Nove informacije iz Londona: V trčenju ranjenih najmanj 11 ljudi

(Foto: epa)

V današnjem trčenju vozila v pešce v bližini Prirodoslovnega muzeja v britanski prestolnici London je bilo po zadnjih podatkih ranjenih najmanj 11 ljudi, so sporočili reševalci, poroča francoska tiskovna agencija AFP. “Pomagali smo 11 ljudem, večinoma zaradi poškodb nog in glave. Devet smo jih odpeljali v bolnišnico,” je v sporočilu za javnost objavil namestnik direktorja reševalne akcije Peter McKenna.

Londonska policija je sporočila, da današnjega trčenja avtomobila v pešce v bližini Prirodoslovnega muzeja v britanski prestolnici ne obravnava kot teroristično dejanje. Dodali so, da je šlo za trčenje in da še vedno poteka preiskava okoliščin dogodka, na spletni strani poroča Reuters.

Kaj se je pravzaprav zgodilo?
V bližini Prirodoslovnega muzeja v Londonu je avtomobil zapeljal v množico. Pri tem je bilo poškodovanih več ljudi. V bližini kraja dogodka so aretirali moškega. Dogodek se je zgodil v ulici Exhibition Road v Južnem Kensingtonu, kjer so številni svetovno znani muzeji, zato je tam vedno veliko število turistov. Avtomobil naj bi po navedbah očividcev zapeljal na pločnik in med pešce, pri tem pa najverjetneje zadel v betonsko oviro. Po navedbah britanskega BBC so ranjeni utrpeli le lažje poškodbe. Po dogodku je policija na Exhibition Roadu odredila evakuacijo treh večjih muzejev, poleg Prirodoslovnega muzeja še Muzeja znanosti ter Muzeja Viktorije in Alberta.

Velika Britanija je bila letos že večkrat prizorišče terorističnih napadov. Sredi septembra je odjeknila eksplozija v enem od vagonov podzemne železnice na postaji na jugozahodu Londona, pri čemer je bilo ranjenih okoli 30 ljudi. To je bil že četrti teroristični napad v Londonu in peti v Veliki Britaniji letos. V treh napadih so napadalci uporabili vozila, s katerimi so zapeljali v množico. Najhujši je bil majski samomorilski napad na koncertu v Manchestru, ki je zahteval 22 življenj. Odgovornost zanj je prevzela teroristična skupina Islamska država.

D. Č., STA

 • RATATA

  Velika Britanija se naj gre solit. Namesto da bi sredi ww1, ko so njihovo ladjevje sesule nemške podmornice sprejela s strani Nemčije ponujeno ji premirje in končanje vojne, jo je premamila ponudba enih bogatašev in se z njimi dogovorila za posel, da so v vojno vključili zda v zameno, da bogataši dobijo Palestino.

  • FUCK COMMUNISM

   Balfour Declaration! Povod za vse sranje do danasnjih dni!

   • Catwoman

    Izražena je bila podpora ustanovitvi domovine judovskega naroda v Palestini, pod pogojem, da ne bodo prizadete pravice nejudovskega prebivalstva Palestine.

    Z deklaracijo je britanska vlada želela pridobiti podporo sionistov in posledično podporo ameriških in ruskih Judov, ki bi pri vladah teh držav lobirali za pomoč britanskim vojnim prizadevanjem. In to delajo še dan danes. Vmešavajo se v popolnoma vse in mešajo ***k.

 • Valter BraniSlav

  Ta avto je sigurno vozil zvepleni 171 cm!

  • Steiermark

   Tvoj žvepleni 171, je kvečjemu zmene z 150 cm višine( dobro si oglej fotografijo, kjer je v družbi z drugima dvema zmenetoma in škrabcu sega malo višje od pasu – ali ima šrabec 3.50, da mu sega le do pasu, kar mu pa zadošča, da mu v stoječem polažaju tudi “povleče”……..in ga zadovolji, da nebo tvegal svojega življenja ob posiljevanju kužov….. Pritlehni mafijaš!

   • Valter BraniSlav

    A je res tako tezko biti stara zenska ki nima nobenih potomcev?
    taka spaka kot Steiermark (Gretta Garbo) samo sovrazi vse okrog sebe in se predaja utvaram da so drugi krivi da nima nic : ne otrok, ne partnerja, ne denarja…

 • stajerc5

  Jezus, kaksen clanek…., pa se iz STA kopiran, peljte se nekam…
  Kaj pa kaj Katalonija, Kurdistan, danasnja blamaza Merkelce na novinarski konferenci; Pa peljte se se enkrat tja kjer nobene lucke ni….

 • sodnikisozločinci

  Malo izven teme članka, pa vseeno. Komentar Poljaka na Breitbartu:

  Poland and Hungary will most likely turn more right wing within the next few years – 50% of the Polish and Hungarian youth votes for the more right-wing parties than the currently ruling ones. Lately there was even brought back to life National Democracy party, which wanted to deport every Jew and gypsy from Poland in 1930’s… So this how the Polish reality looks like…

  Naši mediji nič ne objavljajo, da se Poljaki in Madžari pomikajo še bolj desno od vladajočih strank.

  • samotoje

   Naši mediji ta hip še premišljujejo, kje je desna in kje leva.

   • Steiermark

    “Naši mediji” ta hip lahko vse pišejo samo z “levo”, ker so invalidi in so brez “desne”….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!