Grozljivo preganjanje: Krščanske družine pretepli in jih pustili brez vode

Foto: iStock

Vaščani neke hindujske vasi v Indiji so kristjane pretepli, prav tako pa so jim odvzeli vodo in jih s tem pahnili v borbo za preživetje.

Štiri družine trdijo, da so jih v indijski državi Utter Pradesh pretepli s palicami in jih nato prisilili k sodelovanju pri hindujskih obredih. Prav tako trdijo, da so tarča različnih mučenj tudi drugi kristjani, predvsem v vasi Jalalabad v okrožju Ghazipur, in sicer da jim odrekajo vodo. V Indiji se je tako samo v letošnjem letu – pa smo šele na polovici leta – zgodilo že preko 250 napadov na kristjane.

V Indiji je v zadnjih štirih letih dramatično narasla stopnja grozljivega preganjanja kristjanov. Napetosti med krščanskimi skupnostmi in hindujskimi ekstremisti se pojavljajo kar v petih indijskih državah, kjer ljudem tudi prepovedujejo, da bi sprejeli krščansko vero.

Vodo bodo dobili, ko bodo nehali hoditi v cerkev
Krščanski prebivalci vasi Jalalabad pa hkrati obtožujejo tudi policiste, ki naj bi ščitili napadalce, in zatrjujejo, da jim je bilo rečeno, da bodo vodo dobili nazaj, v kolikor bodo nehali prakticirati krščanstvo in hoditi v cerkev, piše Express. Sasikala Kumari je dejala: “Kako bomo preživeli, če ne bomo pridelali pridelkov? Vsi so se združili in so proti nam.” Več žrtev je potožilo, kako so jih pretepli s palicami in jih obtožili, da naj bi hindujce silili k sprejemu krščanstva. Prepričani so, da za temi lažmi stoji vaški poglavar, ki vodi mafijsko združbo, ter zatrjujejo, da je resnica ravno nasprotna, saj so kristjane prisilili k sodelovanju pri hindujskih obredih.

Poglavar vasi pa se je na te obtožbe odzval in dejal, da hindujcev ne more prepričati, naj kristjanom pustijo vodo. “Kar zadeva problem oskrbe z vodo, je to osebna stvar. Če jim nihče iz vasi ne želi prodati svoje vode iz vrtanin, je to njihova osebna izbira.”

Ocenjuje se, da je v Indiji, ki šteje okrog 1,3 milijarde prebivalcev, okrog 63 milijonov kristjanov, kar 80 odstotkov pa jih je hindujske vere. Napadi na kristjane in druge manjšine s strani hindujskih ekstremistov so se začeli predvsem po tem, ko je na državnih volitvah zmagala stranka Bharatiya Janata oziroma Indijska ljudska stranka.

M. S.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!