Novi rekordi: V Londonu rekordno število napadov z noži, vsak peti v Angliji in Walesu žrtev kriminala

Slika je simbolična Foto: iStock

Vsak peti v Angliji in Walesu je bil v zadnjem letu žrtev zločina, medtem ko se London sooča z rekordnim porastom zločinov, v katerih so uporabljeni noži.

Po podatkih za zadnje leto, do junija 2018, se je stopnja umorov dvignila na 14 odstotkov, nasilni zločini, v katerih so uporabljeni rezila ali noži, so zrasli za 12 odstotkov, spolni zločini za 18 odstotkov in ropi za 22 odstotkov, so objavili na britanskem statističnem uradu.

Poleg tega je statistični urad po poročanju Breitbarta beležil porast kraj (osem odstotkov), vlomov (dva odstotka) in kraj vozil (sedem odstotkov), medtem ko je stopnja prekrškov, vezanih na policijske prijave kršitev javnega reda in miru, zrasla za kar 30 odstotkov. Za pet odstotkov pa je upadlo število zločinov, povezanih s strelnim orožjem.

Že in ne samo zgolj
Če postavimo statistične podatke v pravilen kontekst, “je zgolj vsak peti izkusil zločin v zadnjem letu”, je stanje v državi komentiral Joe Traynor z Nacionalnega statističnega urada. Ob tem je pozabil omeniti, da se je kar 46 odstotkov vseh tatvin in 42 vseh ropov v zadnjem letu na območju Anglije in Walesa zgodilo v Londonu.

Župan Londona Sadiq Khan (Foto: epa)

Ravno tako zaskrbljujoče je število napadov z noži, kar 14.987 od 39.332 se jih je namreč zgodilo v prestolnici. Ti podatki bodo še dodatno podžgali obtožbe, da laburistični župan Sadiq Khan in policijska načelnica Cressida Dick javnost zavajata s statistikami v zvezi s kriminalom.

Bolj kot napadi z noži londonskega župana skrbijo spletni komentarji
Ravno tako Khanu ne gre v prid, da je namenil dodatna sredstva za boj proti “zločinom iz sovraštva” na spletu in začel novo iniciativo, ki zločin obravnava kot zadevo “javnega zdravstva”.

Ivan Šokić

 • šmentanamuha

  Spustili so (smo) golazen v hišo in zdaj se čudijo (mo)?

  • Friderik Peršič

   Ah , vi demokrati …

  • pajac debeli

   Mi je preveč radodarno. Spustila je golazen noter izdajalska levica zaradi političnih interesov. Večina ljudi tu ni niti volila levih parazitov niti se strinjala z levimi paraziti.

 • xtc

  Naj raje zbrcajo tega pakija in Dickovo v Pakistan pa še koga zraven pabo.

  • Friderik Peršič

   Zelo demokratično …

 • Olga2345

  Divjaku nogo v rit!

  • Friderik Peršič

   Ah , vi katoliki …

   • stajerc5

    Da se ti le ljubi!? A res ne vidis, da te nihce ne “smirgla”!? Se kozjojebec tunek dobi tu in tam kaksen odgovor, ti pa…? Res si zadnja rupa med yugovici!!!

    • Friderik Peršič

     Kako sem lahko jaz jugovič …?

 • pajac debeli

  Raznolikost je moč so ponavljal liberalci, zdaj pa imajo nož u rebra. To je za budale značilno, da se učijo na svojih napakah, ko bi se lahko učili iz napak drugih.

 • tarantela

  To še ni nič!!! Škoti vodijo v svetovnem merilu po številu umorov!!! Že od nekdaj, ko sploh še ni bilo migrantov.

  • stajerc5

   Si si ze rezerviral naslednji dopust pri Whisky maherjih? Po Brexitu bo namrec tam cenejsi(z poletom vred!) kot pri nas, ahahahahaaaa…. Pa se procent umorov jim lahko navzgor popravis, dam za maso!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!