Nezaslišano: Migrantske tolpe si popolnoma podrejajo dele Švedske in ustrahujejo trgovce, policiste in ostalo prebivalstvo

Foto: epa

V švedskem predmestju Stockholma je v roku nekaj ur prišlo do težav, po tem, ko je policija poskušala aretirati najstniškega člana razvpite tolpe, ki prekupčuje z drogami. Člani tolpe so v obrambo najstnika začeli metati motolovke na bližnja vozeča vozila, zažigati parkirana vozila, metati kamenje in ropati trgovine.  

Člani tolpe so se bojevali s policijo z namenom, da bi osvobodili 17-letnega Maikala Hassana, sina etiopskega migranta. Ko pa so v boju napredovali, je eden izmed policistov nameril pištolo v tolpo in zgrešil, medtem ko so drugi v znak opozorila ustrelili v zrak, z namenom, da bi prestrašili zamaskirane nasilneže.

Ponedeljkovi izgredi kot črna pika za migrantsko politiko odprtih vrat
Policija se je zaradi lastne varnosti postopoma umaknila in na pomoč poklicala muslimanskega verskega voditelja iz območne mošeje, naj protestnike pozove k umiku. Kljub njegovemu pozivu so se izgredi nadaljevali vse do jutranjih ur.

Ponedeljkovi nemiri v migrantskem getu Rinkeby predstavljajo veliko sramoto za švedsko vlado. Do njih je prišlo le dva dni po tem, ko je bil ameriški predsednik Donald Trump na Švedskem tarča posmeha, ker je na zborovanju na Floridi dejal: “Ste videli, kaj se je sinoči zgodilo na Švedskem? Kdo bi si mislil? Na Švedskem? Sprejeli so večje število prosilcev za azil in zdaj imajo težave, za katere niso vedeli, da so sploh mogoče.” 

Foto: epa

Mediji, švedska vlada in promigrantske organizacije so se posmehovale
Mediji so lažno poročali, da je Trump izjavil, da se je na Švedskem zgodil teroristični incident. V resnici pa se je v izjavi navezoval na poročilo, ki je bilo predvajano na Fox Newsu in je nakazovalo, kako je pritok priseljencev v zadnjih 20 letih negativno vplival na ohranjanje javnega reda in miru. Trumpovi komentarji so pri švedski vladi in promigrantskih skupinah spodbudili posmehovanje, kateremu se je pridružila tudi švedska kraljeva družina. Kralj Carl Gustaf je izpostavil, da je Trump s svojimi komentarji umazal ugled Švedske.

V zadnjih dveh letih prispelo kar 275 tisoč migrantov
Dejstvo je, da se Švedska nahaja med državami, ki so med najbolj liberalnimi v Evropi in je v zadnjih dvajsetih letih na široko odprla vrata za prosilce za azil ter ekonomske migrante. Od devetdesetih let jih je na Švedsko tako prispelo okrog 1,7 milijona, kar je posledično vplivalo na demografsko preoblikovanje države, ki je imela 10 milijonov prebivalcev. V zadnjih dveh letih se je država soočila z množičnimi migracijami in v državo sprejela kar 275 tisoč migrantov.

Foto: epa

Nedavni nemiri v Rinkebyju in poročila o tem, da se je okrog 300 v tujini rojenih Švedov pridružilo teroristični organizaciji Islamska država, zagotovo ne predstavlja nič pozitivnega za politiko odprtih vrat, ki je pod vedno večjim drobnogledom. Zaradi tovrstne politike ni čudno, da je nekoč delavska soseska Rinkeby zdaj v 90 odstotkih poseljena s tujimi prišleki. V soseski so ostali le redki Švedi, saj večinska populacija somalijskega porekla, podobno kot v somalijskem glavnem mestu, povzroča vale nasilja in strahu. Najstnik Maikal Hassan, čigar aretacija je bila povod za izgrede, je bil član tolpe v Rinkebyju, ki ima pod nadzorom največji del območnega prekupčevanja z drogami.

Prebivalci soseske živijo v nenehnem strahu
Hassana so prvič navedli v policijskem poročilu, ko je bil star le 10 let. Ko je dopolnil 15 let, pa se je znašel v mladinskem priporu zaradi osmih napadov, ropa in vloma. Njegovega brata so lani ustrelili zaradi spora med tolpama. Eden izmed prebivalcev Anton je povedal, da ti ljudje več kot očitno ne želijo živeti normalnega evropskega življenja. “To je džungla. Nikoli ne grem zvečer ven in nikoli nimam pri sebi večje količine denarja, ker je to preveč nevarno.”

