Obamova zapuščina Trumpu: Otroci se v šolah učijo o belskem genocidu nad črnci in o skrajno levičarskih idejah

Slika je simbolična (foto: epa).

Ena izmed srednjih šol v predmestju Čikaga svoje učence izobražuje po vzoru idej skrajnih levičarskih aktivistov, saj se pri pouku otroci med drugim učijo o tem, da belci izvajajo genocid na črnci, jim kršijo volilno pravico in da njihova država krši pravice istospolno usmerjenih Američanov. Srednja šola New Trier sicer stoji v elitnem predelu Winnetka, le streljaj od središča tretjega največjega ameriškega mesta. Poleg učenja matematike, znanosti, angleščine in zgodovine so se na omenjeni šoli lotili tudi projekta indoktrinacije skrajnih levičarskih idej, ki temelji na idejah liberalnega aktivizma odhajajočega predsednika Baracka Obame.

Čikaška srednja šola se je znašla pod drobnogledom konservativnih kritikov, ki vodstvu šole upravičeno očitajo ekstremistično levičarsko politiko, ki je protiameriška, protistarševska in protidružinska. Kot poroča Breitbart, vsakodnevni seminarji nosijo nenavadne naslove, kot so “Čigava volilna pravica?”, “Črna ekonomija 101 (Gibanje, glasba, rešitev)” in “Množično zapiranje: Rasa in zapor v Ameriki”. Takšnega srednješolskega učnega programa v Združenih državah Amerike niso vajeni, opozarjajo pri Breitbartu.

Revizionistična zgodovina je prav tako ena izmed glavnih učnih tem novega, levičarskega učnega programa, vseboval bo namreč seminarje z naslovom “Človeška zgodovina Čikaga” in “Zahodnjaška pristranskost v znanosti”. Tudi najmlajši otroci bodo tarča novega Obamovega aktivističnega učnega načrta, katerim bodo že v prvih razredih osnovne šole namenili knjižico z naslovom “Razvoj empatije in sprejemanja z branjem slikanic za otroke”.

Kot poroča Breitbart, so starši belskih otrok najbolj zgroženi nad predmetom “Blackenomics 101”, saj so se pri pouku otroci učili pesmice, ki vsebuje naslednje besedilo: “Blackenomics nigga, Black beat black, nigga” in “Die motherf*cker die”, oziroma v slovenskem prevodu nekako takole: “Črna ekonomija za črnuhe, črn beat za črnuhe, umri, p*zdun, umri!”

Za programe dobivajo državno denarno pomoč
Takšen ekstremističen levičarski učni načrt ni samo izjema in omejen na čikaško srednjo šolo, pač pa je samo del velikega programskega načrta predsednika Baracka Obame, ki so ga politične elite v Washingtonu vsilile v številne osnovne in srednje šole po celotnih Združenih državah Amerike. Takšnega programa se mora držati večina tistih šol, ki dobivajo državno finančno pomoč.

Obamova nova državljanska vzgoja se pojavlja tudi na kolidžih, kjer študente namenoma učijo novega razumevanja zgodovine, politike in znanosti, ki ni v skladu s tradicionalnimi zahodnjaškimi vrednotami. Obamova administracija je po vsej državi zadnjih osem let ustanavljala levičarske kolegije, kjer so študente politično organizirali in jih usmerjali v skrajno levo, da bi jih uspešno rekrutirali za demokratske volivce ali celo bodoče politike.

Vzgoja radikalnih aktivistov
Kot poroča Breitbart, je glavni namen nove državljanske vzgoje v tem, da se študente nauči, da je dober državljan vsakdo, ki je radikalen aktivist. Namesto da bi se pri pouku učili temeljev ameriške ustave, Obamov program študente torej uspešno uči organiziranja protestov, zasedanja poslopij in zaigranih demonstracij.

Zdi se, da čaka novoizvoljenega predsednika Donalda Trumpa še kar nekaj dela, da počisti za ekstremističnim predhodnikom in “Ameriko znova naredi veliko”.

L. S.

 • rrrrr

  Obupani in poraženi Demokrati v ZDA so na robu ideološkega in materialnega preživetja. Zato slovenska neodvisna sindikalista Štrukelj in Semolič pospešeno dvigujeta sredstva iz svoje Delavske hranilnice, ki jo s članarino polnijo mizerno plačani in nezaposleni v Sloveniji.
  Svojim proslulim ameriškim bratom Demokratom kot solidarnostno pomoč pošiljata tanker kaviarja, škampov in pršuta.

  Izgubo bo pokrila DUTB in ne davkoplačevalci. S pionirskimi ruticami in čepicami……

 • Vera

  Pravilno se piše ” Schicago ” , vsebina članka je še kar o.k.

  • AlojzZ

   Chicago

   • kokobily

    Prav si zapisal, izgovarja se pa Šikago (prvotno-izvirno), ker so ga osnovali Francozi…, Angležko govorječi pa vsako ime pokvečijo….

    WIKI…Chicago (izg. (IPA): [ʃɨˈkɑːɡoʊ], poenost. [šikágo] ali [čikágo]) ali poslovenjeno Čikago[3]

  • Franc Šink

   Vera, ali si ti Nemka ?

   • Vera

    Nisem , toda glede plač in pokojnin bi pa bila raje , Avstrijka !

 • Hexe von Buchenwald

  “Čikago”? Nisem vedela, da je to srbski portal…

  • rubec

   Barack Obama je v članku še malo večkrat zapisan. Kaj če je ta portal pravzaprav muslimanski?

