Novinar iz Alepa, ki se je pred nedavnim poslavljal od znancev, se je na posnetku pojavil s samomorilskim napadalcem

Foto: Twitter

Ljudje iz vzhodnega dela Alepa, o katerih so  mediji poročali, da se preko socialnih omrežij poslavljajo od znancev in sorodnikov, še naprej poročajo o nevzdržnih razmerah, ki vladajo na tem območju. Zadnji video posnetki prikazujejo enega izmed poročevalcev, ki je zapustil mesto in še naprej zbira posnetke s terena. Na novih posnetkih prikazuje uporniškega borca, ki na sebi nosi samomorilski jopič.

Prejšnji teden, ko se je bojevanje v tem sirskem mestu umirilo, so pričeli številni mediji prenašati sporočila aktivistov na terenu, ki so bila bolj ali manj vsebinsko enaka: “Umrli bomo zaradi posledic bombardiranja, zato se poslavljamo.”

Evakuacija rešila mnoga življenja
Veliko novinarjev in aktivistov je preživelo na račun 10-dnevne evakuacije iz vzhodnega dela mesta Alep. Bilal Abdul Kareem, eden izmed rešenih vojnih poročevalcev, prikazuje posnetek, na katerem je mogoče opaziti maskiranega borca, ki nosi samomorilski jopič in je oborožen s puško kalašnikov, poroča Russia Today.

Kareem je povedal, da številni borci nosijo samomorilske jopiče, ker ne verjamejo Asadovemu režimu, da jim bo omogočil varen prehod iz Alepa, in dodal, da so ti vseskozi pripravljeni na boj.

Mednarodni komite Rdečega križa poroča, da je bilo v zadnjih dveh tednih evakuiranih več kot deset tisoč ljudi iz Alepa. Med njimi je bilo več tisoč borcev in njihovih družinskih članov. Kareem je povedal, da je vzhodni Alep zapustil v četrtek skupaj s številnimi drugimi ljudmi.

 

N. Ž.

 

 • Saj ti modeli, ki so šli iz Alepa so točno IS in “novinarji” skrbijo da dobijo vedno nova imena in nov imidž.

  • Aron

   točno. sirijski ambasador pri UN je navedel sodelavce tujih obveščevalnih služb, ki se nahajajo v vzhodnem aleppu in so kao del ‘zmerne’ opozicije, a gre vbistvu za različne frakcije islamističnih teroristov: https://www.youtube.com/watch?v=cKVF8UxBJ-k

   turki, američani, savdijci, katarci, maročani, pač standardna teroristična srenja… sramota za zahod, sramota za nato in un.

 • Caetano

  Že dolgo je jasno, da tale Kareem podpira islamiste. Vendar bi rad ob tej priliki napisal nekaj več o samomorilskih napadalcih v islamu. Zadnji kalifat je bil turški, ki je propadel s prvo svetovno vojno in vzponom Ataturka. Velik del šeriata je ”zamrznjen”, če ne obstaja kalifat. Od tedaj je bil islam večinoma nekako v krizi, vendar so imami zvesto hranili tradicijo. Po iranski revoluciji leta 1979 je imam Homeini začel povzdigovati samomorilske napade, kasneje pa je njegova stališča prevzela še sunitska veja, najprej kot podpora borbi za uničeje države Izrael, potem pa tudi za druge primere.

 • črnaovca

  Super so to nardili sedaj se bodo ti borci razkropili in se razstreljevali po svetu. Kje ste še videli kaj takega normalno je da se civilisti evakuirajo, vojaki pastanejo ujetniki, ne pa da se gremo nek humanizem in rešujemo ekstremiste s samomorilskimi nagnenji

 • Aron

  še en fakenews s strani Nove. ti. ‘novinar’ je sodelavec teroristov, plačanec zahoda. zanimivo, da se oglaša iz aleppa, kjer že 90 dni ni elektrike, ravno tako interneta, samo redki imajo dostop do 3g (deklica, ki jo je sprejel erdogan je hčer islamističnega terorista in ne uboooga deklica, ki se boji za svoje življenje). hvalabogu za evo bartlett in ostale neodvisne novinarje, ki nam o alepu in situaciji tam slikajo popolnoma drugačno sliko.

