Nova “suženjska država” v EU? 33 % več migrantov, domačini pa povsem zatrti in v strahu pred oznako “rasisti”

Slika je simbolična (Foto: iStock)

Majhno mestece na Irskem bo kmalu preplavljeno z muslimanskimi migranti, saj si prizadevajo za nov center migrantov, pri tem pa so domačine pustili v brezupu.

Zaskrbljen domačin, Michael Walsh, je dejal, da je Irska postala “suženjska država” Evropske unije. Dejal je še, da se bo njihova podeželska skupnost radikalno spremenila s tako velikim in nenadnim prilivom. Migranti bodo začeli prihajali ta teden, kljub temu da je 93 odstotkov prebivalcev Lisdoonvarne prejšnji teden glasovalo proti pretvorbi lokalnega hotela v namestitveni center za migrante.

Lastnik hotela je sprva javno izjavil, da če prebivalci tega ne želijo, ne bo podpisal pogodbe, a je vseeno to storil. Walsh je dodal, da bo lastnik od države dobil milijon ali dva milijona evrov.

Centralni urad za statistiko je potrdil, da je islam sedaj najhitreje rastoča religija na Irskem in bo do leta 2043 po sedanji stopnji širitve postala druga religija v državi; prva je katolištvo.

Celotna Irska je v težki situaciji
Nedavno je bilo razkrito, da je irska vlada plačala medijem, da bi promovirali načrt za privedbo milijon muslimanskih migrantov. Še huje pa je, da se prebivalci bojijo postavljati vprašanja, zato da ne bi bili obtoženi, da so “rasisti”.

Tudi v drugih državah podobni primeri
Ta vzorec lahko opazimo povsod: zahodnjaki se prav tako iz strahu uklanjajo vsesplošnemu priseljevanju, da ne bi bili imenovani “rasisti” in “islamofobični”. V Združenem kraljestvu je ta strah postal iracionalen – v skladu z resnično fobijo, ko so grozljive muslimanske tolpe spolno zlorabljale številna dekleta. Napade so prikrivali tako policisti kot socialni delavci in politiki, saj so se tudi oni bali, da jih bodo imenovali “rasisti”.

A. G.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!