 • garfi

  levičarji so rdeče podgane
  tudi pri nas vdirajo v šole in indoktrinirajo otroke
  vsi se jim moramo aktivno upreti

 • Tovariš garač hahaha

  Učijo se o belskem genocidu nad črnci. Kaj je narobe s to trditvijo Nova 24 ? Morda mislite da genocida ni bilo in ga ni ? Malo manj ga biksajte saj lahko izgubite redne bralce .

  • Ruggedplant

   Tudi mi smo se v šoli učili o križarskih vojnah, inkviziciji in domobrancih. Vprašanje je le KAKO. In glede na zgoraj napisano, je to daleč od resnega izobraževanja, ampak čisto indoktrinacijo.

 • indijanka

  Če se že v Ameriki pogovarjajo o genocidu, potem naj se pogovarjajo o največjem vseh časov. O 100 milijonih Indijancev, ki so jih “nenamerno” zbrisali s tega planeta. S planeta so zbrisali tudi njihovo avtohtono kulturo in nomadstvo. Če ne bi bilo črnih koz in ošpice bi belci brez pomisleka vse Indijance pobili sami. Danes pa je svet pravzaprav v težavah, ker se je izgubil “duh” staroselcev zdraviteljev tega planeta.

  • Tovariš garač hahaha

   Pa še danes se izvaja genocid nad njimi. Pred 1 mesecom so bile velike demonstracije Indijancev ker so hoteli belci napeljat naftovod čez njihov rezervat. In ne boste vrjeli vendar je Donald Trump podpornik izgradnje tega naftovoda. Trumpa sicer spoštujem ampak tukaj stopam na stran Indijancev.

   • baldeagle

    Tudi jaz sem podpornik ameriških Indijancev in sem v tem primeru na njihovi strani. To pa zaradi tega, ker sem nekaj časa preživel med njimi v njihovem plemenu in še kar dobro poznam njihovo filozofijo, ki temelji predvsem na miru in spoštovanju do vsega stvarstva, predvsem pa do naše matere Zemlje, ki nam daje vse dobrine, ki so potrebne za naše preživetje. So varuhi našega planeta, kar je njihovo življenjsko poslanstvo.

   • indijanka

    Njihova borba ima vsebino in se zelo razlikuje od naše pravice do vode zapisane v ustavi.

   • RealRevolution

    Seveda je.Americani so domorodci.Amerika je odprta za vse ker je mesanica .Skupaj pa Amerika.
    Morda imajo pri njih drogo.Kot pravi Trump.Tam je na tisoce rezervatov in eni so postal komerciala.Indijanci pa nimajo zakona.In tudi Trump je rekel 93-tga da je on vecji domorodec kot oni.Malo je butnil ampak ve da lahko marsiker Mehican iskoristi in gre k njim.Majn je pa res tistih pravih indijancov “pure nature” kot so bili.

    • baldeagle

     Stari oče je nekoč, ko je govoril o jezi in zameri, rekel vnuku:
     “V meni se bojujeta dva volkova. Enemu je ime Ljubezen, drugemu Bes.
     Oba sta močna in bojevala se bosta do smrti.”
     “Dedek, kateri bo zmagal?”, je vprašal fant.
     “Tisti, ki ga bom hranil.”, je odgovoril ded.

     Stara indijanska zgodba
     —————
     O tem bi moral razmisliti vsak sleherni človek in se vprašati, katerega izmed navedenih volkov v sebi hrani.

     • RealRevolution

      Indijanska zgodbica…
      Ima point ja…
      Ampak sirjenje pravice nima zveze in teze proti tem cem vecjem.
      Sovrastvo je sovrastvo in je jasno kaj pomeni.Tisti so z uzitkom pobijali indijance drugim pa je to bila dolznost vojaska.posamezno se z dejanji iskaze kak je kdo.
      Tak kot zmeri ze od nekdaj in ne samo to.In seveda niso indijanci zlati zaradi tega ker so izgubila.
      Steje to da so se eni znal zmenit z belci in so tako lahko brez zakona se naprej.Pomagali so se borit proti slabim indijanskim plemenam.Ki so dobre tud ogrozale.

    • baldeagle

     Da ne bo pomote. Sam se deklariram za velikega zagovornika USA in patriota. Globoko spoštujem to deželo iz razlogov, ki sem jih že večkrat omenil na tem portalu. Podpiram tako njihovo notranjo in zunanjo politiko in njihov družbeni sistem, ki je zame eden najboljših na tem planetu, ker sposobnemu človeku omogoča realizacijo lastnih sanj.
     To pa ne pomeni, da USA nimajo svojega črnega madeža v svoji zgodovini in le tega sam obsojam.
     Sem tudi zagovornik bele rase človeštva, kar pa ne pomeni, da podpiram vsa dejanja, ki jih je počel in jih še počne beli človek drugim človeškim rasam.
     Med vsemi ljudmi na tem planetu obstajajo tako dobri, kot slabi ljudje, ne glede na njihovo raso, nacionalno ali versko pripadnost.
     Zato sam trdim, da vse kar je dobro za človeštvo, je potrebno podpret in nagradit, slabo pa kaznovat.

