Bizarni nekdanji košarkaš Dennis Rodman gre ponovno v Severno Korejo k prijatelju diktatorju

epa03855456 North Korean leader Kim Jong-un (L) meets with former NBA star Dennis Rodman in Pyongyang, North Korea, on 07 September 2013, according to the regime's official Korean Central News Agency. The news wire said that they watched a friendly basketball game and had dinner together. The photo is released by the Rodong Sinmun, an organ of the ruling Workers' Party of Korea. EPA/Rodong Sinmun / HANDOUT SOUTH KOREA OUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Na mednarodnem letališču v Pekingu so opazili nekdanjega zvezdnika ameriške poklicne košarkarske lige NBA Dennisa Rodmana, ki se je že četrtič odpravljal v Severno Korejo, kamor naj bi prispel danes, je poročala ameriška televizija CNN. Rodman je bil tam že pred leti, kot gost diktatorja Kim Jong Una.

Bizarni nekdanji igralec Chicago Bullsov je bil v Severni Koreji najmanj štirikrat, nazadnje leta 2014. Takrat je bil deležen kritik zaradi posnetka, na katerem je bilo videti, kako je severnokorejskemu diktatorju, ki ga je imenoval za svojega prijatelja za vse življenje, zapel vse najboljše za rojstni dan.

Na obisku v Severni Koreji leta 2014. (foto: epa)

Rodman je bil sicer v preteklosti tudi udeleženec oddaje Slavni vajenec, ki jo je na televiziji NBC vodil zdajšnji predsednik ZDA Donald Trump.

Med Washington in Pjongjangom trenutno vladajo napeti odnosi, vendar pa ni verjetno, da bi Severna Koreja Rodmana zajela kot talca. Administraciji Georgea Busha mlajšega in Baracka Obame sta za stike s Pjongjangom, ko je bilo treba rešiti kakšno težavo, ponavadi uporabljala nekdanjega ameriškega veleposlanika pri ZN in kasneje guvernerja Nove Mehike Billa Richardsona.

T. F., STA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!