Nesramno bogati Arabec divjal 290 na uro po britanski avtocesti in se izognil posledicam

Foto: Twitter

Adam Ali, star 29 let, je ubežal šestim mesecem zapora in globi 2800 funtov. Kazen je dobil zaradi dveh nevarnih voženj, kjer se je peljal krepko čez omejitev. Policija je Alija iskala na njegovem domu, kjer ga niso našli, našli pa so 19 pušk, skupaj z iPhonom, ki je vseboval 1000 videoposnetkov.

Adam Ali se je med nevarno vožnjo z belim porschejem vozil 290 km/h in se tudi snemal. Vse posnetke pa je našla policija, ki ga je po pobegu iskala na njegovem domu in našla 19 pušk ter iPhone 6, v katerem je več kot 1000 videoposnetkov, poroča Daily Mail.

Neodgovorno se je peljal tudi s svojim enoletnim sinom
Med posnetki na telefonu je bilo mnogo posnetkov, na katerih je prikazana njegova prehitra vožnja. Dva od posnetkov prikazujeta, kako snema in razkazuje svojo zlato uro znamke Rolex, eden prikazuje, kako hvali svoje vozilo, spet na naslednjem, kako se pelje čez 160 km/h z eno roko na volanu in eno nogo na armaturni plošči. Najbolj šokanten pa je posnetek, na katerem ima na sprednjem sedežu svojega enoletnega sina, vozi pa s hitrostjo 180 km/h.

Na sojenju ni odsoten prvič
Tožilec John Greenan je dejal: “Zdi se, da je toženec trenutno v tujini, in zdi se, da je dobil potni list z drugim imenom. Torej je posegel po precej pomembnih ukrepih, da se ne bi udeležil teh postopkov.” Ali je namreč dva dni pred procesom, na katerem bi moral odgovarjati zaradi posedovanja velike količine izstrelkov, odletel v Dubaj. Greenan pa je tudi potrdil, da je to že drugo sojenje v njegovi odsotnosti, saj so mu letos že dosodili dve leti in pol kazni zaradi posedovanja strelnega orožja.

Sodnik Martin Beddoe je poudaril, da obtoženec kaže precej zaničevalen odnos do pregona, “dokazi v tem primeru po mojem mnenju kažejo na to, da tožena stranka ne ravna v skladu s cestnimi pravili, z interesi drugih udeležencev v cestnem prometu in s pešci ter osebami, ki so drugače v bližini avtoceste,” je dejal. Dodal je še, da se javnih cest ne sme uporabljati, kot da so dirkalne steze, in da je toženec eden izmed številnih arogantnih, narcističnih posameznikov, ki uporabljajo javno cesto na tak način.

Beddoe je odločil, da bo, ko pride v Veliko Britanijo in ga dolga roka zakona končno doseže, odsedel že prej naloženo kazen, ki traja dve leti in pol, nato pa še novo šestmesečno kazen. Ima tudi prepoved vožnje, ki bo trajala dve leti, ter plačilo globe v višini 3.140 evrov.

Mnogo privržencev, ki ga spremljajo na Instagramu
Na Instagramu ima več kot 62.000 privržencev, ki spremljajo, kako prikazuje vrsto dragih ur znamke Rolex  in dragih oblačil in dodatkov.

A post shared by Adam Ali (@adamwontlose) on

https://www.instagram.com/p/BS34lcjlysj/?taken-by=adamwontlose

A post shared by Adam Ali (@adamwontlose) on

D. Š.

 • dr Janez Sveti

  Le zakaj je neki neodgovoren Anglež, zanimiv za medij resnice?? Aha..ker je arabskega rodu!
  DR Janez Sveti genij

  • Olga

   Zato, ker zavestno krši zakone države, kjer živi in se izogiba kazni! Da je musliman, je pomembno vam! Komu je dovoljeno voziti 290 km na uro?

   • dr Janez Sveti

    A misliš, da je samo ta neravnovešenec tisti, ki vozi nespametno? Na tisoče jih je, pa jih niti ne omenijo. Olga, daj ne kakaj.
    DR Janez Sveti Sabahudin

 • Olga

  V Avstriji so sprejeli zakon o prepovedi pokrivanja muslimank! Globa 150 evrov! Že se je ponudil nek musliman in obljubil, da bo vsem, ki bodo krašile zakon, plačal vse kazni! Kaj se tem vsi sporočajo? Da ne spoštujejo zakonov in običajev dežele, ki jim je ponudila zavetje in dom!
  V Angliji se dogaja isto! Islam je nasilna ideologija! Muslimani upoštevajo šeriatsko pravo in so nad zakoni države gostiteljice in sploh zahodne kulturnimi pridobitvami civilizacije! Njim je vse dovoljeno, kot komunistom, zato se vedejo tako naduto! Obenem v njihovem svetu grozijo tri leta zapora človeku, ki se je slučajno zaletel v enega teh divjakov! Ali kdo protestira? Varuhi človekovih pravic? ???
  Zato je treba tega divjaka oglobiti in mu dosmrtno prepovedati vstop v državo! Spet ugotavljam, da ima Trump prav!

 • šmentanamuha

  Money rules, taka je resnica tega sveta, tako se tudi deli pravica.

 • xtc

  Najprej od kje mu denar in dovoljenja za orožje in orožje nato pa kazen glede na premoženjsko stanje par sto tisoč funtov.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!