Obsežne civilne vaje v Rusiji – se Rusija pripravlja na spopad z NATOM?

Foto: epa

V nedavni preteklosti naj bi ob Baltskem morju, v okrožju Kaliningrad in na polotoku Krim, že potekale obsežnejše ruske vojaške vaje, zato naj bi Nato posledično okrepil svojo prisotnost v vzhodni Evropi. Zadnje vesti o obsežnejših vajah v Rusiji pa se nanašajo na civilno področje.

Vse kaže na to, da se Rusija pripravlja na veliko vojno. Danes naj bi se po navedbah poljskega portala dorzeczy pričele obsežne vaje civilne zaščite, v katerih naj bi sodelovalo kar 40 milijonov ruskih državljanov in 200 tisoč specialistov reševalcev. Urjenje naj bi trajalo nekaj dni, njegov namen pa naj bi bil pripraviti ljudi na katastrofe v prihodnosti, za katere bi bil lahko odgovoren tako človek kot tudi narava. Če pa bi prišlo do vojne z Natom, pa bi se v spopad na ruski strani vključila tudi Belorusija, navaja kresy24.

Sodelovala naj bi tudi vojska
Vajam naj bi se pridružile tudi ruske vojaške sile, obenem pa se omenja še prisotnost paramilitarnih enot. Urjenje naj bi vključevalo tudi lokalne oblasti, ob čemer pa podrobnosti, predvsem namen teh manevrov, ostaja neznanka. Ena od razlag bi se lahko nanašala na 84. obletnico civilne zaščite v največji državi sveta.

So razlogi morda vojaške narave?
Vendar pa vir navaja opažanje, da se začetek tovrstnih manevrov pojavlja prav v času ruske odločitve glede razveljavitve dogovora z ZDA, ki se nanaša na predelavo plutonija za jedrsko orožje. Obenem naj bi za obnovo sporazuma Rusija od Nata zahtevala, da se njegove enote umaknejo iz srednje Evrope, še navaja dorzeczy.

Lukašenko rožlja z orožjem
Vendar pa Rusija ob morebitni vojni z Natom naj ne bi bila sama, saj naj bi si obetala pomoč svoje zahodne sosede Belorusije. Govori se o zelo konkretnem načrtu sodelovanja obeh držav, v okviru katerega naj bi na zahodnem obrobju vojaškega zavezništva glavno vlogo igrala prav beloruska vojska, Rusija pa naj bi Lukašenka podprla z vojaki, pa tudi letali in helikopterji, vendar pa naj bi omenjeni beloruski predsednik nasprotoval postavitvi ruske vojaške letalske baze na svojih tleh, še navaja kresy24.

Domen Mezeg

 • dr Janez Sveti

  “Obsežne civilne vaje v Rusiji – se Rusija pripravlja na spopad z NATOM?”
  Pametni Rusi dobro vedo, da kavbojem ni za verjet.
  Bolje sprečiti, nego lečiti!
  DR janez Sveti genij

 • Ruggedplant

  NATO, kaj pri zdravi pameti še čakate? Se niste iz balkanske morije naučili popolnoma nič? Ali čakate, da se Sovjeti še bolj oborožijo, da bo boj “bolj izenačen”? Prav nič ni čudno, da nas imajo Američani za strahopetce brez primere. Če bi Putin samo pomislil o tovrstnem rožljanju na beringovem prelivu, bi bilo to tudi zadnje kar bi storil v tem življenju.

  • ĐSADERERĐŠĐŽAASBDDDVNBN

   Hahahaha pa kolk si ti star 5 let?? hahahahaha kalšne bedarije vse človek ne prebere dandanes.

   • Ruggedplant

    Klasičen primer mentalno osiromašenega komentarja – celo za 5 letnika.

  • ljubinica

   Kaj si ti nor?
   Vojni hujskač?!

   • Ruggedplant

    Ti spomin ne seže niti do leta 91, kaj šele leta 1939, ko so avtokrati na identičen način začeli krvave vojne medtem, ko je pasivna strahopetna Evropa gledala stran, čeprav se je iskrica vžgala v njenem samem jedru?

    • ljubinica

     Sprevrženost.
     A Putin hoče vojno? Sam pišeš, da je Rusijo treba napasti preventivno.
     Vedno več Američanov razmišlja takole:
     “I’m American. I hate to even admit it anymore. There are many of us here who HATE what our govt. is doing; hate the wars for oil and money; hate all the blood on our govt’s hands. There are too many people here who only listen to the corporate media and all of it’s lies. There are millions of us here who are desperate not to have Hillary Clinton elected who will only continue the insanity. She is being installed; not elected.”

     • Ruggedplant

      Ne le, da jo hoče, on jo je že zdavnaj začel. Če si prebereš njegovo biografijo, pravzaprav v življenju niti ni počel kaj dosti drugega kot se pripravljal nanjo. Zaenkrat je blokiral dobesedno vse smiselne sporazume s katerimi je prišel na dan OZN in apriori nasprotoval vsem pozitivnim potezam, ki jih je naredila v globalnem smislu bodisi ZDA ali EU ter NATO, bil je na strani večine zahod-ogrožajočih diktatorjev, z njimi sodeloval, se z njimi ob rami boril, napadel Ukrajino, zdaj pa koncentrira sile na ostalih mejah z Evropo. Se ob vsem tem čudiš? Jaz niti malo – sovraštvo do Zahoda je VSE kar ima komunizem ponuditi svojim ponižanim razcapanim državljanom, to je edino kar imajo, kar jim daje smisel življenja. ne govorim le o Rusiji, govorim o komijih vsega sveta brez izjeme. Ni zanimivo kako prav vsi sovražijo “imperialiste” (nato pa izkoristijo prvo priložnost za beg k njim – Rusija, Belorusija, Venezuela, Kuba, Slovenija, Severna Koreja, podsaharske afriške države)?

     • ALOALOALOALO

      Na bilokaterem večjem Ameriškem portalu kjer imajo omogočene komentarje Američani nočejo vojne z Rusijo še Putina bolj podpirajo kot njihovo zunanjo politiko. Pač so jih končno spregledali.

     • soc

      Srbski otroci druge generacije ste idealni aktivisti za Putina & Co., vaše tradicije so neskončno bliže njihovim kot našim. Malo dela na jeziku domorodcev vam vseeno ne bi škodilo…

     • Ruggedplant

      Na “bilokaterem večjem slovenskem portalu” si tudi lahko v času pred referendumom o priključitvi Slovenije v EU in NATO bral kako je velika večina tako proti EU kakor proti NATU, potem pa je prišel “reality check” in komunistki so se za nekaj mesecev poskrili v najzakotnejše luknje naše države in upali, da jih nihče ne najde in vpraša za komentar.

     • ALOALOALOALO

      Lej saj se lahko sam prepričaš.
      Greš na eno Ameriško stran, ki ima iste komentarje kot tukaj pa jih prebreš ali pa pišeš tako kot tukaj pa se prepričaj kako razmišlja povprečni Američan o Rusiji bližnjem vzohodu TTIP Hilary turmpu …

  • soc

   Sorry, vojne si pa res ne želim. Bila bi zadnja, jaz pa bi rad še kako desetletje, dve živel. Pa spokojno odšel prepričan, da bo mojim otrokom kolikor toliko dobro.

   • Ruggedplant

    Kdo omenja vojno? Obstaja še celo morje ukrepov, ki bi prepotentnim sovjetom pristrigla krilca brez enega samega izstreljenega metka. Če ne vemo kako se to dela, pa vprašajmo Američane, ki se jih tudi novi Stalin boji kot hudič križa. Na Evropo si pa že vsak drugi islamski ljudožerec odpenja hlače…

    • soc

     Prepozno, Putina bi morali ustaviti takoj, tako kot Hitlerja takoj po prevzemu kanclerstva.

