Nekdanji hrvaški premier osramotil osamosvojitelje: “Le reveži primejo za orožje”

Nekdanji premier Zoran MIlanović (Foto: STA)

V hrvaški oddaji Bujica so objavili posnetek nekdanjega premierja Zorana Milanovića, ki je priznal, da se ni boril v vojni za Hrvaško, saj po njegovem primejo orožje v roke le “reveži”. 

Izjava nekdanjega premierja iz vrst socialistov je pretresla številne Hrvate, mnogi branitelji in osamosvojitelji pa so bili zaradi tega užaljeni. Še posebej so besni domoljubi, ker je Milanović to izjavil ravno nekaj dni pred dnevom državnosti, ki ga praznujejo Hrvati na isti dan kot Slovenija.

Predsednik hrvaških socialdemokratov je v oddaji dejal, da so bili “tisti z orožjem manj izobraženi ter iz revnih družin.” Jaz Hrvaške nisem branil z orožjem,” je dejal oholo. Številni Hrvati menijo, da si nekdanji premier nikoli ne bi smel privoščiti tako podcenjujoče izjave, saj žali celotno populacijo braniteljev, ki so se zoperstavili jugoslovanski agresiji.

Situacija je na las podobna slovenski, kjer so številni levi politiki med vojno zbežali iz napadene Slovenije, po osamosvojitvi, ki so jo izbojevali pogumni in neizobraženi možje iz revnih družin, pa so jih čakale dobro plačane funkcije, v katerih so si dodobra napolnili žepe.

M.P.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!