Nizozemski opozicijski voditelj Wilders se zavzema za zaprtje mošej in prepoved korana

Foto: epa/printscreen

Nizozemski desni opozicijski voditelj Geert Wilders želi prepovedati islam in državo izločiti iz Evropske unije. Speisa poroča, da tudi druge stranke poziva k sodelovanju. 

Wilders je v svojem prvem velikem televizijskem intervjuju pred volitvami, ki bodo 15. marca, dejal, da bi moral biti koran prepovedana verska knjiga, mošeje pa bi morale zapreti svoja vrata.

Wilders želi, da bi njegova stranka postala največja
Po prepričanju Wildersa je islamska ideologija bistveno bolj nevarna kot nacionalsocializem, Wilders pa med drugim primerja koran, ki temeljna knjiga muslimanske vere, s Hitlerjevo knjigo Moj boj (Mein Kampf). Wildersova Svobodna stranka želi postati največja državna stranka, za katero trenutno velja Ljudska stranka za svobodo in demokracijo (VVD). Na podlagi zadnje javnomnenjske raziskave naj bi Svobodna stranka po velikosti že prehitela VVD.

Wilders in njegova stranka želita, da bi Nizozemska stopila iz Evropske unije (EU) in bi ponovno uvedla nadzor na mejah. V intervjuju je poudaril, da bo trenutna vodilna stranka prisiljena v to, da sodeluje s Svobodno stranko, če bodo volivci podprli nasprotovanje migracijam in izstop iz EU. Premier Mark Rutt, je prek družabnega omrežja Twitter, ki ga je uporabil prvič po šestih letih, kot odgovor navedel, da se to nikakor ne bo zgodilo.

N. Ž.

 • Rok

  To prepoved bi morala uvest cela evropa, še bolje cel svet …

  • steiermark

   Tako je!

  • Dulek

   Pravilno, se podpišem.

   • test

    Tudi v arabskih državah…. naj živi krščanstvo

  • cosmosjasnovidec

   Tole je čistokrven Nizozemec brez dlake na jeziku in privržen svoji domovini ter državljanom vsaka mu čast.
   Tudi naš tovariš Cmeravec je baje enakega mišljenja.Hehehe
   Replay:
   cosmosjasnovidec 16. 2. 2017, 20:40 at 20:40
   Mene pa zanima kaj se je zgodilo z Nova24.ur saj je vse spremenjeno in onemogočeno.
   Cirka 3 dni se nisem mogel prijaviti za kar ni bilo nobenega pojasnila niti ničesar o spremembah.
   Ker so levičarji okupirali Nova24.ur in so bile razne debate in seveda tudi vse mogoči izrazi z ene in druge strani sem domneval,da so nas pobrisali oziroma kar banali kot je na 24.kurji strani,če kaj napišeš proti levičarjem ali komunajzerjem predvsem pa za tovariša Kučana ali Cmerarja.
   Sedaj sem poskusil znova in je prijava šla skozi ampak je vse drugače kot je bilo.
   Pa še skoraj pri vsakem napisanem komentarju moraš znova izpolnjevati prijavo in še veliko zadev ni na pravem mestu.Novo napisani komentarji se nahajajo čisto spodaj itd.
   Pa menda tudi tukaj niso posegli vmes manipulacijski levaški mediji ali pač?????

   • ney

    cosmosjasnovidec-Tudi meni tole ni všeč, ker ne moreš imeti avatarja, pa ne moreš popravljati komentarja, pa pluske talat… Upam, da bo nazaj preko disqusa, oz. da se bo kaj zboljšalo???

 • domovina mili dom

  Vsaka država ima pravico narediti vse za zaščito avtohtonega prebivalstva.

 • ney

  Islamska ideologija sploh ni vera, ampak terorizem najbolj uperjen proti ženskam šele nato “nevernikom”…Zato bi morala ta ideologija biti izbrisana iz obličja zemlje!

  • šmentanamuha

   Ney, podpišem.

   • KAPIBARA

    Jest bi pa to uzakonil

   • ney

    Hvala ;)

 • TurboRizlingHaloze (Foglof Tunek)

  Edina pot je EU…Kapish desnosučni?… EU na novih temeljih…z zelo restriktivno politiko do migrantof…in tisti ki dobijo azil, v strogi kontroli oblasti minimalno 10 let… Morajo se integrirat in ne smejo se naseljevati v skupnosti ker je sam islam… Skratka, postaviti jim stroga pravila !!!

  • steiermark

   Tebe pa opice je nemogoče “integrirat” med ljudi!

 • test

  test

 • Ja, izgleda da je to res edini način, da se ta norost ustavi !! Ampak. . . veliko je že zamujenega.
  Se bomo sploh rešili ?

 • Anonimno

  Če ima Wilders v prvem delu očitno prav,pa je drugi bolj problem,EU MORA GRADITI NA SKUPNIH VREDNOTAH DESNICE NE LEVICE IN NE DROBLJENJA IN ZIDANJA PLOTOV,KAJTI ZIDANJE PLOTOV PREDSTAVLJA ZA EVROPEJCE POKOP,ALTERNATIVA JE EVROPA,KOT ENOTNA DRŽAVA A Z ODSTRANJENIMI TAKO ALI DRUGAČE VSEMI ASIMILACIJSKO NEZMOŽNIMI TUJKI,KOT TUDI IDEOLIGIJAMI,KI PROMOVIRAJO DRUŽBENI RAZKROJ KOT DEVIANTNO VEDENJE IN PRAKSE.
  Drobljenje v strogo etnične država,pa prinaša nevarnost druge sorte zmanjšanje obramne moči držav in nevarnost povratka drugih variant socializmov-kot je nacionalsocializem.eVROPA PORE GRADITI NA ZDRAVEM NACIONALIZMU,SKUPNIH KRŠČANSKO JUDOVSKIH koreninah in vrednotah in stvareh,ki nas vežejo,drugače bodo te male etnično plčotske državice utonile v novih težavah.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!