     Baba Vanga je že zdavnaj napovedala, da bo začetek tretje vojne v Siriji. Pa mimogrede še to, da bo po tej vojni Rusija zavladala svetu…

     • Ruggedplant

      Se strinjam, a bolje zdaj kot nikoli…

      No, v tem zadnjem se je pošteno zmotila – Rusija je realno približno tako močna kot Juga v 70ih – gospodarsko tik pred bankrotom o katerih so odločali ostali, vojaško pa na papirju ena najmočnejših držav sveta, pa smo vsi videli kaj to pomeni v realnosti. Očitno tudi baba Vanga ni bila odporna na očitno propagando.

  • Olga

   Putinu zmanjkuje penezov! Vse kar dela, je Potemkinova vas!

 • soc

  Dajmo, forumski rusofilčki, tako oni plačani kot oni bolj kratke pameti, čas je za aktiviranje. Idealna tema, na okope je treba v bran Putinovim humanističnim ukrepom. Car res vzorno skrbi za varnost svojih državljanov povsod, kamor je kdaj stopila ruska noga.

 • ALOALOALOALO

  Američani in Nato napadajo samo boge države, ki nimajo jedrskega orožja to kar se dogaja zdaj je samo del hladne vojne in kazanje mišič. amerika se dobro zaveda, da napad na rusijo pomeni konec amerike in konec Rusije tako, da pozabite.

 • ljubinica

  Rusija se pripravlja na spopad z Natom.
  Jasno je, da ni Rusija tista, ki hoče vojno. Se pa mora pripraviti ,,,
  Vojno zahtevajo ameriške elite iz natanko takih razlogov, kot jih spodaj navaja Ruggedplant … Rusijo hočejo napasti preventivno, dokler je še dovolj šibka, da jo upajo premagati …. in potem uveljaviti NWO
  …. https://www.youtube.com/watch?v=-wCwJ8pfXXo

 • ljubinica

  Treba je vparšati JJ: Ali JJ hoče vojno ali mir?

  • Ruggedplant

   O kakšnem miru govoriš? Rusi so nesankcionirano napadli in zasedli del Ukrajine (torej Evrope), pa se jim ni skrivil niti las. Ali pa je v tvoj stalinistični svetovni nazor vgravirano pravilo, da kadar svoj ali tuj narod napadajo totalitarci, je to vzdrževanje miru (Stalin, Milošević, Assad), ko proti totalitarcem nastopi Zahod, pa je to provociranje vojne?

   • tarantela

    Oprosti, da se vmešam z vprašanjem: Od kdaj je Ukrajina v EU? Praviš, da so Rusi zasedli del Ukrajine, torej Evrope. EU bi lahko zasedbo s strani Rusije preprečila, če bi bila Ukrajina članica Unije. Kaj so pa mečkali?

    • Ruggedplant

     Napisal sem Evrope, ne EU. V EU je kar nekaj držav (na čelu s Slovenijo), ki vanjo mentalno ne spadajo in obratno – Ukrajinci so po spoštovanju glavnih evropskih vrednot precej večji evropejci od vsaj polovice članic EU.

     • tarantela

      Me pa vseeno zanima, kaj je vzrok, da Ukrajina še ni v EU?

     • Ruggedplant

      Bi rekel da gospodarska situacija, interes pa je, kolikor vem, z obeh strani močan in je le še vprašanje časa.

     • Novakec1

      Kdo bo pa plaču sanacijo Černobila?

     • sodnikisozločinci

      Glavne “Evropske vrednote” o katerih nam mediji nenehno nabijajo so sprejem neskončnega števila tujcev, katerim moramo odstopiti svoj življenjski prostor in pristanek na svoje lastno narodno izginotje. Hvala lepa za to, potem raje izberem totalno jedrsko vojno in uničenje vseh živalskih in rastlinskih vrst na planetu.

     • Ruggedplant

      To o čemer pišeš niso bile nikoli evropske vrednote – tisti, ki iz Evrope sistematično brišejo njene prave temelje, ki so edino v krščanstvu in antiki, danes želijo resnično krščansko dobrodelnost, empatijo, altruizem v Božji luči zamenjati z izprijeno ateistično instant varianto dobrote imenovano: multikulti.

      To NISO evropske vrednote, pač pa vrednote, ki nam jih želijo vsiliti liberalisti na izpraznjeno mesto, kjer je slabi 2 tisočletji med nami bivalo, nas povezovalo in zgradilo v najmočnejši kontinent na svetu – krščanstvo.

   • ljubinica

    Krim je poseljen z Rusi. Bil je referendum, Rusi na Krimu niso pobijali in izganjali.

    Sledile so sankcije Zahoda …..

    *****

    Turčija je okupirala severni del Cipra. Izgnala tankajšnje Grke, uničila sleherno sled, da so tam še do leta 1974 živeli Grki. Uničila tisočletne kulturne spomenike, porušila in oskrunila krščanske cerkve, demolirala krščanska pokopališča ….https://www.youtube.com/watch?v=xp7FHYPUKVg

    Nekaj tako ostudnega, kar so storili Grki na Severnem Cipru še nikoli prej nisem videla (pred par leti sem bila tam)….
    Bilo ni nobenih sankcij. Aja, Turki so naši pomembni zavezniki …..
    *****
    Dovolili so odcepitev Kosova. Aja to nam bo koristilo ….Kosovarji nam bodo podložni in koristni …..
    *****************************************************************************************
    Glede sankcij si poglej tole:
    MONSTER MADGE:https://www.youtube.com/watch?v=cEtdw7Z04QQ
    *******
    Madge je prijateljica Hillary in jo vneto podpira, Madge: Za ženske, ki ne bodo volile Hillary, je pripravljno mesto v peklu …..

    • Harigast

     Ti nimaš blage veze ne o Cipru,ne o čem drugem,tako da se raje ne sramoti.

    • Ruggedplant

     Izvoli, stalinizem imaš že v svojem prvem stavku, ki ga pravzaprav sploh nima smisla komentirati (sploh ko kasneje privlečeš na dan primer Kosova, ko pa je odcepitev naenkrat nekaj nezaslišanega).

     V nadaljevanju pišeš o stvareh glede katerih se sicer strinjam, a nimajo nikakršne zveze z debato – oziroma jo imajo približno toliko kot jaz s Hilary = nič.

     • ljubinica

      “Krim je poseljen z Rusi.”
      To je moj prvi stavek. Kje za božjo voljo je tu stalinizem?! To je samo konstatiranje fakta. Dejstvo.
      Kje sem napisala, da je odcepitev Kosova nekaj nezaslišanega? Naredila sem samo primerjavo, pokazala na dvoličnost. Odcepitev Kosova se odobrava, Krima pa obsoja.
      Nadaljevanje nima zveze z debato? Pa še kako ima zvezo!
      Saj kar naprej ponavljate, da je treba Asada odstraniti in Putina odstraniti … zato ker sta avtokrata. Zakaj pa ne zahtevaš odstranitve Erdogana?
      S Hillary nimaš nič zveze? ha ha ha
      A čez nekaj mesecev, ko bo vladala Hillary in nas mogoče potegnila v 3. svetovno vojno, ne boš več amerofil?

     • Artur

      A čez nekaj mesecev, ko bo vladala Hillary in nas mogoče potegnila v 3. svetovno vojno, ne boš več amerofil?
      Kako je za takšne rekel nemški filozof , klasični filolog, kulturni kritik, pesnik in skladatelj Friedrich Nietzsche – Sometimes people don’t want to hear the truth because they don’t want their illusions (super ego) destroyed –

     • soc

      Nikoli si ne bi mislil, da je Nietzsche pisal v angleščini. In da ni preveden v slovenščino. Pa hvala Bogu za wikija, da je ravno s tvojimi izbranimi besedami ljudem tako koncizno predstavil gospoda. Zeh, tretja liga rdečih aktivistov.

