Nove težave z migranti v Evropi: Pomanjkanje prevajalcev v zaporih jim pomaga na prostost

Fotografija je simbolična (Foto: iStock)

Neverjetno, ampak žal resnično. Policija bo očitna prisiljena v to, da bo morala izpustiti 15-letnika, ki je do smrti zabodel 17-letnika in to ne zaradi pomanjkanja dokazov, ampak zato, ker na Švedskem niso sposobni najti prevajalca. 

Petnajstletnik, ki je obtožen umora, bo tako lahko že v sredo izpuščen iz zapora, če ne bodo prej našli nekoga, ki bi mu lahko razložil, s kakšnimi obtožbami se sooča, ko bo pripeljan pred sodnika.

Švedska policija lahko osumljenca zadržuje le omejeno časovno obdobje, razen, če se sodnik odloči za podaljšanje prijetja. Vendar je dejstvo, da se postopek ne bo mogel nadaljevati brez ustreznega tolmača, poroča Sydsvenskan. Iz tamkajšnjega okrožnega sodišča so sporočili, da sta dva uslužbenca cel dan iskala prevajalca prek agencij za tolmačenje in drugih virov. Kljub temu tolmača nista našla.

Foto: Istock

Razlog za spor še ni znan
Mladoletni migrant je obtožen, da je 17-letnega prosilca za azil v garderobi lokalne telovadnice zabodel do smrti. Vodja policije Karim Ottosson je povedal, da sta fanta prišla v spor zaradi doslej neznanih razlogov. Petnajstletnik je z nožem zabodel 17-letnega prosilca za azil, ki je podlegel hudim poškodbam, zdaj pa po navedbah svojega odvetnika Olofa Wettermarka zavrača obtožbe, kljub temu, da je več očividcev policiji povedalo, da so 15-letnika videli, ko je večkrat zapored zabodel svojo žrtev.

Še zdaleč ne gre za prvi primer umora na Švedskem, v katerega je vpleten migrant. Najzloglasnejši incident se je zgodil lani, ko je migrant iz Somalije do smrti zabodel Alexandro Mezher, uslužbenko v azilnem domu. Kasneje se je izkazalo, da morilec sploh ni bil mladoleten, kot je sicer trdil. Primer je nato spodbudil preiskave glede ugotavljanja resnične starosti prispelih migrantov, saj ti pogosto trdijo, da so mladoletni, potem pa se izkaže ravno nasprotno.

H. M.

 • Zgornji

  NOOO, FAJN, … “MULTIKULTISTAN” , PA TO … IN, POTEM SE JIH KAR TAKOLE LEPO IZPUSTI NAZAJ MED ŽRTVE , … HJA, ZGLEDA DA ŠE NIMAMO DOVOLJ UBIJANJA , A’L KAKO ?

 • Nata

  KAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ ????
  Pa saj to ni res . Je nezemljan, da nihče ne zna njegovega jezika ??
  Ma, dajte no. Da so pa Švedi taki troteljni si pa res nisem mislila.
  Režijo se jim v brk te horde prišlekov.

 • xtc

  Ni blema takojšen izgon in ni potrebe za tolmača.

 • bojan

  EU politiki vedno najdejo način kako te bedake islamske poslat nazaj na ulice da bodo še naprej morili

  • Novakec1

   Na žalost €U vodijo norci v pravem pomenu besede.

 • tarantela
 • Olga

  Mogice se bo naučil švedsko, da ga bodo lahko zaprli….

 • sodnikisozločinci

  Prav je, da ga spustijo, saj Švedi sami pravijo, da imajo radi različnost. Nož med rebri in smrt je odlična popestritev monotonosti vsakdanjega življenja.

 • šmentanamuha

  Tale Švedska je še večja smešnica od države kot Slovenija.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!