Nizozemska policija obtožena podkupovanja časnikov, da ne bi objavljali podatkov o kriminalu muslimanskih migrantov

Foto: epa

Nizozemska policija je prikrivala statistične podatke o vpletenosti kriminalcev, ki so sicer prosilci za azil, da bi bili pri prikrivanju čim bolj uspešni, pa so poskušali podkupiti novinarje, da bi ignorirali to temo.

Nizozemska policija je priznala, da so skušali vplivati s podkupnino na najpomembnejši časnik v državi, naj ne pišejo zgodb o kriminalnih dejanjih, ki jih na Nizozemskem zakrivijo muslimanski migranti oziroma prosilci za azil. Hkrati so zanikali, da so želeli te informacije prikriti oziroma zamolčati, češ da so želeli le, da podatki ostanejo skrivnost, ker bi lahko bili “zavajajoči” za javnost. Ti podatki zatorej tudi še niso bili javno objavljeni. “Žal ta pristop daje ljudem vedeti, da je policija poskušala prezreti dejstva v povezavi z migrantskim kriminalom, kar pa ne drži,” je povedal izvršni direktor policije Erik Akerboom. O podkupovanju časnikov s strani nizozemske policije je sicer pisal De Telegraaf, ki jim je policija tudi “predlagala”, naj o kriminalnih dejanjih, v katere so vpleteni migranti, molčijo.

“Sprva je policija zanikala, da so zbrali sploh kakršne koli podatke v povezavi s kriminalnimi dejanji, ki jih zakrivijo ilegalni migranti,” je razkril časnik, nato pa so spremenili izjavo, naj ti podatki ostanejo pod nadzorom policije, kot predmet, ki je označen kot “tabu” tema. Časnik je sicer želel objaviti informacije o prekrških, ki jih na Nizozemskem zakrivijo migranti, predvsem o krajah. Policija pa je na to odgovorila, da če ne objavijo podatkov o udeležbi v kriminalnih dejanjih prosilcev za azil, bodo uredniki v zameno dobili druge novice o primerih žeparjev iz “varnih” držav, ki so jim bile prošnje za azil zavrnjene.

Podobno je kriminalna dejanja, ki ji povzročajo migranti, želela zamolčati tudi Švedska, le da so šli tam še dlje: sprejeli so, da policija v javnost ne sme dajati opisov oseb, ki so osumljeni kaznivih dejanj, in vključujejo raso ali narodnost, da ne bi bili označeni z oznako “rasist”.

Marjanca Scheicher

 • Goran Hvala

  Woooo…in zdej?

  • Orbit_NG

   dej mi državo nazaj.

   • Goran Hvala

    Cak bom pogledav v kater zep sm jo dal….dobis…

  • Nata

   Ja no. . . . .zakaj pa sprašuješ ? EU bi res končno morala stopiti skupaj ( ne narazen ) in v veliki meri omejitit to priseljevanje. Predvsem v Italiji .Posamezne države – sploh nekatere, ki cincajo –
   ne bodo dovolj ” močne “!

   • Goran Hvala

    Men pomenjo ostali prbivalci evrope glih tolk kot en african al pa azijc al pa nevem kdo…pac zivijo okrog mene…in zdej naj bi se kar k enim postavil…le zakaj…

    • Nata

     Ja, kaj pa bomo sedaj ? Gremo tudi mi ven ??

     • Goran Hvala

      Ja ne…a sm reku kej tazga natka.??..sicer lahko gres..jaz te ne bom zadrzeval…sej smo ja vsi svobodni..al v kaj me zelis prepricat?

     • Nata

      Ne, ne, ne želim prepričevat !!
      Vendar pa – v Evropi živimo mi ! Oni pa naj le gredo domov.
      Saj se nam ni treba nikamor postavljat. Smo že postavljeni tukaj, že stoletja.
      Tisto – gremo tudi mi ven – je bilo samo vprašanje. Kaj potem, kako naprej ?

     • Goran Hvala

      No le drzmo se evrope potem…brez manevriranja po celem svetu in tolmacenja ostalim kaj in kako…al to ne bo slo?..sej pravim do zadnje pike bi se strinjal s tabo in tebi podobnimi takoj ko spravis vse priseske iz revnih drzav(sicer bogatih z sirovinami)..ko bodo vsi doma bom pa tudi sam tulil kje in kako bo kdo…do takrat pa zal ne..