     • RealRevolution

      Seveda dobri.
      Dobro je tudi to da se je cez celi svet razvedlo o edinem Bogu.Tak kot je pisano.
      Ameriko pa tako skozi napadajo “strici iz ozadja”.Vsa mozna zverpisano.Evropa pa se klanja(voditelji),ljudje vlacugajo z njimi.Ampak to je zelo dalec od tega da bi rekli “vsi”.Zdaj je vsega razlicno razkropljenih ljudi.Zato pa se ne more vladat “celega sveta dobesedo”.
      Vpliv slabih stvari pa vpliva na ljudi…Tako pac je.
      Madezi nastanejo od slabih ljudi na pozicijah.In najhujse.Prava hinavscina,izdajalstvo,hudobija in se polno najhujsih…
      Tak kot si napisal…
      Tako tudi velja za “belega cloveka”.

    • ql_tee

     Daj tip odloči se in se ne obračaj po vetru. Vse kar je zgoraj napisano o indijancih drži in kar Trump govori o drogi je posledica preganjanja belca. Saj poznaš opijske vojne na kitajskem… Zaključek je, da je bil izveden genocide nad indijanci v Ameriki in aborigine v Avstraliji. Kaj blebetaš o divjakih – to je bil njihov način življenja in jih je zmotil prihod belcev oz jih ni zmotil, ampak so jim vztrajno kradli ozemlje in se širili, tako kot tebe motijo prihodi migrant. Je pa razlika v tem, da so takrat domorodci fajn nastradal od prišlekov.

     • RealRevolution

      Tak se je moglo zgodit.
      To ni bil genocid ampak vojna.
      Genecid so opravljali v najvecjem stevilu Sovjeti,Kitajci,Nacisti.Se partizani.V daljni zgodovini pa se …Ti pa so najvec verjetno ali ne?
      Seveda so posamzni ustrelili kerega brez orozja.Niso pa jih postavilo v vod po 1000 ujetnikov in postrelili pred steno.
      Amerika je moralna.To pa ne pomeni da je katera drzava 100% moralna.Dalec od tega pri nekaterih zelo dalec.
      Se pa iz komentarjev vidi keremu je krscanstvo tuje in kdo je nasproten z sovrastvom proti njem.Kar je resnicna poguba kdo je nastrojen sovrazno proti temu.

  • baldeagle

   @indijanka, ker te zanima način življenja ameriških Indijancev in njihova filozofija, ti priporočam ogled TV serije Into the West, ki jo je produciral Steven Spielberg. Posneta je bila leta 2005. Vsebina temelji na zapiskih takratnih belih priseljencev na ameriški kontinent in prikazuje nastanek in razvoj USA.
   Mogoče si si pa že ogledala to TV serijo?

  • RealRevolution

   Indijanci so dobili priloznost da so se pomesali in se znebili poganstva.Saj so bili kot zveri.Najvecje pa so bili vraci.Sicer ker so se bili najboljsi od vseh (poznamo ludozerce,egipcane,babilonci med belci in vsemi pomesani in se) in zato jim je dopusceno da imajo v Ameriki nekaj tisoc rezervatov.
   Nekateri imajo cloveska ritualna zrtvovanja se danes in te so res zveri.Indijanci so super proti tem.Ze tud “soncni kralj” in tako naprej je imel crne mase luciferstva.Valvazor je tud meddrugim pisal o tem…
   Skratka indijanci so med vojno bili tudi prijatelji z belci.Se je dalo z njimi zmenit.Nekateri so pa nabirali skalpe od njih in tudi nekateri so bili proti takem ravnanju.No indijanci pa so tak redno skalpirali…
   So pa ok in naj imajo svoje,saj niso navarni.Ne zasegajo nobenga.
   Zato pa niso iztrebljeni saj jih je se veliko in veliko pomesanih zaradi te “dobrobiti narave”.
   “Standing bear” poglavar je nazadnje podbisal vdajo in da so se lahko tam naprej jim je zavaroval z “pogodbo”.Kaki kitajci bi jih spucali.

   • baldeagle

    20 Indijanskih pravil

    Spoštuj vse, kar je na Zemlji!

    1. Vstani s Soncem in pomoli. Moli sam. Moli pogosto. Veliki Duh bo poslušal že ko boš govoril.

    2.
    Bodi toleranten do tistih, ki so se zgubili na poti. Nevednost, jeza,
    ljubosumje in pohlep izhajajo iz izgubljenih duš. Prosi za njih, da
    najdejo vodstvo.

    3.
    Išči sebe skozi sebe. Ne dovoli, da drugi upravljajo s tvojo potjo. To
    je tvoja pot, res le tvoja. Ostali lahko gredo s teboj, vendar nihče ne
    more naprej namesto tebe.

    4.
    Z gosti v hiši ravnaj z veliko obzirnostjo. Postrezi jim najboljšo
    hrano, ponudi jim najboljše ležišče, z njimi bodi spoštljiv in pravičen.

    5. Ne jemlji, kar ni tvoje, bodisi od človeka, skupnosti, divjine bodisi nekogaršnje kulture. Ni zasluženo in dano. Ni tvoje.

    6. Spoštuj vse, kar je na Zemlji, tako ljudi kot rastline.

    7.
    Spoštuj mnenja drugih, njihove želje in besede. Nikdar ne prekinjaj
    govora drugih, ne očitaj, niti z mimiko ne oponašaj izrečenega. Vsaki
    osebi dovoli pravico do osebnega izražanja.

    8. Nikdar ne govori slabo o drugih. Negativna energija, ki jo s tem oddajaš v vesolje, se ti bo vrnila večkratno.

    9. Vsi ljudje delajo napake. Vse napake so lahko oproščene.

    10. Negativne misli povzročajo bolezni uma, telesa in duha. Vadi optimizem.

    11. Narava ni naša, je del nas. Narava je del naše svetovne družine.

    12.
    Otroci so seme bodočnosti. Sadi ljubezen v njihova srca in jih zalivaj z
    modrostjo in z učenjem vsega življenja. Ko rastejo, jim daj prostor, da
    rastejo.