Foto: epa

Eden izmed novinarjev Daily Maila, ki je ta teden obiskal Rinkeby, pa je povedal, da se mu je na podzemni železniški postaji približalo ducat mladih tujih moških, ki so mu poskušali prodati trde droge, čeprav so bile policijske patrulje le 90 metrov stran. “Ko sem jih ignoriral, so se obrnili. Ko sem se napotil proti trgovinam, pa sem opazil, da so številne opremljene z arabsko pisavo, restavracije pa ponujajo specialitete iz Afrike in Bližnjega vzhoda.”

V trgovinah jemljejo stvari brez plačila
Tukajšnje tolpe vladajo na podlagi strahu, trgovce pa celo opozarjajo, da jih bodo oropali, če jim ne bodo izročili del dobička. Številni trgovci menijo, da nimajo nobene izbire, kot da ubogajo. “Mladi vsak dan vstopijo v mojo trgovino in grozijo meni in mojem osebju,” je povedal 44-letni Afganistanec Nouri, ki so mu leta 1998 odobrili azil in vodi trgovino s čevlji. “Oni samo vstopijo v trgovino, v roke vzamejo par dragih čevljev in preprosto izginejo iz trgovine. Tukaj ne obstaja nič, kar bi lahko naredil glede tega. Če jih bom prijavil policiji, bodo zažgali trgovino.” Dodal je, da se na vogalu trgovine vsak večer nahaja od 40 do 50 huliganov.

Foto: epa

Eden izmed policistov, ki je pristojen za to območje, Hanif Azizi, in je bil navzoč v ponedeljkovih nemirih, je svojim sodelavcem dejal: “Mogoče je imel Trump vendarle prav.” Azizi je priznal, da je – ne glede na trditve švedske vlade – dejstvo, da so številna območja pod velikim nadzorom tujih kriminalnih tolp. “Oni se posmehujejo naši družbi, ker lahko delajo vse, kar jim srce poželi. Ti ljudje ne mislijo, da so del švedske družbe, saj bolj poslušajo imame v mošejah kot pa nas. Ti kriminalci imajo vse pod nadzorom.”

Po prepričanju Azizija so švedska sodišča preveč popustljiva do zločincev. Dodal je, da je verjetnejše, da bodo tisti, ki pomagajo policiji, kaznovani, kot pa, da bi bili pohvaljeni zaradi svojega prispevka. “Dobri ljudje odhajajo iz problematičnih območij,” pri čemer je poudaril, da migrantske tolpe nadzirajo številne predele Stockholma. V nedavnem poročilu je policija priznala, da obstaja kar 53 predelov, v katerih ni priporočeno zadrževanje, kar velja tudi za policijske patrulje. Podobne demografske spremembe so se zaradi migracij zgodile tudi v predmestjih ostalih švedskih mest, kjer napetost nenehno narašča.

N. Ž.

 • Lord H.

  Getom se odklopi voda in elektrika ter se jih pričaka z vojsko. Sledi deportacija v njihove islamske vukojebije ali pa plan B z imenom “Srebrenica”.

  • Novakec1

   Po €U direktivi jih bodo deportiral v vstopno državo €U, ve se katera je to.

   • Lord H.

    Grčija ali Italija … ne, deportirali jih bodo kar v njihove domovine, pa ne z letali, pač pa zaporniškimi ladjami.

    • Novakec1

     Mokre sanje, to bo slolandija.

     • Lord H.

      Kam so Nemci včeraj poskušali deportirati Afganistance?

    • učko

     Kako boš ti z ladjo prispel v Afganistan !!???

     • Lord H.

      Sirija, Nigerija, Pakistan, Somalija ipd., od koder jih je večina, so dostopni po morju.

     • pajot

      saj ni treba glih v Afganistan. Zapelješ jih do bermudskega trikotnika.In evo end of story.

     • Yety

      In pol se bodo pojavli na Bledu. Bolše je Filadelfija. Tam so delali neke eksperimente.

     • AlojzZ

      Oh! verjetno bodo ladjo afganistanci torpedirali!

  • RATATA

   Samo izredne razmere se razglasi.

  • AlojzZ

   Problem je zanimiv, saj ni zadosti vojakov pa še ti so manj vešči kalašnikova kot izkušeni islamisti.

 • Lord H.

