Nekdanji vodja britanske varnostne službe šokiral: Britanija se bo še naslednjih 30 let borila z islamskim terorizmom!

Foto: epa

Nekdanji vodja britanske tajne varnostne službe MI5, Jonathan Evans, je svojim sodržavljanom nalil čistega vina in jih soočil z neprijetno resnico, da morajo biti pripravljeni na grožnje islamskega terorizma še naslednja tri desetletja. Muslimanska populacija se je v nekaterih predelih Britanije v samo desetih letih podvojila, vlada pa zagotavlja premalo osebja in denarja za varnostno in obveščevalno spremljanje morebitnih ekstremistov.

Lord Jonathan Evans, nekdanji vodja britanske tajne varnostne službe MI5, opozarja, da je islamski terorizem velika grožnja, s katero se bodo srečevale še naslednje generacije Britancev, in bi morala država v preteklosti vložiti več truda za njegovo preprečevanje.

Evans je za radio BBC dejal, da so bili Otočani z vprašanjem islamskega terorizma soočeni zadnjih 20 let, problem pa je po njegovem mnenju tako obsežen, da bodo z njim soočeni še naslednjih 2030 let.

Muslimanska populacija se je samo v desetih letih podvojila
Konec maja so viri blizu britanske vlade objavili šokantno poročilo, da se na Otoku nahaja vsaj 23 tisoč džihadistov, obveščevalna služba MI5 pa jih uspešno nadzoruje in preiskuje le okoli 500. Ta številka je izjemno skrb vzbujajoča in jasno pove, da Velika Britanija ne zagotavlja dovolj ljudi, denarja in časa za spremljanje islamskega ekstremizma, ki predstavlja največjo grožnjo varnosti in miru Otočanov. Od leta 2013 je bilo na britanskih tleh kar 19 terorističnih napadov, ti pa so zahtevali številna življenja nedolžnih ljudi.

Foto: epa

Veliko pove tudi podatek iz leta 2015, da se je islamska populacija v Angliji in Walesu v desetih letih podvojila, kar ima za posledico tudi porast najbolj nevarnih islamskih radikalcev. Poleg njih je treba upoštevati tudi tiste islamiste, ki bodo v Britanijo še prišli z novim migrantskim valom z bojišč Sirije in Iraka.

C. Š.

 • Adolf Hitler

  Regen gdo se zeli režat naj Prebere prvi odstavek nazaj!

  • Volkhv

   Priporočam ti obisk kakšnega tečaja iz slovenskega jezika, za začetnike.

   • Adolf Hitler

    Mislš v slovenija ki je tud zlagano izpisana pravilno je solo-vendiien po skadinavsko prevejeno proti soncu ubrneni prber mal Knigo Franka jeze der skandinavische Ursprung der Slowenen gdo smo sploh solo-vendsi ne mi pa srt z popačeno slovenščino ki sploh ni taprav izvor solovendscine!

    • Volkhv

     Še enkrat. Priporočam ti tečaj slovenskega jezika. Brigajo me tvoji ideološki, politični vzgibi.

 • Olga

  Bolje preventiva kot kurativa!

  • Nata

   + + + + + + samo mali čivk. Saj pri nas ne maramo EU kulture. To vladajoči že vsa ta leta vladanja dokazujejo..In tukaj je tisti kavelj .

 • FUCK COMMUNISM

  Dokler jih ne bodo zaceli prisilno deportirat in nasilne islamisticne pritepence pobijat, bo tako kot je.

  • Franc Šink

   Druže Tito je naredio streljaj.

  • Nata

   Nasilne pritepence onemogočit na licu mesta. Saj policaji imajo orožje. Naj ga uporabijo.!

 • Nata

  Kako bodo prišli z bojišč ??Ali tudi tega ne vedo, kje so te poti, po katerih prihajajo? Pa še veliko lužo imajo vmes ?? Kaj pa počno vse te silne obveščevalne službe.
  Opazujejo ? Samo to ? Ali nikogar od nadrejenih ne obvestijo, kako in kaj ?? So same sebi namen ?
  Denarja ni ? Kako da ne ? Pač vzameš tam, kjer je . Pri migrantih. Nudiš samo nujno oskrbo za preživetje .
  Največja traparija pa je, da v državo lahko pridejo brez dokumentov. Izgnati jih pa brez njih ne morejo ?? Pa razumi, no ??

