Nova Evropa: Nova raziskava razkrila, da skoraj polovica avstrijskih migrantov zahteva šeriatsko pravo

Foto: STA

Študija, ki je bila objavljena ta petek, je razkrila, da skoraj polovica vseh migrantov v Avstriji meni, da je šeriatsko pravo pomembnejše kot tisto, ki velja v državi, v kateri živijo.

Britanski Daily Mail poroča, da je študija Avstrijske akademije znanosti, v katero je bilo vključenih 900 migrantov, razkrila, da 40 odstotkov vprašanih meni, da je imela njihova vera vedno prednost pred sekularnimi zakoni. Isti odstotek ljudi meni, da so zahodni ljudje preveč liberalni v svojem načinu življenja in da imajo preveč svobode.

Pridobljeni podatki raziskave, ki je bila naročena s strani avstrijskega zunanjega ministrstva, razkrivajo, da eden izmed petih meni, da ženske ne bi smele imeti dovoljenja za delo. Vsak četrti od petih je dejal, da se sicer strinjajo, da so ženske in moške enaki. Menijo tudi, da bi morale imeti muslimanske ženske v Avstriji pokrito telo in glavo.

V zadnjih nekaj letih se je Avstrija soočila s pritokom migrantov, od katerih je večina prispela v državo leta 2015 in v začetku leta 2016. Okrog 90.000 migrantov je samo v letu 2015 v Avstriji zaprosilo za azil.

Foto: epa

Foto: epa

Kar 37 odstotkov vprašanih migrantov je zatrdilo, da v šolah želijo, da imajo dekleta in fantje ločena pouka gimnastike in plavanja. Na začetku tega meseca je Švica proti švicarskemu paru turškega porekla zmagala na Evropskem sodišču za človekove pravice, saj je to odločilo, da svojih hčerk zakonca ne moreta odvzeti iz mešanih plavalnih ur.

V raziskavo je bilo vključenih 900 migrantov
V reševanje vprašalnika je bilo vključenih 900 migrantov iz Sirije in Iraka, ki prebivajo v Avstriji, pri čemer je treba dodati, da so nekateri izmed podanih odgovorov presenetili avstrijsko zunanje ministrstvo. Samo 61 odstotkov vprašanih se ima za religiozne, samo trije od desetih pa so izdali, da molijo 5-krat na dan, kot veleva Koran. Dober znak je sicer, da je 83 odstotkov vprašanih dejalo, da so pripravljeni sobivati z drugimi verami, 45 odstotkov pa, da želijo ohraniti islam kot superiorno religijo.

Avstrijski zunanji minister Sebastian Kurz je glede na rezultate dejal, da integriranje migrantov še naprej ostaja velikanski izziv. Poudaril je, da če bo prišlo do kršitev zakona ali temeljnih vrednot, Avstrija ne bo reagirala tolerantno, ampak bo pokazala, da morajo biti predpisi strogo upoštevani.

Sebastian Kurz (Foto: epa).

Sebastian Kurz (Foto: epa).

V pripravi je osnutek novih zakonov
Avstrijska vlada pripravlja nov osnutek zakonov, ki bodo pospešili integracijo in bodo od migrantov zahtevali, da se obvezno zaposlijo za plačilo evro na uro, da prenehajo nositi burke in da prenehajo širiti agresivne vsebine Korana. Da pa bo prišlo sprejema teh idej, bi jih morali podpreti tudi social-demokratski koalicijski partnerji, ki strogo nasprotujejo prepovedi nošnje burk in zaposlovanju za nizke plače.

N. Ž.

 • pacek

  v rit si naj vtaknejo to šeriatsko pravo, če jim kaj ni všeč naj gredo nazaj. Oni nas ne bodo spreminjali

  • Novakec1

   Nič bat, ob pomoči domačih izdajalcev bodo dosegli svoje.

 • xtc

  EU parlament bi moral z zakonom prepovedati šeriat_oz ga označiti za kaznivo dejanje;podporniki in zagovorniki uvedbe;pa bi morali po zakonu zapustiti EU NAJKASNEJE V ENEM TEDNU FDRUGAĆE SO IZGNANI in obleke ;ki so izrazito islamske narave;prepovedati;saj lahko muslimanke z evropskimi oblačili;ki so manj vpadljiva zagotovijo isto:

  • pokvarjeniSvet

   koga fopaš s tem, kaj bi morali….če dobro vidiš da se požvižgajo na mnenje večin in nam preko medijem vsiljujejo mnenje ti globalisti/marksisti/internacionalisti ? dobro veš da tvoji psihopati v Bruslju delajo vse na tem da ustrežejo tem tujerodnim tujekulturnim prišlekom.
   Njihova dejanja govorijo resnico.

 • xtc

  Bipa moralo tole Evropejce hudo skrbeti saj gre za hudo desekularizacijo družbe:

 • stajerc5

  Potem se pa se naj nekdo cudi, da se vedno cuvajo meje!!!

  • Novakec1

   Je že prepozno, ne sam za jodlarje za celo €U razen višegrajcev.