  ‘Trump was RIGHT!’ Inside the Stockholm suburbs where cars are torched, drugs sold openly and fire engines must be bulletproof

  Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-4251958/Perhaps-Trump-right-Swedes-immigrant-problem-real.html#ixzz4Zlos1JvG

 • Unikatna

  Bomo videli kako dolgo se še bodo posmehovali in zanikali realnost – politiki in njihov kralj!

  • Caetano

   To res ne gre več tako naprej, te politike v Evropi, ki takšno svinjarijo zagovarjajo je treba zamenjati, ene tudi postaviti pred sodišča. Tudi glede papeža ne vem, če bo šlo tako naprej ali ne bi bilo bolje, če bi imeli narodno pravoslavno cerkev ali kaj podobnega.

   • Anonimni_Profesor

    A boš ti novi škof? Jaz sem deistični mentor pa mi ravno ne pristoji?

    • yetibanned

     Fpraš Močnika…

     • Anonimni_Profesor

      Doktorja marksizma sprašuješ ti in tebi podobni.

    • Caetano

     Ha, ha. Če mi žena umre in bom vdovec pol mogoče.

 • pajot

  Mogoče bo Carl Gustaf spremenil mnenje,ko bo ta golazen potrkala na njegova vrata.

  • učko

   Za tega trapastga Gustelna je itak že prepozno !!!!

 • Lord H.

  Uredništvo, dajte se izogibat uporabi naslednjih besed v naslovih; nezaslišano, šokantno ipd.

  • AlojzZ

   Na na sploh, ne poročajte negativno o migrantih!

   • Peter

    To ni isto, daleč od tega. Tudi meni gredo na živce ti njihovi rumeni naslovi, no.

    • Lord H.

     Danes sem našel na naslovnici naslednje besede v naslovih: grozljvo, nezaslišano, šokantno

  • Caetano

   Mogoče to malo drami publiko, ki je pod vplivom uspavalne droge iz mainstreama?!

  • indijanka

   Se pridružujem mnenju. Navsezadnje vse te besede opredeljujo nekaj izjemnega, enkratne dogodke, po vsebini sodeč gre pa za švedsko vsakdanjost.

   • Ruggedplant

    Je zate švedska vsakdanjost nekaj normalnega? Vsi zgoraj navedeni pridevniki so povsem na mestu za vse tiste, ki še nismo izgubili občutka za prav in narobe. Kdor pa se je konformno navadil na nove definicije “normalnosti”, pa jo (morda nevede) sam tudi ustvarja.

    • indijanka

     Je tvoj komentar sestavljen iz vprašanj ali trditev. Švedska vsakdanjost zame ni normalna. Pa obrniva tvojo tezo, podpiranje šokantnosti uspava ljudi in ko bo mera polna ne bo več besed, ki bi to lahko opisale, da bi ljudje zaznali to spremembo.

     • Ruggedplant

      Kjer je na koncu povedi vprašaj, je vprašanje, kjer pika, pa trditev. Ne govorim o nikakršnem “podpiranju šokantnosti” v smislu “če je ni, pa jo ustvarimo”, ampak zgolj o poročanju brez dlake na jeziku – če je zadeva šokantna ali grozljiva, je novinarjeva dolžnost, da to tudi zapiše. Če to izpusti, potem dobimo mainstream medijski zmazek pri katerih nasilna islamizacija zahoda ni nič “šokantnega”, ampak povsem normalno dejstvo s katerim se moramo čim prej spijazniti, razen seveda če smo “histerični podpihovalci sovraštva”.

      Mera je v praksi ŽE polna in dlje kot se bomo izogibali takih naslovov, dlje bodo ovce mislile, da še nismo v tej točki.

  • Ruggedplant

   Ne razumem kaj želiš s tem doseči? Je bila doslej kdaj uporaba omenjenih pridevnikov glede na realno situacijo pretirana? Če ja, navedi konkretno temo in naslov, da še jaz vidim kako izgleda svet skozi rožnata očala pravljičarstva.

  • samotoje

   A te strese ob takem neustreznem besedju? Šok? Predlagam blage izraze kot: rahlo grozljivo, malce nezaslišano, blago šokantno, komajda nezaslišano itd. Bolje? No, vidiš, kako malo je treba.

 • antimur

  Takšne vesti bi morali s priporočeno pošto pošiljti velenjskemu županu Kontiču in črnomaljski Stepanovićki.
  PS..:Kar se pa integracije in asimilacije teh primitivnih okupatorskih muslimanov tiče, je čisto zavajanje evropejcev, kajti ta zaostala drhal je po civilizaciji par stoletij za nami.

