Nova podoba Evrope: Grška policija pri imamu v mošeji odkrila nezakonito orožje in naboje

Foto: iStock

V Grčiji so zaradi nezakonitega posedovanja orožja pridržali imama, katerega naloga naj bi bila, da na miroljuben način skrbi za širjenje islama, tako pa se zdi, da se ta posveča bolj nasilnim oblikam učenja in širjenja vere. 

Grška policija je v torek zasegla pištole in strelivo v mošeji v mestu Xanthi, ki se nahaja na severovzhodu Grčije, po tem, ko so oblasti prejele namig, da naj bi imam posedoval orožje, poroča grški Neos Kosmos. 

Poleg orožja našli tudi 30 nabojev
V mošeji v vasi Iliopetra, ki se nahaja več kot uro in pol stran od turške meje, je policija našla 22-kalibrsko pištolo, 38-kalibrsko pištolo z dušilcem zvoka, lovsko puško Flobert in 30 nabojev. Po policijski akciji so imama zaradi posedovanja nezakonitega orožja pridržali in ga privedli na zaslišanje, najdene kose orožja pa so poslali v forenzični laboratorij v Atene v analizo.

Foto: Printscreen/YouTube

Zaradi velikih napetosti med Grčijo in Turčijo je bil primer deležen velike pozornosti s strani visokih državnih uradnikov in Ministrstva za zaščito državljanov.

N. Ž.

 • jan

  Kako so v Nemčji izvedli denacifikacijo? Mar tako, da so nacistom dovolili zbiranje in preučevanje Mein Kampfa??

 • Olga

  Zapreti mošejo in imama! Kakšen blef o miroljubnem islamu!

 • D&G

  So jim odprli vrata naivneži zdaj pa naj jih imajo .

 • Slovenec 33

  To je v vsaki mošeji, ker je islam krvava, agresivna, histerična in pedofilska religija, ki se širi z nasiljem in vse, ki pridejo z njo v stik potiska v mračnjaštvo in fevdalizem.
  Če kje orožja ne najdejo, ga nočejo najti ali pa pošljejo iskat orožje, ali islamiste, ali pa topoumne produkte usmerjenega izobraževanja, ki orožje iščejo med jedilnim priborom, oziroma tam, kjer ga ni..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!