Nikab prepovedala celo muslimanska država, kdaj bomo to storili v Sloveniji?!

Foto: epa

Večinsko muslimanska severnoafriška država Alžirija je zaposlenim v javnih uradih prepovedala nositi pokrivala nikab, ki prekrivajo površino obraza. Pri tem se sklicujejo na varnost in izboljšanje komunikacije. Le vprašanje je, zakaj tega še nismo prepovedali tudi v Sloveniji?!

Muslimansko večinska severnoafriška država Alžirija je uvedla prepoved pokrival nikab za uslužbenke v javnem sektorju. Pri tem so navedli varnostne razloge in željo po izboljšanju komunikacije. Predsednik vlade Ahmed Ouayhia je odločitev že posredoval ministrom in regionalnim guvernerjem, pojasnil pa je, da “morajo vsi javni uslužbenci spoštovati pravila in zahteve glede varnosti in komunikacije v svojih oddelkih”. Kot še poroča Daily Mail, je predsednik vlade še dodal, da morajo biti zaposleni prepoznavni, ko so na delovnem mestu. Ukrep je sicer vzbudil mešane odzive s strani javnosti, nekateri ga namreč pozdravljajo kot izredno naprednega, kritiki pa opozarjajo, da bi lahko šlo za kontroliranje žensk in tega, kaj naj oblečejo.

Alžirija močno razdeljena med zmerneže in radikalce
Država je sicer razdeljena med zmerneže in radikalne islamiste, odkar je leta 1992 zdrsnila v državljansko vojno in je vojaška vlada preprečila volitve, na katerih bi zmagala islamistična stranka. Tudi sicer večina alžirskih žensk ne nosi nikaba, kar je navada, uvožena iz bolj tradicionalnih islamskih držav, kot je Savdska Arabija. Ukrep bo verjetno naletel na velik odpor s strani salafistov, ki strogo sledijo savdski vahabitski verziji sunitskega islama in nasprotujejo zmernejši verziji sufističnega sunitskega islama, ki podobno kot v drugih severnoafriških državah dominira tudi v Alžiriji. V Alžiriji v zadnjem času sicer nimajo večjih težav, kljub temu pa v odročnih krajih posamezne oborožene džihadistične skupine nadaljujejo z napadi.

J. Ž.

 • Olga2345

  Nošenje šotora NI človekova pravica, ampak zloraba žensk v nasilni islamski ideologiji!

 • Van Der Waals

  MUSLIMANOV V EVROPI NE POTREBUJEMO!!!! NOT WECOME!!! FAKE REFUGEE!!!

 • Andrej

  Kaj imamo v Sloveniji v javnem sektorju tudi rjuharce?

 • Ivan Friderik Novak

  Pismouko teslo J.Ž., najprej se nauči, kaj je nikab.

  • KAPIBARA

   No pa povej….

 • upornik22

  niđže nočemo tukaj

 • Krtača 20

  Super! Zdaj vemo kje bojo naši desni srečni. Rezervirajmo jim čoln pa izkrcanje v Alžiriji. Nepovratna karta….

  • Republic Commando

   Kva si ti spet glasen , a boš danes končno kaj povedal iz novejše zgodovine , ali se boš spet usral??

  • Clemen J.

   raje spakiraj, ker tebi podobni boste kmalu begunci, kot ata nekoč.

 • PORK Amashina

  V Sloveniji je na źalost v javni upravi ministrstvih politikih kulturnikih podpornikov islamskega ekstremizma kolikor hočeš.Pogosto prav ti ekstremisti odločajo o vaših pravicah.Se potemtakem čudite da vam jih kršijo na vsakem koraku.Pa to sploh ni nekaj novega ampak ti podporniki obstajajo že vsaj dve desetletji.In se zgodi da tak izmeček ki zanimivo skupaj z Titom jugoslavijo propagira zraven islamsko bratovščino hejab in podobne zaostale ideje odloča pa taka spačena kreatura o izobrazbi tujke ki zavrača ekstremizem.In skupaj z drugimi prijatelji ekstremistične islamske bratovščine vvSloveniji po drugih resorjih vpliva tako da se pravice kršijo čisto na vseh področjih Sem priča temu kar sem zgoraj opisal ker se je dogajalo pri nas.

 • dare326

  Članke pišejo in komentirajo tisti, ki nikoli niso bili v Alžiriji in nimajo pojma kaj se tam dogaja.

  • xtc

   Tako kot ti.

   • dare326

    Bil v severni, zahodni in centralni Alžiriji, da ne boš preveč otresal.

    • KAPIBARA

     Za kaj nisi ostal tam… ??

     • dare326

      Neumnemu tudi sto pametnih ne more odgovoriti.

     • KAPIBARA

      In ti si pri vsej tej tvoji pameti še zmeraj…?

  • Clemen J.

   Potem nas pa razsvetli, zakaj so tam prepovedali nikab?!? Ali mogoče zaradi varnosti, kot bi ga mogli povsod?!?

   • dare326

    V Alg. imajo socialistično vlado s predsednikom Butefliko, ki noče nehati in ob vsakih volitvah reče, da ima še toliko za narediti, da ne more nehati. Islamska stranka, ki je v 90′ zmagala na enak način kot MB v Egiptu, tj z manipulacijami, je s terorizmom poizkusila priti do oblasti in to so bile prve obglavitve v modernem islamu. Zelo krvavo. Od takrat naprej je Alg policijska država, z mnogimi zapori po puščavi, ki so jih gradili Kitajci (slednji so pojedli vse pse, ki so jih uspeli poloviti). Islamisti so v preteklosti priseljeni Arabci, medtem ko so staroselci, Berberi, slabi verniki. Iz obalnih mest so islamisti pobegnili v gore Kabylije in na jug ob mejo z Malijem in Nigrom. Pridružili so se AlKaidi in se imenujejo Akim, oziroma AlKaida islamski Magreb. Sredstva so predvsem od šverca droge. Zaradi ISIS se spet krepi ekstremizem in s tem tudi prihaja nikab, ki ga prej ni bilo (razen v Kabylie m. in dolini M’Zab, kjer živi musli sekta). Policijo (v civilu) je tako strah, da se takoj grabijo za pišole in zaradi strahu so tudi prepovedali nikab v uradih. Ženske sicer ne delajo razen v velikih mestih ob obali. Ker je vlada zelo kooperativna z USA imajo pred njimi mir, sicer bi že zdavnaj doživeli usodo Libije, Sirije, Iraka, samih Titovih prijateljev. Islam se krepi zaradi nezaposlenosti med mladimi, ki migrirajo, najraje v F kjer imajo sorodnike. Dokler se Clintonova s Sorosem in prijatelji ne bo domislila nove vojne, toliko časa bo tam pogojno “mir”.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!