[VIDEO] Ameriški policisti so se izživljali nad najstnikom: “To bom počel, dokler mi ne zmanjka baterij!” 

Foto: iStock.

Ameriko ponovno pretresa posnetek nasilnega ravnanja policije. V javnost je prišel posnetek, na katerem policijski namestniki nadlegujejo 18-letnika, ga stresajo z električnim paralizatorjem, medtem ko je ta privezan na stol. Vse tri namestnike so po objavi posnetka nadzorne kamere suspendirali, žrtev njihovega nasilnega ravnanja pa je proti njim že vložil tožbo. 

Jordan Elias Norris je bil 3. novembra lani aretiran zaradi posedovanja droge z namenom prodaje, tatvine pod 500 ameriškimi dolarji in na petih točkah posedovanja prepovedanega orožja, vandalizma nad 1000 dolarji in napada. V priporu je preživel 14 dni.

Zdaj pa je v javnost prišel posnetek nadzorne kamere, ki prikazuje namestnike, kako se izživljajo nad najstnikom in ga stresajo z električnim paralizatorjem. Slišati je enega izmed namestnikov, kako Norrisu grozi: “To bom počel, dokler mi ne zmanjka baterij,” in govoril, naj se ne upira, medtem ko se je najstnik zvijal od bolečin.

Norris trdi, da je utrpel okoli 40 opeklin, proti trem namestnikom pa je že vložil tožbo zaradi pretirane uporabe sile in kršenja človekovih pravic. V tožbi je še navedeno, da je bilo ravnanje policije ‘sadistične in zlonamerne narave’ in da po tovrstni sili ni bilo nobene potrebe. Okrožni šerif je že zahteval neodvisno preiskavo dogodka.

U. V.

 • Snorri Sturluson

  Vsak človek nosi v sebi zlo.Sleherni ki je skoten na ta planet

 • Morala

  Groza!

 • dr Janez Sveti

  Demokracija na delu.
  DR Janez Sveti resnica

 • Olga

  Je bila na delu milica?

 • pajot

  samo tri?Jaz sem jih naštel sedem. Pa še žensko za povrhu.

 • Goran Hvala

  Kak zdej to demokrati..a ne delajo tega sam v s.koreji….jaz pa po svetu trobim resnico ki jo izvem na novi potem pa tole…

 • Bastian

  Če bi bil mulo pošten državljan tega ne bi bilo. Droga, orožje, nasilje, vandalizem.

 • Najplemenitejši

  Če bi bil jaz namesto mulota, bi se osebno maščeval policajevim otrokom!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!