Nova provokacija Severne Koreje – iz podmornice izstrelili balistično raketo

Foto: EPA

V Severni Koreji so iz podmornice poizkusno izstrelili balistično raketo. Sama izstrelitev je bila uspešna, raketo pa naj bi razneslo že v zgodnji fazi leta. Do poizkusa je prišlo le dan po dogovoru med Južno Korejo in ZDA o vzpostavitvi protiraketnega obrambnega sistema.

Po navedbah južnokorejskega obrambnega ministrstva je Severna Koreja izstrelitev opravila v vodah blizu pristanišča Sinpo na severovzhodu države. Raketa, ki so jo izstrelili iz 2000 tonske podmornice tipa sinpo, je dosegla višino okoli 10 kilometrov in eksplodirala v zraku.

Južna Koreja poizkuse obsodila
V odzivu na izstrelitev rakete je Južna Koreja strogo obsodila dejanje severnih sosedov. S takšnimi provokacijami naj bi Severna Koreja vztrajno kršila resolucije Varnostnega sveta Združenih narodov. Japonska pa je, v nasprotju z drugimi izjavami, tokrat sporočila, da izstrelitev zanje ne predstavlja neposredne grožnje.

A. R. STA

 • Rožle

  Pa naj mečejo.., če je Krofu tolk dolgcajt…

  • Peter

   Očitno so mu zablokiral uvoz vseh igric, pa se špila v živo, no.

 • AxCrypt

  ZDA provocirajo mesečno.

  • sprehajalec

   Koga pa provocirajo? Kima? Ne provocirajo ZDA tam, kolikor poznam razmere, temveč le Južni Korejci odgovarjajo na provokacije. kaj pa Kimu redno ne dostavljajo riža, za njegovo lačno prebivalstvo. Da mora Kim kaj spustiti v zrak potem.

   Najbolj pa boš podprl svojega prijateljčka Kima, da se naslednjič odpoveš nakupu Hiudaya ali pa Kie. pa si privoščiš kakšno Lado, da boš na liniji.

   • AxCrypt

    ZDA so s kopenskim, pomorskim in zračnim vojaškim osebjem prisotne marsikje po svetu, kjer niso zaželene in jim tam niti ni mesto. (Primer je Južnokitajsko morje.) Če to zate ni provokacija, si skrajno naiven.

    • sprehajalec

     Dobra analiza, pa vendar prijateljski nasvet. Nobenemu, ampak res nobenemu Južnemu Korejcu pa Poljaku ne poskušaš tega razlagati. Razlagaj to v Ljubljani. Drugje pa jezik za zobe. Sam se prehodil oboje, pa vem kaj ljudje tam mislijo. Pusti ljubljansko sceno. Ti bo tam zelo zelo škodovala, oziroma te nikakor ne bodo jemali resno.

     • AxCrypt

      Znano mi je, kaj si mislijo Poljaki, pa tudi, kaj Južnokorejci. A spori teh območij se tičejo držav na teh območjih. ZDA se venomer gredo policista, pri tem pa se postavijo na tisto stran, ki jim v danem trenutku ustreza. Dobrobit posamezne države jih ne zanima.

 • Dostmamrecesije

  Spet je imel Kim težave s prebavo, pa se je moral rešiti nadležnih vetrov.

 • sprehajalec

  Tehnologija druge svetovne vojne. Podmornica je kopirana nemška podmornica tip WWIII iz leta 1943. Pa nemška raketa V2 iz konca druge vojne.

 • cosmosjasnovidec

  Japoncem ni predstavljalo nobene nevarnosti?Dobro,da takrat ni ravno mimo letelo kako njihovo potniško letalo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!