 • centurion

  Za te primere reševati obstaja člen zakona in sicer
  MG 42 57×7.9mm oziroma čezatlantska novela člena, MG 42 51×7.62 nato.
  Uporaba omenjenega člena uspešno zatre in razredči tolpe in
  posameznikom vzame voljo po tovrstnih neumnostih.
  Deluje kurativno, uporabiti bi ga bilo potrebno pa preventivno….

  • Yety

   Ti si ziher služo v JLA kao padobranac z STG44

   • centurion

    Misliš z njegovim ruskim copy-paste?

    • Yety

     Pojma nimaš. Poglej, kak iščeš. kam si ftakno šaržer ot krepela, kero leži levo polek tebe na podi… :-)

     http://www.ednevnik.si/uploads/m/mehanikaleban/200870.jpg

     • centurion

      AK 47 je kramp vojne industrije. Posledično pa M 70, M 70A,
      M 70B, M 70AB…

     • Yety
     • centurion

      Pa pravim ti, da je to več ali manj istri qurac, le
      modificiran in spremenjen (zgrešen) kaliber.( 39×7.62)

     • Yety

      Te pa ti slabo poznaš zadevo. Poglej si enkrat rastavlen STG 44, pa pol AK 47. Ni razlika sam v kalibru. Ja, repetira pa se isto z pomočjo povratnega tlaka plina na bat. Lukna je bla zvrtana sredi cevi in ko je metek biu tik predno zapusti cev, je po toti lukni plin prišo do bata, keri je preko vzvoda repetiro. “Naši” stručnjaki so meli STG 44 v posesti od konca vojne 45, pa bi lahko nardili kopijo. E, niso jo! Čakali so na trenutek, keri se jim je ponudo sredi šesdesetih let, ko so graničari zajeli dva Albanca na meji, kera sta mela toto AK47. Odnesli so jo v Zavode CZ in probali prekopirat. To je bla fkradena “licenca” in grato je M70. Samo je biu bolši od AK47, ker je blo jeklo iz železarne Ravne na Koroškem, fčasih imenovano Guštajn…

     • centurion

      Beri počasi in po slovensko.
      MODIFICIRAN model IN spremenjen kaliber….
      Pri StG44 (MG44) je bila novost ravno komora povratnih plinov
      in bat, ki potiska zaklep v zadnji položaj.
      Rusi pa potem izum dodelali, kljub vsemu naredili KRAMP.
      7,62 je pretežko zrno za jurišno puško in ima veliko kadenco že na
      100m, popravek merka pa na 200m.
      Jurišna puška ne rabi od 50 do 150 m nobenih popravkov merkov.
      Zato Rusi po 70 letih prehajajo na kaliber 5.45mm….

     • Yety

      Lej. že naziv – jurišna puška ti pove, da to sploh ni važno. Ko se dereš…na juriš… in polek pokaš taj, kam pač pride, si nea merkof nastavlaš, pa misliš na kadenco. Važna je municija, kero najdeš fsepofsot na zemelski obli in to je 7,62 x 39. STG je nuco 7,92 za pištole.

  • ney

   Samo dodam, da se poleg orožja uporablja še IQ. ;)

   • Novakec1

    Proti kameltrajbarjem ti IQ nič ne pomaga

 • učko

  A je sploh kakšna razlika med švedskimi levakarji in slovensko-čefurskimi levakarji? Sam prašam … .

  • Lord H.

   Oboji so za družbo koristni kot bubonska kuga.

 • Bastian

  Musličem smo sedaj mi prvorazredni sovražniki, ko nas hipotetično ne bo več bodo sovražniki sami sebi.Potolkli se bodo do zadnjega.In na zemlji bo nastal blažen mir.
  Islam je premeten in na svojo stran novači vse ki se jim ne da delati, kriminalce,posiljevalce…itd.Sprotno popravljanje Korana jim ni problematično.Samo še čakam da naši levaki popadajo na glavo klanjajoč se njihovemu idolu.Veliki srbin Janković ima v tem že prednost.

 • lauraas

  Evo kakšen dober in zanesljiv recept je skup držanje, še policija je pri tem nemočna.

 • Caetano

  Ponekod v Evropi torej postaja situacija že podobna scenam, ki jih poznamo iz BV in Afrike. Npr. v Kongu islamisti spet požigajo cerkve.

  http://www.christiantoday.com/article/islamist.extremists.attack.churches.terrorise.nuns.in.bid.to.sabotage.churchs.peace.mission.in.the.congo/105011.htm

  Treba se bo organizirat za samoobrambo. Tudi pri nas prav kmalu, če bo šlo tako naprej.