    13. Izogibaj se zadajanja ran srcem drugih. Strup te bolečine se bo vrnil k tebi.

    14. Vedno bodi iskren. Iskrenost je izpit dediščine in doslednosti znotraj tega univerzuma.

    15.
    Sebe ohranjaj v ravnovesju. Svoj umski Jaz, Duhovni Jaz, Emocionalni
    Jaz in Telesni Jaz. Vsi morajo biti enako močni, čisti in zdravi. Krepi
    telo, da se okrepi um. Rasti bogato v duhovnosti, da si pozdraviš
    čustvene rane.

    16.
    Prinašaj zavestne odločitve, kot npr. kaj bom in kakšen bom, kako bom
    deloval in nosil svoja dejanja. Bodi odgovoren za svoja dejanja.

    17.
    Spoštuj zasebnost in osebni prostor drugega. Ne posegaj v tuje
    lastništvo, še posebno pa ne posegaj v svete in duhovne relikvije. To je
    prepovedano.

    18.
    Prvenstveno bodi iskren do samega sebe. Ne moreš biti pozoren in hkrati
    pomagati drugim, če nisi pozoren do samega sebe in najprej ne pomagaš
    sebi.

    19. Spoštuj druge verske opredelitve. Ne sili drugih, da verjamejo v tvojo.

    20. Deli svojo dobro srečo. Deli in sodeluj v dajanju milosti.

    Etični kodeks severnoameriških Indijancev

    Ne bi rekel, da je ta etični kodeks, značilen za divjake.

    • RealRevolution

     Tako je.
     Evropa brez krscanskih temeljev bi bila 1000 slabsa od indijancev.In slej ko prej bo zgleda tak.Saj je polno laznih vernikov ali hinavskih “svoje razlozne”religije in organizacije proti krscanstvi.Pravi temelji so pa najvaznejsi.Osnova sploh…
     Pravila so odvisna kako se jih drzi posamezen clovek.
     Divjaki pa so ja.Saj ce zivijo v divjini.To ni nic kaj takega…So boljsi od vseh drugih.Ampak vrac…Ker poglavar ga ni poslusal je veliko dosegel.

     • baldeagle

      Iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da dana beseda ameriškega Indijanca velja več, kot sto podpisanih pogodb belega človeka.

     • RealRevolution

      Seveda ampak belcev je miljonkrat vec.
      Ne bom po kozi.Vsi smo ljudje.
      Kdo se drzi pravice in postenja ni problem za take stvari.Zato je pa bila podpisana pogodba .Ko pridejo taki skupaj…

     • baldeagle

      Pogodba med Indijanci in belci je bila izsiljena. Seveda so jo Indijanci podpisali, kajti v nasprotnem, bi bili iztrebljeni. Prevladala je indijanska modrost proti belemu nasilju.

     • RealRevolution

      Seveda,bilo pa bi vseeno vec zrtev saj se ni bilo avionov takrat…
      Razum pac…
      Tako je zdaj.

    • Franc Šink

     Mnogim si na pošten način zaprl usta.

  • macon

   Ne bi. Primerjaj z Afriko, kjer so imeli belci še veliko močnejšo tehnologijo: puške in topove z več dometa in hitrejšim polnjenjem, strojnice, železnico. A so pobili črnce, ker so bili črnci? Niso, ni bilo v nobenih načrtih. Ekonomsko so jih izkoriščali, hkrati pa jim dali šole in bolnice, ceste in mostove, elektriko in železnice, strukture, ki so daleč presegale vse, kar so poznali in omogočile, da so se do danes tako namnožili. Zaradi belcev.

   Duh staroselcev je bil po par ljudi na km2, ker so bili lovci in nabiralci in delno poljedelci, razen v delčku Amerik, kjer so bili intenzivni poljedelci in jih je bilo na milijone (Mehika, Peru). Ne moreš sanjati o dobrih domorodcih in pristnih ljudeh, te ljudi je pobil prehlad ali zlom noge, v povprečju so dočakali okoli trideset let. Velik del moških je umrl zaradi konstantnega nasilja med skupinami.

   Vesela bodi, da živiš danes, nikoli ni bilo bolj udobno. Postoj pred hladilnikom, štedilnikom in pralnim strojem in se jim zahvali, ker te stvari niso tako samoumevne.

   • indijanka

    Tudi v afriki so staroselci skoraj izumrli. Zato so Nube pomembnejši kot se nam zdi.

 • Olga

  Upam, da bo Trump šolstvo postavil na zdrave temelje! Podobno delo v šolstvu čaka tudi novo Slovensko vlado – domoljubna vzgoja in zgodovina, ne mitologija!

  • Tovariš garač hahaha

   Olga ti vidiš preveč lepo v prihodnost.Milslim da tega o domoljubni vzgoji in zgodovini ne bomo videli. Lahko pa pride zopet do izmišljenega maščevanja nad desnico. To znajo in za to so usposobljeni.

   • Olga

    Zakaj vas motita domoljubna vzgoja in zgodovina?

  • radames

   Na normalno šolstvo pri nas čakamo že od leta 1945. Še vedno ni nič in še dolgo ne bo.