     • Artur

      Pa lahko ti prevedem iz angleščine po wikiju , iz nemščine ne znam, ker je ne obvladam. Pa če si ti iz prve lige belih ali črnih aktivistov tudi prav oziroma mi “dol visi” za to jaz pač nimam črednega nagona in se mi je..e za bele črne ali rdeče , če si alergičen na rdeče je to tvoj problem ne moj.

   • ljubinica

    “je v tvoj stalinistični svetovni nazor vgravirano pravilo”
    Citiraj vsaj en moj stavek, ki razgalja moj “stalinistični svetovni nazor”.

  • sodnikisozločinci

   Kdo ga bo pa vprašal. Ali pa kogarkoli od nas. Ko se bo velikim zazdel primeren čas jo bodo sprožili.

 • Dostmamrecesije

  Tako Rusije kot ZDA ne maram. Vsako stvar se da zmeniti tudi z dialogom. Tukaj pa eni in drugi silijo k vojni. Lepo vas prosim, ali res ne obstaja nobena druga možnost, kot samo vojna. Tako kratek čas, ko človek živi in še takrat hoče ubiti 1000.000 drugih. Ukinitev politike, ki dela samo zdrahe.

  • Ruggedplant

   Tako je, ukinitev politike in volitev, uzakoniti diktatorje, pa smo se rešili vojn. Aja ne, prav vse, ki so se v zadnjih 100 letih zgodile so zakuhali prav slednji – v odsotnosti politike in službi avtokratskega ega. Ugani kdo je kdo v konfliktu NATO – Rusija, ni tako zelo težko.

   • Dostmamrecesije

    Samo Rusija

  • macon

   Ja, grda Rusija je postavila svojo državo tako blizu Natovih baz, da s tem provocira vojno.

   • Jovo Jamnica

    Pa še leta 45 je gnjavla tam na Kurilah, da so Ameri morali kar atomsko vršt na Japonsko…

 • ALOALOALOALO

  Američani grozijo Rusiji, Kitajski, Iranu, severni Koreji na koncu se bodo pa spravili na eno čisto drugo ubogo državicico kot ponavadi.

 • ALOALOALOALO

  Ta novica je stara že 2-3 dni in zanimivo, da Ruski portali nič ne poročajo o tem samo zahodna trobila. PROPAGANDA

  • Ruggedplant

   Heheh, če si pa ruske medije (najbrž poleg severnokorejskih edini bolj patetično pristranskih od naših) vzel objektivno merilo resničnosti, moraš biti pa zares obupan rusofil. Še Rusi sami jim ne verjamejo, ker vedo kdo jih ima v lasti, a ni ga bolj naivnega homo erectusa kot slovenceljski rusofil – vrsta človečnjaka, ki je v svojem silnem prosovjetskem zanosu pripravljena za vikend zapreti tretjino države, da lahko veliki diktator naša tla blagoslovi s svojimi svetimi nogami na nekajurnem obisku. Bolj patetično kot smešno, žal.

   • ALOALOALOALO

    Ruski mediji sploh ne poročajo o 40 miljonskih premikih, ker če bi se to res dogajalo bi najbrž vsaj nekdo pisal tako, da to ni drugega kot zahodna propaganda, ki jim take naivne ovce kot si ti in ostali nasedate kot kiti na kopnem no zdaj pa HEHE HAHA HUHU HIHI

    • Ruggedplant

     Ti razumeš kaj pomeni, da si režim lasti celotno mainstream medijsko sceno? To na prvem mestu pomeni to, da ne obstaja ta “vsaj nekdo”, ki piše drugače kot mu je zapovedal urednik, njemu pa poveljujoči minister za cenzuro. Saj živiš v Sloveniji, sistem orkestrirane medijske propagande bi pa ja lahko poznal?

     • ALOALOALOALO

      40 miljonov ljudi v Rusiji trodnevna vaja in o tem ne poroča niti eden Ruski častnik ne medijski portal? Rusija režim ok samo še zdaleč ni to Severna koreja lepo te prosim.
      Ta novica je zunaj že 3 dni.

     • sodnikisozločinci

      Zakaj ni noben slovenski medij objavil Orbanovega govora z dne 15. 3. 2016? Zakaj ni bi bilo nobene reakcije nanj iz EU, iz Bruslja? Ker je v njem povedal resnico, ki bi jo radi prikrili javnosti? Bi to novico prikrivali, če bi šlo za laž in teorijo zarote? Naslov govora je bil: Danes je v Evropi prepovedano govoriti resnico!

   • ljubinica

    “Še Rusi sami jim ne verjamejo, ker vedo kdo jih ima v lasti, a ni ga bolj naivnega homo erectusa kot slovenceljski rusofil …”
    Zabavno je brati tvoje komentarje ,,,,
    Zgornji stavek zlahka obrnemo takole: “Še Američani sami jim ne verjamejo, ker vedo kdo jih ima v lasti, a ni ga bolj naivnega homo erectusa kot slovenceljski amerofil ..

 • Dostmamrecesije

  Dobro bi bilo, da bi se Putin malo skoliral.

  • ALOALOALOALO

   Ne skulirat se mora predvsem ameriška zunanja politika pa bo po svetu takoj 80% manj konfliktov.

 • Dostmamrecesije

  Izgleda, da ima Rusija še vedno preveč denarja.

  • Ruggedplant

   Niti ne, pomeni samo to, da ima na oblasti v oblakih živečega avtokrata, ki mu je lasten obstanek na oblasti pomembnejši od usode stotine milijonov revežev, ki so se sprijaznili, da bodo raje živeli od sovraštva do zahoda kot pa od kruha. Če bi dejansko izbrunila vojna, bi velik del prebivalstva shiral že v nekaj mesecih.

   • Dostmamrecesije

    Po diktatorskih napovedih smo od vojne oddaljeni le še kakšen korak. Upam samo, da se močno motim.

    • tarantela

     Sej Ti povem, Rusi so že tuki! Ondan sem videla, kako sta dva nekaj stikala glavi in si šepetala in je na koncu eden rekel: “Harašo, da svidnija!”

    • ALOALOALOALO

     Vojna je že in to hladna, do tiste prave pa ne bo prišlo raqzen če je kdo tako neumen, da bo napadel eno izmed dveh najmočnejših jedrski držav Rusi imajo 7000 nuklearnegaq orožja američani malo manj se pravi ti ve države imata 90% celotnega orožja kar pomeni konec sveta.

   • ljubinica

    “Če bi dejansko izbrunila vojna, bi velik del prebivalstva shiral že v nekaj mesecih.”
    In ti to hočeš?
    Saj hočeš vojno.
    Povejmo jasno in razločno: Za miljone beguncev iz BV ni kriva Rusija. Krive so ZDA.
    Multikulitja in uničenja nacionalnih držav in narodov ne zahteva Rusija, ampak ZDA.

    • Harigast

     Seveda,v enem letu odkar Rusi vsakodnevno bombardirajo civiliste,so Američani krivi za vse begunce. No shit Sherlock.

    • Ruggedplant

     Prav zato ker NOČEM vojne “pozivam” NATO in EU naj pokažejo zobe Putinu predno mu preveč zrase grebenček in si gre nove politične točke nabirat na truplih vzhodnih Evropejcev. Ko so se komunisti nazadnje tako repenčili, so Američani odreagirali na edini možni način za preprečitev vojne – pokazali so jim svoje mišice in rdeči so spoznali, da le niso tako močni kot so v svoji propagandi sami trdili in celo verjeli. Začela se je hladna vojna in žrtve so bile preprečene. če NATO in EU ne naredita enako, pa je to dobesedno zelena luč morskemu psu, ki je zavohal kri.

     “Povejmo jasno in razločno: Za miljone beguncev iz BV ni kriva Rusija. Krive so ZDA.
     Multikulitja in uničenja nacionalnih držav in narodov ne zahteva Rusija, ampak ZDA.”

     Takšne flacne prodajaj na MMC-ju in kakšnem odprtem kongresu Združene levice, tu smo to že n-krat obdelali.

