Noro: Učitelj se je znašel v suspenzu – ker je učenko poklical z ženskim imenom

Slika je simbolična (foto: iStock).

Saj ni res, pa je. Srednješolski učitelj iz britanskega mesta Oxfordshire je bil suspendiran po tem, ko se je znašel v disciplinskem postopku zato, ker naj bi “diskriminiral” dekle, ki se počuti kot fant. V oči pa vsekakor bode razlog, ki naj bi privedel do diskriminacije. 

Učitelj Joshua Sutcliffe je bil suspendiran po tem, ko je učenki pohvalil z besedami: “Zelo dobro, dekleti!”, kar pa je očitno užalilo eno izmed deklet, ki se počuti kot fant. Kljub temu, da se je učitelj opravičil, ko ga je dekle popravilo, a očitno opravičilo ni zadostovalo, saj so ga šest tednov po “incidentu” poklicali v pisarno ravnatelja, kjer je izvedel, da je suspendiran, dokler ne bo razrešena pritožba.

Foto: iStock

Učitelj nasprotuje ugotovitvam šole
Po dolgotrajni preiskavi so na šoli ugotovili, da je učitelj za matematiko napačno naslavljal spol in s tem pokazal dikriminatorno vedenje, s čimer je kršil politiko enakosti, ki jo zagovarjajo na šoli. Šoli se je zdelo sporno, da je pri naslavljanju učenke uporabljal ime, namesto moških zaimkov, učitelj pa je v svoj zagovor povedal, da kot kristjan verjame v to, da je napačno, če se nekoga, ki se je rodil kot ženska, pokliče z moškim imenom. “Moja dolžnost kot učitelja je, da vsakega izmed učencev obravnavam s spoštovanjem. Ravno to sem v tem primeru storil, saj sem pri tem uporabil dekličino ime in nič ni narobe s tem glede na to, da se je rodila kot deklica.”

Nina Žoher

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!