Nemška kanclerka Merklova Trumpu skesano ponuja oljčno vejico

Foto: epa

Nemška kanclerka Angela Merkel je ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu ponudila oljčno vejico v znak sprave, ko je ta pričel z opuščanjem za nekatere kontroverznega trgovinskega sporazuma TTIP med Evropsko unijo in Združenimi državami Amerike le nekaj ur po inavguraciji.

Merklova je v včerajšnjem govoru nastopila v spravljivem tonu, saj je Trump v svojem inavguracijskem govoru večkrat ponovil, da bo Ameriko postavil v ospredje. Že med volilno kampanjo je obljubil, da bo zavrgel trgovinski sporazum z EU, v kratkem času po njegovi prisegi so bile podrobnosti o sporazumu tudi umaknjene z uradne spletne strani Bele Hiše.

Verjame, da je sodelovanje nujno
Kanclerka je dejala, da bo iskala kompromise na področju trgovine in vojaškega financiranja in dodala, da bo naredila vse, kar je v njeni moči, da ohrani dober odnos med Evropo in ZDA. “Svoja prepričanja je jasno izrazil v svojem govoru,” je povedala in dodala, da verjame, da je za vse najboljše, da sodelujemo na podlagi veljavnih pravil in skupnih vrednot,  ter da na podlagi skupnih akcij sodelujemo tako v mednarodnem ekonomskem sistemu kot tudi v mednarodni trgovini in si prizadevamo k oblikovanju vojaških zavezništev, piše Express.

Podala je prepričanje, da transatlantski odnosi v prihodnjih letih ne bodo manj pomembni kot v preteklih letih. “Za to si bom prizadevala,” je izjavila kanclerka in dodala, da kljub obstoju drugačnih mnenj verjame, da je na podlagi izmenjave mnenj mogoče poiskati kompromise in ustrezne rešitve. Njeni komentarji so prišli v javnost po tem, ko je na začetku tega tedna Merklova užalila Trumpa, saj je dejala, da ne bo komentirala svoje migrantske politike odprtih vrat,  dokler ne bo uradno nastopil funkcije.

Foto: epa

Foto: epa

Čezatlantsko trgovinsko in investicijsko partnerstvo TTIP med EU in ZDA je trgovinski sporazum, ki se zavzema za odpravljanje trgovinskih ovir, predvsem dragih predpisov, tarif in omejitev naložb v gospodarskem sektorju, kar bi prispevalo k lažjemu trgovanju med EU in ZDA.

Merklova verjame, da je TTIP v veliko korist EU
Mnogo pogovorov glede sporazuma TTIP je potekalo v tajnosti pod Obamovo administracijo, saj sta se tako Merklova kot Obama zavzemala za njegovo sprejetje, pri čemer je Merklova izjavila, da je ta predlagan sporazum v veliko korist EU. Trump, velik kritik multilateralnih trgovinskih sporazumov, je napovedal, da se bo že v prvih dneh zavzel za ukinitev Transpacifiškega partnerstva in sporazuma TTIP.

Foto: epa

Foto: epa

Isti večer, ko je Trump uradno postal predsednik, je pričel s podpisovanjem dokumentov in podpisal odredbo, ki olajšuje predpise, povezane z Obamacare, s socialnim sistemom, podpisal je namero za spremembo zakonodaje, ki ureja področje socialne oskrbe, in takoj z odlokom zamrznil delovanje vladnih agencij.

N. Ž.

 • Franc Šink

  Le kaj mu bo v spravo ponudil Cerar?

  • črnaovca

   Drage pravne nasvete

  • tečnež

   Karla mu bo poslal…….

   • Franc Šink

    Da se mu opraviči?

 • tarantela

  “Trump, velik kritik multilateralnih trgovinskih sporazumov, je napovedal, da se bo že v prvih dneh zavzel za ukinitev Transpacifiškega partnerstva in sporazuma TTIP.”
  Tole zgoraj sem prekopirala iz članka.
  Pa to res drži, a ne gre za prekinitev sporazuma TTP, kar je nekaj drugega?