 • dvanajstzvezdic

  “Dobrodošli” v Evropi. Je pa nekaj. ZDA vseeno skrbijo za svoje zaveznike. Kdaj bo roka pravice prišla do glavnega zla ZDA, Saudska Arabaija, Israel, pa še bi se našli.

 • dvanajstzvezdic

  Sionistom je popolnoma uspelo. Razturili so EU. Kaj je od EU-ja še sploj ustalo? Kup ekstremizma na levi in desni. Konec Evrope, na žalost.

  • Olga

   Ne, se zbuja desnica, ki bo naredila red, saj je domoljubna!

   • Caetano

    No, ko razmišljam o tem… tudi sionisti se delijo na leve in desne. Sionizem se je začel v 19. stoletju, kot nacionalistično gibanje in je imel podobno kot druga slična gibanja tistega časa za cilj ustvariti državo Izrael. Judom pa religija prepoveduje, da bi sami ustvarili nazaj Izrael, to se bo zgodilo pa tradiciji šele s posegom Jahveja. Zato je bilo to sekularno gibanje in pretežno levičarsko. Ker pa so bili Judje skoraj povsod diskriminirani je dobivalo vseeno podporo med njimi. V času, ko so zmagovalci 2. svet. vojne sklenili obnoviti/ustanoviti Izrael je bila velika večina sionistov levičarjev in Stalin je imel resen načrt, da bo preko Izraela širil komunizem na BV. Desničarski sionisti so bili takrat v Izraelu marginalizirani od države. Vendar so se Judje, ki so jih Arabci hoteli uničiti obrnili na ameriško stran in niso sledili Stalinovim načrtom. Počasi se je sionistična desnica krepila, posebej pa še po vojni leta 1967, ko pride pod Izrael tudi Jeruzalem. Danes skuša Soroš, ki ga lahko imamo upravičeno za levega sionista in njemu podobni doseči, da bi Jeruzalem dali islamu in v smislu globalnega zavezništva med zahodnimi globalisti, kitajsko KP in islamističnimi državami okrnili tudi suverenost Izraela. Trump je obljubil, da bo ameriško ambasado premaknil kar v Jeruzalem, vsekakor pa da ne bo pristajal na načrte, kako oklestiti Izrael.

 • Olga

  Nagnati levake po celem svetu! So vzrok trpljenja celega sveta! Imajo samo en cilj, oblast s privilegiji BREZ DELA! Zato pa takšen silovit odpor po celem svetu! Poglejte zmešane kevaške horde na Poljskem, ki bodo morale začeti živeti s pokojninami kot jih imajo vsi državljani! Slovenci, naredimo enako!

  • Caetano

   Damien?

  • KAPIBARA

   NE moremo.. je seme zla pregloboko zakoreninjeno..oni so plevel popucali..

 • Caetano

  Mimogrede, ker je preveč v senci Alepa praktično po vseh medijih… Kurdi so odvzeli medtem IS okrog 100 vasi v pokrajini okrog Rake.

 • Bastian

  A da si borec če nosiš jopič z rastrelivom?Kakšen borec neki, terorist, usrana reva.Pravi borci se borijo, pa ne mislim take kot naše rdečkarje med drugo sv. vojno.Ti so bili isti kot teli zgoraj omenjeni.Teroristi, rdeči tolovaji, lulčki.

 • dare326

  Mediji so nabijali o več kot 200 tisoč ujetih civilistov v Alepu. Evakuirali so jih 30 tisoč in nekaj naj bi jih ostalo. Torej, kje je razlika? V glavah leftardov.

  • Ja veliko laži in napihovanja podatkov, ki so potegnjeni iz marginalosti. Če pomislimo, da je vse to zaradi kupa cia vodij in inštruktorjev, ki so vodili “zmerne klavce” Alep je ena sama medijska propaganda, milijona bolnic in njihovih zdravnikov, ki so v resnici zmerni rezalci glav. Ko so ti pobijali po zahodnem Alepu s svojimi izstrelki, pa sploh ni bilo za objavljati.

 • razerznak

  tale niger support terror grupo al nusro, ki je sirijska veja alkajde, tako da ti da mislit

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!