Nizozemski politik Geert Wilders in madžarski premier Orban soglasna: Ekonomske migrante iz islamskih držav bi bilo potrebno poslati domov

Geert WIlders in Viktor Orban (vir: twitter)

Predsednik nizozemske Stranke za svobodo (PVV) Geert Wilders se je ob koncu tedna mudil na Madžarskem, kjer je predstavljal madžarski prevod svoje knjige z naslovom Označen za smrt (Halállistán). V času obiska Budimpešte se je srečal tudi z madžarskim premierjem Viktorjem Orbanom, o katerem je povedal, da Zahodni Evropi manjka politikov, kakršen je Orban.

Wilders je v pogovoru za ATV povedal, da sta v njegovem pogledu krščanska in judovska kultura večvredni v primerjavi z islamsko kulturo, pri tem pa izpostavil, kako arabske države ne sprejemajo prosilcev za azil iz iste regije. Poudaril je, da v Evropi prevladuje “velika zmeda”, za katero sta med drugim odgovorna tudi nizozemski premier Mark Rutte in nemška kanclerka Angela Merkel, ki sta s svojo politiko odprtih mej želela “spustiti noter vse”, ne glede na to, da Evropejci tega niso želeli.

Večina prosilcev za azil je ekonomskih migrantov, ki bi jih po Wildersovih besedah morali poslati domov, poroča Voice of Europe. “Mislim, da bi morali ustaviti imigracijo iz islamskih držav,” je dodal Wilders in povedal, da si želi, da bi Nizozemska zapustila EU.

Kljubovanje Bruslju kot predpogoj za svobodo govora
V pogovoru za spletni portal Pesti Sracok je Wilders dejal, da navija za madžarskega premierja Orbana, to pa zato, ker se upira Bruslju, “ostale višegrajske države se ravno tako [upirajo] iz različnih razlogov. Poljaki in Čehi so se tudi postavili po robu Bruslju. Orban se je prav tako postavil po robu in pokazal, da on vodi svojo državo, to mi je zelo všeč, želim si, da bi imeli voditelja, ki bi premogel vsaj deset odstotkov Orbanovega poguma.”

Geert WIlders ob predstavitvi prevoda svoje knjige Označen za smrt v madžarščino. (vir: Twitter)

V daljšem pogovoru za spletni portal 888 je Wilders govoril še o islamu, Izraelu, tako imenovanih “no-go” območjih in  splošnem pomanjkanju svobode govora v Zahodni Evropi.

Ivan Šokić

 • RATATA

  Pan-Europska Unija
  Socialistična elita Evrope, rojene iz Coudenhove-Kalergijevega načrta, je ustvarila Združeno Evropo podprto s strani Vatikana pod centralizirano vlado, sistem ki bo prototip za ZDA in ostali svet, ko se bo nov svetovni red finaliziral.

  Medtem pa se napetosti stopnjujejo saj se muslimansko populacijo poriva proti Evropi, da izpolni Kalergijev načrt. To bo skoraj zagotovo povzročilo družbene nemire in vojno v večini področij južne Evrope do leta 2020 in s tem omogočilo redukcijo prebivalstva.
  https://ambasador21.wordpress.com/2017/07/22/porocilo-eu-namenoma-unicuje-evropske-drzave-z-ilegalci/

 • Frank Novack

  Bravo Orban in Wilders.

  • Frank Novack

   Tudi Slovenci bi morali imeti nekoga kot sta ta dva ali Trump.

   • piko8

    Imamo SDS in g. Janeza Janšo!!!!

    • totex39

     Samo kaj ko komunajzarji bdijo nad njim.

     • piko8

      g. Janez Janša je največja nočna mora levičarjev!!
      Živel Janez Janša živela DEMOKRACIJA!!

 • pacek

  Škoda da Wilders ni zmagal na volitvah upam da ponovno kandidira

  • Frank Novack

   Malo vec teroristicnih napadov pa bo tudi on izvoljen.

 • tramal

  Ni za obupat .Je še nekaj razumnih voditeljev v evropi ki vedo da so muslimani katastrofa za evropo.

 • FORT WORTH

  Iz zanikrne komunisticne Madzarske je Orban naredil ugledno drzavo, kamor se zahodni voditelji odpravljajo na posvetovanja…
  Nasi pa bolj, kot kdajkoli rinejo v rusijo k aferaskemu putinu.
  Iz zgledne samostojne drzave Slovenje so politiki kova Kucan, Cvikl, Zidan, Turnsek, Jankovic in ostale butnskale naredile Slovenijo, nekaj takega, kot je danes skorumpirana Belorusija…

  • dob

   To, kar delajo kučan, Erjavec in ostala proruska banda je najlaže, ker ni treba nič delat.
   Ko jim rečeš, da bodo zafurali državo, ti odgovorijo, da politiziraš in se greš “nabiranja političnih točk”.
   Zajebali smo se takrat, ko jih nismo prisilili v podpis resolucije EU o izenačenju nacizma, komunizma in fašizma! Zdaj se nam pa šetajo razni čegevarčiči po parlamentu. Prasci naci-fašisto-komunistični! Restavratorji Jugoslavije na slovenskih tleh in zato potujčevalci, raznarodovalci Slovenije in Slovencev.
   Z eno besedo: IZDAJALCI!!!

  • Caesar

   Zanimivo, pa ravno Orban in Zeman sta Putinova zaveznika, tako kot tudi Wilders in Le Penova. Putin ni komunist ali levičar, temveč je po naših merilih desničar. Samo v Sloveniji je narobe svet, kjer s Putinom sodeluje levica namesto desnica, desnica pa podpira globalistični NWO, ki hoče uničiti belo evropsko raso, tako kot seveda tudi liberalna levica, čemur v zahodnih državah desnica nasprotuje. Zato lahko v Sloveniji mirno ugotovimo, da pri nas nimamo ne levice ne desnice, temveč zgolj bando oportunistov, ki se za svojo korist obračajo po vetru.

   • FORT WORTH

    Putin je zaprisezeni levak, ki mu kraja in ubijanje nasprotnikov ni tuje.
    Bil je v organizaciji KGB, kamor so lahko vstopili le in zgolj preverjeni kadri.
    Preverjena pa niso bila le njegova dejanja ampak predvsem njegova miselnost.
    Nasi levaki in putin izhajajo iz Dzerzinskega, to pa je z enakim programom.

    .

 • if

  Podpiram njuuno stališče, hkreti njuno izjavo friziram v stanje “Ekonomske migrante iz islamskih držav bomo poslali domov”.
  Taka izjava zveni še bolj odločno!

 • totex39

  Taki kot so politiki Wilders, Orban in Kurz bi jih moralo biti vsaj še deset, da bi se v Evropi začelo vsaj malo premikati na bolje.

  • if

   Omenjeni tvorijo močno kristalizacijsko jedro. K njim lahko štejemo še Slovaško, Poljsko in Češko.

   • Caetano

    Tudi SDS in Janšo.

 • Caetano

  Dva pogumna politika, ki sta lahko danes za zgled v Evropi!

 • Matt_von_Glanz

  Širi se evropski hardcore. Tudi geografsko so v jedru, kar je tudi dobro. Le kako se bosta odločila slovenska manekena, ki ste ju izvolili?

 • samotoje

  Na prvem programu slovenske televizije je bil danes zvečer na sporedu danski dokumentarec z naslovom Za tančico mošej. To bi moral videti vsak Evropejec, tudi v šolah. Če še kdo kaj pisne o beguncih in integraciji, pa ga je treba zapreti v zaprt psihiatrični oddelek in mu ta film predvajati najmanj 3x na dan.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!