 • tarantela
 • črnaovca

  Kaj toliko obdelujete ubogo Frau ko je pred volitvami kao pošiljala neka pisma podpore ste jo pa kovali v zvezde. Kakšna nehvaležnost

  • učko

   Ja, tako, kot bi sedaj tebe hotli prebarvat na belo !!!!

 • totex39

  Upamo, da bo Trump držal svojo obljubo do Merklce, da se bo lahko še bolj skesano držala. Hudičevka zavajalska evropskega naroda.

  • Caetano

   Še če bi odstopila bi bilo premalo, zapor si zasluži.

 • garfi

  ona je mafijska marioneta, obama in cmerko in podobni ki uničujejo
  celotno Evropo
  Trump mora biti odločen in uspešen v deratizaciji sveta

  • luckyss

   Cerar ni edini, ki ji je hodil lizat roko..

   • garfi

    govorim o času po razkritju njene multikulti uničevalnosti
    prej pač nismo vedeli

 • Olga

  Merklova naj gre! Škoda, ki jo je naredila EU je težko popravljiva! Svoje mesto naj prepusti sposobnim ljudem! Politika odprtih vrat NEZAKONITIM MIGRANTOM je zločin proti lastnim državljanom in celotni EU! Trump ji je povedal samo RESNICO!

  • Igor Kavalar

   Mogoče nas pa “humanitarka stoletja” preseneti in bo Nemčija ter s tem tudi hlapčevska Slovenija po ukazu Bruseljskih diktatorjev, sprejela 5- 10 milijonov ilegalcev, ki so vstopili nezakonito v ZDA in bodo pod Trumpom izgnani?

  • pokvarjeniSvet

   saj ne da je nesposobna, pokvarjena je, ona dobro ve kaj bi bilo prav da pomaga svojemu narodu samo noče in ne sme…torej je izdajalka !

 • pokvarjeniSvet

  sorošovo izdajalko nagnat !

 • Unikatna

  Če bo držal obljube, bo veliko skesancev :)

  Ali je res včeraj na sedežu CIA, pred 400 pripadniki dejal, “sem v vojni z mediji, tam delajo med najbolj nečastnimi človeškimi bitji na Zemlji”?

 • centurion

  Oljčno vejico nosi okrog lepa golobica, ne pa ta
  grda, stara, neumna in pokvarjena kura.
  Je evropejcem že preveč robide prinesla

 • Artur

  Desničarji posebej za TTIP , Romani Tomc so oči kar žarele ko nam je pamet solila v prid takšni opciji trgovanja , Trump, velik kritik multilateralnih trgovinskih sporazumov, je napovedal, da se bo že v prvih dneh zavzel za ukinitev Transpacifiškega partnerstva in sporazuma TTIP ja on že ve kako se stvari streže za dobrobit njihovega gospodarstva v prihodnje a pri nas imamo politikantske veternjake ki bi nas radi žejne ćez vodo prepeljali pa jih je v prljavi raboti “zaje..al” prav tisti katerega ti demagogi podpirajo in slavijo njegovo zmago in od katerega imajo velika pričakovanja . Kaj bo pa zdaj obrat za 180 stopinj i nikome ništa ? A je takšnim tudi za zaupat ?

  • Olga

   Kaj jamrate? Trump vam je izpolnil željo!

   • Artur

    Hja meni je kaj pa vam ? Če je opozarjanje na dvoličnost po vaši presoji jamranje no pa naj vam bo.

 • Franjo Trojner

  Pozdravljen mister Trump in nasvidenje Merklova. Trump bo nedvomno pošteno premešal svetovno politiko, ki se bo dotaknila tudi EU! Rezultati bližnjih volitev v pomembnih državah EU bodo spremenili politiko EU, ki se bo vrnila na pota svoje tradicije in domoljubja. Države Višegrajske skupnosti EU kažejo pravo pot in to je pot, ki bo naredila EU ponovno varno in veliko. Levica in levičarska gibanja pa bodo tako v ZDA, kot v EU morala doumeti, da v demokraciji tudi z nasilnimi izgredi sprememb po volji večine prebivalstva, domoljubja ne bodo mogle zatreti, časov enoumja je v EU konec, totalitarnih režimov in enopartijskega sistema tudi. Levica lahko zavlada in vlada samo z terorjem kar nam vsak dan nazorno pokaže z svojimi vedno nasilnimi protesti. V svetu in tudi EU je potrebno narediti konec nasilnih levičarskih protestov in vsiljevanju njihovega nasilnega komunističnega absulutizma. Tudi v Sloveniji jim bo potrebno skrajšati perje in postaviti na pravo mesto in s tem naši državi omogočiti mir, napredek in blagostanje.