  • Kekec.Mali

   Se mormo skupi zbrat pa branit naše ženske in punce.

  • Nata

   Pišuka no, kaj so naši morda res že zamudili ? Nobenega več ne potrebujemo. Ne iz Afrike in tudi iz bivše Juge ne !!

  • šmentanamuha

   Ne morm odpret te povezave.

 • pajot

  Kralj Carl Gustaf je izpostavil, da je Trump s svojimi komentarji umazal ugled Švedske.

  Carl,Carhttp://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/sweden/8114740/Swedes-in-shock-at-King-Carl-Gustaf-sex-scandal.htmll.. .da nisi ti bolj umazal ugled Švedske s svojimi orgijami

  • Nata

   Bolj umazana kot je, že ne more biti !!

 • Jožef

  Tudi pri nas v Sloveniji lahko tudi to pričakujemo. Naši ateisti an antikatoličani imajo že dolgo usmerjena kopja proti katoličanom. Zato ni čudno, da se levičarji vneto trudijo za zaščito migrantov. Predvsem prednjačijo ženske, katerim prav islam prinaša pravo suženjstvo. Morali se bomo vsi skupaj začeti zavedati, da so migranti v resnici okupatoji, ki brez orožja prevzemajo vse države zahodnega sveta. Vsi imajo namreč motiv širjenja islama in uničevanje nevernikov , to pa niso samo kristjani. Enako velja tudi za ateiste, komuniste in vse ostale …iste. Tudi lgbt ne prinaša islam kaj dobrega, v naboljšem primeru odrezana glava ali padec iz stolpnice. Nehajmo se medsebojno obkladati z drekom in pozabiti na medsebojne spore. V slogi je moč. Ker vsi vemo, kaj nam prinašajo alahovi vojščaki, bomo morali za okope in braniti svojo ožjo in širšo domovino. Za vzgled si moramo vzeti Madžare in države Višegrajske skupine. Tudu Trumpi bi se bilo dobro nehati posmehovat.

  • AlojzZ

   lgbt je odigrala svojo vlogo, je eden of tvorcev novega življenja, ki ne prinaša dovolj otrok. Ostalo je samo vprašanje časa, kdaj bodo islamisti večinski prebivalci v Evropi.

 • janez zorman

  Na Švedskem nič novega, bi človek rekel; vse po starem. Donald laže, objavljajo naša režimska trobila.

 • Brutus

  Ja, se bo treba organizirat in te kameltrajberske divjake naučiti reda na njihov način. Ne pomaga drugo pa če si to še tako želimo. Me prav čudi, da se še niso pojavili novi ”SA” odredi. Ko se bodo, bodo zagotovo imeli ogromno podporo pri ljudeh.

  • Franc Šink

   Bodo bodo in to kmalu.

 • RATATA

  Policist pristojen za območje Hafif Azizi – Sverige?
  KotuSlo

 • Antonius

  Ko bo Evropo v bližnji prihodnosti, osvojila dodana vrednost uvoženih šeriatarjev, bo Evropa sestopila nazaj v zgodnji srednji vek.

  Na žalost! Prej, ko se bo v Evropi prebudil speči nacionalizem, več bo možnosti, da se Evropa izogne potovanju v zgodnji srednji vek.

  • if

   Povedano drugače, “šeriatskemu časovnemu stroju se EU lahko izogne, če bo instalirala osveščene politike, ki jih lahko umesti le osveščeno volilno telo ali ulica osveščenega volilnega telesa”.

 • Peter

  Kako pa kaj napreduje gradnja za Unionom, no?

  • Franc Novak 1979

   To niti ni tak problem, kot bo nastal, ko bo gradnja končana. Tovarna alkoholnih pijač pa NE SME biti v bližini džamije. In se bojo naši politiki usrali in podrli pivovarno Union, ki je tam že več kot 100 let.

  • rubec

   V sloveniji bo islam prijazen do ljudi. Res da se bomo morali tudi mi pričeti sklanjat vendar bodo nam dovolili da to lahko počnemo s flašo pira v roki. Sam kaj to nuca če bo pa pol pir ena sama pena.

 • Lisjak

  Včeraj na paradi v New Orleansu je neki šleparist z tovornjakom kosil po množici ljudi,pri tem pa je bilo 28 ranjenih več 10 pa težko.Številka ranjenih še ni dokončna,baje bi naj bil pijan.