 • Franc Novak 1979

  Zahteva po šeriatskem pravu je rušenje USTAVNE UREDITVE države, kjer se nahajajo begunci, razen če to ni Saudska Arabija. In vsem, ki bi se zavzemali za šeriatsko pravo, bi za začetek morali soditi kar po njem. Ilegalen prestop meje = javno obešanje na avto-dvigalu. A je še kdo za šeriatsko pravo, po dokončni odstranitvi teh 45%, ki hočejo šeriatsko pravo.

 • Razocarana

  Vsi ki hočejo šeriat, ki je s svojo neenkopravnost med spoloma in med religiami, zagovor predofilije in prisilnih zakonov, ter ostalim zapovedi zapoveduje kršenje temeljnih človekovih pravic in je v nasprotju z Evorpskimi zakoni in vrednotamil, ne spadajo v evropsko družbo in bo morali biti relocirani v varne muslimanske države s šeriatskim pravom. Jih je kar nekaj na srednjem vzhodu.

 • Kat Wilson

  Ja super, da so se zjasnili kaj hočejo. Najbolje je da gredo podpisat peticijo, z svojimi pravimi imeni, priimki in emšo, in vsem kar spada zraven – tako se lahko zanje a) uvede paralelni sistem z šeriatskim pravom in izolira v eno mesto ALI b) pošlje v savdsko arabijo, kamor spadajo. Ziher se jim bo pod šeriatom ful dogajal.

  • Novakec1

   Sodišče za ČP jim bo pa prikimalo, Kaj pa pol.

 • Olga

  Socialdemokratska in šeriatarje nagnati iz EU!

 • traktor

  S sprejemanjem njihovih zahtev po svojih verskih objektih, po svojih šolah in vrtcih, sprejemanjem getoizacije in nenazadnje toleriranjem njihovega prava in navad, sami onemogočamo njihovo integracijo. Intergrirali se bomo na koncu sami.

  • stajerc5

   Si se spet po murglih sprehajal in Virus Noritis kasiral!?

   • traktor

    Zaenkrat še nisem nikoli pomislil na Murgle. Bi moral? A ti jih sanjaš?

  • Dragan Krstič

   Boh revež. A ti je traktor čez glavo zapelu.

   • Razocarana

    Malo se pozanimaj kako je šeriatom v Angliji, kjer imajo Muslimani sodišča šeriata z dovojenjem vlade in katera diskriminirajo ženske. Sama si kaj takšnega ne želim videti v Sloveniji.

  • indijanka

   Si imel v mislih Anglijo? Drži. Niti milimetra jim ne bi smeli popustiti v uveljavljanju drugačnosti.

   • traktor

    Ja, Anglija, pa tudi NIzozemska.

 • bojan

  samo poglejte si te grde zlobne frise na drugi sliki … šerijatsko pravo si kr v rit naj zatlačijo vsakemu odrežem jezik ki ga slišim o tem sranju

 • totex39

  Če te zapečeni migranti sredi Evrope zahtevajo šeriatsko pravo, tukaj nimajo kaj iskati, naj gredo takoj nazaj od koder so prišli. V Evropi ne obstaja ta bolana sprevržena vera, ki omogoča teroristično klanje.

 • cosmosjasnovidec

  Šeriatsko pravo te muslimanske nesnage lahko dobijo samo iz mitraljezov in kalašnikov kolikor ga hočejo.

 • samotoje

  Bilo bi smešno, če ne bi bilo tako hudičevo grozljivo. 900 migrantov je nakladalo- za nevernike je vse dobro. 99% jih zagovarja šeriatsko pravo, ker je to del islama. Islam pa je dobesedno vgrajen v DNK vseh pravih muslimanov. Tudi otrok. Multikulti dušebrižniki pa še kar blebečejo o islamu, ki je vera kot vse druge. Publicist Preac je pisal o tem in človek dobro pozna ta sistem. Ko jih bo dovolj v Evropi (ženske imajo po 5 otrok in več), ne bo nobenih študij več. Vse bo res.

 • Viktorh

  “V pripravi je osnutek novih zakonov
  Avstrijska vlada pripravlja nov osnutek zakonov, ki bodo pospešili integracijo in bodo od migrantov zahtevali, da se obvezno zaposlijo za plačilo evro na uro, da prenehajo nositi burke in da prenehajo širiti agresivne vsebine Korana. Da pa bo prišlo sprejema teh idej, bi jih morali podpreti tudi social-demokratski koalicijski partnerji, ki strogo nasprotujejo prepovedi nošnje burk in zaposlovanju za nizke plače.

  Na pomoč migrantov bosta vstopila Evgenija in Kordiš.

  • traktor

   Šla bosta celo tako daleč, da bosta hotela namesto njih delati za takšno plačo samo, da bodo imeli dovolj časa za integracijo.

 • Ignac ČIRIĆ

  nimajo pravice kaj koli zahtevat, svoje pravice lahko zahtevajo tam od koder so prišli tile prišleki…

 • Artur

  Edino mi na svojem lahko od teh zapečenih parazitskih kozjejebcev zahtevamo, da nastavijo grbo, da dobijo z debelim ratlom po njej, pa še par vritnjakov in to z gojzarji povrh zato, ker so samovoljno nepovabljeni vdrli na naš teritorij potem pa jih na njihove stroške deportirat od koder so prišli.

 • Marija

  Brez besed

 • Janez Leben

  Tista roka, ki so jo včeraj našli je najbrž bila odsekana nekomu skladno s Šeriatskim pravom!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!