Novodobni božični sejmi: Nemci so jih v strahu pred terorizmom obdali z betonskimi bloki

Foto: Twitter

Potem ko so po številnih primerih terorističnih napadov v centrih evropskih mest veliki betonski bloki postali del vsakdanjega življenja, ni nič čudnega, da posledično obljudeni božični sejmi pridobivajo videz visoko varovanih vojaških baz. Zdi se, da božični sejmi ne bodo nikoli več takšni, kot so bili nekoč. 

V mestu Ulm v nemški zvezni deželi Baden-Württemberg dve toni težki cementni bloki ščitijo obiskovalce božičnega sejma pred terorističnimi napadi. V enem izmed mest v Nemčiji so postavitev blokov utemeljili z besedami, da se za postavitev niso odločili zaradi povečanja varnosti, ampak z namenom polepšanja varnosti. V mestu Bautzen na vzhodnem Saškem so šli tako daleč, da so namesto betonskih blokov namestili cementna božična drevesca kot bolj “elegantno” rešitev poostritve varnosti.

Foto: Twitter

Policija v Dusseldorfu trenutno preizkuša učinkovitost protiterorističnih stoječih miz. Njihov tiskovni predstavnik je zadevo komentiral kot kreativno idejo, ki jo je potrebno testirati z namenom, da se preizkusi učinkovitost. V Berlinu so božični sejem preoblikovali v vojaško bazo, nato pa se odločili, da protiteroristične prepreke dekorirajo v bolj praznično obliko.

Islamska migracija ogroža tradicijo
Okrepljeni protiteroristični ukrepi Nemčije na božičnih sejmih kažejo, da islamska migracija ogroža tradicijo v državi. Najbolj odmeven je bil teroristični napad na božični sejem leta 2016 v Berlinu, temu pa so sledili številni drugi incidenti. Nedavno je moški s sekiro na božičnem sejmu zakričal Allahu Akbar, na božičnem sejmu v Ludwigslustu  pa so se migranti po navedbah portala Voice of Europe zapletli v pretep z Nemci.

Foto: Twitter

H. M.

 • PLavi-mil

  A ni to katastrofa, kaj jim je Angela naredila, namesto božičnega veselja, božični strah, isto se obeta tudi v Sloveniji pod to levičarsko vlado, ljudje praznujte, dokler še lahko.

  • Tone

   Prestrašeni so samo budale.
   Veliko večja je verjetnost, da se ubiješ v avtu na poti na sejem, kot od terorista na sejmu. Pa te je kaj strah, ko sedeš v avto?

   • Andrej

    Tisti, ki jih je v Nici povozil tovornjak, so morda tudi tako mislili. Pa oni v WTC stolpih morda tudi. Pa oni v pariških diskih tudi.

    • Tone

     Ko boš šel na katerikoli božični sejem boš imel tolikšno možnost, da doživiš teroristični napad, kot da zadeneš sedmico na lotu.
     Samo bedaki se sedaj bojijo iti v Nico. Nica je sedaj vsaj 100 let povsem varna.
     Vojaki recimo vedo, da je med garantiranjem najbolj varen prostor lijak, ki ga je pravkar naredila granata.

 • RATATA

  Mi v Sloveniji imamo še čas, da se temu izognemo!
  Je pa treba nekaj storiti, saj gredo dejanja vladajoče politike točno v to smer, ki bo privedla do situacije kot je v Nemčiji, Franciji, Belgiji, Švedski …

 • samsara

  “Islamska migracija ogroža tradicijo”

  Ah dajte no! Vse se odvija po načrtu globalnih satanistov. Integracija v polnem razmahu, le da ne taka, kot nam jo prodajajo njihovi levičarski kolaboranti.

 • Steiermark

  Čakam, kdaj se bo pritihotapil med ogledovalce božičnega sejma, peš, kakšen, z dinamitom obdan musli…..

  • xtc

   In to v najlepšem mestu na svetu ,ko bo tam tudi glavni šerif-šele takrat bodo SLO ovce pametne.

 • Caetano

  Stopnja islamisticne infiltracije v evropskih vladah preko Muslimanske bratovscine ipd. je ze prerasla sicer veliko infiltracijo komunistov v evropske vlade in drzavne aparate v casu hladne vojne. Stvar je se toliko slabsa, ker so se takrat problema vsaj deloma zavedali danes pa filoislamisti namenoma ustvarjajo meglo. Tudi v ZDA je bilo do nedavnega enako, Trumpov zgled pa daje upanje, da so spremembe na bolje se vedno mogoce tudi pri nas.

 • xtc

  Ja tole je “nova napredna družba” po levomultikultarsko -čudoviti novi svet.

 • Van Der Waals

  BOŽIČNI SEJEM BODO KOMUNISTI Z VESELJEM OBISKOVALI TAKO KOT V LJUBLJANI!

  • Tone

   Zakaj pa ne, saj to nima none veze z vernostjo. Gre za praznovanje zimskega solsticija, ki je v navadi že več tisoč let.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!