 • Vince Blake

  Prepozno frau Merkel. Prepozno. Nisi za drugam, kot za na smetišče zgodovine. Upam, da ti bodo Nemci izstavili račun za tvojo globalistično požrtijo. Ne zdaj lezti Trumpu v rit. Ostani zvesta sami sebi in kot prvi častnik potoni s svojo ladjo in kapitanom Sorosom

 • Artur
  • Olga

   ???????

  • pokvarjeniSvet

   Če bo Trump držal besedo bo samo ena vojna in to je da se uniči ISIS…in nobenih drugih samostojnih suverenih režimov se nebo več rušilo po celem Svetu.

   Ampak to bomo videli. Meni je že ideja da se NATO preneha financirati in obstajati zdi dobra….ker imamo dandanes dokaze da imamo ISIS vojsko znotraj meja na našem dvorišču in NATO nam ne pomaga še več, NATO služi za uničenje Evrope, je logistična podpora ISISa (vso opremo in orožje jim dostavljajo)..dela samo vojne v okolici vojne da je naša sosedščina destabilizirana da lahko ISISovci drejo v Evropo.

   zakaj je temu tako ker je NATO samo orodje Askhenazi psihopatske elite, enako ZDA….tako da tukaj bom zdaj pozorno spremljal poteze Trumpa kdo je in če je naš, na naši strani in kako na kakšne načine mu bo uspelo te psihopate odstranit z vseh vzvodov moči.
   te bandite bi bilo potrebo razlastninit, vsekakor nepošteno, nepravno pridobljeno bogastvo katerega izrabljajo za svoje psiho novi svetovni red načrte.

   • Artur

    Torej imamo v naši politiki diletante, da tega še niso skužili ali pa dobro vedo kako je s to zadevo pa se zavestno udinjajo tej Nato bandi zaradi svojih sebičnih parcialnih interesov narod naj pa gaga vkolikor bi prišlo do konflikta z Rusi zaradi norije Nato psihopatov zdaj se lahko edino na Trumpa zanesemo, da res nebi prišlo do tega.. Kakšen politični poden imamo pri nas , to je neverjetno.

 • pokvarjeniSvet

  Bravo Trump TTIP je sranje…vsiljevanje kemikalij in GSO nam ljudem je ogabna izdaja in zločin !

  zraven tega pa nikjer ne piše da bi bile subvencije prepovedane. Naj vas ime “prosto” trgovinski sporazume ne zavede….tukaj ni nič prostega mogoče pri carinah ampak vse ostalo pa daleč od prostega….ampak zelo birokratsko reguliranega z namenom da se zaustavi rast ostalih firm izjema so samo izbrane velike korporacije ki so same sebi napisale zakonodajo sebi v prid in ostalim v škodo.

  TTIP bi uničil vsa manjše firme in dal absolutno prevlado korporacijam…tako ne bi imeli konkurence ker bi samo z regulacijami in birokracijo radi uničili manjša in srednja podjetja in tudi malo večja ta prevlado velikih korporacij/multinacionalk…gre za monopolizacijo ne boditi idioti in naivneži da verjamete zabluzam politikov ki so kurbe korporacijam. Vsak ki imam vsaj 1% zdrave pameti ve če so v 100% celoti vse spisali lastniki korporacij pomeni samo eno njim pisano na kožo in ostalim totalno nasprotje da se jih onemogoči in uniči !

  samo marksistični bedaki verjamejo da je TTIP super za nas konkurenco, odprti trg….itd

