Novi pozivi Rusiji, da Poljakom preda ostanke strmoglavljenega poljskega predsedniškega letala

Razbitine poljskega predsedniškega letala, ki je 2010 strmoglavilo v Smolensku (vir: twitter)

Svet Evrope je v petek podprl resolucijo, ki poziva Rusijo, da vrne razbitine poljskega predsedniškega letala, ki je leta 2010 strmoglavilo v bližini Smolenska.

Rusija je zavrnila poziv, da vrne ostanke strmoglavljenega letala, trdeč, da še vedno preiskuje nesrečo. Resolucija Sveta Evrope se po poročanju Voice of Europe nanaša na chicaško konvencijo, ki pravi, da se mora dokazno gradivo predati, ko je končana tehnična preiskava.

Rusija je januarja 2011 objavila poročilo o nesreči. Poljsko predsedniško letalo je strmoglavilo 10. aprila 2010 na zahodu Rusije.

Razbitine poljskega predsedniškega letala, ki je leta 2010 strmoglavilo v Smolensku. (Vir: Twitter)

V nesreči je umrlo 96 ljudi, večinoma visoki politični in vojaški predstavniki. Med pokojnimi pa sta bila tudi tedanji poljski predsednik Lech Kaczyński in njegova žena. Kaczyńskijev brat dvojček Jaroslaw vodi vladajočo konservativno stranko Zakon in pravičnost.

Ivan Šokić

 • Olga2345

  Evropa, z levičarji kot je Merkla, NI in NE more biti verodostojna!

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Slava Putinu in Rusiji! :)

  PS: Edini garant za mir na svetu. :)

  • ZatonMesecnikov

   Putin i Erdogan Udbice. Dva oka u jednoj glavi. Putin če Erdoganu vratit beogradski pašaluk.

 • Franc Šink

  Rusija nikoli nič ne vrne.Ne mrtvih, ne dokazov, ne dolgov, ne……….!

  • Goran Hvala

   ehh.. tolk vrne kot amerosi….sam da rusi ne trdijo 5x v enem stavku kolk so oni najboljs. niso to amerosi al pa janseviki….ki so baje v vsemu najboljsi…:-)…kot naprimer apple ki mi leta 2018 ponuja funkcije katere mi je samsung ze leta 2010…:-)

   • Franc Šink

    Si slišal za trumanova jajca Unhro inMarshalovo pomoč?tepec si in nehvaležen.

  • NSA

   USA tudi se ni vrnila trilionov dolgov iz leta 1923-1934.Rusija je celo placala stare dolgove leta 1996 Franciji ,ki so bili stari iz leta 1902.

 • ZatonMesecnikov

  Stvar je bila raziskana. Krivec za nesrečo je bil inštrument na letalu, ki je bil nastavljen nekaj 10M prenizko in kazal napačno višino letala. Ter pritiski na pilota, takratnega vodje kabineta predsednika Poljske, da se kljub hudi megli izvede pristanek. Kontrola letov je odsvetovala pristanek. Pilota sta šla pogledat kaj bi se dalo in verjetno nista nameravala pristati. Zaradi napačno nastavljene višine sta bila nižje kot sta mislila, zaradi megle pa tega nista mogla opaziti. Letalo je treščilo na tla…

  Rusi tukaj niso imeli nič zraven…

  • Gr Enze

   NIČ NIČ SAMO SESTRELILI SO GA !

   • Goran Hvala

    ce to rece jansevik bo ze drzalo…:-)…to bi lohk blo ze vsem jasn. ..:-)

    • Gr Enze

     DRZALO DRZALO SLOVENSKO SE NAUČI TI DRZALO ZAHOJENO ALI IMAŠ ŠE TA LESEN INTERNET V GLAVI PA ŽAGANJE UDBOVSKO !

     • NSA

      Gr Enze kaj pa je ze tebe Slovenscina kreten zabiti,a ja ce ni kljukic potem nisi Slovenc hahahah jej jej ste pa res vsi vojaki kaplarja Janse tako bedasti .

   • NSA

    tako kot so sestrelili let Itlia-ustica leta 1980 in se danes USA in NATO ne dato italianom podatkov.

  • učko

   V Rusiji padajo avioni kot popipsane muhe. Ruski avioni za to, ker so ene navadne korete, zahodni pa zaradi nikakršnega vzdrževanja in veliko šlamparije in veliko alkohola !

   • NSA

    ucko se eden bebec,poglej koliko Zhodnih avionov pada na zahodu.Sicer pa si talk kreten da lahko pogledas aerflot ima vse nove avione.

  • sodnikisozločinci

   Če je to kar praviš resnica, zakaj potem Rusi niso zahtevali prisotnost mednarodnih preiskovalcev in s tem odpravili sumnje o njihovi krivdi za nesrečo?

