Nore razmere v migrantskem centru v Franciji: Ženske nosijo plenice, da bi se ubranile posilstev

Migrantsko taborišče Dunkirk v Franciji (foto: epa)

“Moški vedo, da sem sama, enako je z otroci, zato me hočejo posiliti,” je v strahu dejala ženska iz migrantskega centra v Franciji, v katerem so nadzor prevzeli kriminalci.

Iz francoskega centra za migrante Dunkirk prihaja šokantna vest, da so ženske in otroci pogosto žrtve posilstev tihotapcev z ljudmi. Delavci prostovoljci poročajo, kako morajo ženskam dostavljati plenice za odrasle, razmere pa so tako kritične, da ponoči ne upajo niti na stranišče. Poročilo humanitarne organizacije piše tudi o spolno zlorabljenih otrocih.

S plenicami se obvarujejo nočnih obiskov toaletnih prostorov
Britanski opazovalci so nad razmerami v francoskem centru zgroženi, saj v njem živi okrog 2 tisoč ljudi povsem brez varnosti, razmere za življenje pa so zelo krute, saj so nadzor v njem prevzeli kriminalci. Ženske in otroci tako niso nič drugega kot objekti za posilstva, nasilje in druge oblike zlorab.

Foto: epa

Ker je za ženske ponoči prenevarno hoditi v skupne toaletne prostore, so plenice postale najbolj iskano blago, s katerim se skušajo zaščititi pred morebitnimi posilstvi.

Cilj jim je Velika Britanija
Trenutno v Franciji poteka vroča razprava o tem, kdo je najbolj odgovoren za stanje v francoskem centru Dunkirk. Tam živeči migranti so odločeni, da ne bodo več živeli v Franciji in želijo naprej proti Veliki Britaniji, zaradi zavez nekdanje vlade Davida Camerona, da bodo sprejeli 3 tisoč otrok in mladoletnikov. Seveda tja hočejo tudi kriminalci in posiljevalci, poroča Speisa.

M. P.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!