 • soc

  Nekako se mi zdi, da je neomarksizem (frankfurtska šola) v paničnem strahu. Obama je stal ob nemški poturčeni desnici do konca in žugal drugače mislečim, zdaj so se zadeve obrnile. Leva “desnica” se je soočila z nagoto svojih cesarjev, prosto po Andersenu. Torej: bye, bye, Angie…

  • Franjo Trojner

   V sodobnem svetu je nastal momemnt, ko nam mediji postavljajo in odstavljajo vlade, javno mnenje oblikujejo po svojih željah, podobi in nam celo govorijo kaj naj jemo, pijemo oblečemo, kako živimo, razmišljamo in kaj in kako ne. To je evidentno tudi v Sloveniji, narod misli, govori in želi eno, mediji pa govorijo in želijo, zagovarjajo prav nasprotno. In tako skoraj vedno dobimo oblast, ki so jo preko medijev postavile ozke skupine ljudi, ki nam vladajo iz ozadja. Trump je v ZDA to sprego med tistimi, ki z svojimi programi ne nastopijo na volitvah a kljub temu vladajo iz ozadja in njihovimi mediji razbil, zato se mu še predno je sploh začel vladati dogajajo demonstracije, ki jih združno podpirajo ravno tisti mediji, ki so po nalugu ozke skupine ljudi iza zakulisja počeli prav vse, da se Trump nikoli ne bi zavihtel na čelo ZDA. Ja tem, ki danes zares svetu vladajo iz ozadja je ustrezal Obama in kot njegova naslednica jim je ustrezala Clintonova, ki so jo po njihovem nalogu favorizirali mediji. In v čem je Clintonova tako boljša od Trumpa???? V čem demokrati tako boljši od replubikancev??? Kaj sta Obama in Clintonova tako dobrega storila za ZDA, cel svet in tudi EU????? Kaj tako revulucionarnega v svetovni ekonomiji, gospodarstvu itd.?????Kaj tako dobrega storila v Iraku, Siriji, Avganistanu itd????? Kaj dobrega za mir med Izraelom in Palestino in s tem ostalimi arabskim svetom ?????? Kaj dobrega za Ukrajino????? Kaj, da se zaustavi pohod absulutista Erdogana na položaj sultana v Turčiji in širitev njegovega imperija in vpliva v vse smeri???Ja o tem naši dominantni mediji ne zapišejo

 • razerznak

  le pen vodi v franciji , wilders v nizozemski? frauke petry afd zmaga kancler mesto , lepo , pol pa magari janša v slo pa so islamofašsti adijo

 • jan

  Novinarji se bodo morali navaditi, da niso svete krave, ki lahko pisurijo karkoli, politiki pa morajo zaradi svojega imidža v javnosti požreti njihove laži in blatenje. Trump se je odločil, da bo branil svojo čast ne z molkom in umikom temveč z razkrivanjem laži.

 • Adolf Hitler

  o schreck merkel ist weck!

 • cosmosjasnovidec

  Tako se dela.
  Upam,da jo bo Trump ignoriral popolnoma in nadaljeval z takim početjem.
  Tole pomeni konec muslimanizacije “merkelce” in njenih levaških pezdetov v Bruslju pa tudi naseljevanja kamelotrajbarske golazni v europo,ker jih ne bo z čim vzdrževati.
  In ravno z trgom v ZDA ter nekatere države ter vojaško podporo ZDA Nemčiji je “fatima merkel”računala in bila vsemogoča.
  Smrad hudičev.

 • pokvarjeniSvet

  Merkelca ti kurva soroševa askhenazijska

  • cosmosjasnovidec

   Rodila se je še v takratni DDR nemčiji katera je bila okupirana pod rusi in njihovim komunizmom.
   Se ne spomnim več koliko je bila točno stara,ko naj bi prebegnila v Bundes Republik Deutschland torej današnjo nemčijo.
   Verjetno je pa njen prebeg kot se je in se še sedaj sumi bil zrežiran in so jo nastavili kot vohunko.

 • dvanajstzvezdic

  Kje pa se vidi kakšna skesanost?

  • cosmosjasnovidec

   Na fotografiji.Hehe

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!