   • sodnikisozločinci

    Pa še to. Kaj pomeni dejstvo, da tega niso zahtevale ZDA, tradicionalni zaveznik Poljske? Zakaj se je takrat EU zavila v molk, češ, to se nas ne tiče?

   • sodnikisozločinci

    Ali je to naključje, da je po smrti desne vlade na oblast na Poljskem prišla levica pod vodstvom Donalda Tuska, vnetega pristaša globalizma, kulturnega marksizma in neomejenega priseljevanja? So bile ZDA in EU tega vesele ali niso bile vesele?

    • NSA

     Ignorant,Donald Tusk je najvecji sovraznik Rusije.

   • ZatonMesecnikov

    Saj so sodelovali poljski preiskovalci v preiskavi. Črna skrinjica je bila analizirana, ugotovitve so napisane zgoraj. Preprosto ne bi smeli iti takrat v pristanek zaradi izredno goste megle v Smolensku. Pa bi tudi v megli pristali, saj je šlo za izbrane pilote. Vendar je bil inštrument nastavljen na napačno nadmorsko višino Smolenska. Vsekakor bi morali imeti vizualni kontakt s pisto. Potem tudi nastavljena višina ne bi igrala vloge. Pristanek izvede pilot, ne kontrola. Da bi nek zarotnik računal na izredno gosto meglo v času doleta, je skrajno neverjetno. Že manjša gostota megle in vizualni stik pilota s pisto, bi nesrečo preprečila. V pilotski kabini je bil identificiran glas predsednikovega vodje kabineta, ki je zahteval pristanek. In pa nedvomen zapis, da je kontrola letov odsvetovala pristanek.

   • NSA

    Ignorant zakaj EU in Ucraina ne dovolijo prisotnost Ruskih preiskovalcev pri sestreljenjem Maleziskem letalom na Donbasom.?????

  • sodnikisozločinci

   Jaz mislim, da je velika verjetnost, da ni šlo za nesrečo, temveč za naklepen zločin, pri čemer so sodelovale tako ZDA, Rusija, Nemčija in EU. Ne bi bilo prvič, da zahod proda vzhodno Evropo Rusom, spomnite se Jalte.

   • NSA

    Naklepni zlocinski umori so 1 milion mrtvih civilov v vojni ua Irak.Jalta ni prodala nobenega vzhoda Rusiji,enostavno so nazisti Nemci in njeni pomagaci izgubili vojno in parli pod CCCP.poglej odo vse je napadel Rusijo.POGLEJ TO IGNORANT KAJ JE NAKLEPEN ZLOCIN.US Has Killed More Than 20 Million People in 37 “Victim Nations …

    https://www.globalresearch.ca/us…killed-more-than-20-million-… – Traduci questa pagina

    5 ago 2018 – First published in November 2015. After the catastrophic attacks of September 11 2001 monumental sorrow and a feeling of desperate and …

    US has killed over 20 million people since World War ll: Analyst …

    https://www.youtube.com/watch?v=x6si7ZEapyI

    Traduci questa pagina

    27 lug 2018 – The United States has been the biggest violator of human rights since World War ll, directly leading to the death of over 20 million people in the … US has killed over 20 million people since World War ll: Analyst … Show more

  • opazovalec

   In ne pozabi, v pilotski kabini je nadzoroval pilota, ki sta se branila pristanka po 3 neuspešnih sam komandant poljskega letastva…. Bi rekel, da sta pilota takorekoč s pištolo na glavi bila prisiljena v katastrofalni pristanek….

   • ZatonMesecnikov

    Nikakor, pilota sta samo poskusno hotela preleteti pisto in ne pristati. Ker je bil višinomer nastavljen 80 M prenizko, se je potem ta prelet slabo končal. Drugače pa sta že nameravala iti drugam. da pa inštrument narobe kaže, pa bi ugotovila če bi bil vizuelni kontakt s terenom. Ki ga pa zaradi megle ni bilo. Po domače, šla sta pogledat, kako izgleda. Potem je bil pa splet nesrečnih okoliščin.

 • xtc

  Ne vem česa se Putike branijo,če je vse OK?

  • NSA

   xtc tudi NATO in USA nocejo dati podatkov o Volo Itavia 870 Ustica v letu 1980 ,ki je explodiralo v zraku,zakaj ne dato podatkov radarskih ce je vse ok???

   • opazovalec

    Saj ni bilo OK, NATO lovci so namreč ciljali Libijsko letalo, sklatili pa lastno. Sicer so pa nekoč, 1988 leta v Perzijskem zalivu sklatili Perzijsko potniško letalo na rednem poletu ( polet 655), in kapetan raketne križarke Vinceness je bil za to celo odlikovan. https://en.wikipedia.org/wiki/Iran_Air_Flight_655. še opravičili se niso!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!