 • Olga

  Babjo kvoto od vlade nagnati! Rabijo enega odločnega in resnicoljubnega Trumpa!

 • Krtača17

  Ko bojo imeli naši politiki kaj jajc in bojo povedali nekaj vsaj približno podobnega temule, potem pa mogoče bo nastal red:https://youtu.be/c0eGaKCgW-M

 • VERZIFIKATOR

  Enver Abdul Svensson

  ŠE POMNITE ŠVEDE?

  Nekoč, ni toliko še let,
  imeli tudi mi smo Švede,
  ni bil to izraz za zglede,
  bil drugačen je še svet.

  V slengu je imelo švedsko
  prav specifičen pomen,
  bil besede čuden zven
  za razmerje je sosedsko.

  Da so Švedi iz importa,
  je takoj postalo vidno,
  rabljen bil izraz solidno,
  švedska dobro znana sorta.

  Kot politično korekten
  danes ni izraz občuten,
  zdel celo bi se priskuten,
  češ da ni povsem perfekten.

  Naj ne rabi se direktno,
  kmalu bodo nas svarili,
  ker posledice čutili
  bomo vsi prav nekorektno.

  Švedstvo ker problem postaja,
  treba strogo bo paziti,
  koga s Švedom nasloviti,
  sicer kje izbruhne vstaja.

  Naj za Švede skandinavske
  se beseda uporablja
  takšna, ki se ne zlorablja,
  misli pravijo hinavske.

  Se po novem ne bo smelo
  Švedov več imenovati,
  novo jim ime skovati
  dušnih bo skrbnikov delo.

  Samo tisti bodo Švedi,
  ki prišli so od drugod,
  skandinavski stari rod
  pa bo životaril v bedi.

  Vendar bo s strani večine
  vsaj usmiljenja deležen,
  bo v ustavi zabeležen,
  v členu: Narodne manjšine.

 • Poštenje velja

  Ko se opice in musliči namnožijo je gotovo!

  • Franc Šink

   Opice izumirajo. Za musliče imaš pa prav.

 • Make SLO great again

  Dnevna molitev. Sveti oče v nebesih, daj bi se levičarji izselili, dobijo enosmerno karto in hišo zastonj. Da bi se jih odselilo vsaj 100%. Amen. Sedaj pa nazaj k temi. Pač, tako to je, levičarji na švedenistanu so to hoteli, so pač samomorilski narod, kaj čmo. Verjetno to počnejo zato, ker jih to vzburja. Pa naj jih, amapak svojih idej naj ne dajejo našim politikom, ker se naši politiki radi zgledujejo po drugih, v resnici se pa ve, da to počnejo samo takrat ko iščejo izgovore.

 • dob

  Nekega lepega dne, si bodo omislili svojo banko, ki jim jo bodo Švedi dokapitalizirali in napolnili vsakokrat, ko bo banka brez denarja. Oni bodo samo denar iz nje jemali, tako kot se jim bo delo in tako dolgo kot se jim bo zdelo, ker je to njihova pravica. In bodo odšli z njim v žepu. Vrnili se bodo ponj na banko in prepričevali državljane, da banka mora obstajati in da jo je treba vsakokrat znova dokapitalizirati, če ne, država ne more delovati.

 • bojan

  Za veselico se plača … prav jim je

 • herman

  Sodeč po vaših debatah bomo spet dobili vaške straže, ki bodo v imenu edinega pravega (vašega) boga pobijale drugače verujoče.

  • Olga

   ??????? Kdo komu grozi? Kdo koga pobija?

  • slosin

   Dej mal preber, zakaj so nastale vaške straže in kdo je začel krvavi ples leta 41 in kdo je začel pobijati drugače verujoče……

  • tramal

   Spet si jim ušel iz umobolnice .Skrij se v gošo tako kot partizani ,pa te ne bo nobeden našel.

   • Nata

    Kolikokrat se ob besedi – goša, spomnim na besede moje stare mame, pri kateri sem živela !!
    ” Tam so dobro preštudirali, kako nas bodo okoli prenašali ” !

  • rubec

   Še en bedak tukaj. Se fukate med sabo al kaj da vas je toliko?

  • Igor Kavalar

   J* ideologijo in kako se enote imenujejo. Zaradi mene so lahko vsi pink beretke.

   Ko vrag odnese šalo (oblast ne ščiti ljudi in jih ogroža z masovnimi migracijami) se bodo moral vsi, ki bodo želeli preživeti ali umreti svobodni oborožiti.