  • Aron

   Kakšne temelje? Zbogom državno šolstvo, welcome požrešne privatne čarterske šole :)

 • Darth Vader

  hehehehe tem zadevam s odhodom Obombe počasi tiktaka zadnja urica :D In takele izjemice bodo služile v opomin, kako retardirana je pro Obama, pro Clinton levica :) sedaj je počasi na vrsti evropa :D

  • Franc Šink

   Ne tega ne smemo dopustiti. Svet se prebuja.

 • totex39

  Od Obame kot črnem ekstremističnem levičarju je z svojimi idejami sam šril in spodbujal delitev med narodi in to še sedaj na koncu svojega mandata dokazuje. Čimprej, da gre boljše bo.

  • Anonimni_Profesor

   S to svinjarijo, ki jo je zapustil ta puran Obama bo treba temeljito pomesti!

   • Franc Šink

    To ime mu res pristaja,

   • pajot

    Ne žali puranov,no…

 • FreedomAndDemocracyNOT

  obama je katastrofa, a res niso crnci sposobni sproducirat enega sposobnega predsednika, pa ne mi govort o mandeli, k je unicu juzno afriko…

 • Janez Novak

  Temnopolti univerzitetni profesor v Ameriki je šel še bolj daleč. Predlagal je, da imajo belci posebne IRA račune, to je Individual Reparation Account, s katerih bodo izplačevali črncem odškodnine za diskriminacijo v preteklosti.

  https://www.youtube.com/watch?v=PjWms6fr4fc

 • dob

  Badaki učijo otroke maščevanja za krivice storjene v preteklosti. Teh je v zgodovina polna.
  Ne učijo pa, kako iz pekla ponavljanja.
  To pomeni, da so ciklusi izbruhov maščevalnosti v generacijah skrbno načrtovani. Izbruhnejo pt akrat, ko se en tip indoktrinacije na njihov poziv sproži.
  Nasilje je privzgojeno. Indoktrinacija je namenska!

  • RealRevolution

   correct +
   In potem se krog mascevanja sklene in se vrti in vrti…

 • Franc Šink

  Liberalci in levičarji ne pustijo za seboj nič drugega kot zdraho.

 • Rožle

  AboutTown poziva povsem miroljubne uporabnike portala na fizični obračun …
  Je mislil, da je za sabo svinarijo zbrisal pa se je pošteno uštel…
  https://s23.postimg.org/56ckfacd7/About_Town_grozi.jpg

 • sprehajalec

  Američani imajo že dolgo tradicijo, kar se tega tiče. Množica filmov je vzpodbujala migracije in multikulturno družbo, predpostavka je seveda v filmih bila visoko izobražena in denarno dobro stoječa multikulturnost, po nekih od vseh spoštovanih pravilih. Ko se multikulturnost preseli med neizobražene in revne, pride do južnoameriških getov in slumov na obrobjih mest.

  Ena znanih epizod multikulti je Lucasova Vojna zvezd in Kantina.

  https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/iyhirtocmvmnhihy5cnz.jpg

 • Aron

  V Sloveniji imamo šole, ki učence krščansko indoktrinirajo, država bo te programe kmalu financirala 100%, pa tega skoraj nihče ne problematizira. In sedaj je problem neka srednja šola v ZDA? :)

 • Fogglof Tunnek

  Jas v moji šoli učim glasbo. Deca morajo poznati tudi partizanske pesmi, so čudovite!!!… Seveda, nikoli ne bomo peli pesmi “Moja domovina” od Alojza Mava… To se poje samo v Rovtah in Grahovem! Hvala bogi, da učim glasbo…ker preko glasbe in njenih besedil lahko fčasih bolj fplivam na deco kot naš zgodovinar!!!… V višjih razredih večkrat analiziramo glasbo Laibach-a, njihova sporočila… Tudi Pankrtof, Lačnega Franza (našega Zokija Predina)… Praf lušno se imamo !!!

 • tzt

  Jest pa velikokrat vidm tablco ČK. Po moje gre za Čikago. To pa ne zgleda, da je prau delč.

 • Fogglof Tunnek

  Če so levičarske…ali celo skrajno levičarskih ideje, že ne morejo biti slabe… Bob Dylan je bil levičar in dobil je Nobelovo nagrado za knjižefnost !!!

  • Fogglof Tunnek

   Strniša, Košuta, Svetlana Makarovič, Kovič, Menart, Jesih, Novak ostajajo pomembni pesniki kljub pisanju besedil za popefke, otroke, epigramom, satiričnim pesnitvam. Največji ustvarjalci so znali vedno pokazati tudi fsaj kanček samoironije, na račun levice, kar tudi pravi umetniki so. Seveda pa so najbolj kritični do desne ideologije…to je ideologija ki ne dopušča svobode v pravem pomenu besede!!!

   • goldhorn

    Pa ravno plagiatorko si našel?

    Gregor Strniša rojen 1930, umrl 1987. Njegovi žanri ustvarjanja:
    poezija, pripovedna proza, dramatika, radijska igra, literatura za otroke.
    Svetlano spozna 1963.

    Svetlana Makarovič: prva objava na cobissu 1964 (Somrak). ‘Njene’ najbolj
    odmevne pravljice so izhajale od leta 1973 (Zajček gre na luno), 1974 (Pekarna
    Mišmaš; Kosovirja na leteči žlici), 1976 (Sapramiška; Sovica Oka), 1981 (Gal v Galeriji), 1987 (Črni muc, kaj delaš; Vila Malina; Kuharica Uharica; Mali Kakadu) – to je bilo leto, ko je umrl Gregor Strniša.

