Nemčija za migrante namenja 93 milijard evrov, veliko nemških upokojencev pa se komaj preživlja iz dneva v dan

Foto: YouTube

Nemški davkoplačevalci plačujejo milijarde za vzdrževanje 1,5 milijona prosilcev za azil, ki prihajajo v državo. Leta 2016 je bilo rezerviranih že 93 milijard evrov za prihajajoča leta, medtem pa je veliko upokojencev, ki se stežka prebijajo iz dneva v dan, kljub temu, da so celo življenje delali in polnili državno blagajno. 

Zanesljivi viri pravijo, da kar 15 odstotkov upokojencev v državi živi na pragu revščine, število pa vedno bolj narašča, kar kaže na to, da nemški upokojenci postajajo vedno bolj revni.

Spodnji posnetek prikazuje zgodbo ene izmed nemških upokojenk, ki je celo svoje življenje delala, da bi ustvarila pokojnino, zdaj pa se vsak dan sooča z revščino. Po desetletjih dela šivilje in čistilke prejema okrog 800 evrov pokojnine, kar je glede na življenjske stroške v Nemčiji bore malo, zato si nakupuje le najcenejše stvari. Najbolj pa jo žalosti to, da si ne more privoščiti posebnega vozička, ki bi ji omogočil lažjo mobilnost, saj za 10-minutno pot porabi kar eno uro.

Živi le s pomočjo družinskega centra
Sicer je povedala, da je skromna in da ne potrebuje veliko, glede na to, da večino časa preživi doma. “Po najemnini, nakupu živil in zdravil ne ostane nič,” pove žalostno v kamero in prizna, da preživi le s pomočjo družinskega centra Hohenstücken, kjer upokojencem pomagajo preživeti. V zameno za manjšo vsoto jim ponujajo tudi nujno potrebna oblačila.

Ljudje, ki celo življenje delajo, si nedvomno zaslužijo pokojnino, ki omogoča človeka dostojno življenje. Sramotno pa je, da se na račun vzdrževanja migrantov na rob družbe potiska tiste, ki so polnili državni proračun. Tega trenda se moramo zavedati tudi pri nas, saj nas bo doletelo isto, če bomo še naprej skrbeli za vzdrževanje tistih, ki so v državo prišli iskat zastonj življenje.

N. Ž.

 • xtc

  Tole bo v Nemčiji zanetilo vojno in še kje.

  • WatsonForus

   jap , Hitler II bo kmalu na obzorju!

   • McBobo

    Breivik bo kmalu na prostosti.

  • dob

   Vojne se ne začnejo med očitnimi nasprotniki. Ko so se začeli rasni nemiri v Kaliforniji, so ti izbruhnili med korejskimi in črnskimi bandami. Začeli so se med priseljenci, ki so se spopadli med sabo ljudje z dna socialne lestvice!

   Reveži se koljejo med sabo!

   Potem pa se je zadeva kmalu razširila na “očitne” nasprotnike. Očitno (kvazi očitno, seveda!) je pa tisto, kar TV razširja in ljudi usmerja kako naj mislijo. In kaj je podlaga, da se to prime in postane javno mnenje????
   Krivda!

   Krivda je prebivalstvu privzgojena v šoli!
   Nemce so zjebaki s krivdo nacizma, kučanizem nam lifra “domobranstvo” (nikoli videl domobranca, vsi moji so bili partizani, po očetovi strani verni ljudje, po materini pa komunisti še preden se je II svetovna vojna sploh začela).

   Krivda in vzgajanje Krivde (Cerkev je v temu svetovna sila in vodijo v tem) je plodno tlo za manipulacijo z množicami!
   Zdaj so krivci VEDNO belci. Vsi so načeperjeni proti belemu človeku, saj že v šoli učijo, da je bel človek kriv za imperializem, zasužnjevanje črnih, rumenih, rdečih (sev.ameriških indijancev). K temu zdaj lahko dodamo še vse moške, policijo, vojsko…. homofobe, fojbofobe (tiste, ki se bojijo fojb), ksenofobe, rasiste, kar vse skupaj malo zmešamo s spolnim zapostavljanjem in lepimi željami posameznikov, ki gledajo kvize in turške in mehiške nadaljevanke. Pa seveda big-brother oddaje po TV.
   In potem je sranje! Kdo ga razpletel? Nihče! Vsi delajo na tem, da sranje je. Noben ne dela na tem, da se to sranje razplete, pojasni, izgine. To ni biznis. Biznis je, če sranje je. Torej sranje mora biti!

   Kasnejši spopadi so potem usmerjani in niso več spontan spopad med črnci (zdaj verjetno muslimani, islamisti) in belci katoličani in pravoslavnimi ali protestanti.

   Putin je že potegnil črto: on Islama ne bo spustil v državo!
   Naši rusofili pa za zdaj vlečejo islamiste k nam in čakajo svojo priložnost. Za zdaj jih uporabljajo samo kot orožje za ohranitev oblasti v njihovem boju proti nam. EU izmišljotina o “človekovih pravicah” je trojanski konj, na katerega kučanizem šlepa svojo agendo.
   Človekove pravice – so demon! Glupost prvega reda!

   Ampak vse se ponavadi začne nenapovedano in drugje kot pa je pričakovati!
   Začne se med tradicionalno ljubosumnimi revnejšimi (zapostavljenimi) prebivalci priseljenci. Ne začne se med domačini in med vzdrževanimi, ki bi se uprli državi, ki jih vzdržuje.

   V Ameriki zdaj živi na sociali že tretja ali četrta generacija črncev, ki v življenju še niso delali! Zakaj bi se ti upirali? Zakaj bi ti menjali karkoli?
   Uprli bi se edino, če drugi dobijo višjo socialno podporo kot pa jo pričakujejo od države sami.

