Nekdanji analitik CIE razkriva: Demokrati trdijo, da so Rusi krivi za njihov poraz, preiskave svojih strežnikov pa FBI ne dovoli

Foto: epa

Nekdanji analitik Cie John Kiriakou je povedal, da ravno nezmožnost odkritja trdnih dokazov, da naj bi bili ruski hekerji vpleteni v izvolitev Donalda Trumpa, dokazuje, da se to ni zgodilo. Povedal je, da bi morala demokratska stranka za poraz obtožiti izključno Hillary Clinton. 

“Namesto da bi ameriške obveščevalne agencije predstavile trdna dejstva kot dokazno gradivo, so se raje odločile, da analitične zaključke naredijo na podlagi koščkov, ki so jih bile sposobne zbrati,” je poudaril Kiriakou.

Zaključki so bili narejeni na peščici dokazov
Nekdanji uradnik Cie, ki je postal žvižgač, je povedal, da so analitiki Cie naredili analitične zaključke na podlagi peščice dokazov, ki jih imajo, in dodal, da če bi v primeru ameriških volitev res prišlo do hekerske operacije, bi bila Nacionalna varnostna agencija (NSA) sposobna razkriti tehnične dokaze, ki bi določili natančen vir hekerskega vdora, poroča Russia Today.

Foto: STA

Foto: STA

“Če bi do hekerskega vdora res prišlo, bi obstajala elektronska sled, ki bi natančno razkrila izvor. Najdena pa ni bila nobena sled, prav tako pa ni bilo mogoče s strani direktorja NSA slišati, da naj bi šlo v tem primeru za uspešen hekerski vdor,” je povedal Kiriakou in dodal, da molk s strani NSA jasno kaže na to, da ne obstaja niti en trden dokaz.

Demokrati zavrnili preiskovanje svojih strežnikov
Čeprav nekateri uradniki iz Washingtona dokaz opisujejo kot močan, ki jasno kaže vpletenost Rusije v hekerske napade, demokratska stranka ni dovolila, da bi FBI pregledal njene strežnike. “V bistvu, če pogledate poročilo demokratske stranke, lahko vidite, da je dokaz daleč od prepričljivega. To, da demokrati FBI niso dovolil, da bi ta pregledal njihov strežnik, mi pove, da zgodba ni podprta z dokazi,” je povedal Kiriakou.

Kiriakou je opozoril, da bi morale biti ocene v poročilu obravnavane zelo previdno – glede na to, da imajo ameriške obveščevalne agencije za sabo pestro zgodovino zavajanja ameriške javnosti. Leta 2013 je bil direktor agencije NSA James Clapper s strani številnih ameriških senatorjev obtožen laganja pod zaprisego glede tega, da NSA ni zbirala podatkov o ameriških državljanih.

(James Clapper) Foto: epa

James Clapper, foto: epa.

Na odboru za obveščevalne dejavnosti je direktor FBI James Comey glede obtožb, da naj bi bila ruska vlada vpletena v hekerske dejavnosti, priznal, da je bilo preiskovalcem kljub večkratnim zahtevam zavrnjen dostop do strežnikov. Povedal je, da so bili zaradi tega prisiljeni v sodelovanje s podjetjem tretje osebe, da bi dokončali naloženo nalogo.

Razlog za poraz se skriva v demokratskih vrstah
Kiriakou je povedal, da bi bilo boljše, da bi demokratska stranka razloge za poraz na predsedniških volitvah raje iskala v svojih vrstah, ne pa da zanj vztrajno obtožujejo ruske hekerske napade. “Resnica o tej zadevi je, čeprav to povem s težkim srcem, ker sem celo življenje demokrat, da je bila Hillary Clinton katastrofalna kandidatka. Dokazi kažejo na to, da je Clintonova ukradla imenovanje drugemu demokratskemu kandidatu Berniju Sandersu.”

Foto: epa

Foto: epa

Za konec je Kiriakou sklenil, da Clintonova ni izgubila volitev zaradi hekerskega škandala, ampak izključno zaradi sebe same in svoje vpletenosti v serijo škandalov.

N. Ž.

 • AlojzZ

  Zunanji sovražnik s pomočjo notranjega je kriv za vse! Nekam znano zveni.

 • Olga

  Levaki za neuspeh VEDNO krivijo ZUNANJEGA sovražnika! Clintonova NI nobena IZJEMA!

  • Peter

   Ne bo držalo.
   Velikokrat pride prav tudi unutrašnji neprijatelj, posebej, če ni nobenega pripravnega zunajega ravno na razpolago, no.

 • fmg9

  Ja, potrebno bo tudi NSA precej prevetriti… Leglo IT geeks levičarskih zapohancev…

 • Franjo Trojner

  V prav nobeni državi tega sveta in v prav nobenem poznanem političnem sistemu leva politična opcija mirno/brez protestov, celo nasilnih in brez škandalov ne sestopi iz oblasti in tudi ZDA niso izjema. Tudi pri nas v Sloveniji je prejšnja in trenutna/obstoječa leva oblast prišla na oblast po predhodnih organiziranih grobih/nasilnih/kockastih protestih zoper takratno desno vlado. Pred novimi volitvami se je celo zgodil celo političen škandal z obsodbo in celo zaprtjem bivšega premiera in vodjo opozicije, kar je nato Ustavno sodišče sicer odpravilo, delno popravilo a se nepravične volitve niso ponovile. Tudi po novih parlametarnih v letu 2018 se leva oblast in njeni volici ne bodo sprijaznili z porazom na volitvah/izgubo oblasti in bodo novo desno vlado pričakali z protesti, ki bodo zgledali približno takšni, ki jih danes doživlja Trump v ZDA. Prva resna preizkušnja nas čaka že pred bližnjimi, med in po predsedniških volitvah, ki bodo uvertura/zagrevanje za parlamentarne volitve, kjer bo vse skupaj samo še bolj ekstemno.

 • xtc

  Tale članek malce speljava na led;kje je pravi razlog za kričanje Clintonovke?
  To ali so Rusi ali kdo drug vdiral ali ne v strežnike;Demokratov nit za Clintonovko ni pomembno;ampak je skušala z blefiranjem dokazovati;da so hekerji vdrli v volilne stroje inm so tako volitve neveljavne zato kriči o hekerskih napadih;ker pa se je pokazalo ;da so stroji nedotaknjeni pa je zagata postala večja in izročitev strežnikov bi utegnila naplaviti še marsikatero nezakonitost in škandal za Demokrate;ter zabetonirati Republikance na vladi za dlje časa:

 • Kat Wilson

  Jap, Rusi so shekali volitve, itak. Vprašanje, kdo je sploh volil Trumpa, ne. Glede na to da je rasist, sexist, homofob in islamofob, bi rekla da peščica ljudi, recimo zapiti člani KKK… Killary absolutno ni nič kriva, od 60 miljonov je zanjo volilo kar 63 miljonov. Jao, če to ni prepričljiva zmaga! Pha

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!