     • ljubinica

      “Takšne flacne prodajaj na MMC-ju in kakšnem odprtem kongresu Združene levice, tu smo to že n-krat obdelali.”
      Ti res nimaš pojma, kaj se dogaja v ZDA danes, v realnosti …. ti živiš v nekih namišljenih utvarah ….
      Hillary, ki jo bodo instalirali na oblast, je take, kot si ti, ozmerjala z bedniki “deplorable” : rasisti, homofobi, ksenofobi, seksisti …

  • Borut Stari

   Problem je v tem da je brez denarja in ima preveč neuporabnega in zastarelega orožja,Ljudi je treba animirati, da ne razmišljajo o temu zakaj nimajo tistega življenja,ki ga imata EU in USA.

 • dob

  majo samo višji čini na glavi podlogo za miško?

 • Osti jarej
 • sprehajalec

  Neumnost.

 • ŠĆČĐŽŠČĆŠ

  Nič čudnega, da bo islam kmalu največja vera, če se bodo kristjani pobijali med sabo in, da bo bela rasa kmalu manjšina. Namesto, da bi skupaj držali se pa kregajo osli Evropejski in Ameriški in Ruski.

 • Osti jarej
 • Harigast

  Since the treaty went into force in 2011, Moscow increased its total
  warhead stockpile from 1,537 warheads to 1,796 warheads, an increase of
  259 warheads.

  By contrast, the Obama administration has cut U.S. nuclear forces by 433 warheads during the same period.
  Nekateri pozabljate,da je l.90 NATO v Evropi razpolagal z 2500 bojnimi glavami,danes pa jih ima med 200 in 250-polovica ni niti operativnih. Tako da malo razmisleka o tem kdo se pripravlja na vojno ne bi bilo odveč.

 • dr Janez Sveti

  Domen Mezeg imaš zanimiv pristop. “Lukašenko rožlja z orožjem”? No ameriški vojaki v Ukrajini, Poljski in da ne naštevam,pa so verjetno prišli preko programa “Taborniki na izmenjavi”! Njihove vojaške vaje na Ruskih mejah so verjetno za tebe samo rave party?
  Nekega vojaško strateškega in geopolitičnega znanja nimaš a ne Domen. Pojdi pisat na Lajdi, Suzi, Obrazi in podobne tebi primerne medije. Nehaj se ukvarjat z moškimi zadevami.
  DR Janez Sveti veteran

  • xtc

   Janez drži se kleti;dugače boš zpet zagrešil Stožice:

   • dr Janez Sveti

    A je to vsa tvoja kreativnost? Koliko zmoreš dnevno? Dva stavka, ki nista povezana med seboj? Bo šlo? No daj poskusi..
    DR Janez Sveti genij

    • xtc

     Janez tako kot se ti ukvarjaš s konji sodi med iztirjeno tudi cucki;drži se kleti in ne komentiraj to je še najbolje zate in tvoje zdravjer:

     • dr Janez Sveti

      O čem sploh govoriš? Cucki,konji, klet? Tebi se res meša.
      DR Janez Sveti analitik

  • soc

   Umni “Doktor” v element, zdaj se spozna že na moške zadeve. Gnili ameriški kapitalizem ogroža tradicionalno rusko zemljo, kot npr. Kaliningrad, vzhodne Kresy z Lvovom, Krim, Donbas, vzhodno Moldavijo, južno Osetijo… Širna je ruska zemlja, vedno bolj, nekako tako kot plemenita ruska duša ljubega Vladimirja.

   • dr Janez Sveti

    Ni Ruska, ameriška je to teritorija a ne? Gnili kapitalizem je edini družbenopolitični sistem ki funkcionira. Zakaj? Ker je človeško dojemanje realnosti pač takšno. Grabežljivo. Pa dajte začet ločit med kapitalistom in podjetnikom, da boste vedeli o čemu je beseda!
    DR Janez Sveti podjetnik

    • Ruggedplant

     Kapitalizem je edini funkcionalni sistem ker temelji na osnovnih zakonitostih evolucije, ki so univerzalni za vsa živa bitja in torej široko presega zgolj človeško dojemanje realnosti.

     • dr Janez Sveti

      Razen, če bi se ljudje spremenili, kar pa sumim, da se bodo v bližnji prihodnosti. Imaš seveda prav.
      Ljudje niso naravni pojav planeta Zemlja.
      DR Janez Sveti vesoljc

     • Ruggedplant

      Saj ravno to ti pravim – ljudje se lahko spremenijo in se seveda bodo, a osnovne zakonitosti razvoja naravnih vrst se ne bodo nikoli. Narava in njene zakonitosti so največji možni materialni približek popolnosti, kakršnekoli deviacije od nje se dolgoročno vedno izkažejo za pogubne. To so že davno tega odkrili ne le biologi, pač pa tudi konstruktorji, strojniki, oblikovalci, arhitekti, ki že dolga leta skušajo kar se da oponašati oblike, strukture in funkcionalnosti iz živalskih in rastlinskih vrst, ki imajo za seboj milijarde let evolucijskega razvoja in tega razvoja človeški um enostavno ne zmore preseči.

     • pokvarjeniSvet

      Končno nekaj pametnega si po dolgem času napisal…če res tako razmišljaš kot v tem postu …mi ne gre skupaj to da podpiraš gnile komunistične globaliste in komunistično ZDA, ki vsiljujejo celemu človeštvu nenaravne stvari.

      Ker ZDA in EU s takšno politiko sta totalno nasprotje naravnega, poštenega, moralnega in zdravega. Globalisti so pa satansko pleme…seme zla.

      teh pa res nebom podpiral.

     • Ruggedplant

      Globalizem JE naravni proces, saj je celoten svet ena sama celota, mi ljudje smo tisti, ki smo si ga razdelili med seboj na različna področja z različnimi jeziki, kulturami, pravili,… Ne mešaj pa globalizma in internacionalsocializma, ker gre za dve popolnoma različni usmeritvi – prvi je glavni cilj kapitalizma, drug pa glavni cilj komunizma. Namen prvega je poenotenje pravil po svetu, odprava nepotrebne birokracije, carin in podobnih preprek, ki omejujejo svobodo (kot najvišjo vrednoto kapitalizma in demokracije), nacionalsocializem pa ima namen točno nasprotje od napisanega.

      In načela, ki si jih sam izpričal na tem portalu na to tematiko spadajo v orto komunistično smer, ki je seveda glasna nasprotnica kapitalizma in globalizma, zato danes ne poznam enega samega politika, kaj šele libertarne struje, ki bi skupaj z occupy-wall street metelkovskimi rdečimi hipiji protestirali proti prostotrgovinskim sporazumom. Le teh se boji le tisti, ki dvomi v svojo konkurenčnost in bi rad svojo nesposobnost/lenobo zaščitil z davki, carinami, birokracijo in seveda državnimi monopoli.

  • FORT WORTH

   Kot je videti so Litva , Latvija , Poljska , Ceska , Romunija…raje v druzbi NATO zaveznistva,kot pa z ruskimi tirani. (:-)))))

   • Jovo Jamnica

    Pa Črna gora tut… :-)

    • FORT WORTH

     Oni so itak razred zase. Tudi oni so bili del yuge in zato zmedeni “kt Marija”se vedno ne vedo,kje bi bili. Veliko nepremicnin so prodali Rusom. Rabijo pa € in $.
     Kredite fehtajo pa v Ameriki…Butasti so pa kt noc.

   • dr Janez Sveti

    Veš, izkoriščanje ima veliko različnih pristopov. A si razumel? A resno mislite, da bo Amerika v primeru (kakšna neumnost) napada Rusije, stopila fizično v vojno? Lepo vas prosim, nehajte, ker mi gre na smeh. A vi resno mislite,da je Kosovo “neodvisno” za dobrobit Šiptarjev? Ne bodite smešni!
    DR Janez Sveti genij

    • FORT WORTH

     Pa kje je vecje izkoriscanje v Rusiji za 200€ mesecno ali na zahodu za 10-15x vec ?
     Si ti razumel ? Si sploh kje bil v tvojem zivljenju ?
     Daj si malo razsiriti obzorja no,preden flancas brezveznosti o izkoriscanju.

