Nemška policija aretirala dva Kosovca, ki sta načrtovala napad na nakupovalni center

(Fotografija je simbolična) Foto: epa

Nemške oblasti so sporočile, da so aretirale dva brata, ki sta načrtovala napad na enega izmed največjih nakupovalnih centrov v Nemčiji, poroča britanski Express. 

Državljana s kosovskim državljanstvom sta načrtovala napad na obljuden nakupovalni center, ki se nahaja v Oberhausnu na severozahodu Nemčije. Policija iz Essena je sporočila: “Brata, stara 28 in 31 let, rojena na Kosovem, sta osumljena priprave napada na nakupovalni center v Oberhausnu.”

Kosovčana sta bila aretirana v Duisburgu
Policija je izvedla racijo na posesti dveh terorističnih osumljencev in ju nato tudi aretirala. Oblasti so sporočile, da bodo natančno preučile, kako daleč so njune priprave za teroristično dejanje stekle. Želijo ugotoviti, ali so bile vpletene tudi katere druge osebe. Na mesto dogajanja so v znak pripravljenosti prispeli tudi gasilci in druge reševalne službe.

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Varnostne službe so prečesale hiše in vozila v soseskah Duisburga, Marxloheja in Bruckhausna. Osumljenca sta bila aretirana v nemškem mestu Duisburg, ki se nahaja približno 14 kilometrov stran od Oberhausna. Essenska policija je na družbenem omrežju Twitter zapisala, naj bi bil njun napad usmerjen na nakupovalni center Centro.

Trgovinski center pred prazniki poln kupcev
Nakupovalni center je pred božičem poln kupcev, ki kupujejo zadnja darila za obdarovanje svojih najdražjih in prijateljev. Do aretacije je prišlo le nekaj dni po berlinskem terorističnem napadu na  božičnem sejmu, v katerem je umrlo 12 ljudi in bilo poškodovanih 48 ljudi.

Glavni osumljenec Anis Amri, ki je bil do danes na begu, je bil pred kratkim ustreljen s strani italijanske policije v predmestju Milana. Temu 24-letnemu ubežniku se je odpovedala njegova družina, ki ga je javno prosila, naj se preda policijskim organom.

N. Ž.

 • rubec

  Danes že druga odlična novica ki celo prekaša prvo. Zjutraj zobozdravnika ni bilo v službo tako da sva bila z njegovo asistentko v ordinaciji končno sama. Da me zob boli sem se mu itak zlagal.

  • Olga

   Pa kaj? Ko boste brez zob, si zapoje tisto: “zaljubil sem se v svojo zobozdravnico…”

  • soc

   Ko se je nekaj takega zgodilo meni, je bila ordinacija v šestem nadstropju in nisem imel kam.

   • rubec

    Rad bi bil v tvoji koži. Šest asistentk. Več jih itak ne zmorem.

    • soc

     Mah ne, samo ena, potem svoboda. Ampak mi je odtlej tako kvalitetno maso za plombe mešala, da po tridesetih letih še vedno grizem. Naj ji bo zemljica lahka, lepota in mladost res nista vse, nda.

     • fmg9

      :) To uporabljata javne zdr. storitve….

    • indijanka

     Po eno v vsakem nadstropju ali šest v istem?

     • rubec

      Sedem v istem. Oba veva da ima vsako nadstropje svojo vratarico.

     • indijanka

      Ti pa nisi od muh. Sedem v istem nadstropju. Asistentke in vratarica. Hmm..in moški si. Lažje bi si predstavljala eno asistentko in šest pacientov ter vrtnar ampak sem indijanka in mi domišljija tega ne dopušča. Vrata so pomembna v šotoru. Zagotovo bi se obrabila pri toliko mimohodih.

  • Nata

   Boš zapel tisto Šifrerjevo?
   Danes mi je izdrla. . .

  • radames

   Viš, k se nis ukvarjal z alpinizmom. Jest mam eno zobozdravnico, k je bla alpinistka, druga je pa poročena z alpinistom. Nkol mi ni blo treba čakat. Pa z uno sm bil tud sam v ambulanti. Je asistenko vn nagnala, k je tolk jamrala, d jo zob buli.

 • Olga

  Za teroriste smrtna kazen! Za svojce izgon! Mošeje so vir radikalnega islamizma! Zapreti jih!

 • garfi

  rtvmugle pa molčijo in svarijo pred fobijo in populizmom
  kaos si levaki seveda želijo saj so s tem kot riba v vodi

  • Anonimni_Profesor

   Kontaminacija Evrope s političnim islamom je dosegla raven nekdanje kontaminacije s komunizmom in kulturnim marksizmom. Video ki si ga včeraj delil od Bezmenova sem pogledal še v daljši verziji! Ne smemo misliti, da je bilo v Evropi kaj manj tega, kvečjemu še več. Kar so po razpadu vzhodnega bloka potrdili tudi dokumenti KGB in drugih tajnih političnih policij Varšavskega pakta, da so imeli tako rekoč povsod svoje agente, plačance, podpirali teroristične revolucionarje po vseh celinah itd.

   • garfi

    trenutno ne kaže dobro
    bomo videli Trumpove poteze in volitve v nemčiji in jugobutalah

    • Anonimni_Profesor

     Trump ima realne možnosti za rešitev ZDA, čeprav bo zelo težko, na pamet Tevtonov na ne preveč računat. Pri nas bo tudi težka. Zdaj bodo pred volitvami nekako napraskali za regres upokojencem in volivci bodo šli spet na limanice. Treba bo še predelati dobro predvolilno strategijo za SDS in ostale zdrave sile.

 • xtc

  No in to druščino mi pridno uvažamo:

 • stajerc5

  Zakaj delate paniko? Mi smo varni in sploh…
  Ce malo preracunam, jih imamo(siptarjev) vsaj 20x vec na glavo Slovenca kot je razmerje v Nemciji.

 • radames

  “…rojena na Kosovem…”
  Če bi bilo neko posestvo v lasti nekoga, ki se piše Kos, bi lahko rekli, da se sprehajamo po Kosovem (posestvu).
  Ker pa imamo nekje na Balkanu Kosovo, rečemo, da sta bila brata rojena na KOSOVU.
  Hvala za razumevanje!

 • slaipowi

  KOSovec Leljak mi je bil vedno sumljiv. Nisem pa vedel da ima brata, tudi KOSovca.

 • Brutus

  Za vse te modele, ki sodelujejo, ali pa so sodelovali z ISIS strelski vod po kratkem postopku, za vse, ki kršijo zakone EU pa izgon iz EU po kratkem postopku! A je to za vodilne politike EU res tako velik intelektualini zalogaj? Razlagi sta samo dve. “Ali so res tako butasti da ne vedo zakaj gre, ali pa so podkupljeni s strani kameltrajberjev? V obeh primerih jih je treba zbrcati iz njihovih izdajalskih foteljev…!

 • dr Janez Sveti

  Šiptarji, da bo bolj jasno.
  Dr Janez Sveti saljat

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!