Nezakoniti migranti, skriti v škatlah, angleškemu podjetju T & A Textiles zadali obsežno lekcijo

Foto: iStock

Med nenapovedanim inšpekcijskim pregledom požarne varnosti prostorov podjetja T & A Textiles, ki se ukvarja s prodajo posteljnine na debelo, so presenečeni predstavniki enote za požar in reševanje našli nezakonite priseljence, ki so se skrivali v kartonastih škatlah. V slabo osvetljenem kompleksu v Manchestru so inšpektorji s pomočjo psov slednikov odkrili 20 delavcev, od katerih je bilo 11 nezakonitih migrantov. 

Podjetje T & A Textiles je po preiskavi dobilo kazen v višini 51.000 angleških funtov zaradi osmih primerov kršitve požarne varnosti. Preiskovalci so ugotovili, da bi morali delavci v primeru požara premagati razdaljo do 200 metrov in nato odpreti skladiščna vrata. Zaradi naključno naloženih vnetljivih stvari v skladišču in zaklenjenih ali blokiranih zasilnih izhodov je bilo zaznano visoko tveganje hitre širitve ognja, za nameček pa so še ugotovili, da sta pokvarjena tako požarni alarm kot detektor dima.

Podjetju vročili zahtevo za rešitev zaznanih težav
Gasilska enota je predala obvestilo o prepovedi delovanja objekta, dokler se problematične stvari v dveh letih ne uredijo v skladu z zakonom. Tožilka Elizabeth Dudley – Jones je povedala, da so bili med moškimi, ki so se skrivali v škatlah, tudi nezakoniti migranti in osebe, ki jim je pretekel vizum. Po najdbi so bili nezakoniti priseljenci deportirani iz države, pregon družbe v tem primeru pa se je ustavil zaradi pomanjkanja dokazov, poroča Daily Mail.

Foto: iStock

Izhod v sili v primeru požara bi bil manj verjeten
Dudley – Jonesova je med drugim izpostavila, da je bilo delovno okolje zelo temačno, saj je imel kompleks zgolj umetno razsvetljavo. “Škatle so bile zložene na takšen način, da so ovirale prehod do izhodov, odprta pa je bila zgolj pot do izhoda s skladiščnimi roletnimi vrati.” Izpostavila je, da bi zaposleni v primeru požara na dolgi in temačni poti vdihali preveliko količino strupenega dima in dodala, da so bili med temi tudi ljudje, ki so zaradi svojega nezakonitega statusa še bolj ranljivi, saj njihova smrt v primeru požara sploh ne bi bila zabeležena. “Izhod v sili bi bil pod takšnimi pogoji malo verjeten in bi se končal s smrtnimi žrtvami.”

Foto: iStock

Zagovornik družbe T & A Textiles Benjamin Nolan je povedal, da je posel podjetja v tem letu zaradi omenjenega ukrepa utrpel velike izgube, saj je bila zaradi obvestila o prepovedi delovanja objekta zasežena tudi zaloga v skladišču. “Zdaj, ko je zaloga stara tri leta, je nihče ne želi kupiti.” Povedal je tudi, da se lahko zgodi, da bo treba podjetje zapreti.

Podjetje, ki naj bi v zadnjem finančnem letu utrpelo finančno izgubo v višini milijon angleških funtov, je na sodišču predstavljal direktor Adnan Aslam, ki je bil v času, ko so odkrili nezakonite delavce in kršitev požarne varnosti, v tujini. Glede na stanje, v katerem se je podjetje znašlo, se je to zagotovo naučilo tudi svoje lekcije.

N. Ž.

 • tarantela

  Iznajdljivost nima meja.

 • xtc

  Priimek in ime direktorja sta res popolnoma staroangleška:

 • Olga

  Zaradi “ubogih” nezakonitih migrantov, bi naša varuhinja človekovih? “pravic” predlagala vsaj odprta vrata in odprto mejo?! Vse bi dala v presojo na ustavno sodišče?!

 • sodnikisozločinci

  “Direktor Adnan Aslam…”

  Kdor ne vidi glavnega posla podjetja v tihotapljenju ljudi – muslimanov v Veliko Britanijo, je pa res kreten. Že ime direktorja pove vse.

  • pajot

   Adnanov imamo kar precej tudi pri nas. Slejkoprej bo postalo kleno slovensko ime. Če že ni.

 • Nata

  No, saj ni kaj, a ne ?
  Ali manjkajo dokazi, ali pa imajo psihične težave. . . . . . . migranti in sodniki tudi !!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!