  • samotoje

   Tako je. Tebe bomo postavili za prvega ogleduha, da boš opozarjal na mohamedansko nevarnost.

 • Olga

  Ko bo Švedom zmanjkalo prostora za življenje, bodo poklicali Trumpa?

 • Vrhovni sodnik

  Čez 3 mesce bodo pa NATO prosil, da jih reši.

 • Goran Fatovic

  Ta teden gremo s prijatli na lov na plizavce v LJ.Vič-center-Trnovo

 • radames

  So slovenski politični begunci po 2. vojni počenjali kaj podobnega? V avstrijskih begunskih taboriščih in potem v Argentini, USA, Avstraliji so bili za vzor. V Argentini so presegli celo Slovence v matici.

  • Nada

   Je bilo po radiu, ko je eden od teh slovenskih beguncev pripovedoval, kako so Slovenci že takoj v Avstriji, v tistih prvih najbolj nemogočih razmerah, organizirali skrbsto in celo šolo, izobraževanje za otroke, ki so bili z njimi, pazili na higieno in vse drugo, kar predstavlja kulturnega in civiliziranega človeka.

  • samotoje

   Take primerjave sploh niso mogoče.

 • Franc Bizjak

  Švedi so končno dobili tisto kar so dolgo prosili. Zdaj lahko prosijo naprej, da jih bodo Musliči začeli metati iz streh in sekat glave.

  • Novakec1

   Jih zebe tam gori pa si malo zakurjo, za gorivo pa avti, trgovine itd.

 • Tomaž

  A ste s kaksno ekstremisticno desnicarsko stranko na svedskem povezani SDS, da tako
  Zadnji v sluzbi resnice
  Histericne orispevke o svedski katastrofi objavljate, tega nobeni svetovni mediji ne objavljajo, razen vaska nova24..
  Kaj pa slo poslovne katastrofe sdh. Dutb,cimos in podobno, o teh temah pa sds in nova24 bolj malo.
  A res cisto nic ne obvladate. Samo borbene teme in zastrasevanje ljudi, seveda mesija John vedno pripravljen v ozadju. To je to.

  • renee

   Nsprotna stran je brez jajc!

  • Novakec1

   Imajo samo enega sposobnega, Anžeta, pa ne Kopija.

  • rubec

   Saj res. Nova tudi nič ne piše da je barbi Šimetu ena kurba ukradel čoln v Zadru. Johna boš pa ti še molil da pride ker ko ti bo čifur posilil kozo v štali ne bo nobenega veterinarja na spregled. Bučman.

  • šmentanamuha

   Bodi vesel, da vsaj en medij prikazuje pravo resnico o muslimanskih migrantih z BV in Afrike. Tudi o protestih proti tem migrantom 2015/2016 na Poljskem ni nihče pri nas poročal:
   https://www.youtube.com/watch?v=hwbklh6UgOg
   https://www.youtube.com/watch?v=pDHvwz0jRuw
   https://www.youtube.com/watch?v=O0ZDyl3xMl8
   https://www.youtube.com/watch?v=qco51zahONg&t=165s
   Tudi o zaklanem policaju v Brežicah verjetno nisi ničesar slišal. Če nam režimski mediji ne prikazujejo teh nadvse zaskrbljujočih dogodkov, to še ne pomeni, da se niso zgodili. In ti misliš čakati do kdaj?

   • Tomaž

    Seveda se strinjam da je EU Evropa, amoak sirjenje oanike hiszerije ni pnoben nacin resevsnja, niva24 pa ni DZ. tam maj lenuhi in bleferji vsehh strank izvajajo politiko. Pa moras biti inteligenten, razgledan. Komunikacijsko nr omejen. Kot 90% clanov DZ
    Poslano iz mojega pametnega telefona Sony Xperia™

    —- Oseba Disqus je zapisala —-

    • Ruggedplant

     Boš malo obrazložil kaj v tem članku je zate histerija ali to presega tvoj propagandni domet, mesečnik?

     • Tomaž

      Si prebec primitoluven,oteorodz A si gasilec ali moris
      Odklop se. Ket di tezek zakompleksanc.

      Poslano iz mojega pametnega telefona Sony Xperia™

      —- Oseba Disqus je zapisala —-

     • Ruggedplant

      Boš podkrepil svoj “odkompleksan” stav s tem, da javno objaviš svoj naslov, da ga posredujem raznoraznim “človekoljubnim” free borders organizacijam za brezplačno nastanitev in spolno uporabo vseh v tistem trenutku prisotnih živih bitij?