     • Nata

      Ja, marsikaj je res. Vendar izgleda je kar dosti ostalo za naslednje ” demokratične vlade “!

 • Nata

  Saj je jasno, da že dolgo prikrivajo ! Te težave niso mogle izbruhniti kar tako, čez noč. Že pred letom in pol so vsi skupaj lagali o beguncih. O težavah, ki pa so jih imeli z raznimi priseljencimi pa sploh ni bilo duha, ne sluha.
  Z Britanijo in Nemčijo na čelu !In ti migranti in priseljenci z državljanstvom držav v katerih živijo, bi radi sproducirali še kakšen brexit ???
  V Angliji je že bilo tako. Sem prepričana !!

 • Demonkrat

  Jah potem bi se začel odvijati klobčič in bi začeli odkrivati kdo je dejansko krivec za vojno na bližnjem vzhodu

 • stajerc5

  S tem clankom ste “nasim” novinarjim in policiji zajebali cel vikend!

 • Franc Šink

  Marjanca bore malo se spoznaš na Nizozemsko mentaliteto časnik Telegraf je pa navaden rumeni tisk.

 • Morala

  Saj je vseeno kakšen je ta medij ali rumen, moder, rdeč. Že to je jasen dokaz, če je policija sama priznala. Ali bi potem zaupali v takšno policijo? Ne! Kdo je dal policiji takšne ukaze? Sam politični vrh! Pokvarjeno!

 • tralala

  Zivim na Nizozemskem ze 5 let pa ekstemno redko zasledim kaj o terorizmu po televiziji ali castnikih. Kao da ga ni.. HAHAHAHA a muslici na vsakem koraku, od velikih mest do malih vasic. Na ulicah vidis svasta pa vsega, kako ljudi napadajo brez razloga, vsak drugi dan avto zgori kar brez razloga ipd….Ni lih varno zvecer hodit sam okoli pa niti Nizozemcev ne vidis, se kar vsi drzijo bolj znotraj.

  • tralala

   Ali se vseeno najvec sranja pa delajo marokanci!

  • Dragan Krstič

   Ja, zdaj še gre. Kaj pa bo čez 10, 15 let? Ko začnejo ustanavljati svoje politične stranke je z demokracijo v državi konec.

 • samsara

  Resnico se lahko zadržuje, ne more pa se je zadržati.
  Ko ta končno pride na plan, pa so posledice zadrževanja in skrivanja in učinki, tako ali drugače večji.
  V bistvu gre za dokaz in demonstracijo primitivnosti, take in drugačne.

 • garfi

  levuharji in financer soros so hujši od kuge

 • Olga

  Skorumpiranim policajem in pisunom nogo!
  Tudi Macerla, ki je dobil prestižno okoljevarstveno nagrado, so hoteli Slovenski skorumpiranci podkupiti v zameno za molk!????
  Čestitke gospodu Macerlu za poštenost in pokončnost, ker je podkupnino odklonil in o tem spregovoril v medijih!
  Spomnimo se, kako se je moral vleči na cesto, da se je predsednik “vseh” Slovencev, ki je bil takrat v Zasavju, ustavil in mu prisluhnil o onesnaženosti zaradi nezakonitih sežigov v Cementarni in posledične onesnaženosti okolja v Zasavju!??? Toliko o tem, koliko Pahorju “pomenijo” življenjski pogoji Zasavcev in Slovencev!?

 • D&G

  Prej bi rekel politika. … ker je politika kurba…in cela EU. Lažejo nas ker niso sposobni obvlada to maso nesnage. Ki so jo zavlekli brez razmišljanja, kaj to za seboj potegne. Zdaj ko so tukaj živi s tem …v strahu sranje… bo treba ven iz tega..

 • xtc

  No vsaj priznali so:

 • WatsonForus

  le zakaj nisem presenečen? saj se v naši vukojebini dogaja isto!

 • lauraas

  Tako delajo levičarji!

 • cosmosjasnovidec

  Tako se dogaja po vseh mestih europe ne samo na Nizozemskem.
  Prikrivati hočejo zločine kamelotrajbarskih musličev,da seveda ne pride v javnost in se ne vzburja folka kateri pa zaradi takih nevednostih nazadnje plača z svojim življenjem.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!