 • Pa ja da se ne množijo po 5 ali več, kot je tudi sicer naloga vsakega muslimana v džihadu. Ampak ugotavljajo da niso muslimani težava, ampak njihovi ekstremisti. Zanimivo!!???

 • samsara

  Tako dolgo naj bi se se Britanci še upirali?
  Mislim, da bodo čez trideset let tam že nekaj časa Združeni britanski Emirati.
  Se bo po pojavilo nekaj britanskih enklav po vzhodni Evropi. Ena majhna zna bit v prekmurju, večja na Madžarskem…
  Vprašanje je, kaj bodo musliji naredili z jedrskim arzenalom VB, ko bodo po demokratični poti prevzeli oblast, po zaslugi svoje številčnosti. Isto se sprašujem glede Francije. No, pa še arzenal Nizozemske, Belgije, Švedske, Italije, Španije…

  • stajerc5

   Ne se sekirat, saj bomo do takrat po zaslugi “nasih” ze zdavnaj “njihovi”…

   • samsara

    Mislim, da ne bo tako.

    • stajerc5

     Seveda tudi jaz upam enako. Prvi test imamo pri referendumu, ta bo veeeeliko povedal, pokazal za kasneje!

 • FeriSS.H

  “KOLEGA” Evans, PRAVI – “…morajo biti pripravljeni na grožnje islamskega terorizma še naslednja tri desetletja” –

  POVSEM TOČNO! Po tridesetih letih bo itak samo še Britanistan, ki se bo “vrnil” v okrilje Islamic Shariat of Eurabia – ISE. Edini predstavnik iz Slovanskega bloka bo najverjetneje SAMO Slovenistan. Avstrija, Bavarska in Prusija bodo precej verjetno edine Zahodne Enklave ki bodo prešle na VZHOD, v varnostno okrilje za Višegrajsko JEKLENO-MINSKO Zaveso.

  Eventualni scenarij če bo Zahodna Evropa padla, (pustimo po strani Ameriko kot neznanko), bi znal biti tak – Muslimani NIKJER ne bodo dali mira, drezali bodo povsod kjer Islam še ni prevladal, tudi v Rusiji, Indiji in celo na Kitajskem. Kitajci bodo s svojimi Musliji, če se bi ti res drznili repenčiti tam, opravili po kratkem postopku.

  Višegrajska Unija in Rusija bi lahko po sili razmer ustvarili Anti-Muslimansko Alianso. Neki Putin-Dva ali pa grof Drakula-Dva bo moral sprožiti čiščenje Evrope in Rusije od Muslimanske golazni in njihovih Levičarskih Janičarjev. Upam da bo takrat še dovolj Plina na voljo … namreč, kremirat bo treba gromozanske količine sovražnih kadavrov.

  Ob koncu 21 stoletja bi Evropa zopet lahko postala SAMO Evropska … za dokončen mir na planeti se bo moralo ELIMINIRATI Islam praktično z CELOTNE PLANETE. Pri tem se ne bi smelo pozabiti na Janičarsko Levuharijo. Levičarski Mentalni Defekt bi pa morali KRIMINALIZIRATI, brez možnosti zdravljenja DEFEKTNIH …

  Upam da na onem svetu imajo Internet in kakšen “nebeški” Youtub … treba si bo “zagotoviti” priključek še “pravočasno”.

  • cosmosjasnovidec

   Kitajci in Rusi takoj z muslimanskimi kamelojebci opravijo po kratkem postopku samo,če črhnejo.
   Oni jih ne spravljajo v zapore kot vsi ostali europski zahojenci od francozov naprej ampak takoj šus in nikomur nič kot,da se nič ni zgodilo.
   Ko naredijo kakšen nemir v migrantskih centrih prileti vojaška policija ter jih kar meče po stopnicah ven na dvorišče,če takoj ne pridejo ven na postrojavanje.
   Z Rusi ni heca pri tej kamelojebski golazni zato pa lezejo sem k nam oziroma k fatimi “merkel”.

 • cosmosjasnovidec

  Verjetno je mislil 3.leta,ker še cirka toliko manjka,da bo Britanija povsem muslimanska saj ji že sedaj prevladujejo musliški kamelojebci.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!