     • dr Janez Sveti

      A čutiš potrebo, da svoje komentarje narediš bolj verodostojne z žaljivkami? Ali misliš, da je tvoj pogled na svet tako natančen, da je samo misel , kako drugi drugače vidijo isti dogodek bogokletna?
      A res misliš, da je sreča odvisna od višine mesečne plače?
      Jaz vem, da ni. Ti pa razmisli.
      Ne, nikoli nisem bil dlje kakor do Grosuplja, Komende in Postojne. Sem bil pa v Celju!
      DR Janez Sveti bogataš.

     • FORT WORTH

      Vprasaj stajerce zakaj iscejo zaposlitev v Avstriji in primorce zakaj iscejo zaposlitev v Italiji.
      Slovence najdes tudi v Nemciji,Skandinaviji… pa cez luzo v Clevelandu.
      So tam zaradi srece ali zaradi zasluzka ?
      V vzhodnih drzavah pa jih ne isci,ker jih ni. Tam ni ne srece in ne zasluzka !
      Pa lepo razmisljaj. Mogoce ti pa do jutra kapne… (:-)))))

     • Jovo Jamnica
     • FORT WORTH

      He he he kje si pa tega klowna trofo ?

     • Jovo Jamnica

      Dopadejo se mi izivi… :-)

     • FORT WORTH

      No,potem pa nesposobnega pa frdamanega Fistra nazeni… (:-)))))

     • Jovo Jamnica

      Ma nimam jas nič z Fištro. Živim v opčini Duplek…

     • dr Janez Sveti

      Koliko srečnih in bogatih zdomcev poznaš?
      DR Janez Sveti domoljub

   • Artur

    Ja v pravi družbi so(smo) “vsaka jim čast” Tako kot Obama si tudi njihovi voditelji “zaslužijo” Nobelovo nagrado
    https://www.youtube.com/watch?v=vFYbqY6mHc8
    https://www.youtube.com/watch?v=2RtnDsGjmdk

 • xtc

  Težava obeh diktatorjev je ;da se državi lomijo gospodarsko in znetenje vojne je vedno up za samodržce za obstanek na oblasti_na njihovo žlost pa je zgodovina še vedno pokazala ;da so taki izračuni napačni:

 • Artur

  Banda kravarska hoče na vsak način sprožiti spopad z Rusijo, priročen razlog za Obamo,da na ta način po ustavni poti razveljavi volitve in uvede vojno stanje. http://www.balkanspress.com/index.php/vesti/svet/9692-bice-velikog-rata-vasington-i-moskva-na-ivici-krvavog-oruzanog-sukoba-putin-zapretio-amerima-da-ne-ulaze-u-siriju

  • Novakec1

   S takimi kandidati za prezidenta USA je edino prav da to naredi. Gorje zemljanom če zmaga katerikoli od kandidatov.

   • Artur

    Gorje zemljanom če Obama uresniči svoj načrt , ali to hočeš , hočeš, da tudi naši vojaki pod temi psihopati umirajo za njihove interese?

    • Jovo Jamnica

     Kaj bo te Obama uresničo? Še oni Gvantanamo ni zapr, pa je to oblublo pret osmimi letami…

     • Artur

      Ima vse večji “apetit” prvo Libija zdaj se mu sline cedijo za Sirijo, In na koncu mu bodo Rusi naložili “po grbi ” Gvantanamo je bil samo predvolilni slepilni manever.

    • Novakec1

     Naš vojaki naj se za domovino brigajo, za plačance mi je pa vseno.

     • Artur

      Ja pa saj so zdaj vsi naši vojaki plačanci saj nismo več v stari Jugi a ne in vsi spadajo pod kapo Nato “mirotvorcev” !

  • soc

   Isusek, kakšne šankistične ideje rojevate nekateri posebej nadarjeni posamezniki… Obama bi svetovno vojno, da ostane predsednik? Manj žganja in Sci-Fi nadaljevank, pa več gibanja in resne literature.

   • Artur
    • soc

     Malo več slovenščine ti ne bi škodilo, kolega z juga. Poleg zelo relevantnega vira, ki ga navajaš, ti priporočam v ogled in citiranje še http://doubtfulnews.com/, http://www.mladina.si/ in http://www.delo.si/. Veliko verodostojnega in uporabnega boš našel za svoje skromne potrebe.

     • Artur

      Od amerofilskih virov prav gotovo ne bom dobil kolikor toliko objektivnih informacij. Sicer pa za moje “skromne potrebe” tudi takšni pridejo prav, da si ustvarim svoje mnenje, ki pa se v veliki meri ujemajo s s predhodnim priloženim virom. Za amerofile niti to ne zaleže kaj dosti pa vendar : https://www.youtube.com/watch?v=vFYbqY6mHc8
      https://www.youtube.com/watch?v=2RtnDsGjmdk

     • soc

      V Sloveniji je verjetno najvišji delež prebivalstva na svetu pozitivno opredeljen do komunistične preteklosti (raziskav še ni). V Sloveniji je praktično najvišji delež prebivalstva na svetu sovražen do ZDA (nedavne raziskave); dovolj zanimivo je, da nam doslej v zgodovini za razliko od Nemcev, Lahov, Srbov, Hrčkov in Rusov še nikoli nič zlega niso storili.

      Od kod tako visok delež umsko pohabljenih ovac? Je bila rdeča vzgoja tolikanj bolj uspešna kot drugod? Ste nas v tem smislu umsko pohabili priseljenci iz bratskih republik SFRJ? Ne vem, je pa zadeva v letu 2016 že morbidno bebava.

     • Ruggedplant

      Vse povedano.

     • Artur

      Že to , da so nam z izvozom svoje krvave “demokracije ” na bližnjem vzhodu nakopali to migrantsko štalo s terorizmom je dovolj veliko zlo , da o tem kaj so počeli v vsej zgodovini svoje imperialistične morije niti ne govorim a to jim še ni dovolj zdaj hočejo še več, ker brez njihovih vojn ni profita tudi za ceno 3 svetovne vojne, ki nam jo nameravajo podturiti. Kdo nas zdaj ogroža ? A nas Rusi ogrožajo ? Ne ! Bo pa prišlo do tega če bo (močno upam ,da ne) ta banda kravarska sprožila vojno proti Rusiji za kar si evidentno na na vsak način prizadeva. Ja res je pa zadeva v letu 2016 že morbidno bebava z našo izdajalsko natofilsko peto kolono pač se ji ni zdelo vredno, da bi se ob pravem času zgledovali po nenatovski Avstriji , Švici , Švedski ,Finski.. In če nisi njihov če, nisi amero- natofil dobiš etiketo pohabljene ovce neverjetno a ne kakšna zabubanost.
      Amero-natofili zbor sledi učna ura njihove novodobne “demokracije ” Vir prezentacije iz zahoda (glej čudo ,kdo bi si mislil) P.S. Morala na psu od vrha navzdol kaj šele v vojski : https://www.youtube.com/watch?v=roGOVJeGeXQ

     • soc

      Hvala za odlično ilustracijo mojih misli, saj ti ne bi bilo treba. Sapienti sat, ti pa mirno še naprej ponosno razkazuj svojo raven razgledanosti in pameti.

 • Jovo Jamnica

  Predalič v ruski uniformi… :-)

 • Ko bodo šli Američani v Siriji korak predaleč, bo hudo po celem svetu. Itak so šli že veliko predaleč, ker podpitrajo vse “zmerne” muslimanske klavce (v tem paketu je tudi ISIS in Nusra, in vsa ostala barbarska svojat), samo zdaj v je v zraku nevarnost odkritega napada na Ruse v Siriji.

