Nikjer več nismo varni: Otrok v vrtec prinesel bombo iz druge svetovne vojne

(Foto: iStock)

V nemškem mestu Darmstadt je danes prišlo do preplaha, zaradi katerega so izpraznili otroški vrtec. Eden izmed otrok je namreč na sprehodu v bližnjem gozdu izkopal bombo iz druge svetovne vojne in nevarno najdbo prinesel v vrtec.

Šlo je za zažigalno bombo, ki jo je malček izkopal v bližnjem gozdu, in se z njo vrnil v vrtec. Ko je vzgojiteljica na polici opazila “nenavaden predmet”, je nemudoma obvestila policijo in otroke odpeljala na igrišče, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Na kraj dogodka so nemudoma prispeli bombni tehniki in nevarno najdbo odstranili. Pregledali so tudi bližnji gozd, a drugih ostankov iz druge svetovne vojne niso našli.

Policija opozarja, da je več kot 70 let po koncu druge svetovne vojne po vsej Nemčiji ostalo še precej neeksplodiranih bomb. Te so kot posledica intenzivnega zavezniškega bombardiranja nacistične Nemčije zakopane po gozdovih, poljih in celo zasebnih vrtovih. Zato se večkrat zgodijo preplahi, kot je bil današnji. Največja tovrstna evakuacija je potekala decembra lani, ko so morali v mestu Augsburg evakuirati 54.000 ljudi.

J. F., STA

 • Morala

  Kje pa je bila varuška, da ni videla otroka kako izkopava? Cjoj…

 • Vince Blake

  Kako je pa mali lahko v vrtec prinesel letalsko bombo? To je pa nek super-malček. Domnevam, da je bila to letalska bomba, če je
  a.) bila zažigalna
  b.) bila zakopana

  Eh, sicer pa…..kaj pa otroci vedo kaj je to 100 kil.

 • cosmosjasnovidec

  Torej bomba ni bila nevarna najdba,če so jo tehniki celo odstanili.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!