    Leta 1989 sta izšli še Korenčkov palček in Coprnica Zofka. Potem pa
    je teh pravljic kar konec. Nova Balada o Sneguročki je itak ruska srhljiva
    pravljica… Kako čudno vse skupaj. Da je ukradla, če je ukradla, se da videti iz številnih dejstev. Ena taka ugotovitev je ta ,da ženska,ki nima rada otrok, ne more pisati vrhunskih del za otroke.

    Naslednja. Zanimiva bi bila primerjava kakega literarnega strokovnjaka, ko bi
    primerjal slog pisanja tega njenega bivšega partnerja Gregorja Strniše(tudi on je
    pisal pravljice) s tem pravljicami, ki naj bi bile kobajagi njene. Naslednje dejstvo je to, kdaj so te pravljice nastale oziroma kdaj jih je prvič predstavila javnosti.

    Pa še to je zanimivio, če je tako vrhunska umetnica, a je napisala v zadnjem
    času še kakšne pravljice za otroke, ali se je takrat vse končalo, po domače je
    ” usahnil” njen umetniški potencial (beri umrl partner). Znano
    dejstvo je, da umetniki vseskozi ustvarjajo, do svoje smrti. Torej kako ,da
    Makarovičeva ne izda nobene pravljice več za otroke?????To je pomembno
    vprašanje!!!!

    V glavnem strokovnjak na tem področju (pa ne iz Slovenije) bi lahko
    hitro dal kar prepričljivo mnenje o tem ali so dela ukradena ali so njena

    • macon

     Makarovička v tujini ni kaj prida prevajana, v primerjavi z Jančarjem in Šalamunom mednarodno ne predstavlja nič. Njena tukajšnja glorifikacija je plod njenih komunajzarskih spreg, ne pa umetniške kvalitete.

     Umetnik se mora potrditi v tujini pri tujih založbah in producentih, ker drugače gre za lokalno podmizno delovanje in napihovanje lobijev v čemer smo Slovenci velemojstri.

    • pajot

     Se strinjam. Mislim,da je kradla od Gregorja,ali pa ji je pisal on. ker sem ga zelo dobro poznal,bi se mi to ne zdelo nič čudnega.

   • macon

    hahaha, lažeš, da se kar kadi. Našteti so bili seveda vsi na levi sistemski joški, vendar tako pametni, da se politično niso direktno izpostavljali oziroma še prispevali kak satiričen zbodljaj na račun levih oblastnikov.

    Na stara leta se je pošteno zmešalo Makarovički, da maha z rdečo zvezdo, kar seveda ni lastnost kake umetniške veličine temveč nevrotične motnje.

    Največ svobode je vedno dopuščal kapitalistični desni liberalizem, ki nima zveze s komunisti, ki fafljajo, da so liberalci. Svoboda je, kjer so nizki davki, pravni red in plačilna disciplina in minimalna država, ki se s tisoč predpisi in zakoni ne vtika v ljudi in kjer imajo policaji zelo omejene pristojnosti.

    Vsega naštetega ni bilo v socialističnih družbah. Visoki davki in uravnilovka v revščini za večino, represija policije in sodstva ter kontrola leve politike nad tem, vtikanje države v vse in vsakega zaradi kontrole in zajedanja in da se ja ne bi kdo ekonomsko osamosvojil od levih birokratov. Korupcija, nepotizem, negativna selekcija, same podobe socializma.

 • Fogglof Tunnek

  Zakaj se že otroci v Ameriki učijo o belskem genocidu?… https://www.youtube.com/watch?v=WbhSffbSfLc

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, z malo korekcije bi lahko napisal: “Ljubljanska gimnazija se je znašla pod drobnogledom konservativnih kritikov, ki vodstvu šole upravičeno očitajo ekstremistično levičarsko politiko, ki je protislovenska, protistarševska in protidružinska.”… Kot da govori Primc ali JJ !!!… Lahko bi celo rekli “Desnica kuda, Desnica svuda !!!”… Te pa fseeno ali v Ameriki ali fSloveniji!!!

 • xtc

  Pomoč takoj ukiniti;levičarske aktiviste čitelje pa zaradi zadikalnih staLIŠČ NA CESTO Z TRAJNO PREPOVEDJO ZAPOSLOVANJA V ŠOLSTVU;ZARATI PODPIHOVANJA SOVRAŠTVA IN ŠIRJENJA RASISTIČNIH IN TZERORISTIČNIH IDEJ:
  Sedaj pa še realno;skrivanje temnopoltih za floskolami o rasizmu je navadna laž;največkrat neupravičena in poizkostako nekaj doseči kar nisi sposoben z znanjem in delom:
  Nadalje;vsi vemo (pa me imejte za rasista če želite ;vendar neupravičeno);vemo ;da je negroidna populacija večinsko nagnjena k nedelu in zabušavanju;žal pa to za sabo potegne tudi kriminal in zločine:
  Seveda lahko nekateri tukaj tulijo o rasizmu a je realnost taka(seveda boli);dokler so kolonialne sile upravljale z državami z negroidnim prebivalstvom kot večino so nekako napredovale;ko so se belci umaknili sop te države zapadle v kaos;vojne in revščin:Dva lepa primera sta tako Rodezija IN j Afrika;ki so za časa belcev gospodarsko cveteli(ne zagovarjam aprtheida_ampak povem ekonomsko resnico);se razvijali ob prevzemu oblasti s strani negroidne večine pa pričeli nazadovati in kot žal zgodovina KAŽE VEČINA NEGROIDNEGA PREBIVALSTVA POSTANE PRODUKTIVNA ŠELE POD PRISILO:
  Da je zapisano le gola resnica pove to;da med najrazvitejšimi državami sveta praktično ni države;ki bi imela večinsko populacijo negroidno_to pa potrdi tudi moje prejšnje navedbe in rasizem nima tukaj nič z navedenimi fakti:

 • Fogglof Tunnek

  Ja, v Ameriki se pač učijo gnusne pesmi o črncih kot opozorilo… Pri meni tudi fročeki pojejo… Na Slovenskem smo mi gospodar!… Le šivaj si, deklica, zvezdo… in zraven veselo zapoj, saj črnim fašistom, gestapu, prisegli krvavi smo boj !… Zelo radi pojejo Kdo pa so ti mladi fantje, Počiva jezero v tihoti, Na juriš, Katjusa (Predin), Na oknu glej obrazek bled, Komandant Stane…Prečudovite pesmi!!!

 • sončnica
 • baldeagle

  Pozivam vse tiste komentatorje, ki jih moti nizkotno komentiranje dveh trollov (AboutTown in Fogglof Tunnek), da jim vsak izmed nas, na vsak njun komentar pritisnemo minus (puščica navzdol). Ko se jima bo nabralo dovolj minusov, jih bo sistem prepoznal kot spam in jih avtomatsko blokiral. Včasih je to delovalo.

  • Fogglof Tunnek

   A vidite tipičnega desničarja? Ravno ta gologlavi tič dokazuje nedemokratičnost desničarjef!!! On želi, da na tem portalu debatirajo (onanirajo) samo desničarji med sabo in doživljajo “vrhunce”… Mi levičarji jim kvarimo orgazme!!!

   • baldeagle

    Ne motijo me levo usmerjeni komentatorji, ki komentirajo na tem portalu, kadar na kulturen in vsebinsko argumentiran način izražajo svoje mnenje. Motijo me predvsem internet trolli, med katere spadaš tudi sam.

    • Fogglof Tunnek

     Ka v mojih današnjih komentajih ne štima? Ka te moti?

     • baldeagle

      Lažniva propaganda in hvalospevi tistim, ki so v preteklosti izvensodno pobijali pošteno in domoljubno slovensko populacijo. Propaganda tistim, ki so si po končani WW2 s krvavo revolucijo na nademokratičen način mimo volilnih skrinjic prigrabili oblast in jo vzdrževali z represijo in terorjem nad lastnim narodom. Propaganda tistim, ki še danes uničujejo našo domovino Slovenijo in ki so uzurpirali to državo in vse njene podsisteme. To pa so tisti, ki se niso uspeli otresti preteklih totalitarističnih vzorcev. To so tisti, ki še danes javno prepevajo revolucionarne pesmi in javno paradirajo s zločinskimi totalitarističnimi simboli. To so tisti, ki tudi danes ne premorejo javno strogo obsoditi ex totalitarnega režima in se od njega strogo distancirati.
      Kdo so ti, jih prepozna vsak normalno razmišljajoč in demokratično usmerjen človek.

     • Fogglof Tunnek

      Aha, to te moti !!!

     • baldeagle

      Se ti ne zdi, da je že čas, da krmilo slovenske države prevzamejo demokratične sile, ki so Slovenijo osamosvojile izpod balkanskega škornja, ki jo je dolga leta dobesedno teptal? Se ti ne zdi, da je čas, da v Sloveniji zapiha toplejši pomladni veter, ki bo pregnal čas zime in mračnjaštva, ki se v tej deželici vleče že od 45-tega naprej? Se ti ne zdi, da je skrajni čas, da Slovenija vendarle postane demokratična in pravna država?
      Vsega tega ni deležna pod vodstvom sil kontinuitete, zato je skrajni čas, da se politična opcija na oblasti zamenja. Se ti ne zdi tako?

     • RealRevolution

      Ja.
      Zato pa tudi hocejo zanetit rasno svetovno vojno.Ni tak kot drzava proti drzavi.
      Ni fajn ko bi spet taki pridobil kot si napisal.Ce naprimer pogledas komunizem.So ustvarili “strici iz ozadja” in ga razsirili kot virus.
      WW1 oslabili cesarsko rusijo in unicili.Pol zavzel Kitajsko .Po 2 ww so zavzel kraljevino yugoslavije.Tudi Churchill je pritiskal.Marsikdo povezan zaradi skupnih slabih interesov…Marsikaj .
      In seveda druge drzave in se vec bi jih bi bilo ce se nebi branile.
      Zato pa ni fajn sploh da so “take”.Vojna je tak vojna ampak ce se boris za pravico je po mojem opravicena.
      Aja zato pa imajo toliko pod palcem ti kitajci ki sluzijo z naivnezi in butastimi ljudmi kot Trump pravi.In ta policijska drzava pase “stricem iz ozadja”.Verjetno v njo investirajo.Tudi v nogometu delajo take “absurdno nesramne ponudbe” .Uniciti nogomet tak kot je?Verjetno z mazanim poslom.Ampak vsi ne padajo na denar,zavzemajo pa evropske klube med drugim…

  • RealRevolution

   +++
   24 ur attack!

  • dob

   Sam sem njiju dva, pa še nekaj njima podobnih, zablokiral in jih ne vidim več.

  • pajot

   Lahko jih pa blokiramo direktno. Jaz sem ga. Ne da se mi brati tega sranja.In jih prav nič ne pogrešam.