      Se mi je zdelo. Drugič mlati raje s svojim penisom po koprivah, dogovorjeno?

     • Tomaž

      Portal je za pisanje, ne za zdravljenje nolnikob

      Poslano iz mojega pametnega telefona Sony Xperia™

      —- Oseba Disqus je zapisala —-

  • Ruggedplant

   Pa si se kdaj vprašal zakaj o teh stvareh ne poročajo svetovni mediji, kljub temu, da gre za dokazljiva dejstva, preverljive številke glede katerih ni nikakšrne ideološke diskusije, če te že pričevanja domačinov ne ganejo? Glede na tvoje pisanje nisi seznanjen niti z dogodki v Sloveniji in podrejenosti avtohtonih, kaj šele, da bi lahko objektivno ocenjeval tujino. Nisem vedel, da internet vleče tudi pod kamne.

   • Tomaž

    A imas tezave s clansko izkaznico, imas nalogo, da scuvas histerijo.

    Poslano iz mojega pametnega telefona Sony Xperia™

    —- Oseba Disqus je zapisala —-

 • renee

  O ,kako se imajo lepo tam gori na Švedskem.

 • Novakec1

  Butalski karneval po švedsko

 • garfi

  liberalnost je psihična bolezen

  • Novakec1

   Demokracija pa hujš kot rak ali aids.

   • garfi

    nimamo boljšega in ne deluje, ker je prišel neumen folk na svet
    samo uživat

    • Novakec1

     V bivši Yugi smo užival in tudi delal, ne za pretegnt, glih prov.

     • garfi

      zagovarjaš zločinsko diktaturo, ki je vsem doživljenjsko znižala
      življenjski standard najmanj na polovico

     • Novakec1

      Zadnjih 27 let pa res.

     • garfi

      na 50 podlage

     • Novakec1

      Si kot bik ki trza na rdečo. Najbolje da si omisliš barvni filter ki izloči rdečo barvo.

     • garfi

      ti si pa seveda levuhar ki trza na denar Slovencev
      VRNITE UKRADENE MILIJARDE !!!

     • Novakec1

      Sem sredinec ki ti ga kažem

     • garfi

      ti si pa seveda levuhar ki trza na denar Slovencev
      VRNITE UKRADENE MILIJARDE !!!

     • Novakec1

      Desnakarski populist.

     • garfi

      levuharski fašist

 • sale

  Brez veze

 • sale

  A slike so simbolične

 • Unikatna
 • Dragan Krstič

  Ste prebrali intervju s Cerarjem v Bildt im Sonntag? Zglede, da je Cerarju postalo jasno kam pelje priseljevanje muslimanske necivilizacije v Evropo.

 • Dragan Krstič

  Prepričan sem, da bo najkasneje v 10 do 15 letih v Evropi prišlo do strahovitih vojn med staroselci in priseljenimi muslimani. Kdor bo zmagal bo totalno uničil nasprotnika, vendar se bojim, da to ne bo zmaga civilizacije, kajti trojanski konj je v naših mestih. Boj bo takorekoč na nož, gorela bodo mesta, nihče ne bo izvzet iz bojev, tudi ženske se bodo borile za obstoj. Čimprej moramo uvesti 5 mesečno obvezno služenje vojaškega roka, ker bo to mladini še zelo koristilo. Sploh se pa čudim kako je mladež nezainteresirana glede tega priseljevanja. Upiramo in opozarjamo stari, mladi, ki danes na sprehod z vozički vozijo svoj naraščaj se ne zavedajo, da bodo prav oni tisti, ki bodo morali družino in narod braniti pred nasilno necivilizacijo.

  • Ruggedplant

   Še huje je – prav mladi so (ne le pri nas) daleč najbolj goreči podporniki migracijske invazije. Evropa, Bog se te usmili…

 • Gretta Garbo

  Naslovna slika ni iz Svedske, pac pa prikazuje Spansko enklavo v severni Avriki CEUTO http://www.thetimes.co.uk/edition/world/850-migrants-break-through-spains-african-frontier-g06qq9smw

  • Ruggedplant

   In kaj konkretno to spremeni? No razen za nepismene, tistim so pač slike edina orientacija v življenju.

 • Jana Belšak
 • D&G

  Sprejmeš jih po tem ti delajo sranje… in integracija haha saj oni se ne želijo integrirat … če jih želiš v kaj drugega prepričat si mrtev. Bolje da jim ne odpiraš vrat in to je to.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!