  • Krtača17

   Treba je omenit da so se Američani edini hvalili z metanjem atomske bombe na civilno prebivalstvo. (Če je to atomska sploh res bila). Ampak jaz jim nebi zaupal. Znajo zakuhat. Iran? Ukrajina? Sirija? S Koreja? Vprašanje pa je kako mislijo obdržat vse fronte? Toliko pa spet niso sposobni. Aja Evropo mislijo zvlečt na svojo stran. Samo upam da jim ne rata.

   • Peter+

    Sirijo so že zakuhali.
    Bodo kar na vse fronte odvrgli po 1 atomsko bombo če bo premalo pa še kašno gratis, jih imajo več kot dovolj da raztreščijo cel planet na prafaktorje.

 • Peter+

  Če zmaga hillary bo skoraj zagotovo prišlo do 3 svetovne vojne.
  Povsem vseeno pa je tako ZDA kot Rusiji za Evropo, obojim se gre samo za naravne vire nafta-plin-zlato,itd… v arabskih,afriških državah.
  Sedaj sledi Egipt.

  Zato pa uničujejo vse države kjer je kaj za pokrasti, če bi imela tudi Turčija kaj koristnega bi tudi to državo uničili.

 • Krtača17

  Še za časa Gorbačova je bil sklenjen sporazum o neširjenju NATA na vzhod, pa se NATO tega ni držal in se brez odobritve Rusije širi na vzhod. Zdaj ko Rusi izvajajo pripravljalne vaje zaradi potencialnega napada (vemo kakšni podrepniki so v NATU glede provokacij), je pa spet cel halo. A NATO lahko provocira, Rusija se pa ne sme branit? Kakšne sprevržene propagandne logike imate na tem portalu? NATO je vojska namenjena obrambi a so že parkrat kršili lastna pravila in napadli suverene države. Torej, kdo tu laže, kdo je bolj kredibilen? Koliko držav je okupirala Rusija. Pa ne spet kaka Olga o Krimu kar smo že stokrat povedali da se je ljudstvo demokratično odločilo o pripojitvi zaradi ljubega miru ker zahodu žal ni za zaupat. Kako dobro gre Ukrajini pod zahodno komando pa tudi govorijo dejstva sama. Zelo slabo!

  • garfi

   rusija se brani s širjenjem svojih meja

   • SloUltras

    A se ti sam hecaš al si samo tok zaslepljen? Morda misliš samo da si več vreden? Krim se je odločil na isti način kot smo se mi za samostojnost. Z referendumom!
    Ko je Slovenija že slabo desetletje doživljala svinčena leta je Krim postal ukrajinski! Tako da kvečjemu se je vrnil tja kamor spada že od 17ga stoletja!

    • garfi

     hecam se da bo tudi piranski zaliv hrvaški
     pol pa samo čakamo še italijane Madžare
     očitno rad igraš ozemeljske igrice
     ukrajina ni edina putkova želja, malo preštudiraj

  • Harigast

   Rusija je okupirala: Finsko,Poljsko,Ukrajino,Latvijo,Litvo,Estonijo,Poljsko,Češkoslovaško,Madžarsko,Romunijo in Bolgarijo V Nemčijo-Tak za začetek. V trenutku je prekršila Jaltski sporazum z blokado Berlina. 5 minut pred koncem vojne okupirala dele japonskega ozemlja. Povzročila Korejsko in Vietnamsko vojno in v njih aktivno sodelovala. Afganistan 2x Čečenija,Gruzija,kopičenje orožja v KaliningraduOmogočila atomsko oborožitev državam,ki je drugače še dolgo ne bi imele.Pa kaj bi ti sploh še rad človek božji?

   • Jovo Jamnica

    Anpak, mi Slovenci, smo pa bli še prej tam, ko Rusi. Samo malo nas je blo, pa se nas je nekaj odločlo, da gremo sem, pot Alpe. One naše brate so pol tam Rusi preplavli. Taki so. Hvala Bogi, da so pol Mađari prišli zmes, pa so nas Rusi pustli pr miri do dandanašnih dni. Tu smo se dobro počutli, met Bajuvari pa Langobardi, pa Vlahi pa Kelti. Dokler niso z juga navalili ovi Beli Krovati pa Srbini… Ja, satani so prišli okol riti v žep. Rusom se ni dalo…

 • xtc

  Ko pogledam tegale na sličici je zelo podobno kot;ko imajo razni Janezi SVETI MASKENBAL V KLETEH Polja:

  • dr Janez Sveti

   Tebe pa zelo skrbi za mene. Hvala. Gre mi odlično.
   DR Janez Sveti genij

   • xtc

    Ja;vem rabote po konjušnicah te vznmirjajo vem:

    • dr Janez Sveti

     Kdo skoraj v vsakem komentarju omenja norišnice, konje, mačke, pse in ostale živali?
     Dr Janez Sveti genij

   • indijanka

    Mene pa zame. Saj ne boš izginil, kajne

    • dr Janez Sveti

     Ne. Nimam namena. izginit, razen, če me izbrišejo, ker nisem na “liniji” medija.
     Dr Janez Sveti vesoljc

 • ŠĆČĐŽŠČĆŠ

  France: Le Pen says EU and US responsible for “chaos” in Syria

  https://www.youtube.com/watch?v=LutrvgnHErE

  Pametna desničarka ve kdo je kriv za konflikt upam, da drugo leto zmaga na volitvah za predsednico Francije.

  • Jovo Jamnica

   Kaj pa se te ni aufpudlala, ko so šli na Libijo?

 • garfi

  za rusofile ni lepše smrti kot od ljubljenega putkota rakete

  • Krtača17

   A jo bomo skupaj pričakali? Boš ti izbiral? Rusko ali ameriško?

  • xtc

   Rusofili so umski bolniki kot Putin;Hillary;Soroš in še kak nenormalnež;žal taki vedno spravijo svet v d*** zraven pa še nedolžne:

   • garfi

    izgubili so jugo in zločinskega maršala, pa potrebujejo zamenjavo

    • dr Janez Sveti

     Naj živi doživljenski predsednik Putin Vladimir!
     Dr Janez Sveti junak dela

     • MGTOW Didactics

      Če pizduni nebi imeli 6700 strateških in bog-niti-ne-ve-koliko taktičnih jedrskih bojnih glav, bi bil tvoj štos še smešen…

     • dr Janez Sveti

      Amerika, Pakistan, Indija, Izrael, Anglija, Francij, Severna Koreja, Kitajska? Pizduni?
      DR Janez Sveti genij

     • MGTOW Didactics

      Glede na to da si naštel vse imetnice nuklearnega orožja razen enega… ne ostane ravno dosti opcij mar ne? :D

      DR Janez Sveti profesionalni iskalec lukenj v siru :D

     • dr Janez Sveti

      Rusijo si ti omenil in ker sem genij, ne ponavljam za drugimi.
      Dr Janez Sveti Emetaler

     • MGTOW Didactics

      Praf tak!

      DR Janez Sveti siroljub

     • xtc

      Točno Janez najraje delaš v konjušnicah;smo videli:

     • indijanka

      Je imel danes rojstni dan?

     • dr Janez Sveti

      Ahhh, ti se ne razumeš v politično propagando :) :) :)
      DR Janez Sveti PIAR

  • dr Janez Sveti

   Tudi ti boš zraven.
   DR Janez Sveti cool

 • BananaNjam

  Američani in Rusi so šli v višje prestave. Včeraj so Američani poslali komplet floto svojih podmornic v Atlantik, prav tako so nad njega poslali letala za iskanje ruskih podmornic. Za piko na i pa so prvič po zelo dolgo časa poslali v zrak vsa tri komandna letala za primer vodenja jedrske vojne in to brez naznanila,da potekajo vaje:
  https://www.superstation95.com/index.php/world/2174

  Danes jim Rusi niso ostali dolžni, saj so jim popolnoma sposobni kontrirati:
  https://www.superstation95.com/index.php/world/2188
  Upam, da imajo oboji mirne prste in da jih ne bodo imeli na rdečem gumbu! Če ne je konec človeštva!