   Država pa – tako kot pri nas – rada vzdržuje socialni mir in vidi, da se ljudje ne upirajo. Raje malo več pljune iz svojega žepa (dajo pač davkoplačevalci!), kot da bi menjala odnose med prebivalci.
   Polna usta pravic – so pravzaprav polna usta sociale!

   S tem da je pri nas laže vzdrževati socialni mir, ker smo vsi revni.
   Tako ali drugače ne živimo od dela in plač, temveč od komunizma in zadolževanja, s katerim režim vzdržuje lastno neodgovornost na oblasti. vzdržuje pomanjkanje, da z nami lahko manipulira in nas vleče za nos.
   Norčujejo se iz nas!

   Če bo prišlo do spopadov med Evropejci – belci in priseljenci, se bodo ti najbrž prenesli s tradicionalno sovražnih nasprotnikov muslimanske vere. Ki pa se bodo združevali, če bodo belci dali premalo denarja.
   Jugoslovansko klanje v devetdesetih je nastalo takrat, ko ni svet več dajal denarja za Jugo-eksperimentiranje s socializmom.
   Če ne bi hoteli vojne, bi nam metali vreče denarja z avionov in bi bil tukaj lep mir. Mir lahko kupiš, če ga hočeš.

   Kasneje se režim (katerikoli) ven vleče tako, da opiše (znova in znova!) Krivdo bele rase za vse mogoče in nemogoče grehe Zapadnega sveta iz preteklosti, s katero potem preparira prebivalce EU, da stisnejo rit in dovolijo norcem delati z njimi glih kar se jim zahoče. Da posiljujejo in pobijajo, pri tem pa se ne smeš braniti niti razglašati kaj počnejo migranti in vlada.
   Tisti, ki si je izmislil sovražni govor, nam potem razlaga kaj je sovražni govor: sovražni govor je, če se pritožuješ, ko ti režejo vrat in ti posilijo hčerko!
   Kurčevi kulturniki in intelektualci (ki sami živijo od državne podpore) pa seveda pritegnejo tej norost in kopljejo grob Zahodni civilizaciji. Ne da bi pri tem vedeli kaj pravzaprav počnejo.

   Normalno, Odgovornost jim je španska vas. Oni so “ustvarjalci”, umetniki!
   Oni bodo pisali učbenike po naročilu.

   • branči

    kopiraj in deli – prijelo se ne bo nikogar, imel pa boš mirno vest, pa vsi mi, ki to podpiramo!

   • Mojca pokraculja

    Po vrhu vsega sranja je tole tvoje “sranje” naravnost odlično:))

 • Caetano

  Nekaj primerov nemških oz. avstrijskih upokojencev, ki so postali tudi žrtve fizičnega nasilja islamskih imigrantov. Filoislamizem nam je vsem v pogubo!

  Obsodba muslimana, ki je okrutno ubil nemško upokojenko

  https://www.express.co.uk/news/world/773832/Muslim-asylum-seeker-life-sentence-murder-landlady

  Starejši avstrijski par umorjen s strani tunizijskega imigranta

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4670262/Austria-suffers-terror-attack-couple-murdered.html

  Dva primera posilstev nemških upokojenk oz. starejših žensk s strani muslimanskih imigrantov

  https://www.express.co.uk/news/world/722188/Migrant-arrested-Germany-90-year-old-grandmother-raped-church

  https://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/587838/migrant-rapes-elderly-woman-jena-germany

 • skorpijon93

  nemčija ne more oboje miru ali multikulturnosti, izberite in živite

  • Cucurbita Pepo

   ZDA so zgradili migranti. Sedaj so najbolj razvita država na svetu

   • Janez Kranjski

    idiot, ti migranti so delali, teli sedaj pa zivijo na naš račun. ti si res en kmet

    • ivan šantl

     Primitivc Pepo tega ne dojema.

 • D&G

  Mi že imamo podobno sceno tudi brez črnih…če se nam zgodi večji val smo gotovi…..ni treba popuščat niti Eu niti na meji kr naj ostanejo v Kladuši…

  • lokec

   Kako gotovi saj imamo močno vojsko

 • Zgornji

  JA, AMPAK VEČINI NAŠIM BEDNIM ZLOBNIM SLEPIM ZABITIM UPOKOJENCEM TO ŠE NI JASNO , ČE ŠE KAR GLEDAJO IN PRENAŠAJO TEGA POKVARJENEGA KAHLA ERJAVCA !!! ! !!!

 • cosmosjasnovidec

  Prav je tako za švabe saj so tiho kot tukaj pri nas kjer je zadeva še slabša.
  Naj še enkrat volijo prasico “merkelco” ter ostale levuharje kreteni zabiti kaj sedaj cmizdijo.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • Cucurbita Pepo

   Merklova je desničar

 • mona lisa

  Očitno so v evropskih državah manj vredni lastni ljudje kot ti migranti – borci islama. Tudi pri nas je isto za te migrantske mlade borce je vedno denar, upokojenci pa vegetirajo z drobižem.

 • Svoboda

  Kaj pa volijo levicarje rezultat je tu

 • Marija

  Kaj pri nas pod pragom revščine ne živimo že veliko let,ko še ni bilo migrantov. Sedaj pač lahko pričakujemo domačini še večjo revščino. Zakaj pišete da Nemčija da 93 milijard za migrante. Ali ne plačuje migrante cela Evropa.Od koga pa dobi Nemčija vse te silne milijarde,katere potem po lastni milosti deli.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!