre se v nos korejcem?…razn amerike…

 • domovina mili dom

  OZN je en navaden: brez kurc** na svadbi. Afne znajo guncat, da bi pa zakonodajno pravno prišli v to državo in sesuli te vladne teroriste, to pa ne. V kali bi morali preprečiti nastanek takšnih in drugačnih teroristov. Tako pa se mora Amerika iti nekega policaja in ščititi demokracijo.

  • Jurij Musar

   Res imamo srečo, da obstajajo ZDA.

   • Goran Hvala

    Ja res je…se strinjam..;-)..jst si se superg nism znal zavezat dokler mi ni en ameros razlozu kako in kaj…;-)

 • cosmosjasnovidec

  Če bi komu kaj bilo v interesu bi že zdavnaj lahko poslali ostrostrelca,da sname tega pujsiča pa bi bil nekaj časa mir ali pa bi celo severnokorejci opustili komunizem.

 • Jurij Musar

  Največjo nevarnost za svetovno skupnost predstavljajo ZDA, še zlasti sedaj, ko je na oblasti na pol nori do skrajnosti arogantni Donald Trump.

 • karlina

  NOREC, KOT HITLER

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!