Ni za občutljive: Ko se človek zbudi s simptomi gripe in nato ugotovi, da ima redek sindrom

Foto: YouTube

Moški, ki se je nekega dne zbudil z vnetim in bolečim grlom, je bil prepričan, da gre za običajne simptome gripe, ko pa so njegove oči postale vedno bolj solzne in rdeče ter so se pojavili rdeči madeži, je postala zaskrbljena tudi njegova zaročenka in ga pozvala, naj poišče medicinsko pomoč.

Kevin Mannion nasvetov ni upošteval, ko pa ga je njegova partnerica poljubila navsezgodaj zjutraj, je opazila, da so se mu oči in usta popolnoma zaprli, pojavili pa so se večji madeži, zaradi česar ga je nemudoma odpeljala v bolnišnico, kjer so mu diagnosticirali zelo redek Stevens-Johnsonov sindrom.

Foto: YouTube

Zaročenka je bila prepričana, da bo umrl
Mannionova zaročenka Tanya Jackson, ki ima z njim dva otroka, stara šest in tri leta, je povedala, da bi ji ob pogledu nanj skoraj počilo srce, prav tako je povedala, da si nikoli ni mislila, da se lahko iz bolečega grla razvije nekaj takšnega. Njen zaročenec se je namreč pred prihodom v bolnišnico močno tresel, nenadzorovano znojil, začel halucinirati, telo so mu prekrili mehurji in madeži, veke pa so bile tako otekle, da so izgledale kot ustnice. “Njegova usta so bila tako zatečena in prikrita z ognojki, da sem mislila, da bo umrl.”

Foto: YouTube

Posledice so vidne še danes
Zdravnik je sprva mislil, da ima Mannion sepso, potem pa je specialist, kožni kirurg, ugotovil, da ima v resnici Stevens-Johnsonov sindrom. Po ugotovljeni diagnozi se je v bolnici zdravil mesec dni, nato pa je za zdravljenje potreboval še dodatni mesec mirovanja, preden se je lahko odpravil v službo. Po navedbah Daily Maila ima Mannion kljub dvomesečnem zdravljenju posledice v obliki kašlja in brazgotin.

N. Ž.

 • Demonkrat

  Pa to lahko zdravila povzročijo tudi

 • Bozz

  https://sl.wikipedia.org/wiki/Stevens-Johnsonov_sindrom

  “Vzroki

  Stevens-Johnsonov sindrom je motnja imunskega sistema.[4] Neustrezno imunsko reakcijo, ki vodi v Stevens-Johnsonov sindrom, lahko sprožijo določena zdravila in okužbe.[5] Nagnjenost k pojavu Stevens-Johnsonove sindroma je povezana tudi z genetskimi dejavniki.[6] V četrtini do polovici primerov ostane vzrok nepojasnjen.[6]

  Stevens-Johnsonov sindrom lahko povzročijo zdravila, kot so:[7]

  zdravila za zdravljenje putike, na primer alopurinol

  protibolečinska zdravila (paracetamol, ibuprofen, naproksen …)

  protimikrobna zdravila, na primer penicilin

  zdravila za zdravljenje krčev (antikonvulzivi) in duševnih bolezni (antipsihotiki)

  Lahko ga povzročijo tudi zdravljenje z obsevanjem ter infekcijske bolezni (herpes simpleks, pasovec, pljučnica, HIV, hepatitis …).[7]”

  Sedaj pa vprašanje vredno milijon dolarjev zakaj in kako zdravila to povzročijo?

  Že aristotel oz. eden od starih Grkov je rekel več kot 2000 let nazaj, da se vse bolezni začnejo v črevesju (črevesje oz. probiotična flora v črevesju predstavlja 85% imunskega sistema).

  Takole laično bom rekel, ko sem imel probleme s kandido albicans pred štirimi leti, ki je bakterija oz. fungi (plesen) črevesju, ki predstavlja okoli 15% črevesne flore, če se prav spomnim in živi v simbiozi v telesu oz. črevesju z ostalimi bakterijami, ki obenem zatirajo candido, da se ne rzmnoži preveč, sem imel podobne rdečkaste fleke po telesu kot ta moški na sliki, ki so nastali zaradi tega, ker se mi je podrlo bakterijsko ravnovesje v črevesju, da ne omenjam neznosnih bolečin v predelu trebuha in črevesja (kot bi me kdo z nožem rezal in zabadal) Candida se je razbohotila prek vseh meja, in ker imamo danes vsi zaradi razno raznih dejavnikov še leaky gut (prepustno črevo), ki omogoči, da candida skozi mikroskopske luknjice v črevesju prodre iz črevesja in se razmnoži po vsem telesu, se potem ti toksini, ki jih izloča candida (jih je preko 300), zaradi preobremenjenosti jeter začnejo nalagati v kožo in posledično je obremenjen in oslabljen ves imunski sistem. In eden od teh toksinov se sploh ne da razgraditi in splakniti iz telesa, če ne ješ minerala, ki se mu reče molybdenum. Torej vedeti moraš v kateri hrani se nahaja (ječmen, črni fižol, leča, itd.). Hrana je zdravilo.

  Črevesje bakterije predstavljajo 85% našega imunskega sistema, in ko se podere ravnovesje zaradi razno raznih dejavnikov (alkohol, sladkor, sintetični antibiotiki, ki pobijejo tudi probiotične bakterije v črevesju, ne samo slabih, težke kovine iz okolja, procesirana hrana in pesticidi v hrani, itd. itd. itd.), se pojavijo razno razne bolezni.

  Mimogrede, Candida albicans je plesen, ki naša trupla razgradi po naši smrti.

  Bi še napisal, da sem zavrnil zdravniško zdravljenje (razno razne invazivne posege kot je kolonoskopija,…), in sem se pozdravil kar sam (z veliko pomočjo interneta, kjer sem študiral informacije), pa mi itak ne bo nobeden verjel. Pa še doktorica se mi je takrat smejala, ko sem ji omenil, da bi vzrok lahko bila Candida in mi rekla, da se uradna medicina s Candido ne ukvarja (hmmmm…le zakaj ne? Skrivajo vzrok, da lahko zdravijo samo simptome, vzroka pa ne odpravijo?), kar me je seveda še bolj podžgalo, da sam študiram in se naučim sam sebe pozdraviti, brez farmacevtskih kemikalij škodljivih za črevesno floro. In uspelo mi je. Hvala Bogu.

  Samo tole kar ima pa ta moški na sliki, izgleda pa še dosti hujše.

  Ampak moje laično mnenje je, da se mu je podrlo črevesno ravnovesje (85% imunskega sistema) zaradi vzrokov, ki sem jih naštel, med katerimi so tudi zdravila, ki pobijejo našo probiotično črevesno floro.

  Seveda farmaciji bolniki, ki se znamo pozdraviti sami nismo všeč (nič profita za njih), zato me tako nobeden ne bo jemal resno kot ponavadi.

 • Morala

  Človeško telo je tako skrivnostno, da nikoli ne veš kdaj bo kakšna bolezen izbruhnila! Od genetike do napačnih diagnoz, obsevanja, zloraba zdravil in druge v okolju za zdravje škodljive snovi itd. vse vpliva na naše telo. Sindromov je že toliko, da jih že zdravniki težko diagnosticirajo, ker so si simptomi podobni! Zadnjič sem gledala oddajo-ženska je imela sindrom živega trupla.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!