  • Jovo Jamnica

   Kaj pa te zaj migranti?

   • BananaNjam

    Če pride do WW3, ne boš rabil več skrbet za njih.Nas ne bo več!

    • Jovo Jamnica

     Zakaj bi prišlo do WW3?

  • Krtača17

   17. so ameri “pomotoma” ubili 60 vojakov Sirske vojske. 21. jim je Rusija “pomotoma” odgovorila z “demontažo” poveljnega bunkerja o čemer se ne poroča. 30 američanov, angležev in izraelcev ki tam sploh nebi smeli biti jih zdaj dejansko ni – skadili u zrak. Evo link:http://www.defconwarningsystem.com/phpBB3/viewtopic.php?f=2&t=6559&p=58739#p58739
   Amerika je zdaj fasala svojo ” nofly zone”, če samo mrdnejo, je splošna vojna! Poteza je na amerih. Krivi bojo oni.

 • Harigast

  Country Number of Russian migrants Best Countries rank Ukraine 1.9 million 59 Kazakhstan 1.2 million 55 Germany 606,000 1 Uzbekistan 474,000 N/A Belarus 377,000 N/A U.S. 206,000 4 Tajikistan 135,000 N/A Estonia 90,000 N/A Latvia 88,000 N/A Kyrgyzstan 68,000 N/A Israel 66,000 25 Italy 63,000 13 Georgia 53,000 N/A Spain 48,000 16 Canada 45,000 2

 • FreedomAndDemocracyNOT

  ta clanek je verjetno spisal xtc…

 • Hribouc

  Nora Rusija forever!
  Lažnjiva Rusija always.
  Pijana Rusija od vekomaj non stop.
  BEDA.

 • Artur
 • dr Janez Sveti

  Tako je bratje Rusi. Kar pokažite tem , ki segajo s svojimi lovkami preblizu, da se lahko hudo opečejo in polomijo kremplje.
  Dr Janez Sveti genij

  • Poštenje velja

   Zapiti leni in lopovski bratje.

   • FORT WORTH

    Jutri bo tale genijalec napisal,da je SAMO malo podkuril… (:-)))))

    • Jovo Jamnica

     Jas ga razumem. Tut to nekaj šteje…

     • FORT WORTH

      Potem bo pa tud tebi podkuro pa napiso,da je genijalec,veteran pa bogatas brez dollarof (:-))))

   • dr Janez Sveti

    Kakor ti?
    Dr Janez Sveti genij

  • dvanajstzvezdic

   Eh Johny,na njihovo bratskost se ne bi preveč zanesel. Imajo izostreno imperalno miselnost, za nas se jim j…

   • dr Janez Sveti

    Pa sem misli, da noben ni dojel :)
    Dr Janez Sveti genij

  • Adolf Hitler lebt

   to kaj pokažejo rusi ni nič proti tem kar ne pokažejo tega se je treba bati

   • dr Janez Sveti

    Jaz se ne bojim, da bi napadli Rusi Evropo.
    DR Janez Sveti genij

    • Adolf Hitler lebt

     saj vem to gdo pa misliš gdo skos je v vojni ena in edina kurba babilon to si pa lahko že misliš gdo je to

 • SavageKiller

  Pritlikavi ruski voditelj. Tako velike kape jim je dal sešiti, da izgledajo tudi ostali tako mičkeni.

 • Poštenje velja

  Rusi so lacni kot korejci in izzivajo.
  V bistvu pa so zapiti brezobi tiger z atomsko bombo.

  • Jovo Jamnica

   Kam jo bojo pa nacilali?

   • FORT WORTH

    Pijandure bodo koordinate zgresili pa jo nacilali kar na Kremelj.

    • Jovo Jamnica

     Če majo samo eno, te jo majo ziher štacjonirano na Kremlu, tak da je tota tvoja teorija bol labava…

 • baldeagle

  Hehehe, z Rusijo je že nekaj časa konec. Je tik pred tem, da pade na kolena in prosi zvezo NATO miloščine. Ekonomsko je Rusija namreč popolnoma na tleh, grozi ji finančni zlom. Nima lastne industrije razen vojaške. Njen proračun temelji v glavnem samo na prodaji energentov, katerim pa je cena drastično padla. Nič dobrega se Rusiji ne obeta v prihodnosti. Je pa res, da je lahko ranjena zver, ki že crkuje, nevarna in v svojih izdihljajih povzroči veliko škodo.
  Morebitna direktna konfrontacija USA in NATO z Rusijo pa bi lahko bila nevarna tudi za druge v primeru nuklearnega spopada. Če pa do take konfrontacije pride le z uporabo konvencionalnega orožja, pa si upam trditi, da USA in NATO v relativno kratkem času vojaško porazijo Rusijo. Imajo namreč bolj sofisticirano tehnologijo, večje število vojakov in precej več raznovrstnega orožja, kot Rusija. V zraku in na morju pa so npr. USA še kako superiornejše od Rusije, saj imajo na razpolago večje število letal, ki so v vseh pogledih zmogljivejša od ruskih. Torej lahko kmalu po začetku morebitnih spopadov Američani dosežajo prevlado v zraku, kar je izjemnega pomena za vojaške spopade.
  Torej, če se mislijo Rusi vojaško spopasti z USA in NATO, naj se pripravijo na strahoten poraz.

  • Krtača17

   In ti boš prestrezal bombe?

   • baldeagle

    Jaz ne, moj sin pa jim bo iz zraka poslal pravo dozo smrtonosnih bomb in sklatil marsikaterega ruskega vsiljivca, če bo to potrebno.

    • Krtača17

     Nisem mislil to. Kam misliš da bodo padale bombe če ameri začnejo vojno? Verjetno tudi po Sloveniji. In misliš da bo Evropa to kar gledala in da ne vidi norije v katero nas vlečejo ameri? Ameri so trenutno sami proti ostalemu svetu. Kdo bo podpiral še več morije? Za koga? za sikfake?

     • baldeagle

      Američani zagotovo ne bodo začeli vojne. Bodo pa branili svoje zaveznike pred vsakršnim morebitnim napadom Rusov na njih.
      Američani, da so sami? Se tebi blede ali nisi prišteven? Kdo jih pa na kolenih prosi, da stacionirajo svoje vojaške sile po njihovih državah jih pridejo zaščiti? Vse baltske in vzhodnoevropske države jih kličejo na pomoč, kakor tudi celotna EU, ki je vojaško zelo inferiorna in lahka tarča morebitnega ruskega agresorja nanjo. Le USA so tiste, ki so sposobne vojaško zaščititi celotno EU in še marsikoga drugega.

     • Krtača17

      Žal te moram razočarati. Ni čisto tako. Sirci branijo Sirijo, Rusi Rusijo, Kitajci Kitajsko. Zdaj mi pa razloži koga branijo ameri v Siriji? ISIS? ISIS ni večina v Siriji, sploh je pa ameriška spakedranščina.

     • baldeagle

      Američani se v Siriji borijo zoper Asadov totalitarni režim, ki že vrsto let krši človekove pravice. In temu režimu se je Sirsko ljudstvo uprlo. Američani torej v Siriji podpirajo upornike zoper Asadov režim.

     • Krtača17

      Eh ja seveda. Zgleda da bojo imeli ameri kmalu probleme v svojih vrstah:http://yournewswire.com/anonymous-message-to-the-united-states-government-2016/

      Drugače pa mi ni jasno kako da se vojska še vedno bori za Asada? Če bi bil tak tiran, bi ga sami hitro zrihtali. Smešne in povsem neutemeljene pravljice. 20 let nazaj bi nas še šponali ja. Zdaj je pa tu internet, vse se dokaj hitro preverja, informacije potujejo. Razen če se ugasne net, no tudi v tem primeru se ve kdo ga bo. Sigurno ne Asad, niti ne kak Evropejec ali Kitajec. Trikrat lahko ugotavljaš kdo.

