Novo presenečenje za EU: Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk dopušča možnost, da brexita ne bo

(Foto: iStock)

Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk je danes dopustil možnost, da Velika Britanija ne bi zapustila Evropske unije. V razpravi v Evropskem parlamentu v Strasbourgu je ocenil, da bi se pogajanja o brexitu lahko končala tudi brez izstopa iz EU.

To je po njegovem mnenju tretja možnost poleg brexita z dobrim končnim dogovorom in izstopa brez končnega dogovora. “London je odgovoren za to, kako se bodo stvari končale: z dobrim dogovorom, brez dogovora ali brez brexita,” je poudaril Tusk v razpravi o zaključkih nedavnega vrha EU.

(Foto: iStock)

Evroposlancem je še dejal, da mora EU v pogajanjih o brexitu ostati enotna ali pa ji grozi poraz. “EU se bo lahko spopadla z vsakim scenarijem, če ne bomo razdeljeni,” je poudaril Tusk.

Voditelji 27 članic EU so v petek na vrhu v Bruslju pozvali k začetku “notranjih pripravljalnih pogovorov” o prihodnjih odnosih z Veliko Britanijo ter o prehodnem obdobju po brexitu in pred uveljavitvijo novega partnerstva. Napredek v pogajanjih je za sedemindvajseterico za zdaj nezadosten, znova ga bo ocenila decembra. Da bi bila pripravljena na takojšen začetek pogajanj o prehodnem obdobju in prihodnjih odnosih, če bo do takrat zagotovljen zadosten napredek, bo EU začela notranje pogovore o tem.

EU vztraja, da je za začetek pogajanj o prehodnem obdobju in prihodnjih odnosih treba najprej doseči zadosten napredek pri treh prednostnih ločitvenih vprašanjih – pravicah državljanov, finančni poravnavi in meji na irskem otoku.

D. Č., STA

 • stajerc5

  Nimam pojma kaj je ta Tuskic potegnil, da sanja o “Enotni” EU!!??

 • Morala

  Se gredo neke igrce..,po mojem sploh ne vidijo, da enotnosti že dolgo ni…

 • toxico

  bodo sprožili 155 člen lol

 • xtc

  Hm?Brexit je težava tako EU kot VB, ČE bi Biritanci ostali v EU mora zato obstajati nek razlog edini ,ki je lahko je ta da bi se povezali z Višegrajci in neljubitelji imigrantov v trden blok in prisilili Bruselj k kapitulaciji,sploh ,če bi padla vlada Merckelce in bi Nemčija šla bolj desno,kot še nekatere druge države.
  Je pa jasno ,da je Bruselj samm uničil enotno EU s svojo multi kulti vsiljivo birokracijo in idiotizmi in sam čedalje bolj razbija Evropo s svojimi norostmi.

  • stajerc5

   Imas prav, samo ne klici hudica v Visegrajce. S tem ne mislim VB kot taksne, ampak, zastrupljena- napoljnjena je tako do vrha z “miroljubnimi”, da je samo gospodarska- ekonomska povezava smiselna in absolutno(sivilja!) zadostna. VB je ze zdavnaj presla meje za “return”, podobna situacija je pri Vikingih. Z njimi si ne more nihce vec pomagati, ker si se sami ne morejo vec…
   Drugo leto, mogoce, ce nam uspe, se bomo lahko metali na kolena, da nas vsaj Visegrajci vzamejo medse, ampak, hmmm, kaj bo drugo leto….?

 • garfi

  dopušča možnost prevare
  kot jih poznamo v YugoButalah

 • Zima prihaja

  Naj grejo kam vejo in znajo .Sicer so pa dosti sranja skuhali po svetu gledano skozi zgodovino .

 • tarantela

  Angleži so kot punca, ki bi rada seksala, obenem pa ostala nedolžna. Napol so že šli iz EU, padel je funt v primerjavi z evrom, nezaposlenost se veča, ja, zdej pa jokcat.

 • antimur

  Od EU je to nekaj pričakovanega, ne spoštujejo voljo ljudstva, niti izraženo z največjim demokratičnim orodjem, to je z referemdumom, povsem identično kot naši kučanisti. Kljub temu nam je ta stokrat prekleta Merklca s svojo drhaljo dolžna še vsaj en referemdum, to je o nasilni naselitvi primitivnih muslimanov na naša tisočletna ognjišča.

 • Artur

  Novo presenečenje za EU: Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk dopušča možnost, da brexita ne bo ???!!! So what ?
  Da je Evropa nora z Donaldom Tuskom vred to vemo že vsi razen večine naših hlapčevskih narodno izdajalskih politikantov, kateri so poleg še neodgovorni in se jim je.e za to v kakšnem zasvinjanem okolju živimo in bomo živeli mi in naša bodoča pokolenja .
  Oni niso naredili svoje “domače naloge” niti je ne nameravajo narediti tudi kar se prepovedi Nato zapraševanja našega ozračja in svinjanja našega življenjeskega okolja tiče prav tako to velja za neopozarjanje na to početje s strani režimskih medijev . Nova24Tv kdaj boste vsaj vi naredili ” domačo nalogo” kar se tega tiče. :
  https://www.youtube.com/watch?v=uwDMuTNXkLY
  https://www.youtube.com/watch?v=hAYxZHW3X30
  https://www.youtube.com/watch?v=bP9u75DNDMU

 • cosmosjasnovidec

  “London je odgovoren za to, kako se bodo stvari končale”.
  Prekleti prismuknjeni ter posrani angleži so pričeli dajati še bolj rep med noge.
  Kamelotrajbarski muslič za katerega je dokazano,da je sodeloval z IS jim je za župana tako,da se je že začelo.
  Nevarnost kamelotrajbarjem je ravno brexit britanije iz EU,ker se bodo zadeve spremenile tudi za kamelotrajbarske migrantske golazni.
  Britanci ne bodo imeli več nobenih obzez z EU in jih bodo lahko katapultirali ven iz Britanije.
  Ravno to je problem njihovega Londonskega kamelotrajbarskega muslo župana saj se tega ravno boji.

 • sodnikisozločinci

  EU, daj crkni že končno, lepo prosim.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!