 • Rudolf Teškač

  Pozdravljen Tunek! Vidim, da daješ vetra komentatorjem na temle portalu. Prav vesel sem, da sem te tukaj našel. Mene se boš spomnil z Mladine pod nickom ‘Jupiter’, na Dnevniku pa sem bil ‘mensana.’ Najraje sem bral tvoje komentarje ker so polne ironije, cinizma in humorja. Vidim, da si na tem portalu zavzel zelo močno levo pozicijo ker na Mladini, Dnevniku in Delo si bil večkrat tudi kritičen do levice, kljub temu, da si levičar. Saj te razumem, ker če berem desne komentarje na tem portalu in tematiko s katero se Nova24TV ukvarja sem kar zgrožen. Popolnoma skrajno desničarstvo in ne vem kako zdržiš med temi hijenami. Ne daj se. Lp

  • baldeagle

   Iz Mladine in Dnevnika te je zaneslo sem? Torej je povsem jasno, s kom imamo opravka in s kakim namenom te je zaneslo na ta portal.

  • Rožle

   Kako pa to, da med svojimi levaki ni zdržal …?

  • Rožle

   Takšno mero demokracije, ki jo na tem portalu uživa mu lastne leve Kure niso dovolile …

  • xtc

   Sicer ne vem kaki ljudje lahko komentirajo na takih levofašističnih zdraharskih greznicah;kot jih omenjaš;pogledam samo par komentarjev in vidim WC portale:;komentatorji pa na nijoju brodečih po polnih školjkah:

 • sončnica
 • RealRevolution

  Problem je namera.Njihova je slaba ker gledajo na barvo koze in spodbujajo rasno nasilje.In to je zgodovina.Odpravli so suzenjstvo in to je to.Seveda je glaven namen delat kaos.In vse Amerika?KajProbslabih 3000 let prej evropa in se prej babilon ki je ustanovil Egipt.In se je to prav zacelo naprej.Samo Amerika…
  In zaradi posameznih ljudi in drzavnih madezov VSA dezela kljucno z ljudmi vse kriva?NAJVECJA NEUMNOST!
  Svet v resnici rabi demokracijo in najboljsi priblizek je Amerika(in odsevki ki se zgledujejo po njej)
  Tam imas toliko drzav dezelo in vse.Slabi posamezni ljudje na polozajih,strici iz ozadja (NWO oz kak cete),vlacugarska propaganda,ce to date stran.To so v evropi tud(saj so prisli od nje).Dezela je res dezela…
  In kdo se be zaveda je Krscanstvo res preganjano ze skozi.In verjetno po tu prej ze kar precejsnjo proti tam.Sploh zdaj ko bo Trump zrihtal mal stvari.Pravi ljudje na pravih mestih,boljsi zakoni.Tu v evropi pa bojo kristjane zapirali ce bos proti lgbt naprimer…ce bo slo v 3 pm bo tako res.Saj z zakonam so najbolj tepene kristjani.”Socialisticni zakoni”=sprhnjen les.Komunizem je pa podpirala elita VB in je spregledala kar so sovjeti delali(isto ko nacisti ).Zaradi zaveznistva do konca vojne.”Pravo” zaveznistvo.Je pa jasno da je komunizem prisel od nemcije.Lenin ki naj bi bil zid.Ista skrivna organizacija ki je pomesana med drzavami.In zaradi tega potem ko imajo taksni kot so Bancni globalisti in naftarji napisan “judaism pod religijo”. Nimajo kaj prave zveze z vero ali religijo(pretveza verjetn).Imajo pa krvavem pohlepu po oblasti in so vsepovsod kjer je “pravi gnar”.
  Z vojno so tudi oslabili Cesarsko Rusijo in potem napadli drzavo in dali pobit kraljevo druzino.
  Pa zakaj bi se clovek sekiral za take stvari “velike” ki se morajo zgodit.
  Scijejo proti Krscanstvi in navsezadnje nasprotujejo edinemu Bogu.
  Babilon itd…
  Skoda besed saj kdo ce razume razume kdo ne ne.

  Make America Great Again!Trump vsaj malo se obrn na slovenijo saj je tvoje zena iz nje.Za ljudi ne zaradi levih hinavskih politikov ki lezejo v rit sedaj.
  Ti so prhovina ki razpade ko samo enkrat stopis na njo.
  In poglejte kako je naprimer Orban kot “bukovina”.Ko kaj rece pove direktno zato ga ljudje poslusajo.Ko evropska “nacisticno socialisticna”unija…
  Je lahko teh nekaj tisoc pa vse “preglasi”.

  Slovenijo pa treba prvo naredit “great” da lahko pol recemo “great again”.

 • pajot

  Die motherf*cker die”, oziroma v slovenskem prevodu nekako takole: “Črna ekonomija za črnuhe, črn beat za črnuhe, umri, p*zdun, umri!”
  motherfucker die prevedemo kot mamojebec umri,ne pa pizdun
  mother je mama,fucker je jebač..

 • Kat Wilson

  Trump bo to zrihtal tik-tak, ker on ni politik ampak podjetnik. Naslednje leto se bodo učili tapravo zgodovino in dejstva in ne nizkotnih laži in medrasne nestrpnosti.

 • dare326

  v slovenskem prevodu nekako takole: “Črna ekonomija za črnuhe, črn beat za črnuhe, umri, p*zdun, umri!”
  black beat black = črni tepe črnega…v smislu celotne pesmice

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!