     • MartinKrpan

      V Sloveniji vam vlada tiran, ki je polnil množična grobišča po Sloveniji in zafural prihodnost države pa ste prav tako vsi tiho.

     • Krtača17

      Torej so murgle krive tudi za potop eu? Hihihihihi A pogledaš zvečer pod postlo hohohoho

     • Ruggedplant

      Hehe ti pa si komediant – če še ne veš, so prav Američani, še huje: njihova vojska izumili internet in poskrbeli, da se ta razširi po vsem svetu, saj gre med drugim tudi za eno najmočnejših orožij za demokracijo proti diktaturam. Internet zapirajo prav države, ki jih omenjaš – Rusi, Kitajci (poleg še S. Korejci), gotovo bi ga tudi Assad, a mu tega ni treba, ker ljudje tam pač nimajo interneta, če pa bi ga imeli, je na svetu že vseprisotna proruska propaganda, ki veje prav iz vseh špranj interneta – celo na tem portalu, ki je namenjen demokratično mislečim.

      “Drugače pa mi ni jasno kako da se vojska še vedno bori za Asada? Če bi bil tak tiran, bi ga sami hitro zrihtali.”

      Tako kot turška vojska diktatorja Erdogana?

     • dvanajstzvezdic

      In ameriška industrija (Cisco…..) je znanto pripomogla h Kitjaski cenzuri.

     • Ruggedplant

      Komunistične metode z uporabo zahodne tehnologije, nič novega.

     • FraterMagnus

      res je, in obratno.

     • xtc

      Torej jo po tvoje komunizem preje ni poznal?
      Ti ne izpadaj bedak:

     • Krtača17

      Žal napačno razmišljaš.

     • FraterMagnus

      kitajci svojega telekomunikacijskega omrežja ne bi imeli brez iskre, torej jugoslovanov, ki so odigrali ključno vlogo pri vzpostavljanju kitajskega samoupravnega sistema. prav tako brez slovencev (znani profesorji ljubljanski fakultet so še pri tem sodelovali) američani ne bi imeli večstopenjskih raket v času borbe za vesolje.
      Dandanes američani ne bi imeli pogonskih sistemov brez rusije. In ameriški jazz ne bi imeli kaj za špilat brez čajkovskega in stravinskija.

      in res je, brez američanov krtača ne bi mogel pisati neumnosti na tem portalu

     • Krtača17

      Spet napačne trditve.

     • FraterMagnus

      škoda da disqus ne omogoča minusov, te je že zasrbelo, kot na mmc? :)

     • Adolf Hitler lebt

      pozabil si korejce

     • sodnikisozločinci

      Ščitijo nas z metodo afrikanizacije, po njihovo, če hočemo kot narod obstati se moramo odpovedati svojemu jeziku, kulturi in suverenosti. To počnejo “slovenski” kvislinški politiki že ves čas, Cerar npr. ohranja čisto rit z neprestanim sranjem.

     • Adolf Hitler lebt

      nur in deinen traum vielleicht

    • Adolf Hitler lebt

     z tvojo gofljo mogoče

     • baldeagle

      One of these bombs will surely land in your mouth, asshole.

  • Adolf Hitler lebt

   sanja svinja o koruz ampak koruze pa ni das ist amis

   • baldeagle

    From which institution did you run away, Idiot!?

    • Adolf Hitler lebt

     endlich haben Amis antisemiten auf die fresse bekommen https://www.youtube.com/watch?v=Ltqv2QR-n5E

     und halt deine antisemitsche schweine fresse du juden sau

    • Adolf Hitler lebt

     bestimmt nicht von da wo du kommst du kriegstreiber vollpfosten
     hallte liber deine ami schweine fresse

 • Krtača17
  • FORT WORTH

   Pa,kje dobivas ti tele vijesti ? Tam cez kolpo je drugi svet. Oni vse vejo pa znajo…

   • Krtača17

    Oni vejo še tisto česar ti v šoli nisi vedel pa tisto česar danes ne veš in ne boš vedel niti jutri.

 • črnaovca

  Jugoslavija se je ves čas a ji na koncu ninič pomagalo

 • dvanajstzvezdic

  Rusi prihajajo! Dober film, vam rečem, se ga splača pogledat, nasmejali se boste.

 • FraterMagnus

  no, slovenija je kar se tiče možne vojne lokacijsko zavoljo svojega ritolizništva rusiji (za kar skrbi vrla koalicija) ter ameriki (za kar skrbimo ostali, tudi jaz), v precej dobrem položaju. Ukrajina ga je pa nasankala, prav tako bližnji vzhod.

 • Artur

  “Presneti Avstrijci ma kao ste lahko tako nevtralni in samozadostni v obrambi” “To je noro” ” Brez Nato mirotvorcev vam ni pomoči” Zgledujte se po Butalah : http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/603900/Austrija-nec-e-uc-i-u-NATO

  • Harigast

   Avstrijci so nevtralni na temelju meddržavne pogodbe,ko je bila njihova državnost pogojena z nevtralnostjo.Če ti tršice niso povedale.

   • Artur

    Toliko večji plus za njih , Naši izdajalski hlapci tako ali drugače niso bili sposobni obdržati naše nevtralnosti, ker drugače nebi bili hlapci kot so že od nekdaj bili pa naj bodo to “desno ali levosučni”.

    • Harigast

     Nevtralnost je draga,V NATU pa smo po večinski volji volilcev potrjeni z referendumom. Kaj tebi ni jasno?

     • Artur

      Brez mojega glasu in brez glasu nekaterih, ki so se že takrat zavedali s kom bi imeli opravka(imamo opravka) , od takrat smo žal v ” vašem slavnem Natu”, po zaslugi izdajalske zavajajoče propagande naših hlapčevskih politikantskih manipulatorjev, v psihopatski Nato kamarilji, ki počne piz..je na bližnjem vzhodu in v Evropi tik ob ruski meji, kjer provocira Ruse in preizkuša njihove živce, brez nas in mimo nas oborožuje Hrvate v slučaju balkanskega kotla, ki ga ta Nato banda spet namerava zakuhati še prej se jim mudi z direktnim napadom na sirijsko regularno vojsko in s tem neposreden spopad z Rusijo. Poden od podna , tem psihopatom nebi dal čuvati kurnika, če bi ga imel kaj šele kaj drugega.
      Kaj so to kot navdna zločinska drhal :
      https://www.youtube.com/watch?v=vFYbqY6mHc8
      https://www.youtube.com/watch?v=2RtnDsGjmdk

     • Aton

      Volil sem za NATO. Je Kučan tako rekel!

     • Artur

      Ne moja vest , Kučan spada v isto branžo s svojim vzornikom Sorošem, kot malteški vitez – Masonska luciferjanska branža.

     • Harigast

      Nam so američani brezplačno ponujali vozila in helikopterje,pa jih nismo hoteli-Hrvati so jih vzeli.Tvoj glas bi na referendumu verjetno moral imeti večjo težo kot glas ostalih kajne?

     • Artur

      Pa težo je imela večina glasov za zato pa bomo naje…li,če naredi ta vaš “slavni” Nato štalo z Rusijo torej si naj večina pripiše zasluge za to, moj glas je bil takšen kakršen je bil in enako bi glasoval proti kot takrat če bi se vrnil tisti čas.

 • Harigast

  Rusija brani svoje meja-Na Havajih…

  http://www.bbc.com/news/world-europe-37572738

  • Aton

   In na Vršiču.

 • Harigast

  Russian Finance Ministry says Reserve Fund to be depleted in 2017 http://tass.com/economy/904982

 • Artur

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!